24/8/10

Ευκαιρία για την Ελλάδα η προσέγγιση με το Ισραήλ

Η «νέα σχέση» της Ελλάδας με το Ισραήλ που οικοδομεί ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου με τον ακραίο συντηρητικό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα είχε αρχίσει ποτέ εάν ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε φανταστεί ένα άλλο ρόλο για την Τουρκία
Του Μιχάλη Ιγνατίου

Επιστρέφοντας στο Τελ Αβίβ μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι «ο μόνος Ισραηλινός που δεν έχει ποτέ επισκεφθεί στη ζωή του την Τουρκία» προσθέτοντας: «Και δεν νομίζω ότι θα πάω εκεί σύντομα». Η δήλωση του κ. Νετανιάχου δεν ξάφνιασε τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής, καθώς σε όλες τις ενημερώσεις που δέχθηκαν από αξιωματούχους της κυβέρνησης της χώρας τους ήταν επαναλαμβανόμενη η θέση ότι η τουρκο-ισραηλινή σχέση βρίσκεται ένα πόντο από την οριστική διάλυσή της.

Ο κ. Νετανιάχου έκανε ακόμα μία δήλωση που πρέπει και να μας προβληματίσει αλλά και να ανοίξει τα μάτια στους Ελληνες κυβερνώντες για τη συνέχεια της «νέας σχέσης» της χώρας μας με το Ισραήλ. «Διορθώνουμε», είπε, «ανωμαλίες δεκαετιών, όπου δύο χώρες που μπορούσαν και επιθυμούσαν να συνεργαστούν σε θέματα ασφάλειας, τουρισμού και διπλωματίας, δεν το έπρατταν. Αλλά τώρα το κάνουμε πράξη. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο. Αυτό που είναι αφύσικο είναι ότι επί 62 χρόνια δεν πράξαμε αυτό που πράξαμε τώρα με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ιερουσαλήμ και την ανταπόδοση της επίσκεψης με το ταξίδι μου στην Αθήνα».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε για «ανωμαλίες δεκαετιών», μόνο που ξέχασε -μάλλον δεν τον συμφέρει- να αναφέρει ότι ήταν η χώρα του αυτή που ξεκίνησε την πολεμική εναντίον της Ελλάδας, ήταν η πατρίδα του που συμμάχησε με τους εχθρούς μας και που προκάλεσε ηθελημένα ζημιές σε πολλά επίπεδα και θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Και δεν ήταν δικαιολογία η φιλο-αραβική στάση της Ελλάδας διότι προέκυψε όταν είχε ξεκινήσει η εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας από τα Ιεροσόλυμα.

Οταν αναφέρεται σε «ανωμαλίες δεκαετιών», ο σημερινός ηγέτης του Ισράηλ βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα ανομήματα της χώρας του με τα ελληνικά πταίσματα. Το Ισραήλ έβλαψε την Ελλάδα (και από το 1974) και την Κύπρο. Η Αθήνα και η Λευκωσία πέρα από μεμονωμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων πολιτών δεν προκάλεσαν την παραμικρή ζημιά στο Ισραήλ.

Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανένας Ελληνας και κανένας Κύπριος ότι η «νέα σχέση» της Ελλάδας με το Ισραήλ που οικοδομεί ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου με τον ακραίο συντηρητικό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα είχε αρχίσει ποτέ εάν ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε φανταστεί ένα άλλο ρόλο για την Τουρκία. Περισσότερο το Ισραήλ παρά η Τουρκία πρόσφερε στη στρατηγική τους σχέση. Διότι το Ισραήλ είχε ανάγκη την Τουρκία. Αυτή αποτελούσε το διέξοδο προς το αδιέξοδο του εβραϊκού κράτους. Για τον λόγο αυτό η Αγκυρα απαιτούσε και το Τελ Αβίβ εκτελούσε.

Οποιοσδήποτε μελετήσει την ιστορία της περιοχής πολύ εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα είχαν καλύτερη τύχη και θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση εάν απέναντί τους ήταν μόνο η Τουρκία. Οι διπλωματικές μας ήττες σε διεθνές επίπεδο και η κατά κράτος νίκη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον οφείλονταν στο Ισραήλ και το Εβραϊκό Λόμπι, όχι στη «μαγκιά» της τουρκικής διπλωματίας. Και είναι αυτό που πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι συνομιλητές των Ισραηλινών στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Εάν η απόφαση των κ. Παπανδρέου και Χριστόφια είναι να δεθούν στο άρμα του Ισραήλ πρέπει η Ελλάδα και η Κύπρος να έχουν πραγματικά κέρδη. Μέχρι της στιγμής, και αναφέρομαι ειδικά στην Αθήνα, βάζει πλάτη στο Ισραήλ, διακινδυνεύοντας να χάσει και τους πραγματικούς της φίλους.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

27 σχόλια:

  1. "διακινδυνεύοντας να χάσει και τους πραγματικούς της φίλους"

    Ποίοι είναι αυτοί;; δεν μας λέει ο ποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως το ότι οι Εβραίοι είναι οι πραγματικοί μας εχθροί, αυτό το ξέρουμε όλοι, ιδιαίτερα όσοι έιχαμε παππούδες Μικρασιάτες, κι όσοι νοιώθουν την Ελλάδα μισή, χωρίς τα Άγια χώματα της Ιωνίας, του Πόντου και της Βόρειας Κύπρου... κατάλαβες Ανώνυμε ... τενεκέ νεοταξίτη παρακμιακέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εκφράσεις όπως "το εβραϊκό κράτος", "στο άρμα του Ισραήλ" και, όπως παρατηρεί ο 9:38 π.μ., "πραγματικούς της φίλους" (ποιους άραγε;), δεν μπορεί ένα άρθρο να θεωρηθεί σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ισραηλ δεν ειναι μια χωρα οπως
    οι αλλες που λιγο-πολυ εχουν ρυθμισει την ζωη τους.Το Ισραηλ ζει
    65 χρονια τωρα με το οπλο παρα ποδας αναμεσα σε πολεμους υπαρξης,ανθρωπινες βομβες,ρουκετες
    σε περιοδο "ειρηνης" και τρομερη ανασφαλεια.Δεν μπορει να συμπεριφερθει μονο διπλωματικα και να αποδωσει την δικαιοσυνη που αντιλαμβανεται διοτι οιαδηποτε χαλαρωση πολλαπλασιαζεται γεωμετρικα και αρνητικα για την ιδια του υπαρξη.Το ξερω οτι αυτο το πληρωσαμε και εμεις αλλα οχι γιατι ειναι ανθελληνες αλλα μονο ανασφαλεις και σε εγρηγορση υπαρξης
    24 ωρες το 24ωρο 365 ημερες το χρονο.Θεωρητικα αν φερωμε στην θεση τους τον εαυτον μας πεστε μου τι διαφορετικο θα καναμε.ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μικρος επαιζα φλιπερ και παρατηρουσα οτι οσο ικανος παικτης και να γινομουν στο τελος η βαρυτητα που κερδιζε και εγω εχανα.εχω την αισθηση οτι το ιδιο αντιλαμβανονται και οι ισραηλινοι για την διαρκεια ζωης του κρατους τους καιεπειδη οι εβραιοι ειναι απο τους εξυπνοτερους λαους πιστευω οτι την ενναλακτικη λυση την εχουν βρει.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ να μην ειμαστε εμεις τα θυματα σε πολυπλοκα θρησκυτικο-πολιτικα παιγνιδια που απαιτουν ηγετες με IQ οποσδηποτε μεγαλυτερο απο αυτο του γιωργακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. elpada
    Το να μιλάμε για τις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία χωρίς να αναφερόμαστε στους Κούρδους δεν νομίζω ότι θα μας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα,
    Την ώρα που ο Ερντογάν φανταζότανε έναν άλλο ρόλο για την Τουρκία το Ισραήλ φανταζότανε ένα άλλο ρόλο για τους Κούρδους!
    Μπορεί όμως να έχει συμβεί και το αντίθετο.
    Εγώ πιστεύω ότι η Τουρκία θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο εχθρικά κράτη, (Ελλάδα – Κουρδιστάν), με την Αμερική να είναι επίσης εχθρική, και δυστυχώς αυτήν την φορά θα είναι χωρίς την «μαγκιά» της όπως σωστά είπατε και εσείς.
    Ποιος λοιπόν έχει ανάγκη, ποιος είναι διέξοδος για ποιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακούω από διάφορους να επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι το ισραήλ είχε κάποιο ρόλο στην εισβολή του ατίλα στην Κύπρο.

    Από που προκύπτει αυτό? υπάρχουν στοιχεία ή είναι ακόμα μια μούφα απ' αυτές που κατά καιρούς κυκλοφορούν από τους διάφορους ελλαδέμπορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elpada
    Σε ότι αφορά την «νέα σχέση» που οικοδομεί ο Γιωργάκης…αυτά είναι αστειότητες… Οι Ισραηλινοί τον έβαλαν σε αυτήν την καρέκλα…το παιδί κάνει απλώς ότι του λένε…είναι ο άνθρωπος τους.
    Τι να οικοδομήσει αυτός...αν είναι τόσο καλός ας τον πάρουν στο Ισραήλ να τους κυβερνήσει για κανέναν χρόνο εμείς δεν πρόκειται να φέρουμε αντίρρηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν οι Κούρδοι γίνουν κράτος δεν έχουν κανένα λόγο να είναι εχθρικοί με την Τουρκία...Αντίθετα έχουν κάποιους λόγους να ειναι με εμάς...
    Βασικά τι ακριβώς έχουμε να προσφέρουμε εμείς στο Ισραήλ...αυτό δεν το έχω καταλάβει..μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει... Εκτός από αεροδιαδρόμους φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sterg
    Αν, μέσα σε αυτό το διάστημα των 65 χρόνων, το Ισραήλ είχε αποφασίσει τι είδους κράτος θα είναι, θεοκρατικό ή κοσμικό, θα είχε πολύ λιγότερα προβλήματα με τους γείτονές του και κατά έναν τρόπο διαχειρίσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη δεν υπαρχουν φιλιες μεταξυ κρατων αλλα μονο συμφεροντα τα οποια μπορει καλλιστα να αλλαζουν κατα καιρους, ισως ειναι μια καλη συγκυρια για συμμαχια με το Ισραηλ.
    Οχι ομως χωρις σαφεις ορους και προυποθεσεις. Αφου θελουν τη βοηθεια μας ας απαιτησουμε κι εμεις την εμπρακτη υποστηριξη τους για ορισμενα πραγματα.
    Π.χ, να μην αναγνωρισουν τα Σκοπια με ονομασια που θα περιεχει σαν συνθετο ορο την "Μακεδονια".
    Να οργανωνουμε ασκησεις στο Αιγαιο και περα απο τον 25ο Μεσημβρινο και σε ολο το ευρος των 12 ναυτικων μιλιων απο τις ακτες των Ελληνικων νησιων.
    Να μην αναγνωριστει ποτε το ψευδοκρατος στην Κυπρο και να κοψει το Ισραηλ οποια διπλωματικη ή εμπορικη συναλλαγη.
    Αναγνωριση της γενοκτονιας Ποντιων και Μικρασιατων.
    Να παρουμε απο το Ισραηλ τεχνολογια ειδικα στα οπλικα συστηματα.
    Να αναβαθμιστουν οι εμπορικες συναλλαγες μεταξυ μας.
    Να εχουμε υποστηριξη στα εθνικα μας θεματα απο το πανισχυρο Εβραικο λομπυ στις ΗΠΑ.
    Να μερικα παραδειγματα που θα μπορουσαν να δικαιολογησουν (τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη παντα) τις σχεσεις μας με το Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειμασται οι πλατες του ισραηλ ,πως μεσο της Σουδας και της Κυπρου ειμασται οι μη ισλαμικες βασοις που μπορουναι να τους προφερουναι αεροπορικη βοηθεια και υπο προυποθεσης ,μεσο θαλασσης,ο παν οικος της επιβιωσης τους του εκαμε συμμαχους των τουρκων ,οι οποιοι ειναι ετιμοι να καταλαβουν ξανα την μεκα με την ευλογια των ουαχεμπαδων βασειλεων των βεδουινων ,η οποιοι ανησηχουν για την μη δημοκρατηκη κατασταση στην τουρκια ,οπως παμε εκτος απο τον οικονομικο πολεμο των μπανκστερς εχουμαι και θρησκευτικο πολεμο ,η λατθρομεταναστευση ειναι το 1 προβλημα μπενουν κατα χιλλιαδας οι ατυχοι που συλλαμβανονται ,αφυνονται ελευθεροι μεσα στην χωρα και καλα να φυγουν σε 30 μερες παπαριζιες ,ο εχθρος ειναι μεσα στην πολη και εισερχετε σε σταθερα αριθμητικα μεγεθη σε καθημερινη βαση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 24 Αυγούστου 2010 12:02 μ.μ.
    Διάβασε ιστορία όπως σε παρότρεινε και κάποιος άλλος.
    Διάβασε ιστορία και άστα αυτά που ξέρεις.



    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @24 Αυγούστου 2010 12:02 μ.μ.

    Είναι οι γνωστές ανοησίες του κυρίου Φουράκη και της δικής του επινόησης, Ομάδας ¨Εψιλον. Ο Φουράκης είχε γράψει πρώτος ότι είχε βοηθήσει στην επιβολή της Χούντας Τάγμα Ισραηλινών Κομμάντο που προσγειώθηκε με μεταφορικό α/φος στο Ελληνικό και διάφορες άλλες σχετικές βλακείες.

    Γενικά, οι πιο πολλοί απο δώ μέσα παπαγαλίζουν το βιβλίο Σιωνιστικές Συνομωσίες του Φουράκη. Αυτοί που είναι τελείως μπετόν αρμέ (μπίντα που λέμε) απλά επαναλαμβάνουν τις μπαρούφες του Στόχου γιατί βασικά το IQ τους δεν επαρκεί προκειμένου να διαβάσουν οποιοδήποτε βιβλίο, ενώ οι πιο ψαγμένοι έχουν διαβάσει εκτός απο τις Σιωνιστικές Συνομωσίες και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Μιλάμε για τεράστια μόρφωση.

    Το άρθρο αυτό του Μιχάλη Ιγνατίου είναι πολύ καλό, γιατί αναφέρει τα πράγματα όπως είναι τηρώντας όμως τις ανάλογες αποστάσεις απο το Ισραήλ. Το γεγονός ότι είμαστε πλέον σύμμαχοι με το Ισραήλ δεν πρέπει να μας αποκοιμίζει.

    Η αναφορά του Ιγνατίου στο 1974, έγκειται στο ότι ο Κίσσινγκερ προχώρησε τη διχοτόμηση επειδή εκτιμούσε, λαναθασμένα κατά την άποψη μου, ότι η Ελλάς και η ενωμένη με την Ελλάδα Κύπρο, δεν θα υπεστήριζε το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης απο τους Αραβες.

    Η αναφορά του στους Αραβες φίλους της Ελλάδας, είναι στην Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ-Αλ Ιμαράτ.

    Να θυμάστε ότι ο Αντισημιτισμός στην Ελλάδα, ανεξάρτητα εαν εκπορεύεται απο την Ακρα Αριστερά ή απο την Ακρα Δεξιά, σκοπό έχει πάντα να βλάψει το Εθνικό Συμφέρον της Πατρίδας. Αλλο η αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και άλλο ο αντισημιτισμός.

    Οι φανατικοί αντισημίτες, είναι είτε πιτσιρικάδες που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, είτε διάφοροι κοινωνικά δυσπροσάρμοστοι τύποι (socially dysfunctional) oι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ενίοτε χαμηλό IQ, είτε πράκτορες Ξένων Κέντρων οι οποίοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία επί μισθώ.

    ΥΓ: Επεσε πολύ δουλειά χθές, ειδικά το πρωί, και δεν πρόλαβα να σχολιάσω. Επειδή κάτι ελέχθη περί Κουρητών, μου έκανε εντύπωση ότι κανείς δεν ήξερε ποιοί ήταν οι Κουρήτες.

    Οι Κουρήτες ήταν οι Φρουροί του Διός, ο οποίος ώς γνωστόν γεννήθηκε στο Ιδαίον ¨Ανδρον στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ sterg
    αν και δεν ειχα αμφιβολιες εξ αρχης τωρα αρχιζεις να δειχνης δειλα-δειλα οτι εισαι ενας προβοκατορακος τριτης διαλογης.
    Για να σε βγαλω απο την ερπουσα "αγνοια" σου σε πληροφορω οτι το ισραηλ δεν ειναι ουτε χωρα ουτε κρατος. Οι εβραιοι εποικοι το 46-47 εθνοκαθαρισαν την Παλαιστινη με την βοηθεια των εγγλεζων και αμερικανων μετεπειτα, μας το παιζουν "το ιουδαϊκο κρατος" σημερα.
    Ειναι ενα θνησιγενες συνοθυλευμα, δηλ. τα κεντρικα γραφεια των εγκληματιων του κοσμου οπως ευφυως ειχε παρατηρησει και καποιος αλλος.
    (Αποδεδειγμενο αυτο το τελευταιο. Οπου τους κυνηγανε για εγκληματα, μπαινουν στην Ελ-Αλ και ισα για την κρυψωνα τους).
    Χωρις την βοηθεια των ΗΠΑ τους πηρε ο διαλος γι αυτο και μεριμνουν να κρατουν παντα τον "ταυρο απ τα κερατα". Και μη συγκρινεις και εξισωνεις σαγιαν sterg, την Ελλαδα των χιλιετιων πολιτισμου και προοδου με τους γιδοβοσκους της ερημου που ..."θεωρητικα" θα καναμε τα ιδια.
    Ο Ελληνικος Πολιτισμος πηρε το ανθρωπο και τον εστησε στα ποδια του. Εν αντιθεσει το εγκληματικο και ζωωδες μυαλο του εβραιου κανει ακριβως το αντιθετο. Προσπαθει να τον ριξη κατω και να τον εξευτιλιση.
    Επιπροσθετως, εμεις δεν εχουμε υπο κατοχην κανενος αλλουνου το χωραφι οπως οι οβριοι. Τουναντιον αλλοι εχουν υποδουλομενες Ελληνικες Πατριδες και ο εβραιος στεκεται εμποδιο στην απελευθερωση τους.
    Γιατι αν ο κοσμος λευτερωθει, τοτε θα φανταζη στα ματια του κοσμου σαν διαβολος, ο μονος κατακτητης και τυρρανος της Παλαιστινης. Ενω τωρα υπαρχουν κι αλλοι σου λεει.

    Προσεχε και λιγο το συντακτικο σου μην σε περασουμε για κανενα αλλον σαγιαν.

    -----------------------------

    @ Ανωνυμο σαγιαν
    24 Αυγούστου 2010 12:40 μ.μ.
    Σου πεφτουν τα σαλια οταν γραφεις για την ισραελογιαφκα σου.
    Παρε καμια χαρτοπετσετα να σκουπιστης. Και υπεγραφε τα σχολια σου. Δεν ειναι κακο.
    Και μαθε τουτο: Ο Ελλην ποτε δεν πρεπει να εμπιστευεται τον εβραιο.
    Ο λογος; Απλουστατος.
    Ο εβραιος δεν εμπιστευεται κανενα αλλον εκτος απ' τον εβραιο, ιδιως δεν εμπιστευεται τον Ελληνα που μισει και ζηλευει θανασιμα.





    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε Achaean,απο που τεκμηριωνεται ιστορικα αυτο που ανεφερες περι λανθασμενης εκτιμησης κισιγκερ;.Οι Ελληνικες κυβερνησεις καθως και ο Μακαριος,ειχαν ηδη απορριψει το σχεδιο Ατσεσον και ως εκ τουτου και καθε ελπιδα συνενωσης,μονον ο στρατηγος Γριβας-Διγενης με την ΕΟΚΑ,ηργαζοντο για την ενωση.Τι να φοβαται λοιπον ο κισιγκερ απο μια ενωση που ουδεποτε θα εγενετο;αλλωστε και χρονικα,αυτα προηγηθηκαν της εισβολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Ομαδεον,

    Σαγιανιμ και παρομοιους τιτλους οχι σε εμενα. Οποιοσδηποτε εκφερει αντιθετη γνωμη απο εσας ειναι αυτοματως και πρακτορας των Εβραιων, σιωνιστης κλπ.
    Ουτε κι εγω συμπαθω τους Εβραιους, ειναι πισω απο πλειστα δεινα ταλαιπωρουν και ταλαιπωρησαν ολοκληρο τον πλανητη και εξακολουθουν να δολοφονουν τους Παλαιστινιους (Φιλισταιους, αρχαια Ελληνικη φυλη).
    Ομως εξηγω οτι οταν υπαρχουν συμφεροντα και ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, καλο ειναι η Ελλαδα να τα εκμεταλλευτει χωρις συναισθηματισμους και κατω απο συγκεκριμενες προυποθεσεις σαν κι αυτες που ανεφερα προηγουμενως.
    Που βλεπεις το παραλογο?
    Αν δε συμφωνει το Ισραηλ να στηριξει την Ελλαδα σε ζωτικους τομεις της εξωτερικης κι οχι μονο πολιτικης, τοτε να τη βρασω τη συνεργασια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα λεγομενα του Αchaean περι αντισημιτισμου, και ο "Λεβεντης" Ψευτο-ομαντεον ...

    >>@ Ανωνυμο σαγιαν
    24 Αυγούστου 2010 12:40 μ.μ.
    Σου πεφτουν τα σαλια οταν γραφεις για την ισραελογιαφκα σου.
    Παρε καμια χαρτοπετσετα να σκουπιστης. Και υπεγραφε τα σχολια σου. Δεν ειναι κακο.
    Και μαθε τουτο: Ο Ελλην ποτε δεν πρεπει να εμπιστευεται τον εβραιο.
    Ο λογος; Απλουστατος.
    Ο εβραιος δεν εμπιστευεται κανενα αλλον εκτος απ' τον εβραιο, ιδιως δεν εμπιστευεται τον Ελληνα που μισει και ζηλευει θανασιμα.
    24 Αυγούστου 2010 4:24 μ.μ.<<

    Δεν διαφερεις σε τιποτα απο τον Τουρκο ομοιδεατη σου και αρεσεις να ξευτιλιζεσαι, ετσι δεν ειναι, ηλιθιε Νεο-Ναζι ;

    - Ianus, Facts, dates, details as "conspirative information" and Kaan's methods to predict the future.
    http://www.danielpipes.org/comments/177080

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @24 Αυγούστου 2010 12:02 μ.μ.

    social dysfunctionality and continuous fear is with in you...
    ...asystolos o paroxyrmos sou.
    diladi opoios ferei antitheti apopsh einai ilithios symfona me tis noitikes sou kata8eseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12.00mm...

    eisai katakaimenos...
    alla sosto to ar8ro, epifilaktikotita 8eloume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12:02 μ.μ.
    Ναι, υπάρχουν πολλά στοιχεία περί της βοήθειας του Ισραήλ προς την Τουρκία κατά την εισβολή στην Κύπρο.
    Να ψάξεις να τα βρείς και να μην παριστάνεις τον έκπληκτο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >Ανώνυμος είπε...
    @sterg
    Αν, μέσα σε αυτό το διάστημα των 65 χρόνων, το Ισραήλ είχε αποφασίσει τι είδους κράτος θα είναι, θεοκρατικό ή κοσμικό, θα είχε πολύ λιγότερα προβλήματα με τους γείτονές του και κατά έναν τρόπο διαχειρίσιμα.

    24 Αυγούστου 2010 12:12 μ.μ. <
    -------------
    Για σενα ποιος απο τα δυο ειδη
    θα ητανε το καλυτερο και γιατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @24 Αυγούστου 2010 5:35 μ.μ.

    Στου κουφου την πορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΥΜΝΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΥ
    ΠΡΟΣ ΔΙΑ
    "ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΥΜΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ
    ΩΣ ΔΙΚΤΑΙΟΝ η ΩΣ ΛΥΚΑΙΟΝ.
    Ω ΔΙΑ,ΑΛΛΟΙ ΜΕΝ ΛΕΝ ΠΩΣ
    ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΙΔΑΙΑ ΟΡΗ
    ΑΛΛΟΙ,ΟΜΩΣ,ΛΕΝ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑ ΔΙΑ
    ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ?
    ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΛΕΝ ΨΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΛΕΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑΦΟ,
    ΑΝΑΚΤΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.
    ΕΣΥ ΟΜΩΣ,ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΣ,ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ
    Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ.
    ΣΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΡΑΣΙΟΝ Η ΡΕΑ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ
    ............
    ΚΑΙ ΣΤΗ Ν Ε Δ Α ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕ
    ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΑΙΟΝ
    ΚΡΥΨΩΝΑ..."
    ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ,ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΚΟΥΡΗΤΕΣ,ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑ
    ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΡΕΑΣ...
    ΙΔΙΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΝΙΚΗΤΑΡΑ....ΛΥΚΑΙΟΣΔΙΑΣ
    ΧΑΙΡΕ Γ Ο Ρ Τ Υ Ν Α ,ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΟΧΩΡΙ...ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα ξεκάθαρα προκατειλημμένο και άστοχο άρθρο. Δείγμα της προκατάληψης του είναι να χαρακτηρίζει κανείς "ακραία συντηρητικό" έναν κεντροδεξιό, όπως ο Νετανιάχου. Αν ισχύει αυτός ο ισχυρισμός του Ιγνατίου τότε θα πρέπει να μας εξηγήσει επίσης ΠΟΥ τοποθετεί τον Λίμπερμαν, για παράδειγμα.
    Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αναπαράγει χωρίς να δικαιολογεί γνωστές παπαρολογίες Ελλήνων ανθεβραίων, όπως π.χ. όταν γράφει ότι ο Νετανιάχου θα πρέπει "να αναφέρει ότι ήταν η χώρα του αυτή που ξεκίνησε την πολεμική εναντίον της Ελλάδας, ήταν η πατρίδα του που συμμάχησε με τους εχθρούς μας και που προκάλεσε ηθελημένα ζημιές σε πολλά επίπεδα και θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Και δεν ήταν δικαιολογία η φιλο-αραβική στάση της Ελλάδας διότι προέκυψε όταν είχε ξεκινήσει η εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας από τα Ιεροσόλυμα."
    Όμως αυτός ο κύριος, θα πρέπει να πριν αναπαράγει τις μπουρδολογίες να μας εξηγήσει επίσης, όσον αφορά την Ελλάδα: 1)Γιατί ΚΑΜΙΑ ελληνική κυβέρνηση δεν ανέπτυξε ΕΠΙΣΗΜΕΣ διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ (νόμιμα αναγνωρισμένο από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών του κόσμου) το 1948 αλλά μόλις το 1995? Γιατί ακόμη περισσότερο στο περίφημο 181/1947 ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορούσε τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, η Ελλάδα συντάχθηκε με όλες τις ισλαμικές χώρες και ψήφισε ΚΑΤΑ? Γιατί οι Έλληνες - αυτό σε απάντηση περί των ισχυρισμών ορισμένων για "αναξιόπιστο" Ισραήλ - αθέτησαν τις παλαιότερες συμφωνίες τους με το Ισραήλ για στρατιωτικές ασκήσεις? Γιατί οι δοσίλογοι της κυβέρνησης Ράλλη και πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι Έλληνες παρέδωσαν ως πρόβατα επί σφαγή 60.000 Έλληνες Εβραίους στους Ναζί και μέχρι σήμερα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μια πραγματική έρευνα γι' αυτό το γεγονός? Γιατί παραμένουν ατιμώρητοι τόσοι και τόσοι ΑΡΠΑΓΕΣ των ιδιοκτησιών Εβραίων κατά την Κατοχή (περίπου 11.000 οικίες και 2.900 επιχειρήσεις εβραϊκής ιδιοκτησίας μόνο στη Θεσσαλονίκη, δηλ. περίπου το 30% του συνόλου των ιδιοκτησιών της πόλης πριν τον β' π.π.) που ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τους Γερμανούς με τη μορφή του "μεσεγγυούχου"? Γιατί έχουν εξαφανισθεί, συληθεί και καπατηθεί τόσοι και τόσοι τάφοι Εβραίων (υπάρχουν 350 στρέμματα με οστά 350/500.000 εβραίων κάτω από το ΑΠΘ και το Τελλόγλειο) χωρίς να έχει ιδρώσει το αυτί καμίας ελληνικής κυβέρνησης? Μήπως πρέπει να θυμήσουμε ακόμη στον κύριο Ιγνατίου ότι κατά τη διεξαγωγή του πολέμου Ανεξαρτησίας το '48 η Ελλάδα δεν επέτρεπε την αποστολή όπλων μέσω του εδάφους της προς το Ισραήλ και κατάσχεσε και αρκετά αεροσκάφη προερχόμενα από την Τσεχοσλοβακία και καθ’ οδόν προς αυτό ενώ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973 η Ελλάδα αρνήθηκε να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί τα αεροδρόμια της για να ανεφοδιάσουν το Ισραήλ? Αλλά και το 1982 κατά την πρώτη εισβολή στο Λίβανο οι Παλαιστίνιοι στρατιώτες της PLO δεν εκκένωσαν την περιοχή χάρη στην αποστολή Ελληνικών πλοίων από την κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία πήρε ξεκάθαρη αντι-ισραηλινή θέση ενώ ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια εποχή η Ελλάδα ήταν μια από τις ελάχιστες δυτικές χώρες που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Καντάφι που ήταν σε ανοιχτή σύγκρουση με το δυτικό κόσμο και είχε ακολουθήσει σαφώς ανθελληνική πολιτική το 1974? Για να μη θυμίσουμε τις αστειότητες που έγιναν ύστερα από τη δίκη του Μέρτεν...αλλά και την ομολογία του ίδιου του Μέρτεν αργότερα για εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί του κι έτυχε να γίνουν και πρωθυπουργοί της χώρας!
    Όσο για τη συμμετοχή του Ισραήλ στα δεινά της χώρας, ο κύριος Ιγνατίου θα πρέπει ως έγκριτος δημοσιογράφος να μας πει ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΤΕ, ΠΟΥ και ΜΕ ΠΟΙΟΝ τρόπο κυρίως το "Ισραήλ προκάλεσε ηθελημένα ζημιές" και όχι - γενικά κι αφηρημένα - το εβραϊκό λόμπι όπως αφήνει να εννοηθεί...
    Ο κύριος Ιγνατίου αριστοτεχνικά μας κάνει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι ΠΡΙΝ επιλέξει το ίδιο το (απομονωμένο) Ισραήλ συμμάχους η Ελλάδα είχε κάνει ΗΔΗ τις επιλογές της. Κι αυτές ήταν εναντίον του Ισραήλ!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΠΡΟΥΝΟ εσο συντομος.Μην στελνεις σεντονια διοτι δεν τα διαβαζει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 26 Αυγούστου 2010 9:43 π.μ.

    Τι ΜΠΡΟΥΝΟ Galia την λένε και αυτά τα σεντόνια της τα στέλνει η πρεσβεία της και αυτή μας τα αραδειάζει εδώ.


    Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.