10/8/10

Δεν απαντά ο υπουργός στο έγγραφο του ΑΤΑ

ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Υπό τη διαταγή του SHAPE (21/8/08) γίνονται οι πτήσεις στο Αιγαίο των ελληνικών μαχητικών
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος και στη δεύτερη αντίδρασή του στα δημοσιεύματα της «Ε» αρνείται συστηματικώς να δώσει απαντήσεις στο μείζον και μόνιμο θέμα που έχει δημιουργήσει το ΝΑΤΟ για την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ελληνική κυριαρχία των 21 ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, απαγορεύοντας στα ελληνικά ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη να προσεγγίζουν τα νησιά αυτά σε απόσταση μικρότερη των 6 ν.μ. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αγνοήσει στην απάντησή του επιδεικτικά το σχετικό αποκαλυπτικό και αγωνιώδες έγγραφο του ΑΤΑ Λάρισας που παρουσίασε χθες η «Ε».
Το θέμα αυτό είναι υψίστης εθνικής και οικονομικής σημασίας, διότι το ΝΑΤΟ από το 2006 απαγορεύει στην Αθήνα να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ελληνική κυριαρχία στα νησιά αυτά.

Στις 21/8/2006 το Ανώτατο Στρατηγείο όλων των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) εξέδωσε διαταγή προς τις υφιστάμενες διοικήσεις του με το οποίο απαγορεύει στα στρατιωτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών αεροσκαφών, να πετάνε εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα 21 νησιά. Με τη διαταγή αυτή η ασφάλεια και η κυριαρχία των νήσων αυτών τίθεται στο έλεος του Θεού, ενώ αυτομάτως καταργείται το εύρος των 10 ν.μ του εθνικού εναέριου χώρου και περιορίζεται στα 6 ν.μ.

Εχει κοινοποιηθεί

Η διαταγή αυτή, η οποία έχει κοινοποιηθεί για εφαρμογή σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, δημιουργεί πρακτική σε βάρος της Ελλάδας σχετικά με την κυριαρχία και την ασφάλεια των νήσων αυτών και με το εύρος των 10 ν.μ. εθνικού εναέριου χώρου.

Αποτέλεσμα ήταν, ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη να εκδώσει πάγια διαταγή (SOP) με την οποία απαγορεύει κάθε είδους πτήση εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές των 21 νησιών.

Αυτό έχει αποτέλεσμα να μην μπορεί η Λάρισα να διεξαγάγει ασκήσεις και πτήσεις ανατολικά του 25ου μεσημβρινού διότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται τα απαγορευμένα για πτήσεις 21 νησιά.

Ετσι το ΑΤΑ με έγγραφό του στις 25/5/2009 προς το ΥΕΘΑ επισημαίνει την επικίνδυνη αυτή κατάσταση και ζητεί οδηγίες διότι το θέμα είναι αποκλειστικά και μόνον πολιτικό και η μόνη παρέμβαση που μπορεί να γίνει για ανάκληση της διαταγής αυτής είναι από τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών στην DPC και στη NAC αντίστοιχα όπου έχουν δικαίωμα βέτο.

Επειδή το ΑΤΑ περίμενε στο ακουστικό του ένα χρόνο, μέχρι τον Απρίλιο του 2010, προκειμένου να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ για ανάκληση της διαταγής του SACEUR και της πάγιας διαταγής SOP του διοικητή της Σμύρνης, αναγκάστηκε στις 12/4/2010 να επανέλθει με νεότερο έγγραφο προς το ΥΕΘΑ.

Μέχρι τη στιγμή αυτή, το ΝΑΤΟϊκό έγγραφο της 21/8/2006 δεν έχει ανακληθεί και παραμένει σε ισχύ με αποτέλεσμα η ελληνική κυριαρχία και ασφάλεια των νήσων αυτών όχι μόνον να αποτελούν παρελθόν, καθώς επίσης και τα 10 ν.μ. εθνικού εναέριου χώρου, αλλά να απαγορεύεται στο ΑΤΑ -7 CAOC να εκτελεί ασκήσεις στο Αιγαίο. Αυτό προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι το 2010 το ΑΤΑ & 7CAOC διεξήγαγαν άσκηση στα όρια της εκλογικής περιφέρειας του κ. ΥΕΘΑ (Σιθωνία) που είχε ως αποτέλεσμα να διασυρθεί η χώρα διεθνώς.

«Βρείτε τα»

Οσον αφορά τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου με βάση τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα παρουσιάζει παγκόσμια πρωτοτυπία διότι:

**Η Λάρισα 7 CAOC έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο (αεροπορική αστυνόμευση), την ευθύνη και την ασφάλεια νότιας Αλβανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας.

* Τον έλεγχο του Αιγαίου δεν τον έχει το 7 CAOC αλλά το αεροπορικό στρατηγείο Σμύρνης με Τούρκο επιτελάρχη.

Αυτό συνεπάγεται ότι τουλάχιστον για το Αιγαίο η ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής αυτής ανατίθεται στα τουρκικά αεροσκάφη.

Για να αναλάβει η Λάρισα τον έλεγχο του Αιγαίου πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί η διασύνδεση ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο Αιγαίο. Αυτό επισημαίνει και ο διοικητής της Σμύρνης στα έγγραφα της 29ης Μαρτίου και 7ης Απριλίου 2010 προς το 6 και 7 CAOC: «Βρείτε τα μεταξύ σας».

Τέλος θα παρακαλούσαμε τον κ. ΥΕΘΑ να μας αποσαφηνίσει σε ποια ακριβώς έγγραφα αναφέρεται. Η «Ε» ουδέποτε αναφέρθηκε σε έγγραφο «της 29ης Μαρτίου 2010 από το Αεροπορικό Στρατηγείο Λάρισας (;)». Η «Ε» δημοσίευσε μόνο δύο έγγραφα, 29ης Μαρτίου και 7ης Απριλίου 2010 από τον διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης. Θα τον παρακαλούσαμε να μας στείλει το δικό του έγγραφο της 6ης Απριλίου 2010 με το οποίο, όπως επιμένει, ανεκλήθη το ΝΑΤΟϊκό έγγραφο της 29ης Μαρτίου για να το δημοσιεύσουμε.

Το έγγραφο της 7ης Απριλίου με το ίδιο θέμα δεν αναφέρει πουθενά ότι ανακαλεί αυτό της 29ης Μαρτίου (superseed). Και τούτο διότι μετά από 5 χρόνια μπορεί να παρουσιαστεί η Τουρκία με το έγγραφο της 29ης Μαρτίου και να ισχυριστεί ότι ουδέποτε ανακλήθηκε...*
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

11 σχόλια:

  1. Η κυρία Αδαμ λειτουργεί σαν το πύθωνα που αγκαλιάζει το θύμα της απαλά απαλά και μετά αρχίζει την θανατηφόρο περίσφιγξη μέχρι που να σκάσει το θύμα της.

    Οσο πιο πολύ πάνε να κρύψουν την αλήθεια οι πολιτικοί, τόσο μεγαλώνει το ρεζίλι τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα απαντήσει ο Πάγκαλος. Θα τους πει ότι φυσάει πολύ στο Αιγαίο και καλά θα κάνουν να μην πετάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔοΝαΤοΣ,[ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑΣ ΞΕΝΟΦ ΕΛΛ] ΣΑΤΙΡΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ.ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΑ Κ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΕΒΑΛΕ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΛΟ...ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ...Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ ΓΑΜΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΞΕΝΕΥΕΙ...ΕΥΡΩΠΕΟΝ..ΠΡΙΓΚΙΠΟΠΟΥΛΟΝ?ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΓΥΡΙΣΤΟΣ...ΚΙ Ο ΛΟΥΜΩΚΤΟΣ...Ο ΚΑΡΑΓΙΑΛΗΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΣΑΦΕΡΗΣ...Ο ΒΕΜΠΕΡΗΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ..ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΕΝ ΗΣ?ΤΗΝ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΚΕΛΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗΣ ΛΕΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΝ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΞΥΝΙΣΜΕΝΑ...ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΘΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗ-ΜΑΥΡΗ ΞΕΝΙΤΙΑ ...Ο ΒΑΡΑΞ ΟΒΑΜΙΟΣ ΝΥΦΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΘΑ ΣΟΥΒΡΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟΝ ΔΟΝΑΤΟΝ[βοηθεια μας]ΧΟΡΕΨΑΝΕ ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ...ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ...ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ ..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΝΑΤΟΝ ..."ΝΑΤΟΝ ΝΑΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΝΑΤΟΝ ...ΤΟΝΑΝΤΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙ..ΔαΤοΝ "..ΚΛΑΙΕΙ Η ΝΥΦΗ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤ ΑΛΛΟΓΟ ...ΤΗΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ σαμαρι του σαμαρα...ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΩΡΥΕΤΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ,ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΝΑΤΟ Ν ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΟΝΑΤΟ Ν...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΔΟΝΑΤΑ ..."ΓΑΜΠΡΟΣ ΩΡΑΙΟΣ ΔυΝαΤοΣ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ...ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΡΟ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΥΡΑ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΩ.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α? ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βενιζέλο παραιτήσου!
    Ίχνος φιλότιμου δεν έχεις.

    (Κι όμως, θα βγει και πάλι βουλευτής και μάλιστα από τους πρώτους σε σταυρούς!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .
    τώρα ακούσατε αυτό
    (περί δουλικότητας)
    γιατί κάνουμε τους αφελείς ,τώρα καταλάβαμε ότι έχουμε πουληθεί ,
    τι κάνουμε τώρα έστω και πολλοί αργά θα πέσουμε αμάχητη,τόσο μαλθακοί έχουμε γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε 2 εβραίους σε ηγετικές θέσεις στη Ελλάδα ( και πόσους ακόμη που δεν γνωρίζουμε ), το Γιωργάκη που προσκύνησε με το κιπά του στην ιερουσαλήμ τελευταία, υπέρμαχο της νέας τάξης, ο άνθρωπος που θα διαλύσει την Ελλάδα για χάρη των εβραίων και τον υπ. άμυνας Τούρκογλου ( Βενιζέλος )συνεργό στο έγκλημα, συνειδητά.Έχουμε ακόμη τον Χουντοχοίδη που επίσης είχε τούρκικο επίθετο και το άλλαξε, επίσης συνεργό στο έγκλημα.Υπάρχει κι ένας άκακος ΄Ελληνας - σκέτη κοπριά - ο πάγκαλος που συναινεί αρκεί να πέφτει το μπακίρι.
    Με τέτοιους προδότες ηγέτες στην Ελλάδα, θα είμαστε τυχεροί αν σε 5 χρόνια έχουμε ακόμη κράτος μέχρι τη Λάρισα.
    Ο λαος που μπορεί ν'αλλάξει τα πάντα σιγοβράζει και περιμένει..περιμένει κάποιον να τον πιστέψει πραγματικά, να τον οδηγήσει, να τον εξυψώσει σαν λαό και να τα πάρει σβάρνα όλα.
    Ελπίζω... να γίνει αυτό, αυτό το φθινόπωρο...
    Έχουμε και έναν υπάλληλο τσίρκου που ξέρει απο πολλά λόγια και κολωτούμπες, επίσης στο κόλπο, να απορροφά τους κραδασμούς απο τα δεξιά.Μια δεξιά που είναι κεντρώα αλλά δεν είναι και σίγουρη και τέλος δυο αριστερά υποτίθεται κόμματα που επίσης απορροφάνε κραδασμούς απο αριστερά, και αρκούνται σε δηλώσεις και προφητείες για το μέλλον μας.
    Άραγε θα βρεθεί κάποιος άξιος μέσα σε 11 εκατομ. Έλληνες να σηκώσει το βάρος του ξεσηκωμού που χρειαζόμαστε;;
    Είδομεν το φθινόπωρο...αν περάσει κι αυτό και δεν γίνει τίποτα,τότε θα υπάρχουμε σαν έθνος μόνο στα παραμύθια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 4:13 μ.μ.

    >Με τέτοιους προδότες ηγέτες στην Ελλάδα, θα είμαστε τυχεροί αν σε 5 χρόνια έχουμε ακόμη κράτος μέχρι τη Λάρισα.<

    Με τέτοιους ανεγκέφαλους πολίτες στην Ελλάδα, είναι απορίας άξιο που έχουμε ακόμη κράτος πέρα από τη Λάρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4:13 Πολυ απλοποιημένη άποψη για τον κόσμο έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 2006 αλλά ακόμη και στις 25/5/2009 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ βρέ άρρωστοί, αμάν.
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Με τέτοιους ανεγκέφαλους πολίτες στην Ελλάδα, είναι απορίας άξιο που έχουμε ακόμη κράτος πέρα από τη Λάρισα.
    10 Αυγούστου 2010 5:22 μ.μ.<


    Για να προλάβω.
    Δεν ήμουν εγώ που έγραψα το σχόλιο αυτό.

    Η ΜΠΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνη λύση η "απαλλοτρίωση" των προδοτών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, ει δυνατόν δε δημοσία θέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.