28/8/10

Συνεχίζεται η κατρακύλα. Αντί να σχεδιάζει η κυβέρνηση, σχεδιάζουν οι ξένοι!

Το κλιμάκιο των ελεγκτών επιστρέφει στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο
Το κλιμάκιο των ελεγκτών επιστρέφει στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο (Φωτογραφία: ICON )
του Σάββα Καλεντερίδη
Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη. Και την κύρια ευθύνη δεν την έχει η παρούσα κυβέρνηση, αν και το κυβερνών κόμμα φέρει τεράστιες ευθύνες για την ηθική, πολιτική και οικονομική καταρράκωση και εξαθλίωση της χώρας. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε από τα πράγματα να λάβει σκληρές αποφάσεις, πολλές από τις οποίες ο ελληνικός λαός τις στήριξε, παρά τη συρρίκνωση του εισοδήματος που υφίσταται από αυτές.
Το ξαναλέμε, ναι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και απαιτείται λήψη σκληρών μέτρων, για να σώσουμε τη χώρα, όπως είχαμε γράψει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ. Όμως τα μέτρα αυτά θα πρέπει πρώτα απ' όλα να εντάσσονται σε ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας, το οποίο θα συζητηθεί στο λαό, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αφού μόνο με πανεθνική συναίνεση μπορεί να βγει η χώρα από το τραγικό αδιέξοδο που την έφεραν οι πολιτικές των δυο κομμάτων εξουσίας και οι οικογένειες-παρρέες-συμμορίες των πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Αυτό που γίνεται, όμως, τους τελευταίους μήνες είναι καταστροφικό εκτός από την οικονομία και για την ίδια τη δημοκρατία μας, αφού η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τις αγορές, τους 'οίκους' και την Τρόικα, η οποία παίρνει αποφάσεις και τις επιβάλλει στην κυβέρνηση, με το λαό να παρακολουθεί άναυδος την εθνική, δημοκρατική και οικονομική κατρακύλα.
Ας αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι αυτό που γίνεται, με τους ξένους να σχεδιάζουν και να αποφασίζουν, την κυβέρνηση να δέχεται άβουλα τις αποφάσεις τους και το λαό να παραμένει αποκλεισμένος από όλα και από παντού, ξεθεμελιώνει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την επιβίωση της ίδιας της χώρας.
Ας δούμε τα νέα μέτρα που σχεδίασαν οι ξένοι, ερήμην της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού:

Αύξηση συντελεστών - άρση φορολογίας
Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει η τρόικα με στόχο τους έχοντες

Αθήνα
Τους πλουσιότερους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία βάζει στο στόχαστρό της η Εφορία, με τις προτροπές της Τρόικας.
Το κλιμάκιο, που αναμένεται στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, προτείνει αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% και η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών.
Κοινοτικές πηγές, που επικαλούνται Τα Νέα του Σαββάτου, έλεγαν πως οι παραπάνω αλλαγές στο φορολογικό σύστημα δεν είναι αναγκαίες μονάχα για λόγους εσόδων, αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής εισοδήματος, καθώς και για τη μεσοπρόθεσμη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
«Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα από όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν.
Η εισαγωγή τιμαριθμοποιημένων πολλαπλών κλιμάκων, όπως και η αύξηση του ανώτερου συντελεστή, σημειώνουν στις Βρυξέλλες, θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά και στα φορολογικά συστήματα των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης- υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι θα λειτουργήσουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και θα συνεχιστεί η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υφυπουργός προϋπολογισμού;
Ο «πονοκέφαλος» των εσόδων δημιουργεί σκέψεις ενίσχυσης του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, στις συσκέψεις που γίνονται σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για τις αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης, ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για τη δημιουργία θέσης υφυπουργού, αρμόδιου για τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, πολύ πιθανή θεωρείται και η δημιουργία θέσης αναπληρωτή υπουργού, κάτι το οποίο φέρεται να έχει ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για την αποτελεσματικότερη και την ταχύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στην οικονομία.
Newsroom ΔΟΛ

11 σχόλια:

  1. Ὅταν τὸ κράτος εἶναι μπάχαλο τότε χρειάζεται 15 μὲ 20 ἔτη γιὰ νὰ ἀλλάξη ἡ νοοτροπία.
    Τὸ μόνο ποὺ εὔχομαι εἶναι νὰ μὴν ξαναπάθουμε κάποια ἀκόμη έθνικὴ καταστροφἠ, ὅπως στὴν Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά,όλοι το ξέρουμε,η αναδιάρθρωση του χρέους συζητιέται πλέον όλο και περισότερο,οι φόροι που θα επιβληθούν θα είναι δυσβάσταχτοι και θα καταλήξουμε στη διάλυση όλης της μεσαίας τάξης,απο εδώ και πέρα θα βιώσουμε πραγματική φτώχεια,ανέχεια.


    Οι μπαξέδες και τα χωραφάκια που τόσο υποτιμήσαμε τα τελευταία χρόνια θα αποδειχτούν σωτήρια,όσοι ζείτε στις μεγάλες πόλεις καλό κουράγιο,μακάρι να κάνω λάθος αλλά μάλον τα λόγια Κάποιων ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλεον ο Ελληνας θα επιστρεψει σε εργασιες που σνομπαρε για χρονια αλλα αποτελουσαν συνηθισμενες δουλειες τις δεκαετιες 50 και 60.

    Κανενας πλεον να μην δινει δουλεια σε αλλοδαπο,δουλεια μονο σε Ελληνες,να χορτασουν τα Ελληνικα στοματα πρωτα.Οι αλλοι να γυρισουν στις χωρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
    ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ
    24.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙ ΚΑΠΟΙΑ
    ΦΑΝΕΡΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ,ΩΣΤΟΣΟ
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ
    ΟΤΙ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ
    ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.
    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ
    ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ
    ΧΡΗΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΗΓΗ,ΑΝ
    ΧΡΕΙΑΣΤΗ,ΑΦΘΟΝΗ ,ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΠΗΓΗ
    ΑΥΤΗ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ
    ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΩΣ ΑΠΟΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ
    ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
    ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,ΣΤΟ
    ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ Η Π Η Γ Η ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?ΜΟΙΑΖΕΙ
    ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΙΝΙΓΜΑ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ
    ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ.25.ΚΟΙΤΑΞΤΕ,ΑΘΗΝΑΙΟΙ,
    ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΆΚΡΗ.
    ΜΕΣΑ ΣΆΥΤΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΙΣΟΣ
    ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    Π Ο Λ Ε Ω Ν ΜΑΖΙ.ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ
    ΕΧΟΥΝ,ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ
    Ν Ο Ο Τ Ρ Ο Π Ι Α ΩΣΤΕ,ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ
    ΡΗΤΟΡΕΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
    ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΦΟΒΟΥ...."
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕ.
    ΣΤΟΥΣ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ
    ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ
    ΤΑ ΑΡΠΑΓΜΕΝΑ..ΠΙΣΩ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ
    25%,ΟΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ...
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
    ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ.ΟΙ
    ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΥΟΝΤΑΙ ....ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΝΤ( EKΧΩΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ,ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΛΠ.) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.




    http://www.youtube.com/watch?v=jAVkA1mATD4&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @skal
    "εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας"; μάλλον απαγορεύονται τέτοιες φράσεις - εμένα με επέπληξαν αρμοδίως (διακριτικά, ομολογώ...) όταν τόλμησα να τις ξεστομίσω!

    @konion
    Γίνεται σε 1 μέρα: αγορά του CD με τους Έλληνες καταθέτες του 1 ΤΡΙΣ στις Ελβετικές τράπεζες και κατάσχεση των ποσών βάσει του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΠΑ, σοσια ληστές και πράσινα άλογα...

    Μάλλον οι μεγάλοι οικονομολόγοι σοσια - ληστές έχουν αποφασίσει να αυξήσουν τον ΦΠΑ σε όλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης από το 11% στο 23% για να αρπάξουν περισσότερα ?? από τις τσέπες μας και να τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά τους καθώς θα έχουν περισσότερα χρήματα να σπαταλούν και να περνούν χλιδάτα όπως πάντα.... Πλάκα που έχει να γίνει!!! δυστυχώς θα
    ζητάμε να πληρώνουμε χωρίς απόδειξη τώρα και στις ταβέρνες στους φούρνους, στα βιβλιοπωλεία, στα θέατρα κλπ Οι Έλληνες Πολίτες δεν είναι βλάκες εκτός από τους φόρους να τους δίνουν και 23 ευρώ για αγορές 100 ευρώ ή για να γίνει καλύτερα αντιληπτό.. 230 ευρώ για αγορές 100 ευρώ!!!
    Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τον τροχό τον ανακάλυψαν άλλοι οι οποίοι και έχουν επιβάλλει πολύ μικρότερο ΦΠΑ (ΗΠΑ 6% ) αλλά το κράτος εισπράττει πολύ περισσότερα καθώς κανείς δεν ζητάει, για το λόγο αυτό, να πληρώσει χωρίς απόδειξη.
    Μεγαλύτερο ΦΠΑ, παγκοσμίως, έχουν μόνο 5 χώρες!!! η Ουγγαρία η Ρουμανία, Ισλανδία, Νορβηγία και η Δανία αλλά και αυτές έχουν πολύ μικρό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης!!! Συγχαρητήρια κύριοι σοσια - ληστές δουλεύεται για το καλό των Ελλήνων... μπράβο σας και πάλι...Δέστε σχετικούς πίνακες.
    ΟΙ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ 23%!!!
    Το κίνημά μας δεσμεύεται να αγωνισθεί ώστε ο υψηλός συντελεστή ΦΠΑ να είναι το πολύ ίσος με τον αντίστοιχο Μέσο Όρο των χωρών της ευρωζώνης, και για τα Βασικά Είδη Διατροφής, τα Βιβλία και τα Φάρμακα ο χαμηλός συντελεστής θα είναι το πολύ ίσος με τον χαμηλότερο χώρας της ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα, οι ηθικές εκκλήσεις πρός το πολιτικό προσωπικό, δεν πρόκειται να βρούν σοβαρή ανταπόκριση.
    Τό θέμα είναι να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ το πολιτικό προσωπικό να συμμορφώνεται και να ευθυγραμμίζεται με την βούληση της κοινωνίας.
    Δηλαδή να καταστούμε εμείς ΕΝΤΟΛΕΙΣ, ως βουλευόμενο σώμα, ενδεχομένως τεχνοδυκτιακό, (υπάρχουν τρόποι),με δικαίωμα ανάκλησης και παραπομπης σε δίκη για ΠΟΛΙΤΙΚΑ παραπρώματα, των ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ πολιτικών.
    Και αυτό να γίνειΘΕΣΜΟΣ του κράτους και να αποτυπωθει στο σύνταγμα, και για την βουλή αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
    Αυτό το αποφασιστικό βήμα πρός την πραγματική αντιπροσώπευση, δεν είναι του κεφαλιού μου.
    Εγινε επι Κλεισθένους, το 508 π.Χ.
    Νά που η γνώση του Ελληνικου Πολιτισμού, μπορεί ακομα να μας διαδάσκει για το μέλλον.
    Καί για πολύ ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Σάββα Καλεντερίδη

    Την κύρια ευθύνη στο 50% την έχουν οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους και ως εκ τούτου και αυτοί που αποτελούν την σημερινή κυβέρνηση μιας και ήτο μάλη προηγούμενων κυβερνήσεων. Το άλλο 50% το έχει αυτός ο κοιμισμένος λαός που ψήφιζε τόσα χρόνια για γνωστούς και μη εξαιρετέους λόγους.
    Η τωρινή κυβέρνηση δεν υποχρεώθηκε από κανέναν α πάρει μέτρα, αντίθετος γνώριζε την κατάσταση της χώρας και απλά κινήθηκε ακριβώς όπως θα χεριάζοντας ώστε να φτάσει εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση!! Και να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα γνωστών και μη εξαιρετέων κρατών!
    Κανένας λαός δεν ψήφισε την τωρινή κυβέρνηση για να κάνει αυτά που κάνει!
    Σας τα έγραψαν και άλλοι κύριε Καλεντερίδη (στο θέμα/λινκ που παραθέτεται )….
    Από πότε το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας είναι η σωτηρίας της (μήπως να βάλουμε δίπλα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη ή του Λεωνίδα και αυτό του κ. Γεωργίου Μινέικο – Παπανδρέου ??)
    • Από πότε το να θέλει κάποιος να πουλήσει το Αιγαίο ως θαλάσσια φιλέτα είναι σωτηρία ?
    • Από πότε το να παραχωρείς κυριαρχικά δικαιώματα είναι σωτηρία ?
    • Από πότε το να μετατρέπεις σε νόμιμους πολίτες 4.000.000+ παράνομους εισβολείς/μετανάστες, είναι σωτηρία ?
    • Από πότε το να επιτρέπεις στην χώρα σου το 1/3 να είναι «ξένοι» είναι σωτηρία ?
    Κτλ. Κτλ. Κτλ. …… και η λίστα δεν έχει τελειωμό!
    Και εδώ δεν μιλάμε για τα χαμένα χρήματα (ή θέσεις εργασίες) από τα μέτρα, γιατί αν όλα αυτά τα έκανε κάποιοw, ακόμη και η τωρινή κυβέρνηση, για να διορθωθεί η οικονομική μας κατάσταση (και επέκταση και άλλα πράγματα στην Ελλάδα), όλοι θα ήμασταν μαζί του : Εδώ μιλάμε για τα εθνικά ζήτημα, για το τι πρεσβεύουν οι κυβερνόντες και για ποιους εργάζονται!!
    Όταν όμως όλα αυτά γίνονται έτσι όπως γίνονται και για λόγους που είναι οφθαλμοφανείς (έως ένα σημείο δηλ.) στο κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο… εε όχι! Δεν θέλουν να σώσουν κάτι, να το εξοντώσου θέλουν γιατί τα σχέδια κάποιων βιάζονται και βιάζονται πολ....,
    Και αυτή η εξόντωση αγαπητέ μου δεν σταματά μέσα στα όρια του ελλαδικού κρατιδίου, αλλά έχει προεκτάσεις και εκεί είναι όλο το παιχνίδι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι, μου αρέσουν πολύ οι σοβαρότατοι σχολιασμοί και αναρτήσεις του Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. και προτείνω να το μελετήσουμε όλοι!! αξίζει τον κόπο. Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει στη λίστα των ιστολογίων μας. Ίσως υπάρξει η εναλλακτική λύση που όλοι οι απλοί πολίτες ψαχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι προέχει να διαχειριστούμε την παρούσα συγκυρία με τα προβλήματα που κουβαλάει. Και η παρούσα συγκυρία μας δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγρο αμπέλι αυτήν την στιγμή, όπου καθένας που ούτε ξέρουμε, ούτε επιλέξαμε, μπαίνει και δίνει εντολές, γιατί αυτό βολεύει τον πρωθυπουργό. Στο τέλος θα μας βάλει και ξένους υπουργούς.
    Αστεία, αστεία, κάθε μήνας που περνάει μας καπελώνουν και με κάτι. Ε τι θα γίνει επιτέλους; Σύνταγμα δεν υπάρχει; Ποιά δημοκρατία είναι για τους Ελληνες; Σε ποιόν ανήκει τελικά η Ελλάδα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.