28/8/10

Τουρκική «ανάσα» στα ελληνικά νησιά

Η κατάργηση της βίζας για περίπου 2 εκ. Τούρκους πολίτες, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων τόσο από Τούρκους όσο και από τουρίστες που κάνουν διακοπές στις απέναντι ακτές
Αισιοδοξία υπάρχει στα νησιά του Β. Αιγαίου για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, αφού οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών αποδεικνύονται ιδιαίτερα τονωτικές για την ντόπια οικονομία
Αισιοδοξία υπάρχει στα νησιά του Β. Αιγαίου για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, αφού οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών αποδεικνύονται ιδιαίτερα τονωτικές για την ντόπια οικονομία

Τα «πράσινα διαβατήρια», που δίνουν τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας χωρίς βίζα σε έναν αριθμό Τούρκων -περίπου 2 εκατ. άτομα-, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις Σένγκεν, έδωσαν ανάσα στον τουρισμό στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι που πέρασαν ή περνούν τις διακοπές τους στα
τουρκικά παράλια βρήκαν ευκαιρία, με την αύξηση των δρομολογίων, για μια εκδρομή στα ελληνικά νησιά: στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο κ.α. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων αποτελούν την οικονομική και πολιτιστική αφρόκρεμα της τουρκικής κοινωνίας, καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να εκδίδουν βίζα, κάτι που απαιτούσε αρκετό χρόνο και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Από τις 28 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή της κατάργησης βίζας για όσους έχουν «πράσινο διαβατήριο», περίπου 2.000 Τούρκοι πέρασαν μόνο στη Μυτιλήνη, μαζί τους και 5.000 τουρίστες που βρέθηκαν για διακοπές στην Τουρκία.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου

Αγορές
Πρόκειται για ανθρώπους που δεν τους νοιάζει πόσα θα ξοδέψουν, δεν ρωτούν πόσο κοστίζει ένα προϊόν και το αγοράζουν αμέσως, χωρίς παζάρια και χωρίς διαμαρτυρίες για τις τιμές. Χωρίς υπερβολή η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη ενός Τούρκου τουρίστα υπολογίζεται γύρω στα 1.000 ευρώ κατά επίσκεψη.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά για τον τουρισμό», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, προσθέτοντας με νόημα πως «αν ήμασταν έξυπνοι, θα είχαμε μετατρέψει το βόρειο Αιγαίο στο Μονακό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επιθυμία των Τούρκων τουριστών να επισκεφθούν τα μοναστήρια και τους ορθόδοξους ναούς του νησιού, όπως αυτό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο αλλά και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.
Δεν λείπουν και αυτοί που αφήνουν κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ως τάμα, ενώ ζητούν να επισκεφθούν το Πλωμάρι και τον Μόλυβο και να αγοράσουν ούζο, παστά ψάρια, τυριά αλλά και κεραμικά.
«Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, αυτό που γίνεται είναι ό,τι καλύτερο. Εγινε η αρχή για να σπάσει ο πάγος με την απέναντι πλευρά του Αιγαίου και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για φέτος, για του χρόνου, για τις επόμενες χρονιές», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργος Ορφανός.

Η Σάμος
Το Κουσάντασι βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο, με την οποία υπάρχει καθημερινή σύνδεση με φεριμπότ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
«Περίπου 110.000 τουρίστες επισκέφτηκαν φέτος τη Σάμο από τα τουρκικά παράλια και δεν είναι μόνο Τούρκοι, πολλοί από αυτούς ήταν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης,της Κίνας, των ΗΠΑ κ.ά.
Η παρουσία Τούρκων τουριστών στο νησί είναι αισθητή, χωρίς όμως ακόμη να είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων», μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.
«Οι Αρχές να μπορούν να δώσουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των τουρκικών αφίξεων», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

«Πλημμύρισε» η Χίος
Δέκα Τούρκοι ξοδεύουν όσο ένα τσάρτερ με Ευρωπαίους
Στους 20.000 αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι Τούρκοι και αλλοδαποί τουρίστες που φτάνουν από το λιμάνι του Τσεσμέ στη Χίο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Αντώνης Ζαννίκος, αιτιολογώντας το αίτημα των φορέων για κατάργηση της βίζας στα «πράσινα διαβατήρια», σημείωσε πως δέκα Τούρκοι τουρίστες αποφέρουν στην τοπική κοινωνία όσο ένα τσάρτερ με Βορειοευρωπαίους και επιπλέον οι Τούρκοι που μένουν για λίγες μέρες στα νησιά είναι οι μόνοι που παίρνουν τιμή πόρτας και όχι πακέτου, και μάλιστα αδιαμαρτύρητα και χωρίς παζάρια.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, το αίτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες των νησιών είχε κατατεθεί επανειλημμένως από τους μαζικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Βίζα
«Πράσινο» από τις 28 Ιουλίου
Η κατάργηση έκδοσης βίζας για τους κατόχους «πράσινων διαβατηρίων» τέθηκε σε εφαρμογή από τις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε από το ελληνοτουρκικό ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας. Αποτελούσε πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς αλλά και των φορέων του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο και, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αφορά σε 800.000 άτομα, που μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια.
Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη οι κάτοχοι των «πράσινων διαβατηρίων» έχουν δικαίωμα να μείνουν συνολικά μέχρι 90 ημέρες μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Την εφαρμογή του μέτρου κατάργησης της βίζας για τους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων» χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της και η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Η «Συνύπαρξη» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία δεν ίσχυε η απρόσκοπτη είσοδος Τούρκων τουριστών με «πράσινα διαβατήρια», κατ’ εξαίρεση της συνθήκη Σένγκεν.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ETHNOS

23 σχόλια:

  1. Ο τουρισμός, οι εργολαβίες και οι λαμογιές πάνω απ' όλα!

    Και γιατί δηλαδή να μην το κάνουμε αυτό για τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ρώσους που θέλουνε να επισκέπτονται τον τόπο μας, και το κάνουμε για τους Τούρκους, με τους οποίους ΔΕΝ έχουμε έρθει επίσημα σε συμφωνίες ούτε για τα βασικά.

    Υπάρχουνε ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, κύριοι, στην Κύπρο.

    Υπάρχει ακύρηχτος πόλεμος στο Αιγαίο, και είναι ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ, όπως βλέπουμε κάθε χρόνο.

    Υπάρχει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Θράκη, και η δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο, η Χαρά Νικολοπούλου, ανέδειξε κάτι που εμείς στην Θράκη το γνωρίζαμε από γεννησιμιού μας.

    Υπάρχει ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της Συνθήκης της Λωζάνης με τους Ρωμαίους της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

    ΠΩΣ λοιπόν εμείς, οι πουλημένοι, κάνουμε τέτοια ανοίγματα: για δέκα τάλαρα; Εκεί καταντήσαμε αδελφοί;!

    Για δέκα τάλαρα παραπάνω πηγαίνουνε ένα σωρό ταλαίπωροι Ρωμηοί και ψωνίζουνε στα παράλια της Μικρασίας και στην Ανδριανούπολη. Για δέκα τάλαρα, για ένα καλοφτιαγμένο μπακλαβα, με βούτυρο από βουβάλι, για ένα πουκάμισο αδειανό ξεπουλάμε το Γένος μας, αγνοούμε τον Εσταυρωμένο που εξευτελίζεται από την Τουρκιά εδώ και αιώνες...

    ...για δέκα ψωροτάλαρα!

    Αλλά είμαστε και ηλίθιοι: ενώ η Ρωσική Αγορά θα είχε φέρει τάλαρο που να μην έχουμε τί να το κάνουμε, σαν αληθινοί γκιαούρηδες, ραγιάδες της καρπαζας, φιλάμε τον κώλο των γειτόνων...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως το νησι το επισκεφθουν ως τουριστες και τιποτα στελεχη των OKK ?(Διοιηκηση τουρκικων ειδικων δυναμεων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Κ.Π. 28 Αυγούστου 2010 5:26 μ.μ.

    Δεν μου λες, ρε λεβέντη, οικογένεια για να θρέψεις έχεις; Ή μήπως σε ταΐζει ακόμη ο μπαμπάς σου;

    Η Ελλάδα έχει ή δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία; Έχουν ή δεν έχουν εμπορικές συναλλαγές;

    Τι θέλεις τώρα; Να βγω εγώ, ο απλός πολίτης που πασχίζει να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί από την ταβέρνα, το τουριστικό μαγαζί, το ξενοδοχείο του, την ξενάγηση κλπ και να πω "στοπ! καλύτερα να πεινάσουν τα παιδιά μου, παρά να δεχτώ Τούρκο, επειδή ... " και να παραθέσω όσα εσύ με άνεση αραδιάζεις, παίζοντας το πατριώτης εκ του ασφαλούς; Όχι ρε, δεν είμαι λαμόγιο, επαγγελματίας είμαι και δεν έχω μπαμπά να με ταΐζει; Κατάλαβες, μάπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί δηλαδή να μην το κάνουμε αυτό για τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ρώσους που θέλουνε να επισκέπτονται τον τόπο μας, και το κάνουμε για τους Τούρκους, με τους οποίους ΔΕΝ έχουμε έρθει επίσημα σε συμφωνίες ούτε για τα βασικά.

    σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ;ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΥΟΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΡΕΦΑΡΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω την μπουρδολογία μερικών ανθρώπων .
    Ίσως δίνοντας στην δημοσιότητα ψευδή στοιχεία , προσπαθούν να περάσουν την γραμμή από τους εντολείς λέγοντας φαμφάρες.
    Για παράδειγμα στην Σάμο δεν πέρασαν 110.000 τουρίστες από τα απέναντι παράλια.
    Επίσημα κάθε χρόνο και σε περίοδο από Απρίλη – Οκτώβρη τα τελευταία 10 χρόνια μετακινούνται 50..000 – 55.000 τουρίστες. Την φετινή χρονιά και μέχρι σήμερα τέλος Αυγούστου είναι 39.000 τουρίστες σε αφίξεις. Σε αυτές τις αφήξεις οι μισοί είναι από την μονοήμερη επίσκεψη τουριστών από την Σάμο – Έφεσο , άρα μας μένουν οι άλλοι μισοί που είναι περίπου 20.000 και οι Τούρκοι δεν είναι πάνω από 500.
    ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ 110.000 ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ;;;;
    Σιγά-σιγά θα μας πουν ότι την τουριστική χρονιά την έσωσε η γειτόνισσα.
    Τα παραπάνω στοιχεία είναι από τις επίσημες αρχές και όχι από το ΕΘΝΟΣ.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πριν 3 μερες γυρισα απο Πατμο,στους περισσοτρους κολπισκους εβλεπες κοτερα με την Τουρκικη σημαια.Αυτο ακριβως εγινε και στο κολπο που ειναι απεναντι απο το τρατοπεδο του νησιου,με ενα τηλεφακο εβγαζες φωτο απο το σκαφος ακομα και τα φρυδια των στρατιωτων.
    Φανταζομαι τα ιδια θα εγιναν και στα αλαλ νησια των δωδεκανησων,για Ροδο δε λεω κατι,εκει υπαρχει ολοκληρο δικτυο παρακολουθησης του στρατου μας,ας ειναι καλα οι τουρκοι του νησιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τεχνητή κρίση που δημιούργησαν θέλει να επιβάλει την συνδιαχείριση στους ραγιάδες. Οι δρόμοι περνούν και μέσα απότον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταλαίπωρε φίλε 7:35, η εργασία που κάνω ανήκει σε όρια που δεν μπορείς καν να τα διανοηθείς.

    Αλλά δεν θα πέσω πιο πολύ χαμηλά από σένα, και το σταματώ εδώ.

    Ήμουν παραγωγικός, κι έπαιρνα ένσημα, όταν άλλοι στα 18 τους άραζαν σε καφετέριες.

    Είσαι ταλαίπωρος που τα βάζεις με αγνώστους...την άποψή μου παραθέτω, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει.

    Υ.Γ.
    Βγάλε 4 πανεπιστήμια, κάνε δημοσιεύσεις στα θεωρητικά μαθηματικά, πάρε υποτροφίες, και μετά έλα να μας μιλήσεις, αφού ζήσεις 10 χρόνια έξω, κάνοντας ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς, όταν σπούδαζες...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kύριε Καλεντερίδη, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δημοσιευθεί αυτό το σχόλιο.

    Θα αναφερθώ σε τύπους σαν τον 7:35: υπάρχουνε άτομα που μπορεί να έχουνε χάσει τους γονείς τους, και μάλιστα πρόσφατα...δεν ξέρει ΚΑΝΕΙΣ τί συμβαίνει στην προσωπική ζωή κάποιου, στο σπίτι του, ούτε αν έχει υπάρξει πρόσφατος χαμός αγαπημένου ατόμου...

    Επειδή ο "κύριος" αυτός αναφέρθηκε στο σπίτι μου και στους αγαπημένους μου γονείς, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να ΜΗΝ επιτρέψετε άλλη φορά να προσβάλλει κάποιος προσωπικά άτομα που γράφουν.

    Εγώ γράφω γενικά, για το κλίμα που επικρατεί, σεβόμενος τα προσωπικά του καθενός.

    Επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό που γράφω, και για λόγους που ΔΕΝ γνωρίζει ο εν λόγω "κύριος" με έχει πληγώσει η αναφορά στο σπίτι μου...δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με τον ινφογνωμονα, αν δεν σεβαστεί αυτή την στοιχειώδη αρχή.

    Με σεβασμό και εκτίμηση,

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άχρηστοι νεοέλληνες σαπιοκοιλιάδες ραγιάδες τσιφτετελάδες, φεσοφόροι, ψόφιοι για τούρκικη λίρα, υποψήφιοι οθωμανοί πολίτες... πρόβα μας κάνουν. Αλλά υπάρχει και μια ελπίδα. Αστους να έρχονται. Ίσως μας σιχαθούν τόσο πολύ και μας παρατήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άχρηστοι νεοέλληνες σαπιοκοιλιάδες ραγιάδες τσιφτετελάδες, φεσοφόροι, ψόφιοι για τούρκικη λίρα, υποψήφιοι οθωμανοί πολίτες... πρόβα μας κάνουν. Αλλά υπάρχει και μια ελπίδα. Αστους να έρχονται. Ίσως μας σιχαθούν τόσο πολύ και μας παρατήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 28 Αυγούστου 2010 10:29 μ.μ.
    Εσυ παιδι μου αδικεισαι! Τετοιο μεγαλο στρατηγικο μυαλο θα επρεπε να το εκμεταλευονταν η ΚΥΠ! Δε μου λες βρε φωστηρα, δηλαδη μασ λεσ οτι οι τουρκοι πρακτορεσ δεν μπορουν να βγαλουν φωτογραφιες τα φρυδια των φανταρων μας απο σκαφη υπο αγγλικη σημαια η ο,τι αλλη σημαια πανε και νοικιασουν; Η μηπως νομιζεις οτι ολα τα ιστιοπλοικα που ερχονται ελλαδα περνανε απο ελεγχο για το ποιος επιβαινει και γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η φιλοξενία είναι καλή για την οικονομία. Δίχως χρύματα ειμασται αδύνατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Bρε, καραγκιόζηδες τόσα χρόνια δεν πηγαίνουμε οι έλληνες στην Τουρκία και οι τούρκοι στην Ελλάδα; Το αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο απο γραφειοκρατικής άποψης κάνει την -πατριωτική προφανώς- διαφορά;
    Οι ρώσοι, παρεπιμπτόντως, δεν έρχονται στην Ελλάδα με 20 ευρώ εισητήριο και ταξίδι 1 ώρας με το καραβάκι, ούε εμείς πάμε Ρωσία με 5 ευρώ (!) εισητήριο. Όσο για την Κύπρο, για ρώτα πόσες χιλιάδες κύπριοι πάνε κάθε Σάββατο στα κατεχόμενα να παίξουν στα καζίνο και πόσοι παίρνουν πτήσεις απο κει για Τουρκία και μετά μίλα εσύ, ως ελλαδίτης, για τους αγνοουμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. <>

    Μήπως ως απόγονοι εξισλαμισθέντων ελλήνων έχουν ακόμα στο DNA τους κάποιο στίγμα /κάποια σπίθα Χριστιανοσίνης ?

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρκει παιδιά να μην τους μαδήσουμε τους ανθρώπους την πρώτη φορά.

    Καλό είναι να έχουμε επαναλαμβανόμενους τουρίστες και να μην λένε ότι "έχω το ίδιο service με το 1/3 της τιμής στην πατρίδα μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 28 Αυγούστου 2010 7:35 μ.μ.

    στησε κ@λο αν θες ρε φιλε για μερικα ευρω,δικαιωμα σου ειναι


    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αύξηση του τουρισμού μας και οι πολιτικές που τον ενισχύουν είναι θετικό.
    Ομως ειδικά με την Τουρκία, χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση, γιατί το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν πάντα ευμετάβλητο, λόγω αναξιοπιστίας της Τουρκίας κυρίως.
    Προσοχή και συγκρατημένος ενθουσιασμός. Οσο γι΄αυτό που είπε ο ανώνυμος για την κατάργηση βίζας σε Ρώσους, με βρίσκει σύμφωνη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 29 Αυγούστου 2010 7:47 π.μ.


    Δίκιο έχεις sterg.


    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 7:47 29/9, ωραία φανφαρα, εντυπωσιακό πυροτέχνημα φίλε!

    Αλλά απέχει από την πραγματικότητα...όσο η μέρα με την νύχτα!

    Οι Ρώσοι αποτελούν τεράστια τουριστική δύναμη, και απ' ό,τι ομολογούνε οι ξενοδόχοι και πράκτορες της Χαλκιδικής, αφήνουνε ΠΟΛΛΑ μα ΠΟΛΛΑ λεφτά φίλε...

    Για να κάνουμε πως καταργούμε την βίζα στους Ρώσους, και θα δούμε πώς θ' αλλάξουνε τοπικές οικονομίες...

    Παράξενη και ύποπτη η παράκαμψη του αίματος που ρέει ποτάμι, στον στρατό μας, σε έναν ακύρηχτο πόλεμο. Λείπει σοβαρή ανάλυση από πολλά σχόλια εδώ πέρα, και όχι απλά με στενοχωρεί αυτό, αλλά με νευριάζει...αν χρειαστεί να χύσω το αίμα μας, για ποιά πατρίδα και για ποιό κωλολαό θα το χύσω...οι ΕΛΔΥκάριοι πεθαίνουνε στην λήθη, σαν σκουπίδια τους φέρονται...

    ...πολύ βρώμικοι άνθρωποι εντέλη είμαστε εμείς οι Ρωμηοί...

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προφανώς οι περισσότεροι απο εσάς δεν έχετε ιδέα απο τουρισμό....
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ τουριστική δύναμη....Δεν είναι όλοι οι ρώσοι σαν τον Αμπράμοβιτς.... Καμιά 20αριά τουλάχιστον εκατομυρια ζούνε στην απόλυτη φτώχια...Για φανταστείτε να μας έρθουν εδω....Μας λείπουν? Όσον αφορά τους τούρκους, γέμισαν τούρκικες θαλαμηγούς οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μαρίνες που έχουμε και δεν μας αρέσει κιόλας? Μας χαλάνε τα λεφτά τους? Ξέρετε μήπως πόσοι συμπατριώτες μας πάνε στην τουρκία κάθε χρόνο? ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.....και αφήνουν ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ...Μην έχετε παρωπίδες... ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.