27/8/10

Η «θερμή ειρήνη»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΜΑΛΟΥΧΟΣ
Η χθεσινή τραγωδία στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα φόρου αίματος των θυμάτων πολέμου σε καιρούς ειρήνης. Της «θερμής ειρήνης» με την Τουρκία που μας αναγκάζει να διαθέτουμε τη μοναδική αεροπορία του δυτικού κόσμου, η οποία οφείλει να λειτουργεί διαρκώς σε συνθήκες οιονεί σύγκρουσης.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλον τον χρόνο, από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου. Ούτε οι ΗΠΑ που πολεμούν ανά την υφήλιο ούτε καν το Ισραήλ δεν υποχρεούται να υποβάλλει πληρώματα και αεροσκάφη σε τέτοια σκληρή και συνεχή καταπόνηση.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Συμβαίνουν γιατί μια καθαρά πολιτική διαδικασία, δηλαδή το ξεκαθάρισμα με την Αγκυρα ως προς τις απαιτήσεις της στο Αιγαίο, έχει παγίως αφεθεί να εκφυλιστεί σε ένα είδος «ημιστρατιωτικής» διαδικασίας.

Εκείνο που δεν μπορούν να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες το έχουν φορτώσει στην πλάτη των πιλότων. Και αυτό επιφέρει καταπόνηση που πληρώνεται με τεράστιο ανθρώπινο, αμυντικό, αλλά και οικονομικό κόστος- σε δευτερόλεπτα χάνονται ζωές και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χώρα καθίσταται ουσιωδώς πιο αδύναμη.

Αλλά, επιτέλους, η δουλειά των πιλότων δεν είναι να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι! Και, μάλιστα, χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι η γάτα και ποιο το ποντίκι...

gmalouchos@tovima.gr
BHMA

7 σχόλια:

  1. Εχουμε πολεμο, αλλα κοιμομαστε του καλου καιρου!

    Μια χαρα δουλεια παραγουν οι ονειροπαρμενοι και αχρηστοι Αριστεροπροοδευτικοι Εθνομηδενιστες - και αλλοι Ραγιαδες.
    Διαχρονικα!

    - Ν. Λυγερός, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Ν. Λυγερός, Χωρική θάλασσα, ραγιαδισμός και Casus Belli
    http://www.lygeros.org/6029-gr.html

    "Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται."
    (Π. Κονδυλης, Θεωρια του Πολεμου, 1997)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας διακατέχεται από ένα ανεξήγητο φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας και είναι διατιθεμένη να προβεί σε οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προκειμένου να κατευνάσει το θηρίο..Η πολιτική του κατευνασμού θα διαπιστώσουν σύντομα ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πόλεμο και την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων..Ο υπέρτατος νόμος της γεωπολιτικής συνίσταται στην εξής άπλή αρχή,,,<>...Φαντάζεστε να είχαμε την πολιτική αυτή ηγεσία στους Βαλκανικούς / Παγκόσμιους πολέμους?? Ακόμα τα σύνορα της χώρας θα ήταν στην Λαμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με Γιωργακη και Δρουτσα περιμενετε σοβαρη εξωτερικη πολιτικη?

    Απο αυριο οτι μπαινει στα 12 μιλια να καταρριπτεται αμεσα μετα απο μια προειδοποιηση.Επιτελους να ασκησουμε τα κυριαρχικα μας διακαιωματα,αν τους ριξουμε καμια δεκαδα f-16 σε μια μερα να δειτε πως θα μαζευτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι αυτά που λες ανώνυμε 9:58 αν το ακούσει ο Γιωργάκης αυτό και οι υπόλοιποι 299 θα πάθουν σύνδρομο αϋπνίας και εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες .
    Άσε που θα ξεσηκωθούν όλοι και θα πουν ότι είμαστε πολεμοχαρής και αιμοδιψείς , όσο για μένα θα βρεθούν μερικοί ανώνυμα επώνυμοι να μου πουν ότι δεν έχω πάει φαντάρος και ως εκ τούτου δεν ξέρω και άρα δεν μπορώ να μιλάω.

    Πόλεμο θέλεις θα ρωτήσουν;
    Καλά δε ντρέπεσαι
    Εμείς δεν διεκδικούμαι τίποτα
    Εμείς απλά να κοιμόμαστε καλά το βράδυ θέλουμε ήσυχοι ώστε να μας σφάζουν χωρίς πολλές δυσκολίες.

    Ας μη ξεχνάμε ότι για να νικήσεις τον εξωτερικό εχθρό πρέπει να έχεις αποκεφαλίσει τον εσωτερικό , ο οποίος ακόμα και σήμερα λειτουργεί σαν την Λερναία Ύδρα σε όλα τα επίπεδα και δημόσια λειτουργήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διπλωματία της ζεμπεκιας  και της κουμπαριάς τη ελπίζεις θα μας πάρουν και τα σώβρακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμενατε κατι αλλο απο το θιασωτη του "καλυτερα μερικα στρεμματα γης λιγοτερα και να κοιμομαστε ησυχοι το βραδυ"?
    Σε οποιαδηποτε σοβαρη χωρα, μετα απο αυτη τη δηλωση του πρωτου πολιτη της χωρας, θα ειχε γινει σαλος και το λιγοτερο θα ειχε καθαιρεθει απο την εξουσια, για να μην πω φυλακιστει για προδοσια.
    Εμεις ομως του δωσαμε την πρωθυπουργια για ακομα καλυτερες μερες (για τους Τουρκους, τους τραπεζιτες, τη Goldman Sachs φυσικα...)
    Ο πιο ουσιαστικος τροπος για να απαλλαγουμε απο αυτη τη λαιλαπα, ειναι να μην τους ψηφισουμε στις εκλογες. Τοσο απλα......
    Αντι λοιπον για πρασινους Ηλιους, γαλαζιες επανιδρυσεις, κοκκινο-ροζ συνιστωσες και οπορτουνιστικες κωλοτουμπες, προτιμηστε να δυναμωσετε πολιτικους χωρους που ΘΕΛΟΥΝ να αλλαξουν τα πραγματα.
    www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ανησυχείς Χριστίνα, τον ύπνο τους αυτοί δεν τον χάνουνε εύκολα. Βοηθάνε και οι θαλάσσιες βουτιές βλέπεις..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.