18/8/10

Τουρκοκρατία ή άθλια κομματοκρατία στην ΕΡΑ Κομοτηνής;


Και στην ΕΡΑ Κομοτηνής απλώνεται η…Τουρκοκρατία;
Περιμέναμε οι θνητοί να ακούσουμε τα ρεπορτάζ από την εξέγερση των μουσουλμάνων το βράδυ της Παρασκευής, λόγω βανδαλισμών στο νεκροταφείο τους.
Ως γνωστόν, η Αμαλία Γαρυφαλλίδου της ΕΡΑ Κομοτηνής ήταν η μόνη ραδιοφωνική ρεπόρτερ που ήταν εκεί ξημερώματα του Σαββάτου και κατέγραψε πλούσιο ηχητικό υλικό από πολύ νωρίς. Αν παίρνει υπερωρίες για την εργασία της αυτή δε γνωρίζουμε, αφού με τόσα μπόνους που έδινε τόσα χρόνια η ΕΡΤ σε ημέτερους, δεν θα έχει μείνει φράγκο για νόμιμες αμοιβές συνεργατών!
Μάλιστα ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής ξέρει να προσεγγίζει τα γεγονότα, πάντα δίκαιη και ενήμερη για όλα εγγυάται πως οι πολίτες από την εκπομπή της ενημερώνονται σωστά και σφαιρικά. Ούτε καν το προξενείο έχει παράπονα από την ίδια!
Και περιμένουμε…
Πάει 5 το απόγευμα και ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Νικολάου. Ευτυχώς διαρκεί όσο πρέπει και δεν έχουμε καμία καθυστέρηση. Ούτως η άλλως, από τότε που ξεκίνησε η απίστευτη νεοδημοκρατοπασοκική δίωξη προς την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής (ο φόβος προς την ελεύθερη δημοσιογραφία δεν έχει χρώμα) η απογευματινή εκπομπή της είναι κουτσουρεμένη και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, από τις 17,25 ως τις 18,00 περίπου ενώ άλλες εκπομπές του σταθμού διαρκούν ως και 2 ώρες ή και περισσότερο. Προφανώς το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση της ΕΡΑ Κομοτηνής έτσι ερμηνεύουν τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί διαφάνειας και αξιοκρατίας στο Δημόσιο Τομέα.
Ξεκινά καπάκι το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική με τον Σαμή Καραμπουγιούκογλου. 5 λεπτά, 10 λεπτά, 15 λεπτά… Μόνο το πλήρες βιογραφικό του Χέοπα του 12ου δεν ανέφερε! Εβαλε αθλητικά, έβαλε σάλτσα, μουστάρδα, απ΄ όλα! Απίστευτος ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου…
Πάει 17,30 περίπου και εμπεδώσαμε όλα τα νέα ΚΑΙ στην τουρκική. “Επιτέλους” λέμε, καιρός να ακούσουμε και μία εκπομπή να ενημερωθούμε. Ελα όμως που ορισμένοι εκεί μέσα είχαν άλλη γνώμη κι έτσι ενώ ποτέ δεν συμβαίνει αυτό, πριν να ξεκινήσει η εκπομπή …πέφτουν διαφημίσεις! (από το διάστημα;)
Να μη τα πολυλογούμε, μετά τις διαφημίσεις βάλανε κι ένα …τραγούδι (για να το γιορτάσουν;) και εν τέλει, κάποιοι εδέησαν να αφήσουν την γνωστή στο πανελλήνιο δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά της γύρω στις …17,37!
Τι ήθελε να παρουσιάσει η δημοσιογράφος και έτυχε να συμβούν όλα αυτά; Η μήπως δεν έτυχε …αλλά πέτυχε;
Απλά, πέρα από το όλο ρεπορτάζ είχε και αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων του Πος Πος (που αντιστέκεται στις ρατσιστικές προπαγάνδες του προξενείου που τους θέλει όλους Τούρκους!) και είπε το αυτονόητο, πως δηλαδή κάποιοι πιάστηκαν κορόιδα και έτρεξαν να ζητήσουν “προστασία” από τον Τούρκο πρόξενο και πως καμία αρμοδιότητα δεν έχει αυτός ούτε είναι …προστάτης των μουσουλμάνων της Θράκης!
Κατά περίεργη σύμπτωση, τα ίδια περίπου είπε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς εκείνο το βράδυ, όπως και καταγράφηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ελληνόφωνους και τουρκόφωνους δημοσιογράφους. Πως για όσα συμβαίνουν στη Θράκη δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος αλλά ο δήμαρχος, ο νομάρχης και η αστυνομία!
Ολως τυχαίως όμως το ρεπορτάζ αυτό κουτσουρεύτηκε για τα καλά για χάρη των διαφημίσεων και των απίστευτης διάρκειας (μέχρι και …αθλητικά συμπεριλάμβαναν!) ειδήσεων του Σαμή Καραμπουγιούκογλου στην τουρκική!
Τώρα να έγινε αυτό τυχαία, τη στιγμή που ΚΑΝΕΙΣ ραδιοφωνικός ρεπόρτερ δεν ήταν στα γεγονότα τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο (εκτός από τους τουρκόφωνους που ορισμένοι τα παρουσιάζουν όπως θέλουν) και ενώ έτυχε να έχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με όλα τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα μόνο η γνωστή ρεπόρτερ της ΕΡΑ Κομοτηνής;
Μήπως ενοχλούσε η δήλωση του προέδρου των Ελλήνων Μουσουλμάνων πως όσοι έτρεξαν να ζητήσουν “προστασία” από τον Τούρκο πρόξενο είναι …πρόβατα; Μήπως ενόχλησε που και ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος ήταν υπέρ της κοινής λογικής και της νομιμότητας και στην ουσία είπε στους παρευρισκόμενους να ..πάνε στο καλό και να ειδοποιούν για τέτοια θέματα την Αστυνομία;
Τι γίνεται επιτέλους εκεί στην ΕΡΑ Κομοτηνής;
Για βολέματα ξέραμε, για πολιτικές διώξεις αντιφρονούντων δημοσιογράφων ακούγαμε και ακούμε διάφορα, για το χαμό που γίνεται έχουμε ίδια γνώση… Ομως μήπως τυχόν η υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε ξαφνικά και την πήρε κάποιος εξ ανατολών επενδυτής και δε το μάθαμε;
Αν ο Τούρκος πρόξενος άρχισε τις γνωστές παπαράντζες του παρελθόντος και σήκωνε κανένα μπαϊράκι παριστάνοντας τον …άρχοντα της Θράκης, θα έπαιζε το ρεπορτάζ ή όχι;
Προς το παρόν η δημοσιογράφος υποσχέθηκε πως ολόκληρο το ρεπορτάζ θα παίξει αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου και ίσως τότε πληροφορηθούμε τι ειπώθηκε. Θεού θέλοντος βέβαια και ΕΡΑ Κομοτηνής επιτρέποντος και αν κι εφόσον η εκπομπή της δεν “εξαφανιστεί” ξαφνικά και μυστηριωδώς από τον αέρα, όπως συνέβη στο παρελθόν… Πηγή: http://rodopinews.gr

10 σχόλια:

  1. Ερώτηση: Υπάρχουν 40 εκ ευρώ από το Δ' ΚΠΣ για τον περιφερειακό τύπο που κινδυνεύουν να χαθούν επειδή ο Πεταλωτής δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα - επειδή ασχολείται μόνο με το να εξασφαλίσει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Τύπου σε κολλητό του (ο οποίος τα έχει βάλει όλα στον πάγο μέχρι να βολευτεί), για τον οποίο έκανε και τροποποίηση νόμου (!!!) για να τον βολέψει;
    Υπάρχουν και έγγραφα με τα οποία το Υπουργείο ζητούσε πριν από 18 μήνες να προσδιορίσουμε προτάσεις - αλλά όπως φαίνεται ο κ. Πεταλωτής δεν θέλει να κάνει πολιτική στη Θράκη, αφήνει άλλους να την κάνουν γι'αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "[66].ΗΦΑΙΣΤΟΥ θυμιαμα,λιβανομανναν"ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
    Ηφαιστ'οβριμοθμε,μεγασθενεσ,ακαματον ΠΥΡ λαμπομενε φλογεαις αωνιε..." σας το λεω σε μεταφραση."Ηφαιστε ισχυροκαρδε,μεταλοδυναμε,που εισαι το ασβεστον πυρ,και φωτιζεσαι απο φλογερες λαμξεις,ω θεε που παρεχεις το ΦΩΣ εις τους ανθρωπους,εσυ που ζης με την τεχνη,συ ο εργατης,μεροσ του κοσμου και στοιχειον αμεμπτον,πο δαμαζεις τα ΠΑΝΤΑ,ο υπερανω ολων υπερτατος,που ευρισκεσαι ΠΑΝΤΟΥ.Εισαι ο αιθηρ,ο ηλιος,τα αστρα,η σεληνη,το φως το αμολυντον,διοτι αυτα τα μελη του ΗΦΑΙΣΤΟΥ φερουν,το φως εις ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...."ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟΝ ΤΟΥ Ο Ρ Φ Ε Ω Σ ,διοτι με τους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ και οχι μονον,θα μας πουν οτι και ο θεος ΗΦΑΙΣΤΟΣ ηταν ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ...ξυπνατε ρε καθηγηταδες του γλυκου νερου.Ξυπνατε ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ.Ξυπνατε ΔΕΣΠΟΤΕΣ ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ... ΔΙΑΙΟΣ [ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπερβολες 18 Αυγούστου 2010 6:37 μ.μ., υπερβολες.Αμα τη υπογραφη της συμφωνιας στρατηγικης συνεργασιας Ελλαδος-Ισραηλ, η καλύτερα, της υλοποιησης του αμυντικου αξονα Ελλαδα-Κυπρος-Ισραηλ, ολα αυτα θα αποτελουν θλιβερο παρελθον.Δεν θα εχουμε πλεον να φοβομαστε τους Τουρκους.Αυτοι πανε.Σχολασαν.Ξερεις τι θα πει να εχεις συμμαχο τον καλυτερο στρατο του κοσμου;Πολυ απλα, κοιμασαι ησυχος τα βραδυα.Και αυτο το οφειλουμε στον Γεωργιο Ανδρεα Παπανδρεου, τον οποιο θα ψηφιζουμε μεχρι θανατου.Και επειδη δεν μου αρεσει να ειμαι μονολιθικος, η αλλη πολιτικη επιλογη που εχουμε, ωστε να συνεχιζει να υφισταται εις το διηνεκες αυτος ο αμυντικος αξονας απεναντι στην Τουρκικη επεκτατικη πολιτικη, ειναι η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Για την ωρα ομως ΠΑΣΟΚ και Γιωργαρος και αγιος ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς από το ιστολόγιο δεν πρόσεξε οτι η φωτογραφία με το τουρκικό μπαιράκι είναι "πειραγμένη" και μάλιστα από χαμηλής ικανότητας χρήστη του σχετικού προγράμματος?
    Παίζουμε το παιχνίδι του κάθε ξεφτιλισμένου αναρτώντας τετοια πράγματα.
    Τάσσος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tάσσο
    οι ξεφτιλισμένοι και οι προσκηνυμένοι είναι άλλοι και αλλού.
    Να είμαστε δίκαιοι και να υποστηρίζουμε την αλήθεια.
    Η ΕΡΑ δεν πρέπει να είναι φέουδο ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ούτε του οποίουδήποτε ξεφτυλισμένου κομματόσκυλου επιβήτορα του ελληνικού κράτους.
    Η ΕΡΑ χρηματοδοτείται με χρήματα του ελληνικού λαού για να μας ενημερώνει και όχι για να παίζει -εν προκειμένω ΠΑΣΟΚικά- παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου φίλε προσυπογράφω το σχολιο σου. Η ενσταση μου και η παρατήρηση μου αφορά την χαλκευμένη φωτογραφία που πιθανόν αυριο να αναρτηθεί σε διαφορα sites στη γείτονα χώρα...
    Τάσσος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 18 Αυγούστου 2010 7:12 μ.μ.

    Μακάρι να ισχύσει στην πράξη η υλοποίηση του αμυντικού άξονα και όχι να αλλάξει κάτι μετά από 6 μήνες στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, όπως σοφά είπε ο skal σε άλλη ανάρτηση στο παρόν ιστολόγιο, και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.
    Όσο για τα περί κομματικών τοποθετήσεων δεν θα τα σχολιάσω γιατί δεν με ενδιαφέρει η γενικότερη πολιτική προσέγγιση κάθε κόμματος αλλά η συγκεκριμένη λύση που επιλέγει σε κάθε πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει εάν λέγεται Παπανδρέου ή Μπακογιάννη ή Σαμαράς ή Μπάτμαν: με ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μου.
    Θα ήμουν λάθος να μην αναγνωρίσω την εξαιρετικά σημαντική κίνηση του Πρωθυπουργού σχετικά με το Ισραήλ, αρκεί να έχει σχεδιαστεί με στρατηγική και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια, πράγμα το οποίο κανείς μας δεν το ξέρει.
    Θα ήμουν λάθος να μην αναγνωρίσω τις πολύ σημαντικές προσπάθειες -έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα- που έχει κάνει για το σύνολο των μεγάλων θεμάτων ΠΛΗΝ της ανάπτυξης, η οποία έχει πατώσει λόγω της έλλειψης εθνικής στρατηγικής.
    Θα ήμουν λάθος να μην αναγνωρίσω τις ανοιχτές διαδικασίες που έχει ακολουθήσει σε πολλά ζητήματα, αν και έχω εκπλαγεί αρνητικά με κάποιες επιλογές (ηθοποιός στο ΔΣ νοσοκομείου, κ.α.).
    Θα ήταν λάθος σου να μην αναγνωρίσεις ότι αυτά που γράφω συγκρεκριμένα για τον Πεταλωτή είναι 100% αλήθεια και κοστίζουν στο δημόσιο συμφέρον: θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σου επί τούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ...Η ΔΙΠΛΩ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ..."ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔ...Η ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ...Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ...ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ... ΦΕΥ ΔΙΑΙΟΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε,

    Σκέψου λίγο δημιουργικά και εθνικά χρήσιμα, αντί για γηπεδικά.

    - Το κακής ποιότητας γραφιστικό σε πείραξε στην όλη υπόθεση; Μέχρι εκεί έφτασε η ...ανάγνωση του κειμένου;

    - Το ότι κάποιοι πέραν του Αιγαίου θα κλέψουν (λες και δε μπορούν να κάνουν δικό τους!) το άθλιο γραφιστικό για να κάνουν ...ανθελληνική προπαγάνδα σε εντυπωσίασε;

    Η το ότι μία δημόσια υπηρεσία που πληρώνεται ΚΑΙ από την τσέπη σου, λειτουργεί εδώ και χρόνια με συνθήκες τουρκοκρατίας και μεσαίωνα;

    Είσαι καθόλου σοβαρός;

    Τόσα χρόνια ο Στυλιανίδης φρόντισε να μετατρέψει τον ραδιοσταθμό αυτό σε άντρο προώθησης νεοδημοκρατικής προπαγάνδας. Δεν υπήρχε περίπτωση να πλησιάσει κανείς εκεί μέσα αν δεν είχε τα διαπιστευτήρια του καθεστώτος. Λογοκρισία και τραμπουκισμοί ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα. Μέχρι και ο ίδιος ο Πεταλωτής έχει ίδια γνώση της κατάστασης αυτής, αν και σήμερα προφανώς δεν έχει χρόνο για να ασχοληθεί...

    Σήμερα τα απομεινάρια του παρελθόντος ακόμη διοικούν. Μερικές από τις καταστάσεις που συμβαίνουν εκεί μέσα...

    - Υπάλληλοι που κάνουν εβδομάδες και μήνες να πατήσουν.
    - Υπάλληλοι που για 2 ώρες εργασίας τη βδομάδα, πληρώνονται πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα!
    - Υπάλληλοι που κάνουν προπαγάνδα υπέρ ΝΔ ή υπέρ ΠΑΣΟΚ (φαντάζομαι ...αφιλοκερδώς) και που δεν είναι στον κατάλογο εργαζομένων της ΕΡΑ Κομοτηνής ή της ΕΡΤ! Από που διάολο προέρχονται ας το βρούνε οι αρμόδιοι...
    - CD με εκπομπές που φεύγουν σε πολιτικά γραφεία, προφανώς κι αυτό αφιλοκερδώς.
    - Εξαφάνιση δημοσίων εγγράφων μυστηριωδώς με την διευθύντρια να δηλώνει πως δεν έχει καμία ευθύνη!
    - Ομαδική συκοφάντηση δημοσιογράφων που τολμούν να αποκαλύψουν κάτι και απειλές για μηνύσεις - αγωγές.
    - Πιθανή διακίνηση κονδυλίων από τα δήθεν μυστικά του υπεξ τα οποία προφανώς πάνε σε τσέπες ημετέρων.

    Κι όλα αυτά στην περιοχή της Θράκης, όπου δεκάδες άτομα θα έπρεπε να ξεσκίζονται για να λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός - πρότυπο αλλά αντί γι αυτό έχουμε μόνο απίστευτα βολέματα και ένα μπάχαλο που μόνο από τις αποκαλύψεις του τοπικού τύπου περιγράφεται...

    Θαυμάστε:

    http://rodopinews.gr/?p=4937

    http://rodopinews.gr/?p=6772

    http://rodopinews.gr/?p=7728

    http://rodopinews.gr/?p=4976

    http://rodopinews.gr/?p=6817

    http://rodopinews.gr/?p=10490

    http://rodopinews.gr/?p=10284

    http://rodopinews.gr/?p=8942

    http://rodopinews.gr/?p=5134

    http://rodopinews.gr/?p=5039

    http://rodopinews.gr/?p=5001

    http://rodopinews.gr/?p=4998

    http://rodopinews.gr/?p=4986

    http://rodopinews.gr/?p=4969

    http://rodopinews.gr/?p=4898

    http://rodopinews.gr/?p=4887

    http://rodopinews.gr/?p=4877

    Πως όμως το Κράτος έγινε ξέφραγο αμπέλι;

    http://rodopinews.gr/?p=9334

    Φίλε Σάββα,

    Καλώς έκανες τον διαχωρισμό σε κομματοκρατία και τουρκοκρατία αλλά αυτός υφίσταται ΜΟΝΟ λεκτικά. Γιατί στην πράξη η άκρατη κομματοκρατία σε έναν χώρο είναι ίδια και τρισχειρότερη από τουρκοκρατία. Και το αποτέλεσμα της ΕΡΑ Κομοτηνής είναι πολύ ενδεικτικό παράδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://rodopinews.gr/?tag=%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.