21/8/10

Πιόνι του Ισραήλ η Ελλάδα

Όποιος θεωρεί ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα είχε στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών, ας το ξανασκεφτεί. Η μετατροπή της Ελλάδας σε πιόνι στον διπλωματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο μήνες μεταξύ ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής:

● Το Ισραήλ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας επειδή έκλεισε τον δικό της η Τουρκία.

● Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Ουάσιγκτον άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στον Λευκό Οίκο να σκληρύνει τη στάση του προς την Τουρκία και το έκανε.

Όμως ας μην ξεχνάει κανείς ότι η Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι ο αναγκαίος – αν και όχι πάντα αγαπημένος – σύμμαχος τόσο του Ισραήλ όσο και των ΗΠΑ: συνορεύει με τον μισό αραβικό κόσμο και οι βάσεις του Ιντσιρλίκ παραμένουν πολύτιμο εργαλείο ανεφοδιασμού και αντικατασκοπίας.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά Δυτικοί διπλωμάτες με τους οποίους επικοινώνησε το «Π», «μόλις οι τρεις τους τα βρουν – και θα τα βρουν, είτε με την πτώση του Ερντογάν είτε όχι –, η Ελλάδα θα μείνει με τις συμφωνίες στα χέρια». Και με τη ρετσινιά ότι άλλαξε διπλωματικό προσανατολισμό και έριξε γέφυρες προς το Ισραήλ σε μια χρονικά έκρυθμη περίοδο, δυσαρεστώντας έντονα τον αραβικό κόσμο, τον οποίο παρεμπιπτόντως εδώ και μήνες... εκλιπαρούμε να ρίξει χρήμα στην ελληνική οικονομία για να μας «σώσει».

Πολλές «συμπτώσεις»
Όσο κι αν προσπάθησε το Μαξίμου να υποβαθμίσει την άφιξη του Νετανιάχου, δεν το κατάφερε. Μπορεί να την όρισε για τις 16 Αυγούστου, όταν παραδοσιακά οι Έλληνες δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν και δεν ακούνε ειδήσεις, όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι το Ισραήλ, τρεις ημέρες πριν από την άφιξη του Νετανιάχου, οργάνωσε τέτοια ενημέρωση, ώστε η είδηση «έπαιζε» πρώτη σε όλα τα διεθνή μέσα, με εκτενείς αναφορές και αναλύσεις για τη «σημασία της επίσκεψης».

Ο στόχος των Ισραηλινών ήταν να πετάξουν το μπαλάκι στην Τουρκία. Και το πέτυχαν. Οι ίδιοι διπλωμάτες που μίλησαν στο «Π» ανέφεραν τρία κρίσιμα γεγονότα που εξελίχθηκαν παράλληλα με την επίσκεψη Νετανιάχου, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και δείχνουν την κρισιμότητα της κατάστασης:

1. Τρεις μέρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, όταν το Τελ Αβίβ αναβάθμισε το ταξίδι στην Ελλάδα σε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις διεθνώς, η τουρκική κυβέρνηση:

● Διέρρευσε την πρόθεσή της να επανεξετάσει το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Πάγιο ελληνικό αίτημα.

● Ανήγαγε τη θεία λειτουργία στην Τραπεζούντα σε σημαντική υποχώρηση και δείγμα καλής θέλησης προς τη χώρα μας και την Ε.Ε. Ζήτησε ωστόσο ως αντάλλαγμα την όσο πιο σύντομη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

● Την ίδια στιγμή, όμως, έδωσε εντολή στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου να σκληρύνει τη στάση του στις συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση αποσύροντας όλες τις προτάσεις από το τραπέζι και αφήνοντας εμβρόντητο όχι μόνο τον Χριστόφια, αλλά και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Μαστίγιο, καρότο και διαχείριση των ελληνοκυπριακών συμφερόντων. Η Τουρκία επιχείρησε να μας δείξει ότι έχουμε μεγαλύτερο συμφέρον να τα βρούμε με αυτήν παρά με το Ισραήλ.

2. Την ημέρα της άφιξης Νετανιάχου η εφημερίδα «Financial Times» δημοσίευσε την «προειδοποίηση» που απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στον Ερντογάν, ότι αν δεν αλλάξει στάση προς το Ισραήλ και το Ιράν, θα παγώσουν οι αγορές όπλων. Η διαρροή ήρθε από τον Λευκό Οίκο, ωστόσο τα πράγματα δεν αποτιμήθηκαν σωστά από τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν έμφαση κυρίως σε κουτοπόνηρες ατάκες περί Τουρκίας ως «πρώην συμμάχου» των ΗΠΑ. Η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική:

● Η διαρροή από τους «Financial Times» αφορούσε συνομιλία Ομπάμα - Ερντογάν που έγινε στις... 20 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συνόδου των G20. Πριν από δύο μήνες δηλαδή.

● Ο χρόνος της διαρροής δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς έστελνε διπλό και ταυτόχρονο μήνυμα από Ισραήλ και ΗΠΑ προς την Τουρκία. Η Ελλάδα έπαιξε τον ρόλο του δολώματος – αν όχι του πρόθυμου ατζέντη.

● Η... «απειλή» προς την Τουρκία δεν αφορούσε τους θηριώδεις εξοπλισμούς της που απειλούν να τινάξουν στον αέρα κάθε είδους ισορροπία στο Αιγαίο (το ρεπορτάζ στη Σελ. 3), αλλά κάτι μη επανδρωμένα αεροπλανάκια, χρήσιμα στον πόλεμο κατά των Κούρδων ανταρτών.

3. Την ημέρα της επίσκεψης Νετανιάχου (Δευτέρα) το Ιράν, λίγες μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και τρίτο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου.

Ελάχιστες ώρες μετά ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει ελάχιστες μέρες (21 Αυγούστου) μέχρι να βομβαρδίσει το Ιράν. Παραδόξως η συνέντευξη του πρώην αξιωματούχου μαγνητοσκοπήθηκε από τις 13 Αυγούστου, αλλά βγήκε στον αέρα... τη Δευτέρα.

Επίσης βγήκε στον αέρα – στην Ελλάδα τη Δευτέρα από «Τα Νέα» – ως προδημοσίευση από το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Αtlantic Μonthly», το κείμενο ενός αναλυτή ονόματι Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, ο οποίος, εν όψει του ότι το Ιράν ετοιμάζεται να λειτουργήσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ρωσικό καύσιμο, πιθανολογεί ότι εντός μηνών είναι πολύ πιθανό «να δεχθεί και αυτός, όπως και όλες οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, αιφνίδιο ισραηλινό βομβαρδισμό».

Λίγες μέρες νωρίτερα γινόταν γνωστό από τον πρώτο αντιπρόεδρο της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ - Ρεζά Ραχίμι η πρόθεση του Ιράν, εξ αιτίας των διεθνών κυρώσεων προς τη χώρα του, την προσεχή περίοδο να πάψει να συναλλάσσεται σε δολάρια και ευρώ (δύο «βρόμικα νομίσματα»). Αντί των δύο αυτών νομισμάτων, θα χρησιμοποιεί το ιρανικό ριάλ και άλλα νομίσματα χωρών που θα συναλλάσσονται με τη χώρα αυτή.

Μεσοπρόθεσμα δε σκοπεύει να περιορίσει μέχρι εξαλείψεως τις εισαγωγές του από την Ε.Ε., από την οποία το Ιράν εισάγει το 27% των προϊόντων του. Κλίμα από κάθε άποψη ψυχροπολεμικό, το οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πότε θα υπερθερμανθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι προφανές ότι οι ελληνικοί τυχοδιωκτισμοί στο... τετράγωνο ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν - Τουρκία είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνοι!

Ο... «ρόλος» της Ελλάδας
Και η Ελλάδα; Πού βρίσκεται σε αυτή τη διπλωματική εξίσωση; Τι ρόλο θα παίξει σε περίπτωση βομβαρδισμού του Ιράν από το Ισραήλ; Σε ποιον άξονα ανήκουμε, αφού αποξενώσαμε τη Ρωσία (με ακύρωση παραγγελίας στρατιωτικού εξοπλισμού), όλο τον αραβικό κόσμο και προκαλούμε άνευ οφέλους την Τουρκία; Αναγκαστικά μένει ο άξονας ΗΠΑ - Ισραήλ - Βρετανίας, που ουδέποτε έδειξε την παραμικρή διάθεση να προασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Το αντίθετο μάλιστα. Και, ακόμη χειρότερα, έχει παράδοση να μας εγκαταλείπει στα χέρια της... Τουρκίας, της οποίας τα συμφέροντα παγίως εξυπηρετεί!

● Αυτή τη στιγμή μόνο το πιόνι καλούμαστε να παίξουμε σε μια παρτίδα σκάκι με απρόβλεπτες συνέπειες. Και εάν – κατά το ακραίο σενάριο – αρχίσουν οι καμικάζι αυτοκτονίας να βαράνε την πόρτα μας, λόγω των επιλογών μας, ποιος θα μας «προστατεύσει»;

● Αυτή τη στιγμή είμαστε μια χώρα που αιμορραγεί οικονομικά. Που βασιζόμαστε εξ ολοκλήρου στην ξένη βοήθεια. Εάν παραδώσουμε και το σκέλος άσκησης της εξωτερικής μας πολιτικής, τότε δεν θα μας μείνει τίποτα...

Κωφεύει το Μαξίμου, που γέμισε από ξένους συμβούλους παντός καιρού. Κωφεύει και το ΠΑΣΟΚ; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Αριστεράς, τι κάνουν;


Ισραηλινό μάτι στο Αιγαίο

Και ερχόμαστε στο ζουμί. Δηλαδή στις συμφωνίες που υπογράφτηκαν υπό τον γενικό τίτλο «ασφάλεια». Κάτι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ που ανακοινώθηκαν (γίνονταν και παλιά, αλλά τουλάχιστον τις καμουφλάραμε), κάτι η τεχνολογική και ηλεκτρονική «αναβάθμιση» της αστυνομίας μας και άλλων μονάδων παρακολούθησης από τους εξπέρ Ισραηλινούς, που δεν ανακοινώθηκε, δημιουργούν νέα δεδομένα, τα οποία προκαλούν σύγχυση ακόμα και στους πιο έμπειρους διπλωμάτες.

● Διότι πάμε να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας και φαίνεται ότι οι κυβερνώντες το αντιμετωπίζουν με αβάστακτη ελαφρότητα που τείνει να γίνει επικίνδυνη.

● Διότι δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι όλοι είναι φίλοι μας. Και οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι και οι Άραβες. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον.

● Δεν γίνεται, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός, κάνοντας χρήση των προσωπικών σχέσεων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, να μεταβαίνει στη Λιβύη (και στις πλείστες πλούσιες αραβικές χώρες) και με την ιδιότητα «γιος του Ανδρέα Παπανδρέου» να ζητάει από τον Καντάφι χρηματική βοήθεια για να σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση.

● Δεν γίνεται πριν από δύο μήνες να κάνει επίθεση φιλίας στην Τουρκία και να φέρνει τον Ερντογάν στην Αθήνα.

● Δεν γίνεται τον Ιούνιο να εξαγγέλλει μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια κοινή πρωτοβουλία για επίλυση του Παλαιστινιακού υπό μορφή Camp David (που αγνοήθηκε επιδεικτικά από τους Ισραηλινούς) και τώρα να καλεί τον Νετανιάχου – που στηρίζεται από τα κόμματα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς και έχει παγιωμένες θέσεις περί εξαφάνισης των Παλαιστινίων – να έρθει στην Αθήνα ως ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Να πει κανείς ότι ήταν ο μακαρίτης ο Γιτζάκ Ράμπιν, άντε. Ή να ερχόταν ο κάπως πιο μετριοπαθής Σιμόν Πέρες, και αυτό χωνεύεται. Αλλά ο... Νετανιάχου; Που πριν από χρόνια έχασε την εξουσία καθώς κατηγορήθηκε επισήμως για σκάνδαλα διαφθοράς και για υπόγειες συμφωνίες με τα ακροδεξιά κόμματα για να απωθηθούν οι Παλαιστίνιοι προς Ιορδανία και Συρία, ώστε να απορροφηθούν εκεί και να «καθαρίσουν» τα κατεχόμενα εδάφη; Που έχτισε το τείχος της ντροπής; Που ήγειρε οικισμούς Εβραίων εποίκων με ταχύτατους ρυθμούς;

Όλα αυτά στέλνουν αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό και δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση. Όχι μόνο στο θέμα της οικονομίας, την οποία παραδώσαμε άνευ όρων στο ΔΝΤ. Αλλά και στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, την οποία ο πρωθυπουργός υπηρέτησε για χρόνια και θα έπρεπε μέχρι τώρα να κατέχει... ντοκτορά. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας; Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Συμφωνίες και πράσινα άλογα
Τι μπορεί η Ελλάδα να κερδίσει από το Ισραήλ, μια χώρα η οποία συντηρείται κατά το 80% από τον αμερικανικό προϋπολογισμό και δαπανά σχεδόν όλα της τα έσοδα για τον στρατό της και την τεχνολογία που τον περιβάλλει; Τα ελληνικά μέσα παπαγάλισαν με μεγάλη ευκολία τη γραμμή του Μαξίμου και μας βομβάρδισαν με μια σειρά από τομείς στους οποίους οι δύο χώρες θα συνεργαστούν.

Να σημειωθεί ότι:

● Η οικονομία του Ισραήλ – κατά τον ΟΟΣΑ η πραγματική οικονομία της χώρας θα βρίσκεται σε ύφεση μέχρι το 2011 – βασίζεται κατά 40% σε εξαγωγές κυρίως στρατιωτικού εξοπλισμού, άρα μάλλον θα αγοράσουμε παρά θα πουλήσουμε...

● Το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 78,8% και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της CIA (!) το μισό αντιστοιχεί σε οφειλές προς τις ΗΠΑ.

● Το 23,6% των Ισραηλινών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά παραδόξως τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ισραήλ σε ξένα νομίσματα και χρυσό ανήλθαν στο τέλος του 2009 στα 60,2 δισ. δολάρια από 42 δισ. έναν χρόνο πριν! Δυσθεώρητο ποσό για μια τόσο μικρή χώρα και παράλογο για το ύψος του δημοσίου χρέους της.


To σύνδρομο της «στυμμένης λεμονόκουπας»

Στις αρχές Ιουλίου δημοσιεύθηκε μια έκθεση του αμερικάνικου ινστιτούτου αναλύσεων και «προβλέψεων» Stratfor, το οποίο απηχεί μια από τις πολλές «φράξιες» του Πενταγώνου, η οποία συχνά ασχολείται με τη χώρα μας και μάλιστα με εξαιρετικά δυσμενή για τα συμφέροντά μας τρόπο.

Η έκθεση εκείνη, αφού προεξοφλούσε τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ, τόνιζε ότι είμαστε διπλωματικά πιο μόνοι και από την τελευταία προεπαναστατική περίοδο (1820) και μας προέτρεπε να αναζητήσουμε «προστάτη» για να επιβιώσουμε. Τότε (8.7) το «Π», σε αντίθεση με πολλούς άλλους που «έβλεπαν» προτροπή για υπαγωγή στη σκέπη της Τουρκίας, βασιζόμενο σε έγκυρη πληροφόρηση, είχε γράψει ότι το Stratfor μας προέτρεπε σε σφιχτό εναγκαλισμό με το Ισραήλ.

Λίγες μέρες αργότερα (22.7) ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στο Ισραήλ – πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Ελλάδας ύστερα από την αναγνώριση της χώρας αυτής από τον... Μητσοτάκη.

Τώρα όλοι, θέλοντας και μη, αντιλαμβάνονται ότι η οικονομική και πολιτική αδυναμία της Ελλάδας τη μετατρέπει, εξ αιτίας μιας παραζαλισμένης ηγεσίας, η οποία συνεχώς εκχωρεί δυνατότητες άσκησης πολιτικής χάριν των μεγάλων αφεντικών του πλανήτη, σε άθυρμα και πιόνι σε μια σκακιέρα στην οποία παίζονται όλο και πιο μεγάλα παιχνίδια.

● Χθες κουβαλούσε τον Ερντογάν και το ασκέρι των 100 και βάλε επιχειρηματιών, οι οποίοι θα «επενδύσουν» και θα βοηθήσουν τη χώρα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.

● Σήμερα μας καθιστά πρόθυμο πιόνι για την άσκηση πίεσης, ώστε η Τουρκία να σταματήσει ή να περιορίσει το φλερτ με τον «άξονα του κακού» (Ιράν και Ρωσία πρωτίστως). Το αντάλλαγμα είναι μια (αδύνατον να δοθεί) οικονομική βοήθεια και μια απραγματοποίητη διαμόρφωση ελληνοϊσραηλινού «άξονα», στον οποίο, ακόμη κι αν βρεθούμε, δεν θα είμαστε παρά η πρόθυμη θεραπαινίδα που θα προσφέρει έναντι πινακίου φακής τις πολύτιμες υπηρεσίες της εκτιθέμενη σε ασύμμετρους κινδύνους.

● Παράλληλα μας κάνει πιθανό στόχο της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία μπορεί μόνο να μας οδηγήσει ακόμη πιο βαθιά στην υποτέλεια και τον ασφυκτικότερο κοινωνικό έλεγχο – και μάλιστα από δυνάμεις εκτός της χώρας.

Για το... φιλότιμο και την παραδοσιακή στήριξη του ελληνικού λαού στους μονίμως σφαγιαζόμενους Παλαιστινίους να κάνουμε άραγε λόγο ή είναι περιττή... πολυτέλεια;

Δυστυχώς τίποτε δεν δείχνει ότι η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κάποια – έστω στρεβλή – αντίληψη περί εθνικού συμφέροντος. Συμπεριφερόμενη ως υπηρέτρια, το πιθανότερο είναι να καταλήξει στυμμένη λεμονόκουπα. Το αντέχει (και) αυτό ο λαός της; Ο καιρός θα δείξει...
TOPONTIKI.GR

38 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΄΄ΜΙΚΡΗ ΠΛΙΝ ΤΙΜΙΑ ΕΛΛΑΣ΄΄.
    ΚΥΡΙΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΤΕ;
    ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ.
    ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΙΝΙΣΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ .ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ
    ΠΟΛΑΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έχει να οφεληθεί η Ελλάδα από ένα άξονα με τον αραβικό κόσμο ή με την Ρωσσία?
    Τι έκανε δηλ η Ρωσσία για τον σημαντικότερο σύμμαχο της στα Βαλκάνια την Σερβία?
    Όσο για την έκθεση Statfor όλοι αυτοί που την αναφέρουν το ξέρουν ότι τα παίρνουν οι κύριοι αυτοί από την Τουρκία?
    Ορισμένοι “αγκυλωμένοι” σε προκαταλήψεις και στο παρελθόν (συνωμοσιολογίες) δεν τα ξεπερνάνε εύκολα.
    ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Οι λύσεις δεν είναι με MAVI MARMARA και στολίσκους. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ-ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι ρε καλοπαιδα 21 Αυγούστου 2010 9:52 π.μ.και 21 Αυγούστου 2010 10:44 π.μ. δεν σχολιαζετε την αναρτηση που εχει θεμα
    "The New York Times: Ισραήλ και Τουρκία συνεχίζουν κανονικά τη συνεργασία τους";Σας το απαγορευει ο ραββινος της γειτονιας σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο αυτό είναι απο το Ποντίκι, δηλαδή είναι σαν να διαβάζεις Indymedia σε έντυπη μορφή.

    Επειδή λοιπόν αυτοί που γράφουν στο Ποντίκι έχουν σχέσεις με το Ιντυμήντια που με τη σειρά του συνδέεται με την τρομοκρατία, βγαίνει λαυράκι:

    ==================================
    κάτι η τεχνολογική και ηλεκτρονική «αναβάθμιση» της αστυνομίας μας και άλλων μονάδων παρακολούθησης από τους εξπέρ Ισραηλινούς, που δεν ανακοινώθηκε,
    ==================================

    Αυτό γιατί ακριβώς φοβίζει αυτούς που είναι κατά της αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ;
    Μήπως γιατί οι τρομοκράτες της Σέχτας παρακολουθούνται και επίκεινται συλλήψεις;

    Κοίτα να δείς πως ταιριάζουν τα κομμάτια του πάζλ.

    Ιντυμήντια, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Αντεξουσιαστές, ΠΟΝΤΙΚΙ, Αναρχικοί, Ανένταχτοι κτλπ, όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν πόσο πατριώτες είναι, και τρέχουν να σώσουν την Ελλάδα απο το Ισραήλ.

    Και ναι μέν το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι φοράει τον πατριωτικό μανδύα που και που όταν το συμφέρει (κριτική απο Δεξιά γάρ) αλλά το να βλέπω το Ιντυμήντια, το ΠΟΝΤΙΚΙ και τους ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ να το παίζουν υπερπατριώτες, έ αυτό πια πάει πολύ, αχαχαχαχα.

    ---------->Ρωτάνε υποκριτικά *Τι μπορεί η Ελλάδα να κερδίσει από το Ισραήλ;*

    Μόνο και μόνο να πάψουν τα διεθνή Ισραηλινά συμφέροντα, και ειδικά αυτά της Αμερικής, να κάνουν τον ατζέντη της Τουρκίας αφιλοκερδώς, μόνο αυτο φτάνει.

    H Ελλάς χάνει απο χρόνια με την μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική της. Η κίνηση της αναβάθμισης των σχέσεων μας με το Ισραήλ έπρεπε να είχε γίνει 10ετίες πρίν.

    Νομίζω είναι περιττό να σχολιάσει κάποιος περαιτέρω κείμενο του Ποντίκι/Ιντυμήντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «προκαλούμε άνευ οφέλους την Τουρκία»
    «εάν αρχίσουν οι καμικάζι αυτοκτονίας να βαράνε την πόρτα μας, λόγω των επιλογών μας, ποιος θα μας «προστατεύσει»;»
    Για κάποιον περίεργο λόγο αναφέρεσθε στην τουρκία με δέος σαν να είναι το αφεντικό μας. Θα μπορούσατε βέβαια να αισθάνεστε έτσι επειδή η τουρκία είναι το δικό σας αφεντικό ή επειδή είσθε δουλοπρεπής.
    Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιος θα μας προστατεύσει από εσάς και όχι από τους «καμικάζι αυτοκτονίας». Εσείς είσθε που προκαλείται την μεγαλύτερη ζημιά παρουσιάζοντας συνέχεια την χώρα μας, (άρα και εμάς), ως μια μικρή, ασήμαντη, φοβισμένη πουτάνα που ψάχνει για νταβατζή.
    Αν έτσι αισθάνεστε εσείς είναι δικό σας πρόβλημα και μακάρι οι «καμικάζι» να κτυπήσουν σύντομα την πόρτα σας και να επιβεβαιώσουν τους φόβους σας.
    Ελπίζω δε πως αυτή η μεγάλη παρέα από δημοσιογραφίσκους και πολιτικούς που συμμερίζονται τις «ανησυχίες σας» κάποια στιγμή θα συναντήσουν και αυτοί τους «φόβους» τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανων 9.52
    Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει τα δικά της συμφέροντα είτε οι Τούρκοι έχουν σχέση με το Ισραήλ είτε όχι.
    Σαφώς και οι Ιραηλινοί μπορουν να εμπιστευτούν περισσότερο την Ελλάδα διότι η Ελλάδα δεν έχει σχέση με Χαμάς-Χεζμπολάχ ούτε με Ιράν όπως η Τουρκία.
    Η Τουρκία και το Ισραήλ σαφώς και θα συνεχίσουν να έχουν σχέσεις και συνεργασία μεταξύ τους αλλά η αμοιβαία καχυποψία και η έλλειψη εμπιστοσύνης παραμένουν. Οι σχέσεις τους δεν πρόκειται ποτέ να είναι το ίδιο θερμές όσο στο παρελθόν.
    Ο βομβαρδισμός του Ιράν από το Ισραήλ και η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους που ασφαλώς το Ισραήλ θα το θέλει υπο την δική του επικυριαρχία θα δηλητηριάσουν παραπέρα την ατμόσφαιρα των μεταξύ τους σχέσεων.
    Τα συμφέροντά τους όσο περνά ο καιρός περισσότερο αποκλείνουν παρά συνταυτίζονται.

    Οι Τουρκοι κατηγορούν τους Ισραηλινούς ότι φτιαχνουν κράτος Κούρδων και οι Ισραηλινοί τους Τούρκους ότι οι Τούρκοι δίνουν πυρηνικά στο Ιράν και εξοπλίζουν την Χαμάς -Χεζμολάχ τους χειρότερους εχθρούς του Ισραήλ.
    Στην Τουρκία υπάρχει έντονος μισαλόδοξος, χυδαίος , επιθετικός, φανατικός αντισημιτισμός να μην μιλήσουμε και για τις αναρτήσεις της φωτό του Χίτλερ από διάφορους θερμόαιμους Τούρκους στο διαδίκτυο που δηλώνουν ένθερμοι υποστιρικτές του και αυτοί δεν είναι λίγοι στην Τουρκία.
    Η βάση του τουρκικού λαού είναι φανατισμένη κατά του Ισραήλ.
    Στην Ελλάδα ο αντισιμιτισμός είναι του νηπιαγωγίου σε σύγκρηση με την Τουρκία και περιορίζεται στα στερεότυπα του εβραίου τοκογλύφου.

    Ελλάδα και Ισραήλ μπορούν να τα βρούν πολύ καλύτερα από ότι Ισραήλ- Τουρκία καθότι η Τουρκία ως ισλαμική χώρα συνταυτίζεται όλο και περισσότερο με τους μουσουλμάνους Άραβες που είναι εχθροί του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με 2.000.000 μουσουλμανους( το 80% εξ'αυτων αρρενες ηλικιας 18 εως 30 ετων) φανατικους αμφιβολου προελευσης και σκοπου μεσα στη χωρα σου και δει στην πρωτευουσα σου δεν παιζεις με τη φωτια. αν αρχισουν να σκανε μπομπες σε ομονοια και ηλεκτρικο τοτε να μας δω σε ποια τρυπα θα χωθουμε. δεν ειμαι υπερ της φιλιας με ισλαμοφασιστες, τουλαχιστον ομως ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο απο τετοια φαινομενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Achaean μια μικρή μόνο παρατήρηση αν μου επιτρέπεις;

    Θυμάσαι τον λόγο παραίτησης τουΚου Παπαθεμελή απο το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης;

    θυμάσαι τον λόγο διαπόμπευσης του Κου Χρυσανθακόπουλου απο τον Ταρζάν κατα κόμο Κο. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;

    Σε πληροφορώ οτι απο το 1986 η Μοσσάντ είχε κλιμάκιο στην Κρήτη σε αγαστή συνεργασία όχι μόνο με την Ελληνική Αστυνομία.

    Αυτό μας έλειπε να βάλουμε τους Ιστραηλινούς ρυθμιστές της Ασφάλειας της χώρας μας και επίσημα γιατί ανεπίσημα είναι ήδη εδω και κάτι χρόνια.

    Ακροαριστερά και ακροδεξιά στην Ελλάδα έχουν το ίδο αφεντικό και είναι όι δύο καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες, οι δε τρομοκρατικές ενέργειες της ΣΕΞΤΑ φέρουν την υπογραφή συγκεκριμένης μυστικής υπηρεσίας ή έτσι θέλουν να φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. jefrey N.W.O. EΒΡΑΙΟΙ ΚΑΛΩΣ μα ειρθατε περαστε Γ ......μασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 12:48 μ.μ.

    Συμφωνώ με το σχόλιό σου, πλην του τελευταίου: "μουσουλμάνους Άραβες που είναι εχθροί του Ισραήλ"

    Πόσοι μουσουλμάνοι Άραβες νομίζεις ότι έχουν απομείνει εχθροί του Ισραήλ; Δεν ζούμε πια στις δεκαετίες από '50 έως και '70, το πολύ αρχές '80. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και στον αραβικό κόσμο, αρχής γενομένης με την Αίγυπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Καυκάσιο

    >Σε πληροφορώ οτι απο το 1986 η Μοσσάντ είχε κλιμάκιο στην Κρήτη σε αγαστή συνεργασία όχι μόνο με την Ελληνική Αστυνομία.<

    Επειδή είμαι από την Κρήτη, σε παρακαλώ δώσε μου την πηγή της πληροφορίας αυτής. Πρώτη φορά άκουσα για Μοσσάντ όταν έκαψαν την Συναγωγή στα Χανιά. Ρώτησα κι άλλους, αλλά κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Για ποιο λόγο υπάρχει ειδικά στην Kρήτη κλιμάκιο της Μοσσάντ;


    ΥΓ: Ο Παπαθεμελής παραιτήθηκε επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέδωσε στις πιέσεις των καταστηματαρχών και κατάργησε το ωράριο που είχε ορίσει ως ΥΔΤ.

    Ο Χρυσανθακόπουλος εθεάθη να παίζει "φρουτάκια" (το αμφισβητεί, πάντως), ενώ ήταν στην καθ' ύλην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Τι σχέση έχουν αυτά, δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά καλά... κατά το ΕλληνοΑμερικάνικον: "once malakas, always malakas" πάμε στο... ΤουρκοΑμερικάνικο... "once yusufak, always yusufak"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καυκάσιε ναι, και εγώ πιστεύω ότι η Ακροαριστερά/Ακροδεξιά στην Ελλάδα εξυπηρετεί Ξένα Κέντρα, και πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο μαγαζί που στην πρόσοψη του στην οδό Αριστεράς λέει ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ και στην έτερη πρόσοψη του στην οδό Δεξιάς λέει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    (Η εξήγηση είναι απλή: Γιατί δεν υπάρχει Αντεξουσιαστική Τρομοκρατία πουθενά σε όλη την Ευρώπη παρά μόνο στην Ελλάδα;)

    ------------>Πέραν αυτού, πολλοί εδώ μέσα έχουν την τάση να υποτιμούν συστηματικά τις δυνατότητες των υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους καθώς και το Ελληνικό κράτος εν γένει.

    Αυτοί ουσιαστικά διαβρώνουν αργά αλλά σταθερά την πίστη που έχει ο/η πολίτης/στρατιώτης στην Πατρίδα του, αφαιρώντας του την βούληση να πολεμήσει γι αυτήν και να εργαστεί για την βελτίωση της.

    Τώρα για πέσε μου, αναβαθμίζοντας τα ηλεκτρονικά μας απο τους Ισραηλινούς, αν είναι έτσι όντως, τους κάνουμε ρυθμιστές της Ασφάλειας της χώρας;

    Οι δικοί μας δηλαδή της Αστυνομίας τι ρόλο παίζουν, είναι όλοι βλάκες/προδότες/πουλημένοι/άσχετοι και σείς εδώ μέσα είσαστε οι μεγάλοι υπερ-σπεσιαλίστες οι μοναδικοί θεματοφύλακες του πατριωτισμού μετά τον Κολοκοτρώνη;

    Αν είναι έτσι, κάντε κίνημα να σώσετε την χώρα απο τους προδότες δηλαδή. Δεν είστε μόνοι σας, και ο Μπάρμπας Γιώργης Παπαδόπουλος το ίδιο πίστευε.

    Και ο Γιωτόπουλος εξάλλου το ίδιο πίστευε. Μόνο εκείνος και η 17Ν ήταν πατριώτες σε αυτον τον τόπο. Ολοι οι άλλοι ήταν προδότες που εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα. Το είπε άλλωστε και στον τωρινό Αργηγό της ΕΛΑΣ, Στρατηγό Λευτέρη Οικονόμου:

    `Εγώ δεν μιλάω σε Νενέκους`

    ...για να πάρει την πληρωμένη απάντηση

    `Εγώ κύριε είμαι ¨Ελλην Αξιωματικός και Πατριώτης`.

    Είμαι σίγουρος ότι πιστεύετε, εσείς και ο Γιωτόπουλος, οι Ξηροί και ο Κουφοντίνας, ότι και ο Στρατηγός Οικονόμου και όλη η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι προδότες.

    Κάνω λάθος Καυκάσιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >Επειδή είμαι από την Κρήτη, σε παρακαλώ δώσε μου την πηγή της πληροφορίας αυτής. Πρώτη φορά άκουσα για Μοσσάντ όταν έκαψαν την Συναγωγή στα Χανιά. Ρώτησα κι άλλους, αλλά κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Για ποιο λόγο υπάρχει ειδικά στην Kρήτη κλιμάκιο της Μοσσάντ;<

    "Υπνε που παιρνεις τα παιδια, ελα παρε και τουτο".
    Καλα ξυπνητουρια συντεκνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 21 Αυγούστου 2010 5:10 μ.μ.
    Ο ΜΠΡΟΥΝΟ απ' την Κρήτη;
    Θεός φυλάξει.
    Και μιας και μιλάμε για φωτιές τι έγινε ρε παιδιά με τα λαμόγια των εβραίων που βάλανε το φουρνέλο στα Χανιά;
    Δεν τους βρήκαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία ε;
    Έτσι γίνεται πάντα με τα καρακώλια των εβραίων.


    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Παπαθεμελής δεν ενέκρινε προμήθεια ισραηλινής προέλευσης εξοπλισμού στην Ελληνική Αστυνομία και ο Χρυσανθακόπουλος αποκάλυψε κενό ασφαλείας σε λογισμικό ισραηλινής εταιρείας το οποίο έθετε σε διάθεση τρίτων σημαντικές πληροφορίες, αυτα είναι καταγεγραμμένα.

    Με την "ελληνική τρομοκρατία" δεν θα ασχοληθώ γιατί για μένα δεν είναι ελληνική.Οποιος σηκώνει όπλο και αφαιρεί ζωές στο όνομα της αρχών δικαίου αποτελεί για μένα πεμπτοφαλαγγίτη,κίνδυνο για την δημοκρατία,εθνικό κίνδυνο.

    Οσο αφορά την Κρήτη, εκτός της βάσης της Σούδας υπήρχε και μια ακόμη σημαντική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.Παράλληλα δέ πρέπει να τονιστεί και ο σημαντικός ρόλος των Βάσεων της Κρήτης στο πόλεμο του Ιράκ.

    Απο το 1981 και μέχρι το 1987 απο όσο θυμάμαι υπήρχαν συνεχείς εμπλοκές Λιβύης και ΗΠΑ για τον κόλπο της Σύρτης .

    Τέλος ο μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων φοιτητών τότε καθιστούσε την Κρήτη άκρως ενδιαφέρουσα για τις Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες οι οποίες δεν αφήνουν τα σημεία κλειδιά και εννοώ Κύπρο και Κρήτη της νοτιοανατολικής Μεσογείου χωρίς επιτήρηση καθώς τα θεωρούν προκεχωρημένη γραμμή άμυνας τους.


    Η φραση που ακούστηκε απο επίσημα χείλη είναι Κύριοι να θυμάστε όπου Αμερικανική βάση και κλιμάκιο της Μοσσάντ πόσο δε εδώ στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καυκασιε 21 Αυγούστου 2010 6:49 μ.μ. γιατι δεν λες και το αλλο, οτι οσες φορες το Ισραηλ ενοιωθε ανασφαλεια, στην Ελλαδα επικρατουσαν στρατιωτικες χουντες;

    Πολεμος των 6 ημερων 1967, χουντα του Παπαδοπουλου στην Ελλαδα.

    Πολεμος του Γιομ Κιπουρ 1973,χουντα του Ιωαννιδη στην Ελλαδα.
    Τυχαιο;Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καυκασιε 21 Αυγούστου 2010 6:49 μ.μ. ενα δωρακι απο μενα σε ολους τους "απιστους Θωμαδες" σφουγγοκωλαριους των Εβραιων.

    http://archive.enet.gr/online/
    online_text/c=110,dt=12.02.2006,id=78293392

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Καυκάσιο

    Ωραία το ξεκαθάρισες. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, από φημολογίες.

    Πόσοι Παλαιστίνιοι φοιτούν στην Κρήτη, ώστε να δικαιολογείται ύπαρξη κλιμακίου της Μοσσάντ; (!!!)

    Οι αμερικανικές βάσεις βάζουν την ... Μοσσάντ να τις φυλά; Άλλο πάλι τούτο.
    Μα πού τα διαβάζεις, βρε Καυκάσιε, αυτά; Στο "ΠΡΙΝ" του Δελαστίκ; Διότι αυτός ήταν που έγραψε, αν θυμάμαι κι εγώ καλά, περί κλιμακίου της Μοσσάντ με αφορμή το κάψιμο της Συναγωγής στα Χανιά και την ανακάλυψη (;) των εμπρηστών.

    Εσύ λές ότι μεσούσης της κυβερνήσεως Παπανδρέου (1986) εγκαταστάθηκε κλιμάκιο της Μοσσάντ εδώ, σωστά;

    Η βάση Γουρνών, η οποία ήδη από την δεκαετία του '70 υπολειτουργούσε, έκλεισε οριστικώς το 1994. Μα η Κρήτη έχει κι άλλους "στόχους", π.χ. Πεδίο Βολής (ΠΒΚ), αλλά γιατί να φέρουν την Μοσσάντ για φύλαξη;

    Όσον αφορά στους δύο πολιτικούς, η αιτία απόμακρύνσεώς τους που εγώ ανέφερα είναι η γνωστή, καταγεγραμμένη και αποδεδειγμένη. Μάλιστα συσχέτισες τον Χρυσανθακόπουλο με τον Τριανταφυλλόπουλο και θυμάμαι αυτή την εκπομπή. Για τα "φρουτάκια" ήταν.
    Όπως επίσης θυμάμαι την παραίτηση του Παπαθεμελή για το ωράριο.

    Τα άλλα δεν τα γνωρίζω, άρα και δεν μπορώ ούτε να τα δεχτώ όυτε να τα απορρίψω.

    Αλλά εμένα με ενδιαφέρει το πώς βγήκε αυτή η μπαρούφα για την Μοσσάντ στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 7:51 Εζησα στην Κρήτη την ταραγμενη δεκαετία του 1980-1990 και ξέρω πολύ καλά.

    Πολεμος του Γιομ Κιπουρ 1973,χουντα του Ιωαννιδη στην Ελλαδα.
    7:21 μ.μ. τα εχω αναφέρει σε αναρτήσεις.

    Για Παπαθεμελή και Χρυσανθακόπουλο έχουν καταγραφεί στον Τύπο καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα».

    «Το παράδοξο της όλης υπόθεσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε λέγοντας, ότι «αφού η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον».
    Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα».
    Όπως ήταν φυσικό, η ερώτηση του Α. Χρυσανθακόπουλου αγνοήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, με τη φωτεινή εξαίρεση της Αθηναϊκής (27-9-2000) του Σπύρου Καρατζαφέρη, που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα με τίτλο «Στη Μοσάντ η εθνική μας ασφάλεια – Μέσω Τελ Αβίβ οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 21 Αυγούστου 2010 7:51 μ.μ.
    Τόση πλούσια πηγή πληροφοριών! Αρχείο έχεις στην συναγωγή σου ρε παιδάκι μου;

    @ Καυκασιο.
    "Γδύνε" τους όπως και όποτε μπορείς.
    Η Αλήθεια είναι και βασικός εχθρός τους.


    Galia (η αυθεντικότατη)

    Τούτη τη φορά δεν ξέχασα να υπογράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με το σκεπτικό του Καυκάσιου, αφου η τρομοκρατία είναι "ισραηλινή" και αφου ο Παπαθεμελής (όντως) έχει άπειρες φορές καθυβρίσει το Ισραήλ ως την αρχή πάσης ασθένειας και μ...,
    τότε πως εξηγείται ότι ο Παπαθεμελής ή άτομα όπως ο Παπαθεμελής, δεν αποτέλεσαν ποτέ στόχο των "ισραηλινών" "τρομοκρατών";

    Εκτός αν εννοείτε ότι επρόκειτο για "τρομοκρατία" η σακουλίτσα έξω από το γραφείο του.

    Στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που όντως ήταν η φωλιά των αράβων δήθεν παλαιστινίων φοιτητών. Και όχι η Κρήτη.

    Να υποθέσω ότι κάποιοι δεν ασχολουνται με την συγγραφή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας επειδή δεν είναι επικερδής ασχολία... Όσο οι παρουσες ασχολίες τους, δηλαδή...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νάτος ο φιλλέλην Μίκυ-Μάουζ με την πελώρια ουρά πάλι.
    21 Αυγούστου 2010 11:48 μ.μ.
    Διασκεδαστικότατος και γραφικότατος όπως πάντα τώρα ξεθάρεψε και υβρίζει αξιόλογους Έλληνες πολιτικούς.
    Την επόμενη φορά μην τον προωθήσεις στην λίστα σου για ψήφο ρε οβριέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Galia 11:48 η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι ισραηλινής προέλευσης.Υπάρχουν και άλλες καλά φρουρούμενες Πρεσβείες, ίσως να μην το ξέρεις.

    Απο εκεί και πέρα τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν αξίζουν σχολιασμό, αντίθετα δεν σε τιμούν.

    Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικός θαυμαστής του Κου Παπαθεμελή, ούτε του Κου Χρυσανθακόπουλου, όμως μην περιμένεις να μην πώ την αλήθεια, όσο κιαν πονάει μερικούς η μερικές.

    Οσο για την τρομοκρατία η όχι της Μοσσάντ, αυτός ο αθώος οργανισμός σε άλλες χώρες πραγματικά οργίασε λ.χ.Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" θρησκεία?

    Δεν νοήτε ως θρησκεία μια θεική αντίληψη, με την ένοια της παγκοσμιότητας, που αποκλείει τη δυνατότητα της αποδοχής της από οποιονδήποτε, και ενσωμάτωσης του ΟΠΟΙΟΥ πιστού, στην οργανική και τελετουργική δομή της.

    Η εβραική πίστη είναι και πρέπει να προσεγγίζεται ΩΣ μια ΑΙΡΕΣΗ.

    Αυτό είναι και η αιτία του δράματος των θυμάτων αυτής της αίρεσης.

    Και επειδή στο περιεχόμενο της φιλοσοφικής της αντίληψης εμπεριέχεται η αποκλειστικότητά της ταύτισης του δικαιώματος συμμετοχής του πιστού στην αίρεση με την εκ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, υπάρχει και η σχιζοφράνεια μεταξύ απομόνωσης της και ευρύτερης παγκόσμιας αποδοχής.

    Την ιδιαιτερότητα αυτής της σχιζοφρένοιας "του επιλεκτικά επιούσιου λαού του μοναδικού θεού" έχουν εκμεταλευτεί διαχρονικά και συστηματικά και οι "αργυραμιβοί"

    http://vimeo.com/5350419

    και διάφοροι ηγεμόνες,

    http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#

    ώσπου να φτιάξουνε το ΙΣΡΑΗΛ για να κατοχειρώσουν την αυτασφάλειά τους, ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ!

    Ποιους λοιπόν συμφέρει να καλιεργείται ο θρησκευτικός φανατισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καυκάσιε θα σου δείξω πώς καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα, και επίσης γιατί δεν τα ξέρεις όλα. Υπάρχουν άλλοι που ξέρουν περισσότερα απο σένα και έχουν σφαιρική εικόνα.

    Πρόσεξε:

    Η (δική μας) ασφάλεια γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σύστημα ήταν διάτρητο, και επίσης γνώριζε που κατέληγε η διαρροή. Οπότε το χρησιμοποίησε προκειμένου να διοχετεύσει λάθος πληροφορίες για μερικούς απο τους αντικειμενικούς στόχους της εποχής.

    Αυτή είναι πάγια τακτική των Μυστικών Υπηρεσιών και λέγεται obfuscation aka blowhard.

    Ταυτόχρονα, προκειμένου να πείσει τους πελάτες ότι πιάστηκε στον ύπνο, εκτέλεσε ελεγχόμενη διαρροή στον τύπο μέσω του επιστομίου που λέγεται Καρατζαφέρης.

    ------------->Σου δείχνω πώς μπορείς να ξεφτιλιστείς απο γνώστες του αντικειμένου σε δευτερόλεπτα. Και που`σαι, όταν αυτό συμβεί τέτ-α-τετ η ξεφτίλα πονάει πιο πολύ και γίνεται ρεζίλι και πέφτει και γέλιο.

    Γι αυτό στο μέλλον, να μάθεις να σέβεσαι περισσότερο τις Ελληνικές Υπηρεσίες.

    ΥΓ: Φυσικά έχεις δίκιο για την δράση των Ισραηλινών στην Κρήτη. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

    Επίσης, νομίζω πώς η Γκάλια είναι γυναίκα, και θα σε παρακαλούσα να της φέρεσαι όπως τέσπα αρμόζει σε γυναίκα. :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε Achaean.Moλις πηρες την πρωτη κιτρινη καρτα σου.Αλλο να διοχετευεις εν γνωσει σου και σκοπιμως παραπλανητικες πληροφοριες και αλλο το συστημα να ειναι διαβρωμενο κατασκευαστικα ωστε οτι διακινεις να 'τρεχει' σε 'αγνωστο' καναλι.Στην προπερσινη εθνικη ασκηση,λεγεται,οτι απο 'παραλειψη' του εθνικου κεντρου εδιδοντο πληροφοριες της ασκησης σε πραγματικο χρονο στο στρατηγειο της Σμυρνης δηλ.στους 'συμμαχους'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καυκασιε,αφου ησουν το 80 στην Κρητη,θα ειχες ακουσει στο Ηρακλειο την ιστορια με τον συντ/ρχη της μοσαντ,ο οποιος ζουσε ως τρωγλοδυτης επι 7 χρονια στις χωματοσπηλιες που ηταν στον δρομο προς Αλικαρνασσο.Εσκασε τοτε μια ιστορια σχετικα με την βυθιση 'αρχαιων' αμφορεων στην νοτια πλευρα της Μεγαλονησου απο ισραηλιτες,ωστε σε 'μελλοντικη' τους ερευνα να 'ανεκαλυπταν' ισραηλινους αμφορεις,τεκμηριωνοντας ταχα μου τον πρωτο εποικισμο της Κρητης απο εβραιους.Αν εχεις ακομα 'ακρες' στο νησι,ψαχτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Achaean ξαναδιάβασε τι έγραψα σε παρακαλώ

    ...Achaean μια μικρή μόνο παρατήρηση αν μου επιτρέπεις;

    Θυμάσαι τον λόγο παραίτησης τουΚου Παπαθεμελή απο το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης;

    θυμάσαι τον λόγο διαπόμπευσης του Κου Χρυσανθακόπουλου απο τον Ταρζάν κατα κόμο Κο. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;

    Δεν ανήκε στο ΛΑΟΣ ο Χρυσανθακόπουλος όταν έκανε την Ερώτηση Βιάζεσαι πολύ, ανήκε στο ΠΑΣΟΚ

    ΛΕΣ
    ...Σου δείχνω πώς μπορείς να ξεφτιλιστείς απο γνώστες του αντικειμένου σε δευτερόλεπτα. Και που`σαι, όταν αυτό συμβεί τέτ-α-τετ η ξεφτίλα πονάει πιο πολύ και γίνεται ρεζίλι και πέφτει και γέλιο.
    ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ

    ΝΑΙΑΣ το έχω ακούσει όχι δεν έχω άκρες πιά όμως δεν μίλησα τυχαία για Παλαιστίνιους Φοιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο τότε βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ...

    Ετσι φίλε ACHEAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καυκάσιε,
    Καταρχήν, αντίθετα με εσένα, εγώ εκτιμώ απεριόριστα τον Στέλιο Παπαθεμελή. Εξάλλου, το να κάνουμε τα χατίρια της ισλαμικής Τουρκίας ήταν πολιτική της ηγεσίας του ΠαΣοΚ. Εδώ και δεκαετίες. Και είναι λογικό, ότι οι υπουργοί απλά ακολουθούσαν και στήριζαν τις άνωθεν επιλογές.
    Αυτά που γράφεις, όπως παρατηρεί και ο Κρητικός, θεωρώ ότι είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις που δεν τεκμηριώνονται από πουθενά. Η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε ως θέμα το βίντεο με τα φρουτάκια και τον Χρυσανθακόπουλο. Και εξάλλου γιατί ο Τριανταφυλλόπουλος γιατί να συνωμοτήσει με τη Μοσάντ (;;;), αφού έχει εκφράσει δημόσια την εικασία ότι η 17Ν (πριν τους συλλάβουν) και η Μοσάντ σχετίζονται;
    Παραδόξως, Καυκάσιε, όλοι εσείς που «δικαιολογείτε» τους τρομοκράτες και γενικά οι διάφοροι «υποστηρικτές» των «παιδιών» που είναι «κοινωνικοί αγωνιστές» έχετε και ένα κοινό: Μια περίεργη μύγα με το Ισραήλ… Που αποδεικνύει ότι το Ισραήλ είναι εχθρός… Και νομίζω ότι ο Achaean με λίγα λόγια, το έπιασε αριστοτεχνικά το ζήτημα.
    Όσο για τις καλά «φυλασσόμενες» πρεσβείες, να σου θυμίσω ότι δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν τις επιθέσεις σε διπλωμάτες και στρατιωτικούς ακόλουθους από την εγχώρια τρομοκρατία.
    Όσο για την ιστορία για τα αγγεία και την Κρήτη, την διέδιδαν στις δικές μας υπηρεσίες, την δεκαετία ’80. Φαντάσου ότι το ξέρω και εγώ, σχεδόν αγέννητη τότε…
    Το ότι ήταν μύθευμα, νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Για τόσο αδαείς τους έχετε τους αρχαιολόγους;
    Τώρα το ποιος τιμά ή δεν τιμά τον εαυτό του… ο Μανόλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια. Οι πράξεις είναι αυτές που πάντοτε ΜΕΤΡΑΝΕ. Και δεν είμαι εγώ αυτή που σχολιάζει βρίζοντας αισχρά και προσβάλλοντας ως οχετός μίσους και ψεύδους.
    Εγώ, απλά, θα ευχόμουν να είχες τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους που σχολιάζουμε.

    ---- Ευχαριστώ Achaean!!!-----

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Galia 10:26
    ....Παραδόξως, Καυκάσιε, όλοι εσείς που «δικαιολογείτε» τους τρομοκράτες και γενικά οι διάφοροι «υποστηρικτές» των «παιδιών» που είναι «κοινωνικοί αγωνιστές» έχετε και ένα κοινό:...........

    Αυτο ήταν το σχόλιο μου.
    Με την "ελληνική τρομοκρατία" δεν θα ασχοληθώ γιατί για μένα δεν είναι ελληνική.Οποιος σηκώνει όπλο και αφαιρεί ζωές στο όνομα της αρχών δικαίου αποτελεί για μένα πεμπτοφαλαγγίτη,κίνδυνο για την δημοκρατία,εθνικό κίνδυνο.

    Mαταιοπονείς λοιπόν με το εσείς.
    Και συνεχίζεις τον κατήφορο σου ίσως είανι ο μόνος δρόμος που ξέρεις.Τα άδεια βαρέλια όταν κυλάνε βροντάνε κα ιεσύ ακούγεσαι πολύ καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βρε Καυκάσιε μην εκνευρίζεσαι, είσαι και μεγάλος άνθρωπος, τι να σου πώ τώρα. Πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα νεύρα σου σε αυτή τη δουλειά, αυτό λέγεται anger management. Πάρε παράδειγμα απο τον κο Σάββα, ο οποίος έχει Ολύμπια ψυχραιμία, ταπεινοφροσύνη και σθένος. Αυτές όμως είναι αρετές οι οποίες διδάσκονται σε στρατιωτικές σχολές, όπου δεν είχαμε όλοι την τύχη να φοιτήσουμε.

    Μην είσαι αναιδής πρός την Γκάλια. Γκάλια, να ξέρεις πώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σέβονται απεριόριστα τους απογόνους Ελλήνων Εβραίων, των οποίων οι γονείς άφησαν την τελευταία τους πνοή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ναζισμού φωνάζοντας ότι είναι ¨Ελληνες.

    Αν είσαι εσύ που έχεις το λογαριασμό με το όνομα Galia Beni στο FB θέλω να μιλήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο/Η ΝΑΙΑΣ εφα...

    Ολα τα σχολια της συγκεκριμμενης αναρτησης υπερθεματιζαν την συνεργασια με τους ισραηλινους,εκτος αυτου ουδεις βρηκε παραλογα αυτα που εγραψα.

    Ελλάδα, μια καταχρεωμένη χώρα, σύρεται σε ευκαιριακές συμμαχίες!


    http://infognomonpolitics.blogspot.com/
    2010/08/blog-post_6123.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπάρχει περίπτωσις Achaean=Galia με διαφορετικό IP (από διαφορετικό υπολογιστή) μόνο και μόνο να μπερδέψουν τους διαχειριστές ότι είναι διαφορετικά πρόσωπα;


    Υποψίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Achaean,

    περιμένω μήνυμά σου στο FB.
    Και εγώ θέλω να μιλήσουμε

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Υποψίες

    23 Αυγούστου 2010 3:42 μ.μ.

    Όχι, φίλε μου!
    Ο κυριος Καλεντερίδης με γνωρίζει. Ξέρει ποια είμαι κ.ο.κ.
    Θα άφηνε να δρουν ανεξέλεγκτοι κάποιοι στο ιστολόγιό του; Μην υποτιμάς ποτέ έναν τόσο σπάνια ικανό και ευφυή αξιωματικό...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.