20/8/10

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εμπλοκή Αθήνας στον σχεδιαζόμενο πόλεμο με Ιράν

Η παγίδα Νετανιάχου στον Γ. Παπανδρέου

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Την ενεργό, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας (όπως και της Βουλγαρίας) στον Μεγάλο Πόλεμο κατά του Ιράν για την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής (και προοπτικά την παγκόσμια κυριαρχία), που σχεδιάζει εδώ και χρόνια η ισραηλινή και αμερικανική ακροδεξιά, επιδιώκει από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.
Αυτό υποστηρίζουν άριστα ενημερωμένες διπλωματικές πηγές. Λόγω της φύσεως του θέματος, λόγω επίσης του ότι οι μακρότατες, διάρκειας χωρίς προηγούμενο στα διεθνή διπλωματικά χρονικά, συνομιλίες Παπανδρέου-Νετανιάχου, διεξάγονται χωρίς την παρουσία Ελλήνων διπλωματών και ούτε καν των στενότερων συνεργατών των δύο ανδρών, δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές από τρίτες, ανεξάρτητες πηγές.
Εκτιμήσαμε όμως ότι η ουδέποτε μέχρι τώρα διαψευσθείσα αξιοπιστία των πηγών μας και λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλουν την δημοσιοποίηση των πληροφοριών που μας έδωσαν. Ελπίζουμε, χωρίς να το πιστεύουμε, ότι οι πληροφορίες μας είναι ανακριβείς, κυρίως όμως αυτό που ελπίζουμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα δώσει στον κ. Νετανιάχου όσα επίμονα του απαιτεί. (Δεν θέλουμε άλλωστε να ξεχάσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, στο όνομα του οποίου πίνουν ακόμα νερό σε όλη την Ανατολή, και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Νετανιάχου είναι, αντίθετα, ο ηγέτης της ισραηλινής άκρας δεξιάς, ο χρηματοδότης του νεοσυντηρητικού σχεδίου για την Αμερική του 21ου αιώνα και των μελετών Περλ και Βούλφοβιτς που οδήγησαν στο δεκαετές ματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής)

Μέσω Ελλάδας ο βομβαρδισμός της Τεχεράνης!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που ζητάει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι να επιτρέψουν στην πολεμική του αεροπορία να στήσει αερογέφυρα στον ελληνικό και βουλγαρικό εναέριο χώρο, προκειμένου να επιτεθεί στο Βόρειο Ιράν και την Τεχεράνη, μέσω Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας. Επιθυμεί επίσης να έχει και χερσαίες διευκολύνσεις, τεχνικές και ανεφοδιασμού, για το άνοιγμα του βορείου αεροπορικού μετώπου που σχεδιάζει.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε φυσικά αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίθεση κατά του Ιράν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι προετοιμάζεται επίμονα και μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ότι τυχόν ικανοποίηση των ισραηλινών αιτημάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα ισοδυναμεί νομικά και ουσιαστικά, εφόσον γίνει η επίθεση, με κήρυξη πολέμου της Ελλάδας κατά του Ιράν, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι νομικοί. Η Αθήνα θα καθίστατο, σε μια τέτοια περίπτωση, συνένοχος ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή πολιτικά εγκλήματα της Ιστορίας, παραβιάζοντας κατάφωρα τη διεθνή έννομη τάξη, τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το ελληνικό Σύνταγμα, και μεταβαλλόμενη σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων.
Η περίπτωση του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί, είναι πολύ διαφορετική και πολύ σοβαρότερη ακόμα και από τις περιπτώσεις του Ιράκ, του Αφγανιστάν ή της Γιουγκοσλαβίας. Μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν, μετά από τις εισβολές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τον Λίβανο και τη Γάζα, κινδυνεύει να αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει οριστικά το ποτήρι οποιασδήποτε εναπομένουσας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και διεθνώς. Θα έχει ανυπολόγιστες παγκόσμιες συνέπειες, κινδυνεύοντας να εξελιχθεί σε ιδιότυπη παγκόσμια σύρραξη, που μπορεί να πάρει τη μορφή γενικευμένης σύγκρουσης Δυτικών και Μουσουλμάνων.
Αν πιστέψουμε εξάλλου τον μεγάλο αμερικανικό τύπο, στα επιχειρησιακά σχέδια της επίθεσης κατά του Ιράν, περιλαμβάνεται και η πιθανή χρήση τακτικών ατομικών όπλων για πρώτη φορά μετά τη Χιροσίμα. Αυτό, αν γίνει, θα σημάνει το πέρασμα ενός ηθικο-πολιτικού και στρατιωτικού κατωφλίου για ολόκληρο τον κόσμο. Μια τέτοια χρήση θα απαλλάξει εκατομμύρια ανθρώπων από κάθε είδους ηθικό φραγμό και αναστολή για την χρήση μεθόδων τρομοκρατίας, ακόμα και με μέσα μαζικής καταστροφής και, αν δεν οδηγήσει στο τέλος του κόσμου, μπορεί πάντως να οδηγήσει στο τέλος της αμερικανικής και της ισραηλινής υπερδύναμης, με τον τρόπο που η Σικελική Εκστρατεία τερμάτισε την Αθηναϊκή Ηγεμονία. Αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι που οδήγησαν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ένα σημαντικό τμήμα όχι μόνο του αμερικανικού, αλλά και του διεθνούς εβραϊκού κατεστημένου, να συμμαχήσουν και να αποτρέψουν τον πόλεμο που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν Τζωρτζ Μπους και Ντικ Τσένευ.
Στο σενάριο ειδικά που θέλει να ενεργοποιήσει ο κ. Νετανιάχου για επίθεση μέσω Ελλάδας, δεν θα είναι μια μεγάλη συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ, που θα επιτεθεί συνολικά κατά του Ιράν. Ελλάδα, Βουλγαρία και Γεωργία θα θεωρηθούν από την Τεχεράνη, από το ενάμισυ δισεκατομμύριο Μουσουλμάνων και από την παγκόσμια κοινή γνώμη ως οι κύριοι συναυτουργοί του ισραηλινού εγκλήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του ελληνικού λαού και τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
H ισραηλινή αεροπορία έχει τέσσερις διαδρομές για να προσεγγίσει και να βομβαρδίσει το Ιράν:
Α. μέσω του Ιράκ, ο εναέριος χώρος του οποίου ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Στην περίπτωση αυτή, η Ουάσιγκτον θα είναι αυτόχρημα συνεργός στην επίθεση, κάτι που δεν επιθυμεί για πολιτικούς λόγους
Β. μέσω της Σαουδικής Αραβίας, η ηγεσία της οποίας γνωρίζει ότι διακινδυνεύει την ίδια την επιβίωσή της αν δώσει τον εναέριο χώρο της για επίθεση κατά του Ιράν
Γ. μέσω της Τουρκίας, κάτι που αποκλείει όμως η σημερινή στάση της ‘Aγκυρας
Δ. μέσω της Γεωργίας, μιας χώρας που ελέγχεται απολύτως από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το βόρειο Ιράν. Μόνο που η ισραηλινή αεροπορία πρέπει να μπορεί να φτάσει στη Γεωργία κι αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της Τουρκίας, είτε μέσω της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Αυτός ακριβώς είναι ο παράγων που εξηγεί τις ασυνήθιστα πυκνές επαφές του κ. Παπανδρέου με τον κ. Νετανιάχου. Οι δύο Πρωθυπουργοί συναντήθηκαν τρεις φορές σε διάστημα έξη μηνών, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε παρά μόνο από ένα ταξίδι στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρόλο που η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης! Ο ’Ελληνας Πρωθυπουργόις ταξίδεψε πρόσφατα και στη Σόφια, στην οποία πήγε αυγουστιάτικα και ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Επισήμως, για να συζητήσει με τους Βούλγαρους, αν πιστέψουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, για το πως οι δύο χώρες θα συνεργασθούν καλλιεργώντας βιολογικά ραπανάκια και πως η Σόφια του Μπόικο Μπορίσωφ, της Μαφίας και των καμπαρέ, θα … πρωταγωνιστήσει στην … επίλυση του μεσανατολικού και τη συμφιλίωση Εβραίων και Παλαιστινίων!

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΚΑΙ ΡΟΝΤΟΣ
Δεινοί έμποροι και διαπραγματευτές, με ασυνήθιστες ικανότητες παραπλάνησης και μεγάλη συλλογικότητα που δεν διαθέτουμε εμείς οι ‘Eλληνες, οι Εβραίοι είναι, μαζί με τους Κύπριους, από τους πλέον επίφοβους διαπραγματευτές στον κόσμο. Ο ίδιος ο Νετανιάχου καυχήθηκε δημόσια ότι έχει περίπου στο τσεπάκι του τους Αμερικανούς Προέδρους. Είναι φανερό ότι θέλει, προτού φύγει από το πολιτικό προσκήνιο, να έχει καταστρέψει ολοσχερώς το Ιράν (δεν προκάλεσε βέβαια κοτζάμ εισβολή στο Ιράκ μόνο και μόνο για να δυναμώσει την Τεχεράνη) και να έχει μπλέξει για τα καλά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια φλεγόμενη από άκρου εις άκρο Μέση Ανατολή.
Μαιτρ στην παραπλάνηση, οι Ισραηλινοί έχουν στήσει και μερικές από τις πιο αριστοτεχνικές παγίδες της ιστορίας, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με χώρες και ελίτ σε κατάσταση γενικευμένης αποσύνθεσης.
Ορισμένες μαρτυρίες τους εμπλέκουν μάλιστα και στην παραπλάνηση, που θεωρείται κυρίως βέβαια αμερικανικό έργο, το 1974, του Ιωαννίδη, που επείσθη ότι επρόκειτο να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα. Σήμερα η ημισέληνος κυματίζει περίπου στο μισό νησί. Οι υπερπατριώτες της ΕΟΚΑ Β’ που στρατολόγησε η Μοσσάντ και η CIA στο νησί όχι μόνο κατάφεραν να φέρουν τους Τούρκους στην Κύπρο, αλλά και παραμένουν ακόμα αδιόρθωτοι, στην καλύτερη περίπτωση, νεροκουβαλητές των ίδιων ξένων συμφερόντων, εκστρατεύοντας τώρα υπέρ μιας κυπρο-ισραηλινής συμμαχίας και επικρίνοντας αναδρομικά τον Μακάριο. Μερικές φορές αναρωτιέται κανένας αν είναι η βλακεία ή η προδοσία ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων.
Πριν από δύο χρόνια και αφού έκαναν τη Γεωργία προτεκτοράτο τους, οι Ισραηλινοί έσπρωξαν τον Σαακασβίλι σε μια αυτοκτονική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Το αποτέλεσμα ήταν η απολύτως προβλέψιμη από όλους, πλην του ίδιου του Γεωργιανού ηγέτη, καταστροφή της Γεωργίας, οι ίδιοι πέτυχαν όμως δύο σημαντικά πράγματα:
- έδωσαν ένα απτό παράδειγμα στη Μόσχα για τις δυνατότητες που έχουν να αποσταθεροποιήσουν ενόπλως την πρώην ΕΣΣΔ, αν όχι να προκαλέσουν νέο ψυχρό πόλεμο και επομένως ένα εξ αντιδιαστολής κίνητρο στη ρωσική διπλωματία να είναι πιο προσεκτική στις συναλλαγές και την υποστήριξή της προς την Τεχεράνη
- έσπρωξαν τη Ρωσία στην αναγνώριση Οσσετίας και Αμπχαζίας, αναγνώριση που παγίωσε την ισραηλινή επιρροή στην υπόλοιπη Γεωργία και αφαίρεσε από τη Μόσχα το μόνο μοχλό πίεσης επί της Τιφλίδας, την απειλή δηλαδή ότι θα αναγνωρίσει τις δύο αυτόνομες περιοχές.

Σε αυτό το σατανικό, παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας σχέδιο, φαίνεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο ο κ. ‘Αλεξ Ρόντος, εξ απορρήτων του … Γιώργου Παπανδρέου, που δείχνει να τον περιβάλλει με την απεριόριστη εμπιστοσύνη του, κατά τρόπο που εμείς τουλάχιστο δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρόντος πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων στα Βαλκάνια, εναντίον της Ρωσίας, στον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιώντας ευρέως το όνομα Παπανδρέου. Τρεις μήνες πριν από τον πόλεμο στη Γεωργία, τον … προέβλεψε (!!!), από τις στήλες της Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν. Τέτοια οξυδέρκεια!
Καμιά φάκα δεν θάπιανε ποντίκια, αν δεν είχε και κάποιο τυρί. Στην τωρινή περίπτωση, το “τυρί” που μας προτείνουν είναι η σύμπηξη μιας στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας. Είναι όμως καλό αυτό το τυρί, ή μήπως είναι δηλητηριασμένο και πεθάνουμε αν το φάμε;

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η τελευταία “μεγάλη ιδέα” που διατρέχει το ελληνικό εκσυγχρονιστικό κατεστημένο, αλλά επίσης σημαντικούς κύκλους της ελληνικής και κυπριακής δεξιάς και ακροδεξιάς, είναι η σύμπηξη μιας συμμαχίας με το “πανίσχυρο” Ισραήλ, που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα με την Τουρκία! Mόνο που βέβαια ουδέποτε οι ευφάνταστοι προπαγανδιστές αυτής της ιδέας δεν μπορούν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, να μας δείξουν δηλαδή τα ανταλλάγματα που παίρνει η Ελλάδα για την πολιτική της.
Πολύ ωραία. Επί μιάμισυ δεκαετία, το νέο, εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η λύση των εθνικών προβλημάτων μας είναι να τα βρούμε με την Τουρκία κι ότι η άνοδος των ισλαμιστών του Ερντογάν, εις βάρος των κεμαλιστών, θα οδηγούσε σε αδιατάρακτη φιλία, ειρήνη και συνεργασία Ελλάδα και Τουρκία. Στη βάση αυτού του θεωρήματος, το κυβερνών νέο ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων:
α) συμμετείχε σε ένα μεγάλο, διεθνές πολιτικό έγκλημα, την σύλληψη και παράδοση του ηγέτη της κουρδικής επανάστασης στην Τουρκία, υπό την άμεση καθοδήγηση των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών,
β) αναγνώρισε υπό την πίεση Ολμπράιτ ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο στην ‘Αγκυρα,
γ) υποχρέωσε την Κύπρο να ακυρώσει την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων,
δ) υποστήριξε ενθουσιωδώς την ένταξη στην ΕΕ της απειλούσης στο Αιγαίο και κατέχουσας στην Κύπρο Τουρκίας.

Η πολιτική αυτή κατέληξε στη σύνταξη του σχεδίου Ανάν, που προέβλεπε τη διάλυση του κυπριακού κράτους και τη μετατροπή του σε είδος μεταμοντέρνου προτεκτοράτου, υπό τη διοίκηση ξένων δικαστών. Τις βασικές ιδέες για τη δομή αυτού του σχεδίου εισηγούνται για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί ειδικοί που συμμετέχουν σε ειδικό φόρουμ για τα ελληνοτουρκικά που συνέρχεται τρεις φορές το 2001, στην Ουάσιγκτον, την Αθήνα και το Ισραήλ, οργανωμένο από το ίδρυμα Κόκκαλη. Η βασική ιδέα των Ισραηλινών ήταν, υπογραμμίζει ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Αλέξανδρος Κούτσης, που συμμετείχε σε ένα από αυτά τα συνέδρια, το πώς, δια των ρυθμίσεων του σχεδίου θα κρατήσουν υπό δυτικό-ισραηλινό έλεγχο την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτρέποντας την είσοδο τρίτων δυνάμεων.
Είναι λοιπόν δυνατό οι ‘Eλληνες πολιτικοί που, αποδεχόμενοι τις εισηγήσεις και συμβουλές αυτές, έκαναν και μέχρι τώρα κάνουν αυτή την πολιτική φιλίας και συμφιλίωσης με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, να μας λένε τώρα ξαφνικά ότι θέλουν να κάνουν συμμαχία με το Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν; Είναι αυτό εθνική πολιτική, ή είναι, αντίθετα, εθνική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του αμερικανοεβραϊκού κατεστημένου της Ουάσιγκτον; Που το 2001 ήθελε να στηρίξει τον Ερντογάν και την ελληνοτουρκική φιλία, ενώ τώρα θέλει να στριμώξει τον Ερντογάν και δια της Ελλάδος. ‘Exουν την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε ελληνική, εθνική στρατηγική, αυτές οι επιλογές;
Ασφαλώς δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι πιο παλαιστίνια από τους παλαιστινίους. Μια εξισορρόπηση της μεσανατολικής της πολιτικής επιβαλλόταν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά αυτό που έγινε μετά το 1996 δεν ήταν εξισορρόπηση, ήταν η επιστροφή της ελληνικής ελίτ από τη σχετική ανεξαρτησία του Ανδρέα Παπανδρέου στη “συνήθη” κατάσταση υποτέλειας και εξάρτησης προς τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες, η επιστροφή στα γνωστά “φαναριώτικα” ρεφλέξ του συμβιβασμού και του κατευνασμού κάθε αφεντικού, ρεφλέξ που διαφοροποιούν τις ελίτ του πρώην οθωμανικού χώρου, από τις γνήσια ευρωπαϊκές, κυρίαρχες ελίτ.
Επί Κώστα Καραμανλή, η ελληνοισραηλινή συνεργασία παίρνει ποιοτικά ανώτερο χαρακτήρα, με τη μυστική συμφωνία που επέτρεπε στην ισραηλινή αεροπορία να πραγματοποιεί ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού του Ιράν στον ελληνικό χώρο δοκιμάζοντας μάλιστα τα ρωσικά αντιαεροπορικά ΤΟΡ και Ες 300 που διαθέτουμε. Το κέρδος του Ισραήλ από τη συνεργασία ήταν κολοσσιαίο. Κανείς αντίθετα, δεν εξήγησε ποτέ τι κέρδισε η Ελλάδα από αυτή την ιστορία, εκτός του να αρχίσει να μπαίνει στο “κάδρο” του μουσουλμανικού κόσμου ως εχθρική χώρα. Στη διετία που μεσολάβησε από τις πρώτες ασκήσεις των Ισραηλινών στο Αιγαίο, οι τελευταίοι παρέδωσαν στην Τουρκία τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, πολύ επικίνδυνα για τα ελληνικά νησιά!
Βεβαίως κάθε χώρα έχει ανάγκη συμμάχων. Γιατί όμως Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν διαρρήδην τις προσπάθειες Βιλπέν, Σαρκοζί, Μέρκελ και άλλων να προτάξουν τα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος θέματα για να αρθρώσουν το όχι που θέλουν να πουν στην τουρκική ένταξη; Να μια πολύ πιο φυσιολογική συμμαχία, με τις κεντρικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, που δεν τη θέλει όμως η Ελλάδα και η Κύπρος! ‘Oπως δεν θέλει και πολλά πάρε-δώσε με τη Ρωσία του Πούτιν, πολύ πιο φυσιολογικό σύμμαχο της Ελλάδας.
Μας λένε ότι τι αμερικανοϊσραηλίνό λόμπυ θα κινητοποιηθεί τώρα υπέρ των εθνικών μας δικαίων. Μάλιστα.
Εχουν όμως εθνικές επιδιώξεις η Ελλάδα και η Κύπρος, για να έχει νόημα αυτή η κινητοποίηση;
Η Αθήνα θέλει να ρωτήσει τη Χάγη αν είναι ελληνικό το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο κ. Χριστόφιας προτείνει ένα εκ περιτροπής κράτος στο νησί, που απορρίπτουν τα υπόλοιπα κόμματα και ο πληθυσμός του!
Χρειαζόμαστε πραγματικά συμμάχους για τέτοιους είδους επιδιώξεις;
Υπάρχουν βεβαίως και διάφοροι ανεγκέφαλοι, που προφητεύουν κάθε τόσο ότι είμαστε στα πρόθυρα της διάλυσης της Τουρκίας, με τη βοήθεια ασφαλώς της συμμαχίας με το Ισραήλ. Αυτό που έχει σίγουρα διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό είναι το μυαλό μας και οποιοδήποτε εθνικό σχέδιο, γι' αυτό και καταλήξαμε πρόσφατα στην αγκάλη του ΔΝΤ.
Ας δοκιμάσουμε όμως προς στιγμήν να πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα.
Αν αύριο, επιστρέψουν στην εξουσία οι κεμαλιστές, και τα ξαναφτιάξουν με το Ισραήλ, τι θα κάνουν οι Ναπολέοντες και οι Μέτερνιχ;
Αν στο μεταξύ ο Ερντογάν με το κύρος που τώρα διαθέτει στον μουσουλμανικό κόσμο πείσει είκοσι ή τριάντα χώρες να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ, τι θα κάνουν τότε οι κουτοπόνηροι, ιδιοτελείς φωστήρες της Λευκωσίας;
Αν αντίθετα, ο μουσουλμανικός κόσμος πιάσει φωτιά και γίνει η Τουρκία Ιράν, θα επιθυμούσαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας σύγκρουσης;
Ρωτήστε τους οπαδούς του ελληνοϊσραηλινού άξονα και περιμένετε απαντήσεις.
Δεν υπάρχουν.
Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση, υπάρχει μόνο πρωτογονισμός και ιδιοτέλεια, υπάρχει η έλξη της δύναμης και η συνήθεια της υποτέλειας.
Ο γράφων δεν έχει καμία αντίρρηση για την ανάπτυξη των ελληνοισραηλινών σχέσεων, αρκεί να μην είναι λεόντεια η βάση τους, να είναι ισορροπημένες και να μη διαταράσσουν βάναυσα την διεθνή εικόνα και ακτινοβολία της Ελλάδας.
Γιατί εκτός από τον ρεαλισμό της δύναμης, υπάρχει επίσης στη διεθνή πολιτική η δύναμη της ηθικής και η σοφία της ιστορίας, αλλοιώς οι Αμερικανοί θα κέρδιζαν, δεν θα έφευγαν ντροπιασμένοι από το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν αύριο. Οι ‘Eλληνες δεν είμαστε Σταυροφόροι, ζούμε χιλιάδες χρόνια εδώ και θέλουμε να ζήσουμε άλλα τόσα. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τη συσπείρωση πίσω από την Τουρκία όλου του Ισλάμ και αυτό θα καταφέρουμε στο τέλος όπως πάμε κι αφού θα έχουμε διασπαθίσει όλο το τεράστιο αυτό κεφάλαιο που δημιούργησε ιδίως ο Ανδρέας Παπανδρέου με την πολιτική του, μια πολιτική που μιμείται τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν!
Αλλά δεν ήταν μόνο ο Ανδρέας. Αν υπάρχει ένα ζήτημα που συσπείρωσε τους περισσότερους Ελληνες πολιτικούς, πολύ διαφορετικούς κατά τα άλλα μεταξύ τους, ήταν η ανάγκη εξισορρόπησης, καλών σχέσεων με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Καραμανλής, Γρίβας, Μακάριος, Λυσσαρίδης, Μιχάλης Ράπτης, ακόμα και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος κατάλαβαν, ένοιωσαν τη σημασία του αραβικού κόσμου, κατάλαβαν ότι για την Ελλάδα η Ανατολή είναι η πολιτιστική ενδοχώρα της, η ήπια ισχύς της, το δικό της στρατηγικό βάθος.
Δεν έχουμε πυραύλους, δεν είμαστε δισεκατομμύρια, δεν έχουμε υψηλή τεχνολογία. Είμαστε όμως η χώρα του Παρθενώνα και του Περικλή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πρωταγόρα, που γέννησε την ελευθερία και τη δημοκρατία, ο λαός του 1821, του 1941-44, του 1955-59. Αυτό είναι το κεφάλαιό μας και καλό είναι, στα πλαίσια ασφαλώς κάποιου ρεαλισμού που η ζώη επιβάλλει, να κυττάμε να μη το βρωμίσουμε, να το παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γεννιές των Ελλήνων
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eπίκαιρα, στις 12.8.2010
Konstantakopoulos.blogspot.com.

42 σχόλια:

  1. Ζωῆς πονηρᾶς πὸλεμος αἱρετώτερος
    IN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ζωῆς πονηρᾶς πὸλεμος αἱρετώτερος
    IN

    20 Αυγούστου 2010 3:59 μ.μ."

    E ΕΙΣΑΙ Η ΠΟΛΥ ΜΑΛ@Κ@Σ Η ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ

    ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑ) ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. JEFRY F@CK OFF!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο πραγματα:
    -Γιατι ειναι "εγκλημα" μια επιθεση κατα του Ιραν;
    -Μια επιθεση απο τα βορεια εμπλεκει και το Αζερμπαιτζαν ή την Αρμενια, οχι μονο τη Γεωργια. Η Γεωργια δε συνορευει με το Ιραν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από 3-4 ώρες το συζητούσα με έναν φίλο στο facebook.

    Ας πω την γνώμη μου και εδώ:

    1. Αποκλείεται να συνεργαστούν με την Γεωργία.. Δίπλα της υπάρχουν ρωσικά s-300.

    2. Αποκλείεται να γίνει η εισβολή μέσω Τουρκίας (όχι επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις με αυτην, αντίθετα αν δείτε ειδήσεις και στατιστικά Ισραήλ κ Τουρκία έχουν καλύτερες στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις σήμερα σε σχέση με πριν) άσχετα από το τι λένε τα ΜΜΕ.

    3. Με Βουλγαρία και Ρομανία οι Ισραηλινοί έχουν πολύ καλές σχέσεις. Αλλά δεν νομίζω να συνεργαστούν με αυτές τις χώρες.

    4. Πιο πιθανόν είναι κάτι τέτοιο να γίνει μέσω Ελλάδας - Κύπρου.

    5. Μόνο έτσι εξηγούνται οι επαφές των Ελλήνων με τους Ισραηλινούς μετά από τόσα χρόνια!! Αλλιώς τι μας θέλουν οι Ισραηλινοί;

    6. Μπράβο Γιωργάκη.. Τι σου υποσχέθηκαν; Ιρανικά πετρέλαια; Ντροπή για έναν άνθρωπο που είναι πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    7. Θα γίνουμε συναυτουργοί και συνένοχοι στα εγκλήματα των Αμερικανών και Εβραίων.

    8. Οι ΗΠΑ δεν νομίζω να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Μετά απο αποτυχίες σε Ιράκ και σε Αφγανιστάν, δεν αντέχει η κοινωνία τους ακόμα έναν πόλεμο (αν μπορεί η εισβολή σε Ιράν να θεωρηθεί απλός πόλεμος.. - πολύ περισσότερα μπορεί να θεωρηθεί πυρηνικός.)

    9. Το Ιράν έχει καλές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    10. Άρα λοιπόν, μακριά από Ισραήλ, μακριά από την Μ. Ανατολή ως πιόνια συμφερόντων άλλων.
    Αν θέλουμε δυνατή Ελλάδα, οι Αμερικανοί αποχωρούν από Ιράκ.

    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΓΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γνώμη μου:

    1. Αποκλείεται συμμετοχή Γεωργίας λόγω Ρωσικών s-300 σε γειτονικές περιοχές από αυτήν.

    2. Αποκλείεται η συμμετοχή της Τουρκίας λόγω γειτνίασης με Ιράν και καλών σχέσεων με Ρωσία. Δεν θα ήθελαν οι Τούρκοι μέσα σε αυτό το κλίμα να χαλάσουν την διεθνή εικόνα τους.

    3. Αποκλείεται η συμμετοχή Αμερικανών μέσω Ιράκ, δεν μπορεί η κοινωνία τους να σηκώσει ακόμα έναν πόλεμο, αυτήν την φορά πυρηνικό και νέο ψυχρό πόλεμο έπειτα από αυτό.

    4. Αποκλείεται η συμμετοχή Βουλγαρίας και ΡΟΜΑΝΙΑΣ με τις οποίες το Ισραήλ έχει καλές σχέσεις. Είναι μακρινές οι αποστάσεις.

    5. Μένουν η Ελλάδα και Κύπρος, που λογικά θα είναι οι μονές βάσεις τους.

    6. Ο ΓΑΠ είναι πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Άρα κάτι που υποστήριζα από την αρχή ευρωπαίου σοσιαλιστές = πιόνια και δημιουργήματα Ισραηλινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε περίπτωση Αμερικανικής επίθεσης στο ΙΡΑΝ κάνουμε λόγο για αεροπορική ενέργεια ή από πλευράς πλοίων του 5ου Στόλου στο ΜΠΑΧΡΕΙΝ ή επιπρόσθετων πλοίων με πυραυλικές επιθέσεις ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
    Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ή ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ/ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ..
    Μιά επιχείρηση μέσω Ελλάδος -Βουλγαρίας, Γεωργίας κ.λ.π είναι εκτός πραγματικότητας ,δεν έχει καμία πιθανότητα επιχειρησιακής επιτυχίας .Μόνο να δει κανείς τον χάρτη θα χρειαστούν μιάμισι μέρα οι Ισραηλινοί για να κάνουν μία επίθεση.
    Η επίθεση κατά Ιράν είναι τετελεσμένη και δεν υπάρχη ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    Τα πυρηνικά του Ιράν απειλούν την Ειρήνη σε όλη την περιοχή της ΜΑ και όχι μόνο το Ισραήλ.
    Αν το Ιράν αφεθεί να αναπτύξει πυρηνικά η απειλή θα είναι ορατή μετα από μερικά χρόνια και για μας και για την Ευρώπη όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε.
    Για τις αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ιράν είναι σιιτικό δεν είναι αραβική χώρα όπως το Ιράκ και οι Άραβες γενικά μισούν τους Πέρσες, να μην ξεχνάμε και τον πόλεμο ανάμεσα στο αραβικό Ιράκ και το σιιτικό Ιραν.

    ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ .ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ.
    ΄Αιγυπτος , Σαουδική Αραβία, Εμιράτα θεωρούν απειλή τα πυρηνικά του Ιράν για την ασφάλειά τους.
    Όσο για τις σχέσεις Ισραήλ -Ελλάδος αυτές θέλουν χρόνο για να φέρουν καρπούς .
    Το Ισραήλ μπορεί να προσφέρει εξελιγμένα τεχνολογίκα οπλικά συστήματα που δεν διαθέτουν οι Τούρκοι.
    Αξιολογες πληροφορίες προσφέρει το
    www.defencepoint.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7. H Ελλάδα θα γίνει συναυτουργός και συνένοχος στα εγκλήματα του Ισραήλ

    8. Τέτοια επιθετική ενέργεια θα καταλήξει με την αποτυχία του Ισραήλ επειδή:
    α) είδαμε τι έγινε το 2006
    β) το Ιράν δεν είναι Ιράκ.

    9. Τι θα κερδίσει η Ελλάδα; ΜΌΝΟ ΕΧΘΡΟΣ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΆΔΑ, τότε αυτό δεν θα γίνει διατελώντας τις διαταγές των ιμπεριαλιστών.

    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΙΡΑΚ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΙΡΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με τις επισκέψεις του σιωναζιστή χασάπη στο χαμογελαστό παιδί με τις μηδενικές αντιστάσεις στο αμερικανοεβραίικο τραπεζικό κατεστημενο, που μας έβαλε στο ΔΝΤ με τις κλωτσές. Δεν συναντιούνται για ζητήματα χαμηλής πολιτικής και δεν ελέγχονται από ...λαϊκές δυνάμεις, πολίτες ψηφοφόρους και τρίχες. Γράφω από καιρό για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε ως λαός και ως έθνος των ελλήνων με τέτοια προδοτική ηγεσία αυτή την εποχή, ενώ η γειτονιά μας βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης σύρραξης. Η διακυβέρνηση γιωργάκη και το καθεστώς της ΑΛΗΤ που την επέβαλε δεν το κρύβουν ότι επιδιώκουν τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου από το οικόπεδο η "Ωραία Ελλάς". Επείγει τώρα όσο ποτέ να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Νέας Τάξης πριν μας ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ σε πόλεμο που δεν τό 'χουν σε τίποτα, αλλά και πριν δημιουργηθεί απαρτχάϊντ για έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί από Ελλάδα και Βουλγαρία.
    Θα επιτεθεί από τη Γεωργία, χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.
    Απλά, για να πάει στη Γεωργία, όπου και οι βάσεις των Ισραηλινών, χρειάζεται η άδεια υπέρπτησης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
    Γι' αυτό και τα σούρτα-φέρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Σήριαλ έχει γίνει η επίθεση του ισραήλ κατά του Ιράν και απορώ με την αναπαραγωγή (υπάρχει και στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ") αυτής της ανοησίας. Και είναι σαφώς ανοησία, διότι δεν επιτίθεται κανείς μετά από πολυχρόνιες τυμπανοκρουσίες, αλλά μυστικά και αστραπιαία. Το Ισραήλ έχει δείξει ότι αυτό κάνει (Ιράκ, Συρία), όπως και οποιοσδήποτε άλλος.

    Κοινή Λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαββα ποισον κομμαν Σαββα, τατινεταιρων τη... , ελατε να ενουμες ουλ ενταμαν κυβερνουμε την Ελλαδαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MAKRAN TO KALHTERO AR8RO POU EXW DIABASEI EDW KAI POLYYYYY KAIRW
    SKEPSEIS STHN SIRA ME EPIXIRIMATA KAI PARADIGMATA XWREIS KANENA SYNESTIMATISMO!TELEIOOOO
    TELOS AYTO EINAI:MIA APOFASH 8A GINOUME DEKANIKIA ALON(OPOIOI KAI AN EINAI) H AFENTES TOU EAFTOU MAS, AYTO APOFASIZOUME! GKEGKE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H...επίθεση στο Ιράν μέσω του Ελλ Εθνικού Ενάεριου Χώρου είναι το καλύτερο ανέκδοτο του καλοκαιριού. Ο κ Κωνσταντόπουλος προφανώς και δεν έχει ιδέα απο το Σπόρ, αλλιώς δεν θα έκανε τέτοιες φαιδρές δηλώσεις.

    Προφανώς ο γράφων δεν έχει ακούσει ποτέ του για τον Σοβιετικό Πολεμικό Ορο Maskirovka (ο όρος είναι του Στρατάρχη Γιώργη Ζούκωφ). Eφ`όσον βρεθήκανε άνθρωποι που πιστεύουνε στα σωστά τους ότι οι Ισραηλινοί θα επιτεθουν στο Ιράν μέσω Ελλάδας, καταλαβαίνω γιατί βρίσκονται τόσοι πολλοί που πιστεύουνε τους διάφορους τρελούς όταν μιλάνε για Ελλάνιους ιπτάμενους δίσκους απο την Ανδρομέδα και για Κράνη αρχαίων αστροναυτών απο την Αυστραλία με Ελληνική γραφή πρίν 100,000 χρόνια.

    Το άρθρο του κ Κωνσταντόπουλου έχει πάρα πολλές άλλες ανακρίβειες, οι οποίες νομίζω είναι εσκεμμένες (ο Κωνσταντόπουλος δεν είναι ηλίθιος) και προέρχονται τόσο απο την αντιπάθεια του κατά του Ισραήλ όσο και απο τις Αριστερές του πολιτικές πεποιθήσεις (είναι γνωστή η μακρόχρονη αντισημιτική στάση της Αριστεράς στην Ελλάδα).

    1. Ο Νετανιάχου δεν είναι ο ηγέτης της άκρας δεξιάς, αλλά της κέντρο-δεξιάς, σαν να λέμε της ΝΔ. Η άκρα δεξιά στο Ισραήλ λέγεται Εθνική Ενωση http://en.wikipedia.org/wiki/National_Union_%28Israel%29 . Ψεύτης λοιπόν ο Κωνσταντόπουλος.

    2. ο Κωνσταντόπουλος πιστεύει ότι ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν κινδυνεύει να *έχει ανυπολόγιστες παγκόσμιες συνέπειες, κινδυνεύοντας να εξελιχθεί σε ιδιότυπη παγκόσμια σύρραξη, που μπορεί να πάρει τη μορφή γενικευμένης σύγκρουσης Δυτικών και Μουσουλμάνων.* Δεν μας λέει όμως ότι το Ισλάμ δεν είναι ενωμένο, αλλά χωρισμένο σε Σουνίτες (Ορθόδοξους) και Σιίτες (κάπως σαν τους Παπικούς). Οι Ιρανοί είναι Σιίτες, και οι Σαουδάραβες και το περισσότερο Ισλάμ, Σουνίτες. Ετσι, οι Σουνίτες θα δούν με ανακούφιση ενδεχόμενο περιορισμό της δυνάμης του Σιιτικού ιράν. Πάλι ψεύτης λοιπόν ο Κωνσταντόπουλος.

    3. Ο Κωνσταντόπουλος μας λέει ότι οι Υπερ-Πατριώτες της ΕΟΚΑ Β, οι οποίοι ήταν πράκτορες της ΣΙΑ, υποστηρίζουν τώρα την Κυπρο-Ισραηλινή συμμαχία. Αναρωτιέμαι σε ποιούς απευθύνεται. Η Χρυσή Αυγή, οι απ`ευθείας απόγονοι του Νίκου Σαμψών, είναι -φυσικά- κατά της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας, μαζί με το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Αντεξουσιαστές, Ανένταχτους, Αναρχικούς, και λοιπούς διαχρονικούς νεροκουβαλητές των Ξένων Κέντρων και του Τζώρτζ Σώρος.

    Αρα ο Κωνσταντόπουλος αποκαλεί *πράχτορες* τους Νεοδημοκράτες, τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, και το ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν αυτή την προσέγγιση. Αυτό είναι απείρου κάλλους, αχαχαχα, το 9% του Ελληνικού Λαού που εργάστηκε σκληρά για μιαν Ανεξάρτητη Θράκη, μιαν Ανεξάρτητη Μακεδονία και μιαν Ελέυθερη Κύπρο απο τους ¨Ελληνες (φυσικά) να αποκαλεί προδότες το υπόλοιπο 91%. Πάλι ψεύτης ο Κωνσταντόπουλος.

    4. Μετά έχουμε την άλλη παρανοική δήλωση ότι το Ισραήλ έκανε προτεκτοράτο του τη Γεωργία, ενώ όλοι ξέρουν ότι η Γεωργία έγινε μάλλον προτεκτοράτο της Αμερικής. Πάλι ψεύτης ο Κωνσταντόπουλος.

    5. **κατάλαβαν, ένοιωσαν τη σημασία του αραβικού κόσμου, κατάλαβαν ότι για την Ελλάδα η Ανατολή είναι η πολιτιστική ενδοχώρα της**

    Αλλα παραμύθια. Η Μέση Ανατολή δεν είναι η ενδοχώρα της Ελλάδας, είναι η Ταφόπλακα του Ελληνισμού και πάνω στην Ταφόπλακα γράφει `Ενθάδε κείται η Ελλάς, φονευθείσα υπο των Αράβων`. Λαοδίκεια, Αντιόχεια, Αλεξάνδρια, τόσες και τόσες ΕΛληνικές Πόλεις δεν έχει μείνει ούτε ένας Ελληνας και σείς γλείφετε ακόμα τους Αραβες; Δεν ντρέπεστε λίγο;

    -------------->Τέσπα, εμένανε δεν μ`ενδιαφέρει να κάθομαι να ξεσκεπάζω τα ψέμματα του Κωνσταντόπουλου στην προσωπική του βεντέτα εναντίον του Ισραήλ, αυτό μπορεί να το κάνει ο κάθε νοήμων αναγνώστης εφ`όσον θέλει ή ακόμα ο κάθε Εβραίος αν θέλει καθ`ότι εγώ Εβραίος δεν είμαι. Απλά ας μην μας υποτιμούν τη νουμοσύνη μας με τόσο διάτρητα άρθρα που κάνουν μόνο για τον Ριζοσπάστη. Βρείτε κείμενα τα οποία είναι γραμμένα με αλήθειες, και δεν περιέχουν ανοησίες όπως αυτές που έθιξα πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατά φαντασία άξονας είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο , ποιο εύκολα θα τους βομβαρδίσουν μέσο Σ Αραβίας , πράγμα που ελπίζει να κάνει το ΝΑΤΟ σύντομα η Σ Αραβία.

    Πως θα επιτεθούν από την Ελλάδα ας επιτεθούν μέσω του φεγγαριού καλύτερα.

    Το να περάσουν από την Ελλάδα για να πάνε στην Γεωργία και δεν πάνε μέσων Διεθνή Εναερίου χώρου.
    Τώρα εδώ και χρόνια εξασκούνται ισραηλινοί στην Ελλάδα.

    Από προσέγγιση , την κάναμε συμμαχία , και από κατά φαντασία άξονα την κάναμε Γ ΠΠ.

    Κατά τα αλλά το stratfor υποβαθμίζει την επίσκεψη , και αλλά , πολλά αλλά , αλλά .. αναλύσεις επί αναλύσεων .

    Αν γίνει ένας πόλεμος , είμαστε
    είτε το θέλουμε είτε όχι σχεδόν στην πρώτη γραμμή πυρός.

    Ας διαλέξει ο καθένας στρατόπεδο , μίση στο Ιράν μίση στο ΝΑΤΟ να ξεκαθαρίζει.

    ΠΡΟΚΑΛΕΙ συνεχόμενο θόρυβο βλέπουμε το θέμα , και αυτό είναι καλό , ταρακουνηθήκαν πάρα πολύ κύκλοι ιδίως από την γειτονία .

    Εδώ σκέπτονται να ενοποιήσουν το οικονομικό σύστημα τις ΗΠΑ με την Ευρώπη, υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και κινεζικά θέματα που απασχολούν άπαντες .

    Η σύγκρουση αν δεν υπάρξει λογική από τα εξτρεμιστικά φονταμενταλιστικά φαινόμενα θα υπάρχει συνεχής σύγκρουση.

    Η Ενοποίηση του οικονομικού συστήματος ΕΕ ΗΠΑ σηματοδοτεί την Αρχή του 2010.

    Αυτό απασχολεί τους πάντες και όλοι θέλουν να αποφύγουν , την αναπόφευκτη σύγκρουση με το Ιράν μια σύγκρουση που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την Πορτογαλία , πόσο μάλλον εμείς που είμαστε αν όχι στην πρώτη γραμμή κάπου ενδιάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση αυτή την φορά οι ΗΠΑ δεν θα κτυπήσουν από μόνη τους , καλό είναι να βλέπουμε την ενοποίηση του οικονομικού συστήματος ΕΕ ΗΠΑ σηματοδοτεί την αρχή του 2010 και τι θα επιφέρει αυτό στην Ελλάδα και το χρέος της παρά να βγάζουμε Πολεμικά σενάρια .

    Ας γίνει πρώτα προσέγγιση στα αυτονόητα με το Ισραήλ, ας γίνει σοβαρό κράτος μέλος της ΕΕ και μετά γίνετε και Γεωπολιτικός παράγοντας η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι αλλα εμεις οι Τουρκοφοβικοι του ιστολογιου, διαρρηγνύουμε τα ιματια μας εδω και μερικα χρονια για παση θυσια συναψη στρατηγικης συμμαχιας Ελλαδας-Ισραηλ, ως αντισταθμισμα στον Τουρκικο επεκτατισμο.Μεχρι και ο καποτε Εβραιοφαγος Βελοπουλος ειδε το φως το αληθινον και αρχισε να αναφερεται και αυτος μετα μανιας σε μια τετοια συμμαχια.Και ω του θαυματος βρεθηκε ο Γιωργαρας να την υλοποιησει, η τουλαχιστον να αρχισει καποιες πρωτες επαφες με την Ισραηλινη πλευρα, με απωτερο στοχο την υπογραφη μιας τετοιας συμφωνιας.Και ξαφνικα πεσατε ολοι να τον φατε.Μα τοσο αγνωμονες εισαστε;Αντι να πειτε "μπραβο Γιωργο για την πρωτοβουλια σου και σε ευχαριστουμε που απο τωρα και στο εξης θα κοιμομαστε ησυχοι τα βραδια, ειδικα οταν αρχισουν να ιπτανται πανω απο το Αιγαιο τα πρωτα Ισραηλινα F15",εσας σας εφαγε η μιζερια και η γκρινια.Μα ολα δικα σας τα θελετε;Δεν σας ενδιαφερει τι θα απογινουμε εμεις οι Τουρκοφοβικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια προταση προς τους συντελεστες του ιστολογιου, δε θα μπορουσατε να διαμορφωσετε το ιστολογιο ετσι ωστε την στιγμη που γραφει καποιος ενα μηνυμα αυτο να εμφανιζεται κατευθειαν, οπως για παραδειγμα στην εκπομπη της ερτ3 Ανιχνευσεις; Ετσι θα μπορουσαμε να κανουμε διαλογο και να μην περιμενουμε ποτε θα εγκριθει το σχολιο μας. Αν φοβαστε τον κινδυνο να ξεφυγουν τα σχολια θα μπορουσατε ισως να επιτρεπετε την εισοδο για ελευθερη συζητηση στο μπλογκ μονο των μελων. θα ειχε ο καθενας το ψευδωνυμο του και πιστευω θα ηταν πιο ενδιαφερουσα η συζητηση μεταξυ των φιλων του μπλογκ.

    Οσοι συμφωνουν οι διαφωνουν παρακαλω να εκφρασουν και αυτοι την αποψη τους για το θεμα, ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χωρις τη συναίνεση της ρωσίας που επιβλέπει στον εμπλουτισμο του ουράνιου της Τεχεράνης(...))) τπτ δε γίνεται. Μπορεί δε η Μόσχα να συναινέσει για να τους δει τους "συμμάχους" χωμένους στα σκατά σε Μ. Ανατολή και Ν/Δ Ασία. Ούτε την τουρκία συμφέρει να νικήσουν οι σταυροφόροι και να έχει άλλο ένα κουρδικό κρατίδιο στα σύνορά της. Ούτε βεβαίως κανέναν από τους ΒΡΙΚ. Ο Νετανιάχου πάει να εκβιάσει καταστάσεις ως τυχωδιωκτικό φασισταριό που είναι. Δεν έχει πετύχει η διπλωματική προετοιμασία που θα έκανε αποδεκτή στον ΟΗΕ μια τέτοια γίγα αλητεία, αλλά την έχουν ανάγκη πριν ξεσπάσει νέα οικονομική κατρακύλα. Σαν τις πεινασμένες ύαινες είναι αυτή την εποχή τα λυκόρνια του USRAEL. Μπορεί να επιτεθούν με πυρηνικά και στην Κορέα ταυτόγχρονα... Καλύτερα να πάνε στο γεροδιάολο της οικονομικής καταστροφής πριν καταστρέψουν τον πλανήτη. Πάντως μιά γκέλα στο περσικό θα μπορούσε να αναστείλει τό όλο εγκληματικό πρότζεκτ της παγκόσμιας δικτατορίας των εξουσιομανών σαράφηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @skal:

    για δες: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/s-300.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Achaean" μην ορκίζεσαι ότι δεν είσαι εβραίος, το βλέπουμε.
    Εσύ είσαι ένα "ορχέος ελλήνικος".
    Και γιατί κατηγορείς τον Ριζοσπάστη;
    Φυλλάδα των απόπαιδων κομμουνιστών εβραίων δεν είναι; Ή μήπως οι Ναζιστές και οι Ισλαμοφασίστες εφεύραν και εισήγαγαν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα;



    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Ιράν δεν θα είναι σε θέση να παράξει πυρηνική βόμβα πριν από του χρόνου, το νωρίτερο.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κάστρο τρεις φορες σε λιγες μέρες μιλησε για πυρηνικό πόλεμο με αφορμή το Ιράν, που μπορεί όμως να αποτραπει διοτι μπορεί να πεισθεί ο Ομπαμα να μην (δεχθεί να)ξεκινήσει.
    Ούτε είναι τυχαίο ότι φουσκώνει η διάδοση ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμα΄νος.
    Δεν είναι τέλος τυχαίο ότι το Ιραν ζήτησε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
    Αυτα και μόνο σχηματίζουν ένα παζλ που οδηγεί στις πληροφορίες του κ.Κωνσταντακόπουλου-καθ όλα έγκυρου δημοσιογραφου.
    Ρωταω και ξαναρωτάω τι κέρδος έχουμε εμείς από τη σύγκλιση με το Ισραηλ και απάντηση, φυσικά, δεν παίρνω ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την αντ΄πολίτευση, δεξιά ή αριστερή. Φυσικά δεν εννοώ "προσωπική" απάντηση αλλά ενημέρωση του ελληνικού λαού
    Ίσως είμαι αφελής αλλά πιστεύω ότι η ανφορα σε αμερικανοεβραϊκό λόμπι είναι μεν απολύτως βάσιμη αλλά το κύριο είναι (κατά τη γνώμημου)ότι μια πολύ ισχυρή μερίδα Κεφαλαίου (χρήματος, ισχύος κλπ)επιμένει στην "πολιτική Μπους" ενώ μια άλλη (που εξέλεξε τον Ομπάμα)διαφοροποιείται. Αποδίδω μεγαλύτερη σημασία στο Κεφάλαιο και μικρότερη (αλλά όχι ανυπαρκτη) στο φυλετικό, ισως λάθος μου.
    Μαυρες ώρες μας περιμένουν αν δεν υπάρξει αντίδραση.
    ΥΓ μήπως δεν ήταν τυχαίες οι φωτιές στη Μόσχα;...που αποδυνάμωσαν σχετικά τον Πουτιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όταν οι Αγγλοαμερικάνοι κατέχουν το Ιράκ το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τις ατομικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν ποιός ο λόγος να χρησημοποιήσουν την Γεωργία η οποία δεν συνορεύει καν με το Ιράν?

    Η Γεωργία είναι επίσης 3,5-4 ώρες απόσταση απο τον αντιδραστήρα του Μπουσέρ ο οποίος βρίσκεται στον Νότο στον περσικό κόλπο απέναντι από το Μπαχρέϊν.
    Είναι εντελώς ασύμφορο να κτιπίσουν το Μπουσέρ ή το Ισφαχάν μέσω Γεωργίας , ενώ μέσω Ιράκ και πολεμικών πλοίων στον κόλπο θα είναι παιχνιδάκι .
    Σε μία επίθεση κατά Ιράν είτε το θέλουμε είτε όχι όλες οι χώρες τους ΝΑΤΟ θα συμμετέχουν είτε με άμεσο είτε με έμεσο τρόπο.
    Η συνεισφορά της Ελλάδος και
    της Βουλγαρίας ακόμα κι αν παραχωρίσουν εναέριο χώρο δεν έχουν τα χαρακτηριστικά κάποιας ιδιαίτερης συνεισφοράς.

    Γι ποιό λόγο οι Άραβες να αντιδράσουν σε επίθεση κατά του Ιράν όταν το Ίράν έχει σφάξει ένα εκατομμύριο Άραβες του Ιράκ στο μεταξύ τους πόλεμο? Το Ιράν στο κάτω κάτω δεν είναι Αραβική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει τόσο εξευτελιστεί η Ελλάδα ένεκα των πωλητικών αλητών της που μόνο μια συμμετοχή στον δολοφονικό πόλεμο των λομπρόζων την μάρανε, ως ουρά φυσικά των κακούργων δημιουργών του.
    Το γλύψιμο των Ντονμέδων από την άποψη αυτή έχει την εξήγησή του. Η τεχνητή μάλιστα φτώχεια που φκιάξαν στην χώρα θα οδηγήση πάμπολλους μισθοφόρους τροφή για τα σοσιαληστρικά κανόνια.
    Ωστόσο, όπως πάντα, μπορεί να συμβή και κάτι άλλο. Αυτοί πάντως αυτό θέλουν -σύν το ότι τα κέρδη που αποκομίζουν από εμπόριο όπλων είναι ακριβώς διπλάσια από τα κέρδη που αποκομίζουν με τα ναρκωτικά τους.
    +Απόστολος Κ. Γάτσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ με τον Αχαιό και τον συγχαίρω για την πληρότητα του σχολίου του.

    @ 20 Αυγούστου 2010 5:43 μ.μ.

    Το έχω κι εγώ προτείνει κατ' επανάληψη, αλλά για λόγους που κανείς δεν μου εξηγεί δεν το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολλές γνώμες ειπώθηκαν και σωστά ο σάββας τα λέει και συμπληρώνω ότι ούτε την άδεια μας χρειάζεται για τις υπερπτήσεις και ο νοών νοητό.δείτε τον χάρτη δείτε ποιος συνορεύει από ποιον και θα καταλάβετε πως θα γίνουν τα χτυπήματα.οι ιρακινοί έχουν την ψυχολογική πίεση του χρόνου,γνωρίζουν το που και λογικά έχουν γνώση για την άμυνα τους και για το πως θα γίνει το χτύπημα στην χώρα τους όμως το πρόβλημα είναι το πότε.η χώρα μας μέσο τις νέας συμφωνίας με το ισραήλ είναι η τιμωρία του νεοθομανισμου τις τουρκίας που ξαφνικά νιώθει ότι έγινε γίγαντας και προσπαθεί να κάνει διαφορετική πολιτική από αυτήν που ήταν προορισμένη-σμένος.η χώρα μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στον μουσουλμανικό κόσμο και πρώτα πρώτα με την τουρκια,δηλαδή τα περί φιλικών σχέσεων με τις αραβικές χώρες είναι για τους χριστιανούς και βαρεμένους όπως πολύ καλά ειπώθηκε π.χ(Achaean)εδώ μέσα, ότι όπου μουσουλμάνος και πεθαμένος χριστιανός δηλαδή έλληνας όπως καλήν ώρα στην αίγυπτο όπου δεν απόμεινε ,δεν υπάρχει τίποτα από την ελληνική παροικία χιλιάδων ετών προ χριστού.Η χώρα μας είναι ο μπαμπούλας τις τουρκίας είναι η τιμωρία τις νεοθωμανικής αντίληψης στην ανατολία. δεν έχει να κάνει άμεσα σε σχέσει με το μελλοντικό χτύπημα στο ιράν,έχει πολύ χρόνο ακόμα για να γίνει αυτό.αφήστε να δώσουν απτά αποτελέσματα οι κυρώσεις του ΟΗΕ και μετά βλέπουμε το πως και το πότε,αργή το πράγμα ακόμη.η εμπλοκή τις χώρας μας μπορεί να είναι σε θέμα τηλεπικοινωνιών,υπόθεση κάνω, κανείς δεν ξέρει τίποτα και απλές εικασίες κάνουμε.και κλείνω με την εξής σκέψη...αν η εμπλοκή μας μηδενίσει τα χρωστούμενα μας,είναι καλό η οποιαδήποτε εμπλοκή μας η όχι,ρωτάω εγώ τώρα;stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. MONITOR 20 Αυγούστου 2010 7:40 μ.μ.
    Σπευδω απο τωρα να ανοιξω καμια 20ρια λογαριασμους με διαφορετικες ταυτοτητες.Α και να μην ξεχασω και το κυλιομενο IP.Εχεις δει την ταινια "πιασε με αν μπορεις";
    Οποτε μηδεν εις το πηλικον οπως εχω αναφερει παλιοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν κτυπηθεί το Ιράν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα παράσχει διευκολύνσεις κάθε είδους. Το ίδιο δεν έκανε με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.Τον εναέριο χώρο μας δεν διαθέσαμε και τότε.
    Είναι αυτονόητο από μια χώρα που ανήκει στη Δύση (βλ.εβραιοαμερικάνους)
    Δυστυχώς μας αρέσει ή όχι κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα.
    Δεν υποστηρίζω μια τέτοια επίθεση αλλά με προβληματίζει πάρα πολύ η σύσφιξη σχέσεων Τουρκίας Ιράν με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα και το Αιγαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο:

    Το μόνο που καθυστερεί την επερχόμενη επέμβαση είναι οι διαβουλεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ-Ισραήλ για τον τρόπο-χρόνο και το συμαντικότερο,το ποιός θα πραγματοποιήσει την επέμβαση.

    Οι ΗΠΑ εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να εμπλακούν σε ένα τόσο δαπανηρό απο όλες τις απόψεις πόλεμο,δεν έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα,το Ισραήλ δίχως τις ΗΠΑ δεν μπορεί ούτε αυτό να εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση,για πολούς λόγους.

    Μόνο η Ρωσία έχει αυτή τη δυνατότητα........


    Σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας ο κος Καλεντερίδης το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο στην παραγματική του διάσταση.


    Το Ισραήλ επιθυμεί χειρουργικής ακρίβειας βομβαρδισμούς συγκεκριμένων στόχων,μόνο που οι πιθανότητες γενικευμένου πολέμου απο την πλευρά του Ιράν είναι πολές,με λίγα λόγια το γενικευμένο πόλεμο δεν τον γλυτώνουν,και όπως είπαμε οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο,μόνο η Ρωσία έχει αυτή τη δυνατότητα.


    Στο θέμα της Γεωργίας πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθεί ώς μια ακόμη πλευρά επίθεσης και πίεσης,δεν είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να γίνουν απο μια μόνο πλευρά,αλλά και ούτε απο μια μόνο χώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Συμφωνώ με τον Αχαιό και τον συγχαίρω για την πληρότητα του σχολίου του."
    20 Αυγούστου 2010 7:40 μ.μ.

    Ξέχασα να υπογράψω το ανωτέρω σχόλιο μου.

    Achaean η και ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν καταλαβαίνω πως έχει η Ρωσία την δυνατότητα μας λες ....
    Και εκτός της δυνατότητας, τον παν είναι η θέληση και η αφορμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΑΪ ΚΟΥΤ ΚΑΔΗΡ.

    Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ.

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ.
    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ.
    Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

    Η ΑΔΙΑΒΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟ, ΚΑΙ, ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, Ο ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 85%

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο δρομος για το Ιραν,'περναει' απο τη Τουρκια κυριε Κωσταντακοπουλε!
    Εαν εληφθη οβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτά που γράφονται για πόλεμο Ιράν κλπ, είναι ευφάνταστα σενάρια. Ο Νετανιάχου δεν έχει την ανάγκη μας για να κάνει κάτι τέτοιο. Η συνάντηση έγινε γιατί καλώς ή κακώς κάποτε θα γινόταν,μην ξεχνάμε ότι ο Νιετανιάχου
    είναι ο πρωτος Ισραηλινος πρωθυπουργος που επισκεπτεται την Ελλάδα.

    Πιστευω οτι κ οι δυο χωρες ήθελαν να στειλουν μηνυμα στην Τουρκία, το Ισραήλ ήθελε να της πει ότι έχει κι άλλες επιλογές, η δε Ελλάδα να της δωσει αλλο ένα μνμ να "συμμορφωθει". Αλλωστε η βόλτα του Νετανιαχου κ ΓΑΠ στον Πόρο με μια φρεγάτα που είχαμε αγοράσει πριν 8 χρονια απο το Ισραήλ ηταν άκρως συμβολική κ αλληγορική: Για την μεν Ελλάδα να δειξει ότι μπορεί να αισθανεται ασφαλεια για τα νησιά της αγοραζοντας ισραηλινα οπλα κ εχοντας το Ισραηλ με το μερος της, για το δε Ισραηλ οτι "υπάρχουν κ αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκάλια" χωρις να είναι αναγκασμενο να ζητα συγνωμμη απο την Τουρκια.

    Τελοσπάντων αργα η γρηγορα ο πάγος μεταξύ των δύο χωρων έπρεπε να σπασει κ τωρα βρεθηκε η καταλληλη συγκυρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 20 Αυγούστου 2010 8:47 μ.μ.

    Δεν με λένε MONITOR, Galia με λένε. Όχι-όχι ΜΠΡΟΥΝΟ με λένε. Μπορεί να με λένε και Sterg που να ξέρω εγώ η κακομοίρης!


    ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ 4:11 μ.μ.


    Eίναι φανερή η αγωνία σου γιατί κοπήκανε οι μίζες και τρίζει η καρέκλα σου, βολεμένο χασαπόσκυλο
    και θα είσαι απο τους πρώτους που θα γλείψει το ΚΙΣ

    IN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 20 Αυγούστου 2010 10:40 μ.μ. & 5:12 π.μ.

    Το στοίχημα είναι αν μπορείς να την κόψεις. Αν όχι, μία προσπάθεια αξίζει για την πρωινή τουλάχιστον. Ούτε το ιστολόγιο σου φταίει, ούτε εμείς, να διαβάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι τις μαλακίες που γράφεις. Αϊ σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ἀχαιέ, συμφωνῶ μὲ ἀρκετὰ ἀπὸ αὐτὰ ποὺ γράφεις, ἀλλὰ μπερδεύεις τὸν συγγραφέα τοῦ ἄρθρου. Δὲν εἶναι ὁ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ὅπως λάθος τὸν γράφεις, ὁ πρώην τοῦ Συνασπισμοῦ, ἀλλὰ ὁ Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, παλαιὸς ἀνδρεοπαπανδρεϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ 11:58 π.μ.

    Το Αϊ σιχτρ! Στη γυναικα σου που δεν σου καθετε και στο διαβολο- μαγαζο σου που πουλαει μονο ελπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ποιά γυναίκα μου;
    Θες να πείς στον "οικογενειακό" μου σύντροφο;

    ο 21 Αυγούστου 2010 11:58 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Κωνσταντακόπουλε, ας κάνει κάποτε και η Ελλάδα κανα έγκλημα, όλο μας κάνουν, ας κάνουμε κι εμείς μια φορά. Όσο για την Ανατολή που πίνουν νερό στο όνομα του Ανδρέα, να τους ειδοποιήσεις ότι εδώ ακούμε Αδρέας και παθαίνουμε εγκεφαλικά. Οι λόγοι δεν είναι της παρούσης, αλλά αν επιμένετε επανερχόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. //εδώ ακούμε Αδρέας και παθαίνουμε εγκεφαλικά//

    Εσεις της δεξιας.Γιατι ο λαος αγαπησε τον Ανδρεα οσο και αν αυτο σε ενοχλει.Για αυτο και τον τιμουσε με την ψηφο του με τοσο μεγαλα ποσοστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ...Όταν τον τιμούσε 11:12. Τώρα ο λαός έχει εμπεδώσει, των ΠΑΣΟΚτσήδων συμπεριλαμβανομένων, ότι είχε την ευκαιρία να κάνει την χώρα Ελβετία και την έκανε Λίβανο... Δεν είναι ανάκγη να είσαι Δεξιός (άσχετο, αλλά εγώ είμαι) για να καταλάβεις ότι η Ελλάδα την δεκαετία του '80 ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ!!! Όταν υποθήκευε το μέλλον της χώρας για λίγες ώρες (ψευδο)ευτυχίας φυσικό ήταν ο λαός να τον ψηφίζει ξανά και ξανά... τόσο μας έκοβε... για ΖΗΤΩ μόνο είμαστε, για την επιφάνεια... τώρα τα πληρώνουμε τα Ανδρεϊστκα και δεν θα έχει τέλος η πληρωμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 22 Αυγούστου 2010 1:33 μ.μ. βαλατε ομως και εσεις το δαχτυλακι σας στον κατηφορο της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.