22/8/10

Τα «φιλέτα γης» αφορμή για την έκρηξη εθνικισμού

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της επαρχίας της Χειμάρρας στη Νότια Αλβανία*, εξαιτίας της δράσης ακραίων εθνικιστικών αλβανικών στοιχείων αλλά και οργανωμένων κυκλωμάτων Αλβανών από τα Τίρανα, που θέλουν να βάλουν χέρι σε περιουσίες, καταπατώντας παραθαλάσσιες εκτάσεις-φιλέτα των ομογενών σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως η «αλβανική Ριβιέρα».

Η δολοφονία του 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένα έγκλημα εθνοτικού μίσους, με πρόφαση μόνο το γεγονός ότι το θύμα μιλούσε Ελληνικά και όχι Αλβανικά, όπως απαιτούσαν προκλητικά οι δράστες. Και δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα κατά μελών της μειονότητας το τελευταίο διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια η Χειμάρρα αποτελεί την αιχμή του αλβανικού εθνικισμού. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια περιοχή που ο Ενβέρ Χότζα το 1946-'47 είχε εξαιρέσει από τις μειονοτικές ζώνες της ελληνικής μειονότητας, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής.

Οι ομογενείς, αν και ένα πολύ μεγάλο μέρος τους έχει έρθει στην Ελλάδα, κρατούν επαφή με τον τόπο τους και επιστρέφουν συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στήνοντας επιχειρήσεις και στηρίζοντας τους συμπατριώτες τους... Από το 2003 έχουν εκλέξει ως δήμαρχο της Χειμάρρας τον ομογενή Βασίλη Μπολάνο, που είναι πρόεδρος από τον Μάρτιο του 2008 της Δημοκρατικής Ενωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια».

Ο ίδιος έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαφόρων πολιτικών κύκλων της Αλβανίας και κυρίως αρκετών ΜΜΕ για τις θέσεις που εκφράζει, ζητώντας να αναγνωριστεί και επίσημα η περιοχή της Χειμάρρας, που κατοικούνταν πάντα από ελληνικής γλώσσας και συνείδησης πληθυσμό, ως περιοχή της ελληνικής μειονότητας.

Και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις για την εκλογή του ήταν επεισοδιακές, αφού είχε συνασπιστεί εναντίον του ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων που τις χωρίζουν μεγάλες διαφορές στα πολιτικά πράγματα της Αλβανίας, ενώ υπήρξαν και οργανωμένες προσπάθειες καλπονοθείας και αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Θέρετρο
Μπορεί το ιδιοκτησιακό με τη διεκδίκηση από τους ιδιοκτήτες και τους κληρονόμους τους των περιουσιών που δημεύτηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς να αποτελεί ένα γενικευμένο ζήτημα σήμερα στην Αλβανία, όμως σε ολόκληρη την επαρχία της Χειμάρρας παίρνει συχνά εκρηκτικές διαστάσεις.

Γιατί η περιοχή αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και περιζήτητα θέρετρα της Αλβανίας (αυτές τις ημέρες πέρασε εδώ τις διακοπές του και ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα), με αποτέλεσμα τα ακριβά φιλέτα της να τα έχουν βάλει στο μάτι οργανωμένα συμφέροντα Αλβανών από τα Τίρανα, έχοντας συχνά κυβερνητική κάλυψη, ενώ στην περιοχή ενδιαφέρονται να επενδύσουν αρκετές ιταλικές εταιρείες. Το ίδιο το κράτος, επίσης, έχει στήσει μια μεγάλη επιχείρηση καταπάτησης των κτημάτων των Χειμαρριωτών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μια αλβανική εταιρεία, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο γαμπρός του Σαλί Μπερίσα, Αρμπάρ Μαρλέζι, επιχειρεί να καταπατήσει μια παραθαλάσσια έκταση-φιλέτο 700 στρ. στην παραλία Κακομιά και να φτιάξει ένα τουριστικό χωριό.

Μέσα στην έκταση αυτή έχουν ιδιοκτησίες οι ομογενείς της Νίβιτσας, αλλά και η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας, καθώς υπάρχει εκεί το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Κακομιάς, αλλά και ένα μικρότερο. Από το 2003 γίνονται συνεχώς επεισόδια, ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου έγιναν 5 συλλήψεις ομογενών.

Τον περασμένο Ιούνιο
60 Αλβανοί ξυλοκόπησαν άγρια κάτοικο των Δρυμάδων μέσα στο κτήμα του


Eνα επεισόδιο που έγινε στα μέσα Ιουνίου στην παραλία των Δρυμάδων και είναι ένα από τα χωριά της Χειμάρρας είναι ενδεικτικό του τρόπου που επιχειρείται να αρπαχτεί από Αλβανούς η περιουσία των ομογενών, την οποία βλέπουν ως φιλέτα. Ενας κάτοικος των Δρυμάδων, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήμα του, δέχτηκε την επίθεση περίπου 60 Αλβανών. Οταν αρνήθηκε, οι «επισκέπτες» τον ακινητοποίησαν, ρίχνοντάς του σπρέι και στη συνέχει βιπράγησαν εναντίον του ενώ άλλοι έριχναν την περίφραξη.

Αυτό το οικόπεδο πριν από το καθεστώς του Χότζα ανήκε στην οικογένεια του Δρυμαδιώτη, αλλά στη διάρκεια του κομμου-νιστικού καθεστώτος δημεύτηκε και χτίστηκε ένα κτίσμα για παραθέριση. Κάποιοι Αλβανοί από τα Τίρανα εμφανίστηκαν τελευταία χρόνια να έχουν αγοράσει το ακίνητο από κάποιο εργατικό συνδικάτο (!). Ομως η οικογένεια των ομογενών στους Δρυμάδες προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε έπειτα από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα. Και ενώ θεωρούσαν ότι το θέμα είχε λήξει, οι Αλβανοί από τα Τίρανα κατέφτασαν με μπράβους και συνολικά 60 άτομα, επιχειρώντας με τη βία να τους απομακρύνουν. Και αυτό θα γινόταν αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση των Δρυμαδιωτών, που κατά δεκάδες έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στον συγχωριανό τους.

Ακολούθησαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να επέμβει τελικά η αστυνομία και να αποτραπεί -προς το παρον;- η καταπάτηση. Πάντως, οι κάτοικοι που είναι αναστατωμένοι με όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν άπραγοι σε τέτοια επεισόδια, ενώ η δημογεροντία του χωριού έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας την ανησυχία της. Παρόμοιες ιστορίες είναι πολλές όχι μόνο στην επαρχία της Χειμάρρας αλλά και νοτιότερα, όπως η περίπτωση του Κώσταρι, όπου με πλαστά χαρτιά επιχειρείται να αρπαγούν εκτάσεις ομογενών, καθώς και στη Νίβιτσα, νότια της Χειμάρρας, όπου ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συνέβησαν σοβαρά επεισόδια.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ
Ο Μπερίσα... καθυστερημένα καταδίκασε τη δολοφονία

Ο Σαλί Μπερίσα υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, καθυστερημένα, για τη δολοφονία του 37χρονου ομογενούς και αφού τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας επιχειρούσαν να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά περιστατικά, παρουσιάζοντας την εκδοχή του... τυχαίου δυστυχήματος. Ο Αλβανός πρωθυπουργός αυτό το διάστημα περνούσε μάλιστα τις διακοπές του στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας, εγκαινιάζοντας ή θεμελιώνοντας και κάποια έργα.Ετσι μπορούσε να έχει σε πολύ μικρό χρόνο άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση, ενώ η ίδια η παρουσία του στην περιοχή ήταν αυτή που τροφοδότησε και την «έξαρση» διαφόρων εθνικιστικών και ακραίων στοιχείων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), το οποίο εκφράζει την ελληνική μειονότητα, και βουλευτής της αλβανικής βουλής Βαγγέλης Ντούλες έσπευσε να μιλήσει για το πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε τα τελευταία είκοσι χρόνια στη χώρα και ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα με σκοτεινά κίνητρα, εθνοτικού μίσους.


Κατήγγειλε, επίσης, ότι αυτές τις ημέρες υπήρξαν φωνές και από οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις στην Αλβανία, που δεν δίστασαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να υποστηρίξουν με κάποιον τρόπο τους δράστες, να βρουν ελαφρυντικά ή δικαιολογίες σε μια στιγμή που η ιστορία είναι πολύ άγρια.Η ελληνική μειονότητα και οι φορείς της όμως, πέραν των κινητοποιήσεών, δήλωσαν ότι θα φέρουν το όλο θέμα με διαβήματα στις διεθνείς οργανώσεις και πρώτα απ' όλα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Και, όπως φαίνεται, ένα τέτοιο ενδεχόμενο και οι άμεσες επιπτώσεις που θα είχε κατά της Αλβανίας κινητοποίησαν το αλβανικό πολιτικό σύστημα.


Ετσι ο Αλβανός πρωθυπουργός έσπευσε να καταδικάσει τη δολοφονία και να μιλήσει για πράξη ακραίου και τυφλού φανατισμού και ότι είναι πολύ βαρύ να μιλάει κανείς τη γλώσσα που επιθυμεί και να του συμβεί κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή είναι δίγλωσση.Και ο κ. Μπερίσα ξέρει πολύ καλά ότι τον επόμενο μήνα θα υποβληθεί η έκθεση προόδου της πορείας της Αλβανίας προς στην ΕΕ και ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός δεν μπορεί να μην περιληφθεί.Επίσης, στο σύντομο μέλλον θα παρθεί και η απόφαση από την ΕΕ για την κατάργηση της βίζας των Αλβανών, στο οποίο έχει επενδύσει πολλά η αλβανική κυβέρνηση και οποιαδήποτε αναβολή θα έχει επιπτώσεις και στην ίδια.

Στην Ευρωβουλή
Το θέμα των πιέσεων που δέχεται η ελληνική μειονότητα, καθώς και των καταπατήσεων των περιουσιών της έφερε τον περασμένο χρόνο στην Ευρωβουλή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά. Οπως ανέφερε, τελευταία απόδειξη της πολτικής διακρίσεων αποτελεί το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές χρησιμοποίησαν προσχηματικά πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας σε σχέση με τις παράκτιες περιοχές για να προχωρήσουν στην κατεδάφιση μέρους του ελληνικού μειονοτικού χωριού Γυάλα, αφήνοντας εν μία νυκτί άστεγες αρκετές οικογένειες. Επειτα από καταγγελία των ενδιαφερομένων και σχετική έρευνα στις 9 Ιανουαρίου του 2009 η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε τη χορήγηση σχετικού δανείου του Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνδέσμου, κρίνοντας ότι οι πράξεις της αλβανικής κυβέρνησης αντιβαίνουν στην πάγια πολιτική της για τον μη βίαιο εκτοπισμό.
ΕΘΝΟΣ

17 σχόλια:

  1. Προσωπική μου θέση είναι οτι δεν υπάρχει Νότια Αλβανία,αλλά Βόρεια Ελληνική Ηπειρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Καυκάσιο

    Αυτό είναι σαφές. Μέχρι την μεταπολίτευση, όποιος έλεγε "Νότιος Αλβανία" αντί Βόρειος Ήπειρος, είχε τραβήγματα με την Ασφάλεια, διότι θεωρούνταν κομμουνιστής. Πράγματι, μόνον αυτοί την έλεγαν έτσι.
    Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Όποιος πει Βόρειος Ήπειρός, θεωρείται ... φασίστας, πετριδοκάπηλος, πολεμοχαρής, ιμπεριαλιστής και δεν συμμαζεύεται. O tempora, o mores!

    __________________________________

    Παρατηρώ σε όλα τα έντυπα το ίδιο λάθος: Αποκαλούν τον αδικοχαμένο Γκούμα "ομογενή", πράγμα που είναι λάθος. Ντόπιος ήταν, Βορειοηπειρώτης, που είχε ζήσει μερικά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά είχε επιστρέψει.

    Φοβούνται την επιστροφή των Βορειοηπειρωτών από την Ελλάδα και την διεκδίκηση των καταπατημένων και από το κράτος περιουσιών τους.

    Έχουν γίνει, όμως, προσφυγές στο ΕΔΑΔ και πιστεύω να έχουν ευτυχή κατάληξη, όπως και αυτές του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά του τουρκικού κράτους.

    Αλβανία-Τουρκία, βίοι παράλληλοι. Οι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες, όμως, εκτός ΛαΟΣ και ΚΚΕ, τους έδωσαν το πράσινο φώς για ΝΑΤΟ και ΕΕ, χωρίς να απαιτήσουν το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αλβανία πρέπει να παραιτηθεί από το αλυτρωτικό των Τσάμιδων να αλλάξει τα σχολικά βιβλία με τους αλυτρωτικούς χάρτες
    και να σταματίσει την πολιτική της υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών και της βίας κατά των βορειοηπειρωτών αλλιώς να υποστεί αρνητικές κυρώσεις και συνέπειες στην προσπάθεια ενταξής της στην ΕΕ.
    Ο κ. Καραθάνος πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών οφείλει να φέρει το θέμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ,ΕΓΡΑΨΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ,ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ"ΕΚΕΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.ΑΛΛΑ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΣΥΛΟΝ...ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ..ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΑΠΛΑΣ ...ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ "ΚΑΤΕΠΑΝΩ=ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ",ΑΛΛΑ ΩΣ Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Η Σ.ΠΟΥΣΑΙ ΣΤΡΑΤΗΕ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΔΕΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ-ΜΑΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ,ΕΜΕΝΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ..ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ? ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορισμένες Βαλκανικές χώρες εδώ και καιρό άρχισαν να παίζουν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας,ο λόγος απο ότι φένεται βρίσκεται στην φίλη Τουρκία,ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του έχει δώσει τις κατευθύνσεις οι οποίες απο ότι φένεται τηρούντε κατά γράμα απο τους άλλους φίλους μας.....


    Αν έχεις τέτοιους φίλους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε εγγυήτρια δύναμη των ανθρώπων αυτών με παράληλη ισχυρή παρουσία της ΕΥΠ στη περιοχή.


    Αυτή η κατάσταση επικρατεί όταν η Εξωτερική πολιτική ενός Κράτους υπαγορεύεται ΜΟΝΟ απο συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 3:28 μ.μ.

    >ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΔΕΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ.<

    Και ποιος σου είπε εσένα ότι οι πολιτκοί μας θέλουν να "ανοίξει το μάτι τους", όπως εσύ το εννοείς; Αυτοί θέλουν να ανοίξει η τσέπη τους και ως προς αυτό, τα μάτια τους είναι ολορθάνοιχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει ενα συνθημα το οποιο το φωναζαμε με το 521ΤΠΝ στα γιαννενα που πηγαιναμε το καλοκαιρι για 2-3 μηνες.Εχω μια αδερφη,κουκλιτσα αληθινη,τιν λενε βορειο ηπειρο, την αγαπω πολυ.και τωρα που μπορω,το οπλο να κρατω,κι ανηκω εις τον ενδοξο ελληνικο στρατο,θα φυγω ενα πρωι,χωρις διαταγη,να παω να αντικρυσω,την δολια μου αδερφη!!!Με τον Γ Α Π στην εξουσια αυτα βεβαια δεν γινονται...Με εκτιμηση ΑΡΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. black operation
    ονομαζονται αυτα

    ολλα εινα ευρυτερο σχεδιο.........
    το κακο ειναι οτι μας κυβερναν προδοτες

    και δεν βλεπω να εχουμαι σοβαρη ηγεσια στο στρατο και αστυνομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "χωρίς διαταγή", δεν τραγούδαγες; ε, άντε λοιπόν, τί κάθεσαι ρε Ράμπο; Τι τσαμπουνάς για τον ΓΑΠ; Άντε να σε δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι τρελενεσαι για τον Γ Α Π αγορι μου?Φανατικος ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ εισαι?δηλαδη του Πακιστανικου σοσιαλιστικου κομματος?Με εκτιμηση ΑΡΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή 8:36 εσένα τι σε πείραξε και ειρωνεύεσαι τον άνθρωπο. Αν πάμε με διαταγή εσύ θα έρθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΛΑΨΑΜΕ ΤΟΝ "Alexis ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΝΘΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ (ΕΛEΩ George SOROS ) ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !
    ΚΛΑΨΑΜΕ ΤΟΥ Σ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ -ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ !
    ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
    ΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ;;;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΝΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ;;;
    ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ;
    ΤΕΛΙΚΑ... ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ;
    ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΗΣ "T.V." ;;;
    ΜΑΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΗΜΙΚΑ; (CHEMTRAILS)
    _ΓΙΝΑΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ,
    "ΑΒΟΥΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ηπειρος μηριζει πετρελαιο (οταν λεω Ηπειρος δεν εννοω μονο το νοτιο τμημα της αλλα και το βορειο, αυτη η περιοχη ηταν ενιαια μεχρι που καποιοι Ελληνοπροδοτες πολιτικοι μας και η πρωην φασιστικη Ιταλια αποφασησαν την διχωτομηση) γιαυτο προβλεπω στο μελλον να εχουμε και δευτερο ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά που οι "εθνικιστές" Αλβανοί δεν μυρίστηκαν "ψητό". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς ΑΡΚΑΝ(μπουαχαχαχαχαχ...) και 11:20.
    Γελάω με τον Γιωργάκη όπως γελάω και με σένα - ε ὀχι να είμαι και ΠΑΣΟΚ... Τον θεωρώ κατάντια. Απλά είσαι έτοιμος να μπουκάρεις(μπουαχαχαχαχαχ...) χωρίς διαταγή και ξαφνικά μου αναφέρεις Τον Ηγέτη(μπουαχαχαχαχαχ...) ΓΑΠ; Αντιφατικό! Και κάτι που αφορά και τους δυο σας-όπως και άλλους στρατόκαυλους και Ράμπο του Διαδικτύου: είστε αστείοι όταν ξιφουλκείτε, εξαπολύετε πυραύλους και προτείνετε καταδρομικές, καταρρίψεις και ντου από το pc σας! Όσο για το αν θα πήγαινα εγώ με διαταγή στη Β.Ήπειρο ή στην Πόλη ή στην Κύπρο ή στη Μ.Ασία ή στον Πόντο ή στην Κάτω Ιταλία και τη Μασσαλία( γιατί όχι μάγκες;): εξαρτάται ποιός μου δίνει τη διαταγή και για ποιόν λόγο.. Δε συνηθίζω να πηγαίνω όπου με στέλνουν και ειδικά "ηγέτες" σαν τον ΓΑΠ... Και πάντως να περιμένετε εκπλήξεις από αυτούς που δεν κάνουν ντου από το Διαδίκτυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως εάν τέτοιου είδους "ακραία ατυχή συμβάντα" που έχουν στόχο Ελληνες της Β. Ηπείρου στην περιοχή συνεχιστούν (γιατί η ατμόσφαιρα είναι εύφλεκτη και δεν ξέρουμε πόσο τυχαίο είναι αυτό...), θα ΄πρέπει να γίνουν αναφορές μας στην Ευρωπαική Ενωση, ώστε να ληφθούν υπ όψη στην "πρόοδο" της Αλβανίας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.