14/8/10

Στη γαλανόλευκη ο Αριστοτέλης .

Με τη γαλανόλευκη τάφηκε ο Αριστοτέλης. Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων της Χιμάρας.

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ταφής του Αριστοτέλη Γκούμα, του ανθρώπου που τον σκότωσαν ενεργούμενα, γιατί ... μίλαγε ελληνικά. Η σωρός του νεκρού μεταφέρθηκε στην κεντρική εκκλησία της Χιμάρας, τους Αγίους Πάντες, κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Τον άτυχο βιοπαλαιστή συνόδευσαν χιλιάδες Χιμαραίοι και άλλοι Έλληνες από άλλες περιοχές της βόρειας και νότιας Ηπείρου, μαζί με μερικούς Αλβανούς φίλους της Ειρήνης. Το σώμα του άτυχου Αριστοτέλη δέχθηκε η γη που τον γέννησε, στο νεκροταφείο της Παναγίας. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, που τόσο αγαπούσε και για την οποία θυσιάστηκε. Η συγκίνηση και ο θυμός του λαού ήταν διάχυτος, αλλά δεν σημειώθηκε το παραμικρό έκτροπο, ούτε καν φραστικό.

Μεταξύ άλλων, στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, ο δήμαρχος Χιμαραίων και πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευάγγελος Ντούλες.
http://www.nenanews.eu

2 σχόλια:

  1. Τι ενέργειες έχει κάνει το αλβανικό κράτος για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων; Τίποτε, αφού το ίδιο απαγορεύει τα ελληνικά τοπωνύμια.

    Κρίμα που η Ελλάδα δεν έχει κράτος, άλλως θα απαντούσε διαφορετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως τό ελληνικό κράτος αντέδρασε δυναμικά όπως πάντα. Δήλωσε ότι ήταν απαράδεκτη πράξη η δολοφονία του Ελληνα καί οι Αλβανοί ...κατατρόμαξαν. Δεχόμαστε σφαλιάρες από τούς πάντες. Είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες των βαλκανίων.

    Καί απλά νά θυμόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε άνευ όρων τήν προσπάθεια ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Ο μόνος πού φώναζε ήταν ο ΛΑΟΣ, που ζητούσε νά τεθούν όροι γιά τά δικαιώματα της μειονότητας.

    Αχρηστοι πολιτικοί. Τήν μόνη ικανότητα πού δείχνουν είναι όταν αυξάνουν τήν περιουσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.