6/8/10

Η ΠΓΔΜ δεν αποχωρεί από διαπραγματεύσεις

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το όνομα», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η στάση της χώρας του στις συζητήσεις παραμένει πολύ προσεκτική. Η δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ήρθε ως απάντηση στη διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησαν σκοπιανές οργανώσεις της διασποράς, με καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και αφίσες στα Σκόπια.

Με κεντρικό σύνθημα «Το όνομά μας είναι Μακεδονία», η καταχώριση εικονίζει ένα μικρό παιδί που ρωτάει: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου;». Οι εμπνευστές της εκστρατείας ζητούν από τους πολίτες της γειτονικής χώρας να ζητήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, να απαιτήσει την απαλοιφή του ακρωνυμίου FYROM, καθώς και την άμεση διεθνή αναγνώριση.

Το περιεχόμενο της καταχώρισης καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας και της τακτικής που έχει ακολουθήσει σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά και στην παρούσα οικονομική κρίση. «Η Ελλάδα είπε ψέματα για την οικονομία της και τώρα η Ε.Ε. καλείται να την ξεχρεώσει», αναγράφεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αφού καλεί τους πολίτες να μην ακούνε κινδυνολογίες για την τύχη της χώρας εκτός διεθνών οργανισμών, θέτει το ερώτημα «εάν μας ζητούν να αλλάξουμε το όνομα για να γίνουμε μέλη, τι θα ζητήσουν στο μέλλον;». Τέλος, προς ενίσχυση του αιτήματος για άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων, αναφέρεται ότι και μόνο με τη συνέχισή τους, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως «θα αλλάξουμε το όνομά μας».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ!
    ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ;
    ΟΙ ΓΟΝΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΨΗΣ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι εδώ είναι ισχυρό, και ως έθνος οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να το υπερασπιστούμε.


    Μόνο που ένα δικαίωμα μπορεί να ακυρωθεί από το δικαίωμα κάποιου άλλου που είναι ισχυρότερο.

    Είναι δικαίωμα σου να καπνίζεις, π.χ αλλά δικαίωμα μου να μην αναπνέω τον καπνό σου.
    Αν τα δυο δικαιώματα βρεθούν σε σύγκρουση, τότε είναι λογικό να υπερισχύει το δεύτερο, αφού άπτεται θέματος υγείας.


    Στην περίπτωση με τους Βαρδαρους, που κλαίγονται για τον αυτοπροσδιορισμό τους, εμείς οφείλουμε να αντιτάξουμε ότι το δικαίωμα μας για διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι ισχυρότερο από το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Βαρδαρων. Άλλωστε το προβλέπει ΚΑΙ ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, κανονισμό που περιέργως τον έχουν κάνει σημαία.

    Εμείς μπορούμε εύκολα να κτίσουμε τα επιχειρήματα μας γύρο από αυτό το επιχείρημα.

    Γιατί δεν το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Who gave you the name ,pitcko??? Ask them why Vardarska Banovina was baptised to Makedonia???Από την Θεσσαλονικη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. who gave you the right to still my name and my history ? !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε σε 10, ούτε σε 50 ούτε σε 200 χρόνια να πείσουμε τους σκοπιανούς για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Οι σκοπιανοί γαλουχούνται με την προπαγάνδα περί Μακεδονίας εδώ και 3 ή 4 γενιές τουλάχιστον!!! Άσχετα αν εμείς κοιμόμασταν.
    Η ουσία της λύσης παρ'όλα αυτά καθόλου δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύουν οι σκοπιανοί. Η λύση βρίσκεται στο να μορφώσουμε και να ενημερώσουμε και να πείσουμε ΟΛΟΥΣ τους άλλους! Πολλοί βαλκάνιοι αλλά και ευρωπαίοι και αμερικάνοι κλπ δεν έχουν ιδέα για την ελληνικότητα πχ του Μ. Αλεξάνδρου.
    Πρέπει να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης με τη συνδρομή όχι ελλήνων αλλά ξένων, έγκυρων, διεθνούς φήμης και καταξίωσης επιστημόνων και να μεταφέρουμε το όλο θέμα στο ιστορικό του πλαίσιο. Μόνο σ'αυτό έχουμε ελπίδες νίκης αφού στο πολιτικό οι σκοπιανοί έχουν πιο δυνατό χαρτί: το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. ΔΕΝ μπορούμε να το καταρρίψουμε αυτό που να χτυπιόμαστε κάτω!
    Αν όμως δημιουργηθεί ένα ρεύμα στα πρότυπα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα που σιγά σιγά και με πολύ κόπο όλοι πλέον έρχονται με το μέρος μας...τότε μπορούμε να εξασφαλίσουμε διεθνή πίεση με λαϊκή βάση και έτσι να κάνουμε τους σκοπιανούς να φαίνονται ως οι γραφικοί της υπόθεσης αντί να είμαστε εμείς αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ μπορώ να βγώ έξω και να λέω ότι είμαι ο Ναπολέων ο Βοναπάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άμα κλείσει το Flamingo θα πεινάσετε... ξέρουν οι ΒορειοΕλλαδίτες... Που θα μας ποείτε τώρα ότι είπαμε ψέμματα στην ΕΕ. Καλά κάναμε. Μαγκιά μας... Κοιτάτε τα χάλια σας. τουρκοπροσκυνημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΚΕΔΩΝ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ 6.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.7 Αυγούστου 2010 στις 1:02 π.μ.

    Απ’ότι φαίνετε γι’αυτούς τίθεται θέμα ονόματος, γιατί για εμάς τίθεται θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ. Οι Μακεδόνες ήμαστε Έλληνες και ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ. 6.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή αυτή (ΠΓΔΜ), ονομαζόταν
    Vardarska Banovina (διοίκηση του Βαρδάρη). Κανείς ως τότε δεν είχε μιλήσει για Μακεδονικό έθνος και Μακεδόνες. Η ονομασία "λαική δημοκρατία της Μακεδονίας" ανέκυψε όταν ο Τίτο αποφάσισε την οργάνωση της Γιουκοσλαυίας σε ομοσπονδιακή βάση, το 1943. Οι λόγοι όμως για τους οποίους ο Τίτο προχώρησε σ΄αυτήν την απόφαση, δεν υφίστανται πια για να στηρίξουν τους ψευδοισχυρισμούς τους οι Σκοπιανοί. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.