8/8/10

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καρία. Βρέθηκε η σαρκοφάγος του βασιλιά Εκατόμνου!



του Σάββα Καλεντερίδη
Τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη στα Μύλασσα της Καρίας, όπου, σε λαθρανασκαφή που γινόταν στο χώρο λατρείας του Καρίου Διός, ανακαλύφθηκε η σαρκοφάγος του σατράπη της Καρίας, Εκατόμνου, πατέρα του Μαύσωλου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βοηθού υφυπουργού τουρισμού της Τουρκίας, Όζαρσλαν, η συγκεκριμένη ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει τον 20/21ο αιώνα στα εδάφη της Ανατολής.
Η σαρκοφάγος, που βρέθηκε μέσα σε ασύλητο τάφο, είναι μαρμάρινη, στολισμένη με υψηλής αισθητικής και τεχνοτροπίας μαρμάρινα ανάγλυφα και στις τέσσερις πλευρές και έχει μήκος 2,75 μ., πλάτος 2,15 μ. και ύψος 1,85 μέτρα. Τον τάφο του Εκατόμονου θεωρείται ότι έχτισε ο διάδοχός του, βασιλιάς της Καρίας Μαύσωλος, ο τάφος του οποίου βρίσκεται στην Αλικαρνασσό και θεωρείται ότι ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Να σημειωθεί ότι ο Όζαρσλαν, βοηθός υφυπουργού και στέλεχος του ΑΚΡ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για τον τάφο του Εκαταίου, αντί του Εκατόμνου, γεγονός που δείχνει πόσο δύσκολο είναι, ενώ είσαι βυθισμένος στο σκοταδισμό του Ισλάμ και το φασισμό του τουρκικού εθνικισμού (όπως και ο κ. Νταβούτογλου) να επικαλείσαι το ιστορικό και στρατηγικό βάθος μια περιοχής με τεράστια και πλούσια ιστορία, που δεν έχει σχέση ούτε με το Ισλάμ, ούτε με τον τουρκικό εθνικισμό!
Περιττό είναι φυσικά να αναφερθούμε στην πλήρη απουσία του Έλληνα αρχαιολόγου από τις αμέτρητες ελληνικές αρχαιότητες που ανακαλύπτονται εδώ και διακόσια χρόνια στην Ανατολή και κακοποιούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τους τυφλωμένους από μισαλλοδοξία και αμόρφωτους σημερινούς κατοίκους της Ανατολής.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπυοργός εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Δρούτσας, καλό θα ήταν, όταν ο κ. Νταβούτογλου προχθές, με φόντο τις ισλαμικές μαντήλες της γυναίκας και της κόρης του αναφερόταν από τη Ρόδο με αξεπέραστη αναίδεια σε "ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ" Ελλήνων και Τούρκων, εννοώντας το ελληνικότατο Αιγαίο, να αναφερθεί στο πραγματικό ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Ελλήνων και Τούρκων, που είναι η Θράκη, η Πόλη, ο Πόντος, η Καππαδοκία και η Ανατολή και στο θέμα του Εκατόμνου και όχι του Εκαταίου (αυτός ήταν μια άλλη μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, που γεννήθηκε και έδρασε λίγο πιο βόρεια, σε έναν άλλο κοινό χώρο, την θρυλική Μίληττο της Ιωνίας), δίνοντάς του την πραγματική διάσταση του θέματος και αλλάζοντας πρόσημα στη θεωρία του στρατηγικού βάθους, που προπαγανδίζεται πανελληνίως.
Έτσι αντιδρούν οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι μια πλούσιας και βαριάς παρακαταθήκης και ιστορίας.
Έτσι πρέπει να αντιδρά ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να οριοθετούνται και τα όρια που πρέπει να περιφέρει την αναίδειά του ο τουρκομάνος κ. Νταβούτογλου.
Αλλά είπαμε, νέοι καιροί, νέα ήθη!

38 σχόλια:

  1. Κυριε διαχειριστα επανερχομαι για να ζητησω να μου δωσετε ενα email ωστε να στειλω τα στοιχεια μου.Μπορει να ελειπα το Σαββατοκυριακο αλλα γυρισα και ο Κος Τζιμης περιμενει μια απαντηση.Δεν κανω πλακα.Ξερω οτι πολλυ του πεφτει αυτη η ενασχοληση μαζι του αλλα του χρειαζεται του βλακα ενα καλο μαθημα.Παρ'οτι ασχετος εκμεταλευεται τον χρονο, που λογω της αεργιας του εχει αφθονο,ωστε να γραφει ενα σωρο σαχλαμαρες.Παρακαλω πολυ,το site σας ειναι εξαιρετικα σοβαρο και αξιζει καλυτερης τυχης και σχολιαστων.

    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΚΑΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΩΤΑ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙΝ,ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΨΥΧΑΣ ΕΧΟΝΤΩΝ"ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ μεταφραση {κακοι μαρτυρες ειναι τα αυτια και τα ματια στους ανθρωπους που εχουν σκληρη-απονη ψυχη] ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αρχαιολόγοι είναι σε διακοπές τώρα. Μην τους ενοχλείτε.
    Μερικές φορές αναρωτιέμαι: Τα αρχαία της Ελλάδας είναι μόνο αυτά στα μουσεία.? Δεν υπάρχουν άλλα? Ή δε θέλουν να εμφανίσουν τα υπόλοιπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαμουήλ
    θεωρώ πραγματική ύβρι να ασχολείσαι με τέτοια θέματα σε μια ανάρτηση με ένα τόσο σοβαρό θέμα.
    Δίαιε, με συγκινείς πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.

    Εκ παραδρομής θα αναφέρθηκε το "20ος αιώνας", υποθέτω, μιας και είμαστε στον 21ο εδώ και μια δεκαετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ skal
    Μην εκπλήσεσαι για τον Samuel. Αυτός/ή έχει "one track mind", και πάμπολλα ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε μια τελευταία μου εξόρμηση σε κάποιο μουσείο της χώρας είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποιον φύλακα. Το ευχάριστο της υπόθεσης ότι οι γνώσεις του για εκθέματα και ιστορία αυτών περισσότερες από όσο θα περίμενε κανείς από έναν απλό φύλακα μουσείου κι όχι ξεναγό πράγμα που φανερώνει την αγάπη των ανθρώπων αυτών για τα όσα καλούνται να προστατέψουν - φυλάξουν.

    Το δυσάρεστο και ελληνικό. Στις αποθήκες του εν λόγω μουσείου βρίσκονται τόσο απίστευτα αντικείμενα τα οποία μου περιέγραψε, που καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης αυτών δεν εκτίθενται στο μουσείο για λόγους ασφάλειας. Και το Υπουργείο Πολιτισμού (αγνοώ τη βαρύγδουπη νέα του ονομασία) απλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν ασχολείται.

    Απλά συνεχίζουμε να τρώμε τις σάρκες μας ως κράτος. Ελπίζω μόλις δεν αφήσουμε ίνα για ίνα και φτάσουμε στα κόκαλα, να ξυπνήσουμε πράγμα που δε βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νάσαι καλά Σάββα για τον όγκο και την ποιότητα της πληροφορίας που χαρίζεις στο ελληνικό κοινό!
    Κώστας από Κομοτηνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συγκεκριμένη είδηση με γέμισε βαθιά συγκίνηση.Η αγαπημένη γή της Ιωνίας γη ελληνική αίμα από το αίμα μας και σάρκα από τη σάρκα μας,γή που γέννησε τη δημοκρατία,γη που άνθησε ο πολιτισμός κάθε τόσο μέσα από τα έγκατά της κραυγάζει προς όλο τον κόσμο ,έναν κόσμο που όλο και περισσότερο κλείνει τα μάτια του και τα αυτιά του στην αλήθεια, αλλά και προς εμάς τα εξόριστα παιδιά της πως οι βάρβαρες ορδές των γενοκτόνων Τούρκων δεν μπόρεσαν να δαμάσουν τη ψυχή της και να σβήσουν τη μνήμη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Σκαι εχεις απολυτο δικιο.
    Ο μονος λογος που ασχολουμε ειναι γιαυτο ακριβως,για την υβρι.Οταν ξεκαθαριστει το θεμα με μερικους ανοητους υποσχομαι να μην ξαναενοχλησω παρα μονο σαν σχολιαστης καποιες φορες.
    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι αυτόν αργά ή γρήγορα τούρκο θα τον βγάλουν. Έχουμε και την Δραγώνα εδώ, θα βοηθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα πρέπει να πιέσει μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ και άλλων διεθνών οργανισμών που σχολούνται με τον πολιτισμό, ώστε οι αρχαιολόγοι μας να αναλάβουν την επίβλεψη -τουλάχιστον- των ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην Ιωνία και αλλού όπου υπήρξε ακμάζων ελληνικός πολιτισμός.
    Όπως υπάχουν στην Ελλάδα ξένες αρχαιολογικές εταιρείες (γερμανική, γαλλική, αμερικανική κλπ), έτσι να υπάρξει και Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία στην Τουρκία με κλιμάκια στην Ιωνία, στην Πόλη, στον Πόντο και αλλού.
    Διότι έτσι όπως το πάνε οι Τούρκοι, στο τέλος θα μας ζητήσουν να μην αναφέρουμε ως ελληνικά, ούτε τα μνημεία που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.

    Δεν υπάρχει ούτε ένας ξεναγός τους εκεί που να μην έχει περάσει από ειδικά σεμινάρια, για να μάθει τις τεχνικές πώς να αποφεύγει να αναφέρει τους όρους "ελληνικός πολιτισμός", "ελληνική τέχνη, αρχιτεκτονική, γλυπτική κλπ", αντικαθιστώντας αυτές τις έννοιες με τον όρο "κλασικός πολιτισμός" στην καλύτερη, αφού δεν διστάζουν να πουν ακόμα και ότι όλα αυτά αποτελούν δημιουργήματα ενός..."αρχαίου τουρκικού πολιτισμού" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Samuel 08 Αυγούστου 2010 11:12 μ.μ.


    Δεν τον λενε Σκαι. Το ονομα του ειναι Θαλασσα.


    Αλη Κοεν
    Αρχηγος του ελληνικου κλιμακιου της Μοσσαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Έτσι αντιδρούν οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι μια πλούσιας και βαριάς παρακαταθήκης και ιστορίας."
    Etsi akribos file moy.Katse na broyme kai ton tafo toy Alexandtrou.Elpizo na to ziso kai ayto.Tha lithoun pola pragmata se kapoious!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι επιγραφές στα ευρήματα είναι στην αρχαία τουρκική(αραβικά);;;ή στην νέα τουρκική(λατινικά);; Δεν μας το διευκρινήσατε ..... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νὰ δῶ τώρα τί θὰ ποῦν οἱ τοῦρκοι στὴν διεθνῆ κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι διερνηνείς, που ασχολούνται με τον Τουρισμό, τα παροσυασιάζουν ως Τουρκικά.
    Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι λένε ότι είναι Ελληνιστικής περιόδου (λένε την περίοδο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ γέλιο (και κλαμα δυστυχώς) προκαλεί το γεγονός πως ο Τούρκος αξιωματούχος, ανακοινώνοντας την ανακάλυψη, έκανε λάθος στο πρόσωπο του ταφέντος (είπε Εκαταίος!!!). Μα καλά τα Ισλαμικά καρντάσια του Δρούτσα και του ΓΑΠ δεν ξέρουν τους "προγόνους" τους βασιλείς της 'Ανατολίας¨.....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρὸς Διαῖον:
    Κατ’ ἀρχὴν εὖγε, δι’ ὅτι ἐπέλεξες νὰ τιμήσῃς διὰ τοῦ ψευδωνύμου σου τὸν στρατηγὸν τοῦ τελευταίου ἐλευθέρου ἑλληνικοῦ στρατοῦ, καθῶς καὶ διὰ τὰ ἐν γένει σχόλιά σου.
    Νομίζω, ὅτι σφάλλεις εἰς τὴν ἀπόδοσιν τοῦ χωρίου τοῦ Ἡρακλείτου, τὸ ὁποῖον παραθέτεις: Κακοὶ μάρτυρες ἀνθρώποισιν ὀφθαλμοὶ καὶ ὦτα βαρβάρους ψυχὰς ἐχόντων.
    Ἡ όρθὴ ἀπόδοσις εἶναι: Εἶναι κακοὶ μάρτυρες εἰς τοὺς (ὑπολοίπους) ἀνθρώπους οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ τὰ ὦτα τῶν ἐχόντων βαρβάρους ψυχάς.
    Ἡ διαφορὰ ἔγκειται εἰς τὸ ὅτι κατὰ τὴν ἀπόδοσιν ποὺ δίδεις, εἶναι ὡς ὁ φιλόσοφος νὰ ἐπικεντρώνεται εἰς τοὺς ἰδίους ἐκείνους ποὺ ἔχουν βαρβάρους ψυχὰς καὶ τὰ αἰσθητήριά των. Κατὰ τὴν ἰδικήν μου ἀπόδοσιν ὁ φιλόσοφος ἐπικεντρώνεται εἰς ἐκείνους ποὺ πιστεύουν τὰς μαρτυρίας τῶν ἐχόντων βαρβάρους ψυχάς. Μᾶς λέγει δηλαδή, «μὴ ἀκούετε ἐκείνους ποὺ ἔχουν βαρβάρους ψυχάς». Τοῦτο στηρίζω ἐπὶ τοῦ ὅτι χρησιμοποιεῖ μίαν δοτικήν (ἀνθρώποισιν) καὶ μίαν γενικήν (ἐχόντων). Ἡ ἀπόδοσίς σου θὰ ἦταν ὀρθή, ἐὰν ἔλεγε «ἔχουσιν». Ἐκτὸς ἐὰν τὸ ἀπόσπασμα εἶναι ἀλλοιωμένον. Ἐπίσης διατί μεταφράζεις τὸ βάρβαρος εἰς σκληρός, ἄπονος; Τὸ πρῶτον ἔχει εὐρυτέραν σημασίαν.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Ανωνυμε"9,06 μην ασχολεισαι και μην συκοφαντεις.Ενταξει με κολακευει το ενδιαφερον σου,αλλα και χωρις αυτο δεν εχω προβλημα.Εχω ΙΡ και ειναι γνωστο.Κυττα την δουλεια σου.
    Αν εχεις.

    Αλη Κοεν,εχεις δικιο,εγραψα το ονομα λαθος.

    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Islam doesn't just hijack planes, it hijacks the things that mean something to people. The great cities of the world are littered with relics of the Muslim occupation of their sacred places. Jerusalem, Delhi, Constantinople and Alexandria all testify to the Muslim predilection for taking over other people's sacred places, and turning them into mosques. It wasn't enough for Muslims to conquer Jerusalem and subjugate its inhabitants. No, they also had to take the holiest place in Judaism and build a mosque on top of it. Similarly it wasn't enough for them to conquer and rename Constantinople, they also had to turn the Hagia Sophia into a mosque. These are not exceptions to the rule. In Asia, the Middle East and Europe, there are numberless examples of the same thing.

    To this day, Muslims continue seizing other people's places of worship and turning them into mosques. It's going on in Egypt today. It's going on in Yugoslavia where churches are being destroyed and turned into mosques, day by day. It's went on in Israel, in Joseph's Tomb, burial spot of the biblical Joseph, which was seized by Muslims in September of 2000, a year before 9/11.

    Why do Muslims this? It's not just about seizing territory, though that is part of it. It's also about hijacking something more vital, identity. By Islamizing sacred sites, they also take control of other people's history and culture. As they have done throughout the world. Hijacking the Temple Mount, has allowed Muslims to claim Jerusalem as a holy city of theirs. Hijacking churches in Egypt and Yugoslavia, eliminates the religious history of non-Muslims from the area. Hijacking the Hagia Sophia, was part of the recreation of Constantinople, into Istanbul.

    The common denominator is that Muslims do not just make war on lands or bodies-- but on memory itself. Their goal is to make people forget what came before their colonization. To distort the history and traditions that are meaningful to them, and replace them with a distorted Islamized version of history. The Muslim "tolerance" in Spain, the Palestinian Arab "refugees" and the Muslim "contributions" to science, are all examples of that revisionist history, in which oppression becomes tolerance, repression becomes knowledge, and the oppressors become the victims. Συνεχια εδω ...http://sultanknish.blogspot.com/2010/08/muslim-hijacking-of-ground-zero.html ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Islam doesn't just hijack planes, it hijacks the things that mean something to people. The great cities of the world are littered with relics of the Muslim occupation of their sacred places. Jerusalem, Delhi, Constantinople and Alexandria all testify to the Muslim predilection for taking over other people's sacred places, and turning them into mosques. It wasn't enough for Muslims to conquer Jerusalem and subjugate its inhabitants. No, they also had to take the holiest place in Judaism and build a mosque on top of it. Similarly it wasn't enough for them to conquer and rename Constantinople, they also had to turn the Hagia Sophia into a mosque. These are not exceptions to the rule. In Asia, the Middle East and Europe, there are numberless examples of the same thing.

    To this day, Muslims continue seizing other people's places of worship and turning them into mosques. It's going on in Egypt today. It's going on in Yugoslavia where churches are being destroyed and turned into mosques, day by day. It's went on in Israel, in Joseph's Tomb, burial spot of the biblical Joseph, which was seized by Muslims in September of 2000, a year before 9/11.

    Why do Muslims this? It's not just about seizing territory, though that is part of it. It's also about hijacking something more vital, identity. By Islamizing sacred sites, they also take control of other people's history and culture. As they have done throughout the world. Hijacking the Temple Mount, has allowed Muslims to claim Jerusalem as a holy city of theirs. Hijacking churches in Egypt and Yugoslavia, eliminates the religious history of non-Muslims from the area. Hijacking the Hagia Sophia, was part of the recreation of Constantinople, into Istanbul.

    The common denominator is that Muslims do not just make war on lands or bodies-- but on memory itself. Their goal is to make people forget what came before their colonization. To distort the history and traditions that are meaningful to them, and replace them with a distorted Islamized version of history. The Muslim "tolerance" in Spain, the Palestinian Arab "refugees" and the Muslim "contributions" to science, are all examples of that revisionist history, in which oppression becomes tolerance, repression becomes knowledge, and the oppressors become the victims. Συνεχια εδω ...http://sultanknish.blogspot.com/2010/08/muslim-hijacking-of-ground-zero.html ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Σάββα Καλεντερίδη

    >Έτσι αντιδρούν οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι μια πλούσιας και βαριάς παρακαταθήκης και ιστορίας.<

    Ίσως. Εκείνος όμως είναι Αυστριακός με Αμερικανό προϊστάμενο. Άρα η σύστασή σου δεν τους αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ΤΑΛΩ

    Για όνομα του Θεού, ρε φίλε. Θα αρκούσε να δώσεις τους συνδέσμους (ελληνιστί λινκς) και ένα μικρό σχόλιο για το περιεχόμενο.

    Σου το έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις. Ποιος θα κάτσει να διαβάσει ένα αγγλικό σεντόνι; Αν εμένα μου έλθει να κατεβάσω ένα γερμανικό, ή του άλλου ένα τούρκικο, ξέρεις τι θα γίνει εδώ μέσα;

    "Προσαρμόσου, Μήτσο", που λέει και η συμπαθέστατη Πόντια Ελένη Γερασιμίδου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Καλεντερίδη

    από εκεί είναι ο τουρκικός εθνικισμός κι από εδώ η ορθοδοξία. ΄

    Τα μάρμαρα καταστρέφονται κι εκεί κι εδώ. Αναδείξτε κι αυτό το θέμα γιατί όπως φαίνεται βλέπουμε μόνον ό,τι έχει να κάνει με τους εξόφθαλμα εχθρούς μας. Η αντίφαση και η ανασταλτικότητα εδώ έρχεται και από την ιδιότυπη συμμαχία ράσου-σημαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ "Samuel"

    Μία απ' την δουλιά όλων μας είναι να διαφηλάξουμε την αξιοπρέπηα του Ινφογνώμονα απο ύποπτους τύπους σαν και σένα.
    Αν δεν σου αρέσει η κριτική πήγαινε αλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανωνυμε 12:50,Κριτικη κανε οση θελεις,αλλα εγω σου ζητησα να μην ασχολεισαι δεν σου ειπα να πας αλλου.Εννοειτε φυσικα οτι η προτροπη σου εχει καταχωρηθει ηδη, ξερεις που.Επ ευκαιρια πρεπει να σου πω οτι τα Ελληνικα σου ειναι απαισια.Βαρια ορθογραφικα λαθη σε τρεις σειρες ολες κι ολες,και συντακτικο για γελια.Αν εσυ το λες αυτο προστασια στο Ινφογνωμων,εγω το λεω δυσφημηση.Αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που τα ειπα και στον Τζιμη.Κυριοι το Ινφογνωμων ανηκει σε εναν σοβαρο Ελληνα,και χουλιγκανισμοι,τρολλ,και επιδειξη αγραματοσυνης δεν χωρα εδω μεσα.Τζιμης,και ολη η ανορθογραφη σαβουρα "προστατων",διαβαστε εαν θελετε αλλα μην ποσταρετε ρε παιδια.Το γ@@@τε δεν το καταλαβαινετε?Τελος παντων εγω σταματαω εδω πρωτος.Αρκετο χωρο πηραμε εδω μεσα και δεν λεει για παραπερα.

    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @09 Αυγούστου 2010 12:50 μ.μ.

    Ρε μάγκα, πολλά έχουν δεί τα μάτια μου, αλλά άτομο που κατάφερε να γράψει λάθος το `αλλού` δεν έχω ξαναδεί.

    Προφανώς είχες στο μυαλό σου το `Αλού Φάν Πάρκ` έτσι; Αχαχα.

    Καλές βουτιές.

    Οσο για την `διαφύλαξη` και τους `υπόπτους` που αναφέρει ο φίλος Ελληνοφάγος (ο ακρωτηριάζων την Ιερά Ελληνική Γλώσσα), δείτε σχετικά:

    http://www.youtube.com/watch?v=OFm08nht0wM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ "ΕΛΛΗΝΑ" ΕΙΝΑ ΚΑΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑ ΤΑ ΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΨΥΧΗ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ...ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΓΕ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ "ΕΛΛΗΝΑ" ΕΙΝΑ ΚΑΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑ ΤΑ ΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΨΥΧΗ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ...ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΓΕ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Διάβασα τα σχόλια όλων. Έχω να σημειώσω τρια πράγματα:

    1) Τα μάρμαρα και οι πέτρες μιλάνε ότι και να λένε οι Τούρκοι ή οποιοσδήποτε άλλος.
    2) Ας διαφυλάξουμε την ποιότητα του infognomon διαχειριστές και σχολιαστές. Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.
    3) Ένα τραγουδάκι που ταιριάζει στην περίπτωση: http://www.youtube.com/watch?v=Wiy_cqyEnAs&feature=player_embedded#!

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπράβο Γιώργο.
    Σάββα συγχαρητήρια για την ανάδειξη του θέματος αυτού με τον τόσο ευγενικό τρόπο διατύπωσης.
    Μια ακόμα ένδειξη ότι το στίγμα του ελληνικού πνεύματος δεν χάνεται και δεν θα χαθεί. Θα ταξιδεύει αιώνια στην υφήλιο για να θυμίζει πάντα το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτισμένου κόσμου. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολυ απλα Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ δεν προκειται να παραγραφει ποτε γιατι η ιδια η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ παντα θα υποστηριζει με ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (οπως το ευρημα που αναφερεται στο αρθρο) αυτους που την σεβονται και την υπηρετουν πιστα
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΠΡΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΣΥΝΗ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Samuel
    Προσπαθό να μοιάσο του φύλλου σου που "σπουδάζοι" στο ουξουτερικόν δικιγορως,
    Για σαίνα παντος η ορθωγραφία κε καλιγραφοία ίναι το πάν. Δεν σι νάζι τιποτ' αλο. Τους άλους μώνο τους κατγοράς.
    Ούτε τέτια έχοις να καταχωρήσης απάνω τους τίποτα.

    @ Αχαιάι
    Πος ξέρις ωτι οίμαι μάγκας και οχι μαγκείτισα;
    Τεσπα δόσατε πείρατε-πείρατε εκνεβρίσατε τον διαχρηστή και χάσαμαι μερικόυς άρειστους σχολιστές.
    Αφτό θέλαται απ αρχίς.

    Τα ελινικά μου ταχο μάθοι στο ινετνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν καταλάβατε. Μιλάνε οι πέτρες. Δε διαφωνεί κανένας. Οι Έλληνες πάμε για αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δε βαρυέστε ρε παιδιά... ό,τι και να βρεθεί Ελληνικό οπουδήποτε, δεν μας σώζει. Μας έχουν πλέον διαχωρίσει εμάς από εκείνην την εποχή. Λες ότι είσαι Έλληνας στο εξωτερικό και εισπράττεις από ειρωνία μέχρι συγκαταβατικά χτυπηματάκια στην πλάτη... Μόνο τα αρχαία θαυμάζουν... Νρέπεσαι να πεις ότι είσα Έλληνας έξω... Έλληνες Έλληνες, έως πότε θα σας σας σώζει η δόξα τωνν προγόνων... Πάει, μας τέλειωσαν αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εμεις τι κανουμε για να μην περασει η αθλια προπαγανδα του Τουρκου;

    - Ianus, History - "Turkey Talk"
    http://www.danielpipes.org/comments/176503
    - Ianus, Turkey - a perfect Orwellian state and its history books
    http://www.danielpipes.org/comments/176499
    - Ianus, The doctored history of the Turks or 'Epistulae virorum obscurorum'
    http://www.danielpipes.org/comments/157595
    - Ianus, All civilization is Turkic in origin" or world history Turkified
    http://www.danielpipes.org/comments/153859

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ε τι να κάνουμε. Κανα τσιφτετέλι, χίλιες και μια νύχτες, σινανάϊ γιαβρουμ σινανάϊνα...καμμια δανεική λειτουργία στον Πόντο... λίγα είν' αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.