30/8/10

Γιορτή για τους Τούρκους, θρήνος για τους Έλληνες


Η 30η Αυγούστου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για τους Τούρκους και θλίψης για τους Έλληνες. Οι γείτονες γιορτάζουν την επέτειο του διωγμού των Ελλήνων από τη Σμύρνη, 88 χρόνια πριν...

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης
Από το πρωί της Δευτέρας χιλιάδες Τούρκοι με σημαίες βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση σε κεντρικό δρόμο της Άγκυρας.

Παράλληλα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη έκαναν πτήσεις στον εναέριο χώρο αφήνοντας πίσω τους λευκό και κόκκινο καπνό. Στους δρόμους έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ πλήθος αστυνομικών δυνάμεων περιφρουρούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις, που προκαλούν ένα «σφίξιμο» στο στομάχι όλων των Ελλήνων που δεν ξεχνούν...
sport-fm.gr

14 σχόλια:

  1. "Η 30η Αυγούστου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για τους Τούρκους και θλίψης για τους Έλληνες."


    επίσης,και ΚΥΡΙΩΣ,

    είναι ημέρα ΝΤΡΟΠΗΣ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία,

    και

    ημέρα ντροπής για τους Ευρωπαίους (γι'αυτό, βλ.βιβλίο Τζωρτζ Χόρτον,Η μάστιγα της Ασίας,εκδ.Εστίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειναι γιορτη για κεινους,για μας
    ημερα περισυλλογης και οχι"θρηνου"!
    Και γιατι τοση καταθληψη ρε Φιλε?
    "Η Ρωμανια κια απεθανεν,ανθει και φερ κιαλλον",το καταλαβαινεις αυτο;
    Μη αφηνετε μονο να δρουν οι "Δραγωνες και Ρεμπουσιδες " μονες,περιποιηθητε τις καταλληλα.

    Ενας Ποντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και διηγώντας τα να κλαις.....Αλλά τι μας νοιαζει εμας τους Νεοέλληνες? Το θέμα ειναι να κυβερνά το κόμα μας και να πάρουμε και ένα καγιέν από τα μαύρα χρήματα που δεν αποδίδαμε τόσο καιρό στο κράτος μας .....δικό μας είναι άλλωστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Εν Σμύρνην τη 25 Αυγούστου 1922

    Αγαπητέ φίλε και αδελφέ κύριε Ελευθέριε Βενιζέλε,

    Επέστη η μεγάλη στιγμή της μεγάλης εκ μέρους σας χειρονομίας.

    Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικόν Κράτος, αλλά καί σύμπαν το Ελληνικόν Έθνος, καταβαίνει πλέον εις τον Αδην από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να τό αναβιβάση και το σώση.

    Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί Σας εχθροί, πλην και Υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος δια δύο πράξεις Σας:

    Πρώτον, διότι αποστείλατε εις Μικράν Ασίαν ως Ύπατον Αρμοστήν ένα τούτ' αυτό παράφρονα και εγωϊστήν, φλύαρον, απερροφημένον εν τω αυτοθαυμασμό του καί καταφρονούντα καί υβρίζοντα καί δέροντα καί εξορίζοντα καί φυλακίζοντα όλα τά υγιή καί σώφρονα στοιχεία του τόπου, διότι εν τω φρενοκομείω του, βεβαίως δέν είχον τόπον.

    Και δεύτερον, διότι πριν αποπερατώσητε το έργον Σας και θέσητε την κορωνίδα και το επιστέγασμα επί του αναγερθέντος αφαντάστως ωραίου και μεγαλοπρεπούς δημιουργήματός Σας, της καταθέσεως των θεμελίων της περικλεεστάτης ποτέ Βυζαντινης μας Αυτοκρατορίας, είχατε την ατυχή και ένοχον έμπνευσιν να διατάξητε εκλογάς κατ' αυτάς ακριβώς τας παραμονάς της εισόδου Σας εις Κωνσταντινούπολιν και της καταλήψεως αυτής υπό του Ελληνικού Στρατού προς εκτέλεσιν των όρων της - οίμοι - δια παντός καταστραφείσης συνθήκης των Σεβρών.

    .....»

    Απόσπασμα της τελευταίας επιστολής του Χρυσοστόμου Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Διο εξωρίσθην καί πλειστάκις υπέμεινα τά πάνδεινα ονειρευόμενος ελληνικήν καί ελευθέραν τήν δούλην πατρίδα. Η πραγματοποίησις των ονείρων μέ εύρε παρήλικα μέν, ουχί δέ λευκότριχα. Καί ιδού, επί των ημερών εμού, τόν καυχώμενον ότι όπου πατώ, εκείθεν απελαύνεται ο Τούρκος, τό όνειρον, τό λαβόν σάρκα καί οστά εξαφανίζεται, διαλύεται, αποσυντίθεται. Καί ιδού πρό των πυλών της Σμύρνης, της ελληνικής, οι σφαγείς, Θεέ μου.

    Οίον καί θέαμα καί άκουσμα. Εγώ νά εγκαταλείψω τήν Σμύρνην καί Μητρόπολίν μου; Ποτέ. Θά μέ κατεδίωκαν αι σκιαί του ιερού Πολυκάρπου, ως άνανδρον καί του Αγίου Γρηγορίου του Ε' ως ανάξιον διάδοχόν του. Θνήσκων ίσως ενισχύσω καί άλλους ίνα μένουν πιστοί στό καθήκον καί ποιμαίνωσι τό ποίμνιον εκτελούντες όσα κηρύττουν. Ισως, ίσως τό αίμα τό οποίον θά χύσει ο σφαγεύς... συγκλονίσει τήν ανθρωπίνην συνείδησιν, ίσως φωτίσει τόν νούν καί θερμάνει τήν καρδίαν των ισχυρών της γής νά κατανοήσουν ότι ο συντριβόμενος Ελληνισμός είναι άξιος ζωής καί ελευθερίας».

    Χρυσόστομος Σμύρνης πρός Λέοντα Φιλιππίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mαρτυρία του Γάλλου ιερωμένου Εδουάρδου Σουλιέ:

    «Ο επί κεφαλής του αγήματος επρότεινεν εις τόν Χρυσόστομον νά τόν οδηγήση εις τήν εκκλησία του Sacre Coeur ή εις τό γαλλικό προξενείον. Ο Χρυσόστομος δέν ανήκει εις τήν εκκλησίαν της Γαλλίας, αλλά αυτό δέν μέ εμποδίζει νά εκφράσω τόν βαθύτατον σεβασμόν πρός τήν μνήμην του. Μέ ωραιότητα ψυχής ηρνήθη νά δεχθή τό προσφερόμενον καταφύγιον λέγων ότι τό καθήκον του είναι νά μείνει μαζί μέ τό ποιμνίον του.

    Οταν τό γαλλικόν άγημα απεχώρησε, κατέφθασε μέ άμαξαν τούρκος αξιωματικός, συνοδευόμενος από δύο στρατιώτας καί εζήτησεν από τόν Χρυσόστομον νά τόν ακολουθήση. Ωδήγησαν τότε τόν ιεράρχην εις τά άκρα των ευρωπαϊκών συνοικιών εμπρός εις ένα κουρείον. Εκεί του εφόρεσαν άσπρην μπλούζαν καί διεδραματίσθη φρικτόν έγκλημα, από εκείνα πού είναι γεμάτη η ιστορία των μαρτύρων.

    Τού εξερίζωσαν τά γένια, τόν εμαχαίρωσαν, του έκοψαν τήν μύτην καί τά αυτιά. Παρά τό πλευρό των ανδρών, έλαβαν μέρος εις τά βασανιστήρια καί αι γυναίκες. Οι παρόντες ναύται μας πάνοπλοι, ήσαν αγανακτισμένοι, έξαλλοι. Υποχρεωμένοι, όμως από τάς διαταγάς πού είχεν ο επί κεφαλής αξιωματικός, τούς απειλεί μέ περίστροφον εις τό χέρι ότι θά τούς πυροβολήση αν θελήσουν νά επέμβουν. Μετέφεραν κατόπιν τόν ιεράρχην εις τάς τουρκικάς συνοικίας όπου τόν διεμέλισαν καί τόν αφήκαν βορά εις τούς σκύλους.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο στον οβραιο κεμαλ που κατορθωσε και συνετριψε τον πανισχυρο ελληνικο στρατο, τον καλυτερο στον κοσμο εκεινη την εποχη ελεω πανηλιθιων κρετινων βασιλικων αντιβενιζελικων και των συμαχων τους κομουνιστων...
    αν κερδιζε ο εθνικιστης βενιζελος -κατι σαν τη χρυση αυγη σημερα- τις εκλογς το 20 σημερα δεν θα υπηρχε τουρκια, και η ελλας των 80 εκ. ελληνων θα ηταν παγκοσμια δυναμη, οπως παει να γινει σημερα η τουρκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είχατε την ατυχή και ένοχον έμπνευσιν να διατάξητε εκλογάς κατ' αυτάς ακριβώς τας παραμονάς της εισόδου Σας εις Κωνσταντινούπολιν και της καταλήψεως αυτής υπό του Ελληνικού Στρατού προς εκτέλεσιν των όρων της//// Το μεγα λαθος του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επρεπε να καλεσουν το πουταναριο δραγωνα & σια να γιορτασουν μαζι, ισος και καταλαβαιναν τη διαφορα και σημασια των λεξεων συνωστισμου και βιασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ (ΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΚΣΕ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ) ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ(ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ) ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 1 000 000 (1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ) ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ.ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 90 χρόνια μετά ο εθνικός αυνανισμός συνεχίζεται. Χωρίς να έχει πάρει κανένα μάθημα από το 1453, το 1922, το 1944, το 1974, η Ελλάδα κάνει ακόμα ότι μπορεί για να επαναλάβει καταστροφές.
    Θρησκόληπτοι σκυλάδες είναι οι περισσότεροι από εμάς, δήθεν Ελληνόφωνοι αλλά βάρβαροι στην συμπεριφορά, άνθρωποι που δεν συνεργάζονται. Ένας τραβάει μπροστά και δέκα σκυλοσκυλάδες τον τραβούν πίσω να τον κάνουν κομμάτια. Δείτε τα χάλια εδώ, στα σχόλιά μας, πόσω εύκολα βρίζει ο κάθε σκυλάς όποιον πει κάτι αντίθετο από αυτόν.
    Το πολιτιστικό μας επίπεδο και η ιστορική μας αυτογνωσία είναι τριτοκοσμικού και βαθιά βαρβαρικού επιπέδου. Την πρώτη ευθύνη για την κατάπτωσή μας έχει η πνευματική μας ηγεσία, την δεύτερη η πολιτική και την τρίτη η στρατιωτική. Ότι χειρότερο έβγαλε ο τόπος μας, έστασε πολύ ψηλά και στις τρεις αυτές ηγεσίες, οι οποίες στηρίζουν η μία την άλλη και μαζί τραβούν την χώρα στον πάτο. Η Ελληνική Εκκλησία, η Βουλή και οι Στρατηγοί θέλουν όλοι κατάργηση και αντικατάσταση με ανθρώπους που θα περάσουν πολύ σοβαρές ψυχιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις λογικής και εξετάσεις Ελληνικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραια που θα'ναι σημερα αν η Ελλαδα κερδισει την Τουρκια μεσα στην Αγκυρα.
    Ετσι για να τους χαλασουμε τη "γιορτη"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν θέλουμε την προκοπή αυτής της χώρας, που έχει καταντήσει μια αξιοθρήνητη σκιά του άλλοτε ένδοξου και ηρωικού παρελθόντος της, θα πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από τους ποικιλώνυμους προδότες που της τρώνε τα σωθικά. Δεν αρκεί να μισούμε τους Τούρκους επειδή γιορτάζουν την δική μας τραγωδία. Δεν αρκεί να τους πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια για να υπερασπίσουμε την πατρίδα. Όλα αυτά θα είναι άχρηστα, αν πρώτα δεν καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία μέσα στη χώρα μας. Αν υποκείμενα όπως η Ρεπούση και η Δραγώνα συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των ελληνοπαίδων, δεν θα έχουμε μέλλον.
    Από εδώ μέσα πρέπει να ξεκινήσουμε και έπονται οι λογαριασμοί μας με την Τουρκία. Για να μην έχουμε στις πλάτες μας προδότες και νενέκους έτοιμους να χύσουν τις καρδάρες με το αίμα των ηρώων στρατιωτών μας και όλες τις θυσίες του λαού μας.
    Θα πρέπει να θυμηθούμε πάλι τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ανδρέα Κάλβο και να τους γνωρίσουμε στα παιδιά. Έμπνευση χρειαζόμαστε και οράματα για την Ελλάδα που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν. Θλίβομαι αλλά δεν εγκαταλείπω. Ούτε θα κουραστώ να λέω ότι μόνο το Πνεύμα και ο πολιτισμός μπορούν να σώσουν πάλι την Ελλάδα. Το Πνεύμα το αρχαίο, το Άγιο, το πατριωτικό, το επαναστατικά αναστάσιμο, ο εθνικός μας Πολιτισμός οι αξίες και τα ιδανικά της παράδοσης μας.
    Δεν έχουν πεθάνει, το πνεύμα δεν πεθαίνει, σιγοκαίει ακόμη σε πολλές καρδιές μόνο που πρέπει να του ανοίξουμε το δρόμο, να ξαναλάμψει. Αυτά είναι τα ακαταμάχητα όπλα μας, εκτός από τα οπλικά συστήματα, είναι η αδάμαστη ψυχή μας. Όσοι μπορούν, όσοι είναι ακόμη ζωντανοί..

    Τους χαρακτηρισμούς σκυλάδες και σκυλοσκυλάδες, που ειπώθηκαν από τον Σιδηριούντιο για κάποια σχόλια φίλων, δεν τους καταλαβαίνω καθώς είναι ασαφείς ως προς τα κριτήρια τους. Προφανώς κάνει μια επίδειξη ανωτερότητας. Όταν αποκαλείς σκυλά κάποιον με τον οποίον διαφωνείς-κι εγώ ίσως να μη συμφωνώ με όλους-δεν κάνεις το ίδιο με αυτόν που κατηγορείς;
    Οι περί θρησκοληψίας και Ελληνικής Εκκλησίας επικρίσεις περιλαμβάνουν και τον Επίσκοπο Σμύρνης Χρυσόστομο, τον Επίσκοπο Γρεβενών Αιμιλιανό, τον επίσκοπο Δημητσάνης Φιλόθεο, των Σαλώνων Ησαία, τον Γρηγόριο Δικαίο (Παπαφλέσσα), τον Αθανάσιο Διάκο και τον επίσκοπο Γερμανό Καραβαγγέλη, για να μην αναφέρω και άλλους;
    Για να μην ξεχνιόμαστε, όπως θα θυμούνται παλαιότεροι αναγνώστες, ο Σιδηρούντιος παραδέχθηκε πριν τρεις μήνες περίπου, ότι είναι Σιωνιστής ή οπαδός του Σιωνισμού! Δεν υπάρχει όμως μια αντίθεση ή έστω ασυμβατότητα ανάμεσα στις δύο έννοιες, του Έλληνα δηλαδή και του Σιωνιστή;
    Το πόση αξία έχουν λοιπόν τα αναθέματα του και οι επικρίσεις του προς άλλους, επαφίεται στην κρίση του κάθε αναγνώστη.
    Ουδέν περαιτέρω σχόλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Σήμερα το πρωί, εντελώς συμπτωματικά θυμήθηκα έναν στίχο του Παλαμά για τον Διγενή Ακρίτα.
    "δεν χάνομαι στα Τάρταρα
    μονάχα ξαποσταίνω,
    στη ζωή ξαναφαίνομαι,
    τους λαούς ανασταίνω..."
    Δεν είναι διόλου τυχαίο που στην κηδεία του Παλαμά μέσα στην Κατοχή, ο κόσμος που συνόδευε τον νεκρό, φώναξε "Σ΄αυτό το φέρετρο, ακουμπάει η Ελλάδα..."
    Ας τα θυμηθούμε αυτά, χρειαζόμαστε τόσο πολύ τη δύναμη που αποπνέουν αυτά τα λόγια. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.