14/8/10

Μετά τη μολότωφ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έκανε την εμφάνισή της και στην Κομοτηνή! 'Άγνωστοι' κατέστρεψαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

http://rodopinews.gr/wp-content/uploads/2010/08/kokmotos.jpg
Τη στιγμή που ο ελληνισμός, αλλά και η προοδευτική κοινωνία της Τραπεζούντας περιμένουν με αγωνία την αυριανή ιστορική ημέρα, κάποια ενεργούμενα του -κατά τα φαινόμενα- ανεξέλεγκτου από την κυβέρνηση Ερντογάν βαθέος κράτους, δρουν ανενόχλητα σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, με σκοπό να ξεσηκώσουν τους γνωστούς κύκλους στην Τουρκία και να τορπιλίσουν την αυριανή λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.
Μετά τη μολότωφ που ρίφθηκε προχθες στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τη φορά αυτή σειρά είχε το νεκροταφείο της συνοικίας Πος-Πος στην Κομοτηνή, όπου 'άγνωστοι' προξένησαν ζημιές σε μουσουλμανικούς τάφους.
Εντύπωση προκαλεί η ετοιμότητα 300 μουσουλμάνων, που αντί να καταφύγουν στις ελληνικές αρχές, κατέφυγαν που αλού, στον εξ αντικειμένου μεγάλο προβοκάτορα, πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς, για να εκδηλώσουν τα παράπονά τους.
Περιττό είναι να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τα γεγονότα της 6/7ης Σεπτεμβρίου 1955, όταν η τουρκική βαρβαρότητα ξεπέρασε κάθε όριο, με στόχο τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, το Οικουμενικό Πατριαρχέιο, τις εκκλησίες, ακόμα και τους τάφους των Ελλήνων της Πόλης.
Και καλά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Τούρκοι, η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και ο εγκάθετος προβοκάτορας πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κάνουν τη δουλειά τους. Οι ελληνικές υπηρεσίες τί κάνουν; Τί κάνουν οι κομματικές συμμορίες που έχουν καταλάβει τους μηχανισμούς του κράτους στις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες, εκτός από το να χαφιεδίζουν Έλληνες πολίτες και να δηλώνουν ορισμένες άθλιες κομματικές κυρίες στη Θεσσαλονίκη ότι πάνω από την πατρίδα έχουν το κόμμα;
Ας δούμε την προβοκάτσια της Κομοτηνής από το ΡΟΔΟΠΗ ΝΙΟΥΖ:

Βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Ροδόπη
Το γεγονός ανακαλύφθηκε τυχαία από Κομοτηναίους μουσουλμάνους της περιοχής, μεταξύ των οποίων και πατέρας που είδε τον τάφο του 16χρονου παλικαριού του κατεστραμμένο! Αμέσως σήμανε συναγερμός στον μαχαλά και εκατοντάδες κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο μπροστά στα νεκροταφεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα παράπονα στον … πρόξενο!
Κάποιος όμως μέσα στο πλήθος κι ενώ επικρατούσε ήδη ένταση πέταξε την ιδέα το πλήθος να κατευθυνθεί για διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής! Δε χρειάστηκε και πολύς χρόνος ώστε το πλήθος μηχανικά να αντιδράσει πράττοντας αυτό ακριβώς κι έτσι, σε λίγα λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι διασχίζοντας την Εγνατία και την Ιώνων με φωνές διαμαρτυρίας γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
Ο λόγος που μετέβησαν εκεί ήταν για να εκφράσουν τα παράπονά τους στον πρόξενο, ώστε ως μουσουλμάνοι να μπορούν ελεύθερα να πραγματοποιούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα (αυτές τις ημέρες οι μουσουλμάνοι εορτάζουν το Ραμαζάνι) χωρίς να γίνονται ζημιές σε ανάλογους χώρους ενώ μέσα στα αιτήματα ήταν …και ένας φύλακας για τα νεκροταφεία!
Βέβαια κανείς δεν ενημέρωσε το πλήθος πως ο Τούρκος πρόξενος δεν είναι νομάρχης, δήμαρχος ή …βουλευτής για να προωθήσει τέτοια αιτήματα μέσα στην ελληνική επικράτεια! Τους ενημέρωσε όμως γι αυτό ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς που ειδοποιημένος έφτασε στο προξενείο λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα και συνομίλησε με το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους μουσουλμάνους πως δείχνει κατανόηση στο πρόβλημά τους και πως για τα υπόλοιπα υπάρχει η Αστυνομία, ο Δήμος, η Νομαρχία και οι λοιπές αρμόδιες τοπικές αρχές και πως το προξενείο είναι …απλά προξενική αρχή! Τα απολύτως αυτονόητα δηλαδή!
Στη συνέχεια και έπειτα από τη διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης Δήμου Κοκμοτού πως ανάλογοι χώροι στο εξής θα φυλάσσονται και πως θα γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε οι δράστες αυτής της πράξης να συλληφθούν, το πλήθος ειρηνικά επέστρεψε στην συνοικία.

Μεθυσμένος, κακοπροαίρετος ή προεκλογική προβοκάτσια;
Ερωτηματικά ωστόσο προκαλούνται από τη χρονική στιγμή του γεγονότος αν αναλογιστεί κανείς και την βόμβα μολότοφ που έριξε άγνωστος στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης πριν 2 ημέρες.
Αν δε πρόκειται για κάποιον πραγματικά αρρωστημένο εγκέφαλο που ικανοποιείτε προκαλώντας θλίψη και οργή σε αθώους πολίτες ή απλά για τυχαίο μεθυσμένο ή νηφάλιο αλλά κακοπροαίρετο βάνδαλο, τότε δημιουργούνται υπόνοιες για το σκοπό της ζημίας αυτής αλλά και για τον τρόπο που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την δίκαια αγανάκτηση τόσων εκατοντάδων πολιτών και τους έστρεψαν στην παντελώς αψυχολόγητη και δίχως νόημα ενέργεια του να απευθυνθούν στον Τούρκο πρόξενο σαν αυτός να είναι κάποια αρμόδια αρχή! Πράγμα που όπως φάνηκε από τον άψογο και επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα, ούτε ο ίδιος θα ήθελε να είναι έτσι!
Οπως και να έχει το θέμα καλό θα είναι πολίτες και αρχές το διάστημα αυτό να είναι σε εγρήγορση για πρόληψη και αποφυγή τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που διαταράσσουν την οικογενειακή γαλήνη πολλών ανθρώπων στην περιοχή αλλά και την κοινωνική ηρεμία στην περιοχή.
Πολλοί ήταν οι μουσουλμάνοι που φώναζαν στους παρευρισκόμενους ομόθρησκούς τους πως παρόλο τον πόνο και την αγανάκτησή τους θα έπρεπε να μη φωνάζουν για να μη ξυπνήσουν τους περίοικους γύρω από το προξενείο γιατί την αυριανή ημέρα θα έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους! Πράγμα που δείχνει πως πολλές φορές ακόμη και σε ένα πλήθος, παρά τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν φωνές λογικής και ηρεμίας που καλό είναι αυτές να ακούγονται πρώτες από όλες τις άλλες…
http://rodopinews.gr/?p=10495

20 σχόλια:

  1. Ελληνικά και μειονοτικά πιόνια της Ergenekon..
    Κάποιοι τρόμαξαν λόγω της λειτουργίας στην Τραπεζούντα...
    Αλλά κανένεας προβοκάτορας-πράκτορας δεν θα καταφέρει να πετύχεις τους στόχους του.
    Και οι Έλληνες και η μειονότητα ξέρουμε πολύ καλά ποιοι και για ποιο λόγο το έκαναν..
    Don't worry..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεταλωτής: «Καταδικαστέες πράξεις» οι βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

    Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    «Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας.

    Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα.

    Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη» .

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεται πολύ προσοχή και άπαντες σε εγρύγορση,μακάρι να πάνε τα πάντα κατ'ευχήν αλλά είμαι ανύσηχος,ας οικονομήσει η Παναγιά να πάνε όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, Σάββα, ο Πεταλωτής, θεωρεί δεδομένο ότι δεν είναι προβοκάτσια τα γεγονότα.
    Πράκτορας ή βλάξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτό έχει δίκιο ο Πεταλωτής φίλε Sterg.

    Άνθρωπι με παρόμοιο άρρωστο μυαλό και σκεπτικό υπάρχουν και στην Τουρκία (βλέπε Ergenekon) που 60 χρόνια επένδυσαν σε μίσος, φόβο, τρομοκρατία και ανασφάλεια.
    Αποτέλεσμα; Αποτέλεσμα να χάσει 60 χρόνια η Τουρκία..

    Εδώ και αρκετά χρόνια το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα.
    Συνέχεια ίδιοι πολιτικοί, συνέχεια ίδια άρρωστα πρόσωπα, συνέχεια μίσος, φόβος και ανασφάλεια λόγω γειτόνων (μερικές φορές δικαιολογημένη και άλλες φορές αδικαιολόγητη)..
    Αποτέλεσμα; Αποτέλεσμα να χαθούν 30 χρόνια της Ελλάδας.. Αποτέλεσμα να γεμίσουν κάποιοι τις τσέπες τους. Αποτέλεσμα να έχουν κάποιοι την απόλυτη εξουσία δίχως τον φόβο εκλογών και της δικαιοσύνης.

    Για περισσότερα: http://lavraki.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%8C%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal θα έγραψα, sterg μπήκε :P
    sorry! xexe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη στεναχωριέστε... Ο ΓΑΠ μεταξύ και άλλων επαγγελμάτων που έκανε για να ζήσει ως... "μετανάστης" (!!!) στις ΗΠΑ ήταν και αυτό του κτίστη.
    Θα πάει θα τα επισκευάσει, θα φιλήσει και το χέρι του νταβούτ και όλα καλά. Και μνήματα χτίζουμεεεεε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Αϊκούτ Καδήρ

    >Σε αυτό έχει δίκιο ο Πεταλωτής φίλε Sterg.<

    Δεν βλέπω σχόλιο του Sterg. Σε ποιον απευθύνεσαι; Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι μάλλον ασυνάρτητα. Τι σχέση έχουν τα ίδια πρόσωπα που κυβερνούν στην Ελλάδα με το συμβάν;

    Στην Τουρκία, η σύληση και βεβήλωση χριστιανικών νεκροταφείων είναι καθημερινό φαινόμενο. Όμως κανένας δεν μιλά.

    Εδώ έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη προβοκάτσια, η οποία θυμίζει Σεπτέμβριο του 1955.

    @ skal και vripol

    Ο Πεταλωτής τι άλλο μπορούσε να πει; Μπορεί να πει ότι είναι προβοκάτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα έχει και άλλα προβοκάτσια αυτές τις μέρες που η ΕΥΠ κάνει διακοπές. Αν και κοιμάται όλο τον χρόνο. Το πρώτο το κατάφεραν με το νεκροταφείο συσπειρωση και έλεγχος από τους κύκλους του προξενείου. Με την προηγούμενη προβοκάτσια έκαναν το προμόσιον. Τώρα έχουν σειρά τι; Κάτι έχει σειρά αφού αυτά τα κάνουν για να σημιουργήσουν κλίμα ώστε να κάνουν μετά τι; Μήπως μπήκαμε στην αρχή για κάποια επισόδεια ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα με απότερο σκοπό την βαριοπούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ (ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ)ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ. ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ" ΕΚΔ ΤΡΟΧΑΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η.ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΣΕΛ.472 ΓΡΑΦΕΙ."ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ.ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΗΔΗ ΠΩΣ ΤΟ 1914 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΚΡΑΓΕΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΟΥΖΕΝΤΟΜ,ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ο Υ Σ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΜΟΥ ΕΙΠΈ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...." ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΝΤΑ,,,ΦΙΛΟΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΗΘΕΝ ...ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Πεταλωτής θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τις φωτογραφίες, τις τηλεφωνικές πλήσεις και ό,τι άλλο πειστήριο, που θα του έδινε το δικαίωμα να πει ότι είναι προβοκάτορες.
    Οι προβοκάτορες της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ (Εργατικό Κόμμα) στην Τουρκία την ημέρα της ιστορικής λειτουργίας, την 15η Αυγούστου, διοργανώνουν ημερίδα στην Τραπεζούντα με θέμα “Ο Πορθητής, η Άλωση και ο Νομάρχης Τραπεζούντας Τζεμάλ Αζμί”. Να σημειωθεί ότι ο νομάρχης Τραπεζούντας Αζμί καταδικάστηκε σε θάνατο για το βρωμερό του ρόλο στη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων του νομού Τραπεζούντας.
    Ο αρχηγός και τα ηγετικά στελέχη του Εργατικού Κόμματος βρίσκονται στη φυλακή για συμμετοχή στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
    Αυτό τί σημαίνει;
    Ότι η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έδειξε τις διαθέσεις της και ότι θα έπρεπε να είμαστε σε επιφυλακή, άρα να φυλάμε με δρακόντια μέτρα ασφαλείας όλους τους χώρους όπου οι Τούρκοι μπορούν να εκδηλώσουν προβοκάτσια.
    Και απο τη στιγμή που υπάρχουν ντοκουμέντα για εμπλοκή μειονοτικών της Θράκης στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και να περιφρουρηθούν κάποιοι επικίνδυνοι χώροι. Πρώτοι-πρώτοι τέτοιοι χώροι είναι το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και τα μουσουλμανικά τεμένοι και νεκροταφεία στη Θράκη.
    Αν το είχαμε κάνει, ο Πεταλωτής θα είχε τα στοιχεία που αναφέρω και θα έκανε τις δηλώσεις που έπρεπε.
    Τώρα, θα ρωτήσει κανείς γιατί δεν πήραν μέτρα.
    Είτε γιατί οι υπηρεσίες είναι διαλυμένες είτε γιατί ίσως κάποιοι να θέλουν να απαλλαγούν από το ετήσιο άγος της λειτουργίας στη Σουμελά του Πόντου και απλά έκλεισαν τα μάτια στους προβοκάτορες.
    Άλλωστε, δεν είχε καμία συμβολή σε ό,τι πετύχαμε στην Τραπεζούντα το ελληνικό κράτος, ενώ είναι γνωστές οι θέσεις κάποιων γι το Ποντιακό!
    Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η Αϊκούτ Καδήρ είπε...
    Άνθρωπι με παρόμοιο άρρωστο μυαλό και σκεπτικό
    σκεπτικό υπάρχουν και στην Τουρκία (βλέπε Ergenekon).....

    Συγνωμη αλλά το φασιστικό τουρκικό παρακράτος, το βαθύ κράτος, είναι το alter ego του Τουρκικού Κράτους και το έχει αποδείξει και καταδείξει διαχρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως μπήκαμε στην αρχή για κάποια επισόδεια ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα με απότερο σκοπό την βαριοπούλα
    14 Αυγούστου 2010 4:08 μ.μ.
    ===================================

    Μπά.

    Η συγκεκριμένη ενέργεια κάθετος επιχείρηση, δείχνει προχειρότητα, βιασύνη, και έλλειψη επαρκούς προσωπικού.

    Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι πρόκειται -πιθανότατα- για επιχείρηση εντόπιου κλιμακίου Τουρκικών Υπηρεσιών, το οποίο εδρεύει και δραστηριοποιείται στην Θράκη.

    Πώς έγινε η επιχείρηση (εκτιμώ):

    1. Η απόφαση για την προβοκάτσια πάρθηκε σχετικά πρόσφατα.

    2. Το εν λόγω Τουρκικό κλιμάκιο πάσχει αυτήν την εποχή λόγω ελλείψεως προσωπικού, μέσων και κονδυλίων(λόγω εποχής).

    3. Οι οδηγίες ήταν για μια επιχείρηση η οποία μπορεί να γίνει σε σχετικά μικρό χρόνο, ασφαλώς, απο μικρό αριθμό προσωπικού και με -φυσικά- μικρό κόστος.

    4. Επειδή ενυπήρχαν όλοι οι ανωτέρω περιοριστικοί παράγοντες (operational restrictions), επιλέχθηκε η επίθεση σε ένα Μουσολμανικό Νεκροταφείο.

    ---------------->Για να επιστρέψουμε στην αρχική ερώτηση του ανώνυμου:

    Πώς θα καταλάβουμε ποιά θα είναι η μελλοντική προβοκάτσια η οποία θα φέρει τις δυο χώρες κοντά σε πόλεμο και θα συμβεί στην Θράκη, και θα έχουμε ίσως και εισβολή του ΤΚΚ στα ημέτερα εδάφη;

    Απλά, αυτή η προβοκάτσια θα είναι δακρύβρεχτη, και θα έχει τέτοια στοιχεία ούτως ώστε να εξοργίζει τον μέσο αγαθό, πλήν όμως αφελή, Τούρκο κατά των `καταραμένων` `εγληματιών` Ελλήνων. Παραδείγματα:

    -Φόνος Μουσουλμανικής οικογένειας απο δήθεν Ελληνες Ακροδεξιούς (πατέρας, μητέρα, και 3-4 παιδιά).

    (Η συνταγή αυτή είναι δοκιμασμένη απο την ΤΜΤ στην Κύπρο, θυμηθείτε την σκηνοθετημένη δολοφονία της οικογένειας του Τ/Κ Αξ/κού.)

    -Βιασμός και φόνος 2-3 Μουσουλμάνων κορασίδων απο δήθεν Ελληνες Ακροδεξιούς.

    --------------->Σε κάθε περίπτωση, προβοκάτσιες έξτρα σπέσιαλ Τουρκικού τύπου όπως οι ανωτέρω που σκοπεύουν να φέρουν τις δυο χώρες σε πόλεμο, θα τύχουν ΑΜΕΣΗΣ αλλά τυχαίας δήθεν, τηλεοπτικής και δορυφορικής κάλυψης, και θα έχουν μεταδοθεί παντού σε όλη τη γή όπου υπάρχει Τούρκος.

    Στα δε ΜΜΕ της γείτονος, θα κυριαρχεί η ιδέα της Τελικής Λύσης του τύπου `Ας τελειώνουμε επιτέλους με τους ¨Ελληνες μια κι έξω`.

    Λοιπόν όχι, δεν είναι τέτοιου μεγέθους προβοκάτσια ούτως ώστε να αποτελέσει το πρελούδιο για την `Βαριοπούλα`.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια ποιοὶ ἦταν οἱ προβοκάτορε μέσα στὸ πλῆθος ποὺ τὸ ὡδήγησαν στὸ προξενεῖο;
    Ἔψαξε κανεὶς νὰ τοὺς βρῆ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα πράσινα τούρκικα διαβατήρια του Τζεφρυ πιάσανε δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skal 14 Αυγούστου 2010 6:17 μ.μ.

    >Ο Πεταλωτής θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τις φωτογραφίες, τις τηλεφωνικές πλήσεις και ό,τι άλλο πειστήριο, που θα του έδινε το δικαίωμα να πει ότι είναι προβοκάτορες.<

    Tο ζήτημα είναι ότι δεν τις είχε. Ή μήπως τις είχε και δεν τους έκανε χρήση, πράγμα ακόμη χειρότερο;

    >Να σημειωθεί ότι ο νομάρχης Τραπεζούντας Αζμί καταδικάστηκε σε θάνατο για το βρωμερό του ρόλο στη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων του νομού Τραπεζούντας.<

    Πότε και γιατί; Αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι οργάνωσαν και εξετέλεσαν την γενοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν οι σύμμαχοι κατέλαβαν την Κωνστνατινούπολη, υποχρέωσαν το Σουλτάνο να στήσει δικαστήρια για τους εμπλεκομένους στη Γενοκτονία των Αρμενίων.
    Ένας από εκείνους που καταδικάστηκαν, ήταν ο Αζμί μπεης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε παιδιά δεν βαρεθήκατε την παραμύθα με τον καλό ερντογάν και τους κακούς βαθείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ skal

    Ευχαριστώ. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Αυτό, όμως, δεν ήταν μία πρώτη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εκ μέρους των Συμμάχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.