2/8/10

Σε ισχύ η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς

Η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς που απαγορεύει τη χρήση, την παραγωγή την αποθήκευση και τη μεταφορά βομβών διασποράς, τέθηκε την Κυριακή σε ισχύ, περίπου δύο χρόνια από την ημέρα που υιοθετήθηκε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπακ Γκι-Μουν εξήρε το γεγονός, λέγοντας ότι είναι «ένα σημαντικό βήμα για τον παγκόσμιο αφοπλισμό και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες», ενώ πρόσθεσε ότι είναι ιδαιτέρως θετικό ότι χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να επικυρωθεί από τα κράτη.

Μέχρι στιγμής 107 χώρες έχουν υπογράψει τη σύμβαση και 37 την επικύρωσαν.

Πολλές χώρες που παράγουν ή αποθηκεύουν σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών διασποράς, ανάμεσά τους η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, το Ισραήλ, το Πακιστάν και η Βραζιλία έχουν αρνηθεί να την υπογράψουν.
ΝOΟΖ.GR

2 σχόλια:

  1. Σύμβαση για την απαγόρευση των βλημάτων διασποράς, με απούσες Ελλάδα, Τουρκία...

    H Ελλάδα τι να κάνει εκεί; Δεν έχει βλήματα στην Διασπορά. Τα κρατά επιμελώς εδώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εννοείς, Ανώνυμε, τον Jeffrey αποτελεί το πλέον επικίνδυνο βλήμα διασποράς, με έμφαση στη λέξη "βλήμα"!!! Για να σοβαρευτούμε, όμως, η Ελλάδα έχει στην κατοχή της τα περίφημα βλήματα AFDS γερμανικής κατασκευής, των οποίων η άφεση γίνεται από το ύψος πτήσης των F16-C/D Block 50+ (των οποίων αποτελεί μέρος του εξοπλισμού τους) και εν συνεχεία κινούνται προς το στόχο τους με ανεμοπορία (δεν έχουν κινητήρα, κάτι που τα καθιστά τελείως αθόρυβα!!!). Όταν φτάσουν σε ύψος 1000 μέτρων τα πλευρικά τοποθετημένα βομβίδια εκτινάσσονται και σκάνε στο ύψος σώματος!!

    Θέλω να προσθέσω ότι και η Τουρκία είναι κάτοχος τέτοιων βλημάτων!!! Η απουσία της Τουρκίας σημαίνει ότι είναι υπέρ της χρήσης των βλημάτων αυτών. Ορθώς, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση έπραξε και απείχε από την εν λόγω συμφωνία, αφού τα οπλικά συστήματα της Τουρκίας είναι στραμμένα εναντίον μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.