29/8/10

Αυστραλία: 'επεισόδια' σε κέντρο κράτησης μεταναστών, όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα φωτιά την οποία κατέσβεσαν οι αρχές.

Ανδρες που φορούν μάσκες, ορισμένοι οπλισμένοι με ξύλα, έχουν ανέβει στην οροφή ενός κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία όπου εκδηλώθηκε φωτιά νωρίτερα σήμερα Κυριακή, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.
Μια πτέρυγα του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Ντάργουιν, όπου
βρίσκονται περίπου 500 άνθρωποι που ζητούν άσυλο, είχε πιάσει φωτιά, η οποία κατασβέστηκε, σύμφωνα με το ABC.
Η υπηρεσία μετανάστευσης της Αυστραλίας δεν έδωσε λεπτομέρειες, περιοριζόμενη να ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.
"Υπάρχει ένα εν εξελίξει επεισόδιο στο κέντρο", είπε εκπρόσωπός της.Κατά πληροφορίες τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρίσκονται στην οροφή του κέντρου, φωνάζοντας, κάνοντας θόρυβο και σταματώντας όποιον αποπειράται να ανέβει στην οροφή. Ορισμένοι φορούν μάσκες, άλλοι κουκούλες και μερικοί έχουν βάψει τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με το ABC.
Η Αυστραλία ακολουθεί σκληρή πολιτική έναντι των μεταναστών, φυλακίζοντας όσους φθάνουν στη χώρα δια θαλάσσης, συνήθως σε κέντρα στα νησιά των Χριστουγέννων στον Ινδικό. Οι αυξημένες αφίξεις μεταναστών που ζητούν άσυλο ωστόσο οδήγησε τις αρχές να ανοίξουν εκ νέου κέντρα κράτησης και στην ηπειρωτική χώρα.
NAYTEMPORIKI

1 σχόλιο:

  1. απο το δεκεμβρη και στη γειτονια σας
    μια ευγενικη χορηγια της παγκοσμιας διακυβερνησης επε

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.