30/8/10

Αποφάσεις αλλαλούμ υπό το "φως της ημέρας". Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα!

του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν το γραφείο του πρωθυπουργού μιας χώρας, στα πλαίσια προσπαθειών που γίνονται υποτίθεται για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του, λαμβάνει απόφαση να προσλάβει έναν 25χρονο δικηγόρο, χωρίς πείρα και χωρίς να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και όταν το γραφείο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτής της προκλητικής και σκανδαλώδους ενέργειας, λαμβάνει απόφαση να 'αδειάσει' τον νεοπροσληφθέντα και να δέιξει την 'πόρτα' στην εισηγήτρια της πρόσληψης, τότε αναδεικνύονται δυο ζητήματα:
-Το ένα είναι ηθικό. Όποιος έλαβε την ευθύνη της απόφασης, εκείνος έπρεπε να 'πληρώσει' το κόστος και όχι ο προσληφθείς και η εισηγήτρια. Η μετάθεση ευθυνών είναι ότι χειρότερο και ανήθικο στην άσκηση εξουσίας.
-Το άλλο είναι βαθιά πολιτικό. Τη στιγμή που η Ελλάδα βουλειάζει ακριβώς λόγω των άθλιων πρακτικών που εφαρμόστηκαν και από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80, στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, πρακτικές που διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση, απορρύθμισαν το κράτος και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην καταστροφική πορεία της χώρας, η πρόσληψη του νεαρού άπειρου και αστράτευτου νομικού στο γραφείο του πρωθυπουργού, για μια υποτίθεται τόσο σοβαρή θέση, είναι ενδεικτική της σοβαρότητας του εγχειρήματος ενίσχυσης του γραφείου του πρωθυπουργού. Είναι επίσης ενδεικτική της απουσίας αξιοκρατικών διαδικασιών στον κύκλο του ίδιου του πρωθυπουργού, μια κατάσταση που εκ των πραγμάτων επηρεάζει το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.
Τελικά, με τέτοια πράγματα που συμβαίνουν στο πιο κρίσιμο πόστο για τη διακυβέρνηση της χώρας, στο γραφείο του πρωθυπουργού, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης που διέρχεται η χώρα, αυτό που μας μένει να πούμε είναι, Ο Θεός να φυλλάει την Ελλάδα.

Διαβάστε το σχετικό θέμα:
Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις
Εξηγήσεις για το εύρος της στελέχωσης του πρωθυπουργικού γραφείου και τις αμοιβές συνεργατών έδωσε το Μαξίμου. Ακυρώθηκε η πρόσληψη συνεργάτη που δεν είχε υπηρετήσει τη θητεία του, παραιτήθηκε η Γλυκερία Σιούτη, άμισθος ο Παντόα Σκιόπα.
Απάντηση και διευκρινίσεις στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου έδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
«Σχετικά με τις αναφορές ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του γραφείου του Πρωθυπουργού, τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια έχει ως έξης:
Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.
* Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.
* Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κυρία Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της».
Επιπλέον, το γραφείο του πρωθυπουργού δίνει εξηγήσεις για το εύρος της στελέχωσης του γραφείου καθώς και για τις αμοιβές συνεργατών του:
«Με αφορμή την υπόθεση αυτή και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
* Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.
* Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.
* Σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».
ΕΘΝΟΣ

18 σχόλια:

  1. Γιατί το νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να ζητήσει από τις Νομικές σχολές τα ονόματα των καλύτερων βαθμολογικά αποφοίτων και να τους βολιδοσκοπήσει ( αν είναι να προσλάβει άπειρους νομικούς).
    Υπάρχει καλύτερος παραδειγματισμός για τους νέους μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skal ο ΟΜΗΡΟΣ δεν βοηθάει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πει ο ίδιος, που κάνει προπονήσεις στην πισίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μία δυσώδης φουσκάλα ανέβηκε στην επιφάνεια του βάλτου και έσκασε, απελευθερώνοντας δύσοσμα αέρια.
    Το θέμα είναι ότι ασχολούμαστε με το είδος και την σύσταση των αερίων των φουσκάλων και καθόλου με τον ίδιο τον βάλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι μαθητευόμενος μάγος-στην καμπούρα του δύστυχου τούτου τόπου- γιατί να μην συμπληρώσει το καρεδάκι μ'έναν εξίσου άσχετο αλλά εν δυνάμει αυριανό κυβερνήτη.
    όπου τους βρίσκετε ροχάλες και κλωτσιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά η σχέση του με τον Χασαπόπουλο του ΜΕΓΚΑ;;;;Ρωτήστε για να μάθετε!!!Σαπίλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ' ότι ξέρω, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιορδάνη ο νεαρός νομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλι αντιδράτε εν θερμώ και λετε τρίχες. Αν επρόκειτο για γραφείο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ πρωθυπουργού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ χώρας, θα προσλάμβαναν τον καλύτερο νομικό της χώρας για σύμβουλο. Επειδή εδω πρόκειται για πρωθυπουργό μαριονετα-ταξιδευτη, και γραφείο πρωθυπουργού οικο ανοχής (δεν γραφω μπορδέλο για να μην πεσει το επίπεδο των συζητήσεων), δεν κανει καμια διαφορά αν προσέλαβαν το παληκαρι η οποιονδήποτε αλλο. Σε τελευταία αναλυση για ενα απλο ρουσφετακι επρόκειτο. Πως κανετε ετσι? Εδω ολόκληρη κατοχη επέβαλαν στη χωρα και δεν ανοιξε ρουθούνι. Μην ειμαστε και υπερβολικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη
    Νομίζω ότι έχετε γίνει υπερβολικά εμπαθής με τον Πρωθυπουργό μας, εμπάθεια που προφανώς οδηγείται από την ζήλια.

    Ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας λοιπόν είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει σε βάθος (κυριολεκτικά) τις ικανότητες του κ.Χασαποπουλου, όταν τον γνώρισε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο..... !!!!! ????? !!!!!! @#@%$#@%#@%$#.
    Όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.


    Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Σε αντίθεση με ότι έχει επίσημα ανακοινωθεί, και σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της (συμπαθέστατης) υπουργού Κα Τίνας Μπιρμπιλη, με τον "mind the GAP", γνωριστήκαν στο γυμναστήριο !!!!!!!!!!!!!(&^(^%* &^%*^%*^$%*%$&% $&%$&%$&%$&%$&......................

    Έκαναν πουλόβερ σε διπλανούς πάγκους.
    Προφανώς ο γίγαντας εξετίμησε το ότι η Κα Μπιρμπίλη μετέβαινε στο Gym με ποδήλατο, και έτσι, αυτοδίκαια θα έλεγα, της ανέθεσε το υπουργείο περιβάλλοντος. Απλό και μεγαλοφυές!



    Τι ζήλια είναι αυτή πια, Μήπως δεν είστε εγγεγραμμένοι στον ίδιο ποδηλατικό club;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόκειται για μετακλητους υπαλήλους και οχι μόνιμοι για τους οποιους εχει δικαίωμα πρόσληψης ο πρωθυπουργός κατα τη απόλυτη κρίση του.Σ αυτά πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και η σχέση εμπιστοσύνης.Παρόλα αυτά κάνοντας ο Πρωθυπουργός πράξη για πρώτη φορά ενα είδος αξιολόγησης
    μεσω διαδυκτίου έδωσε τη ευκαιρία και σε άγνωστους στο κόμα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τη κυβέρνησης όπως αρκετοί γενικοί γραμματείς ...σ αυτές βέβαια τις περιπτώσεις ηταν άγνωστα στοιχεία του χαρακτήρα τους και ετσι εκτέθηκε με ενα Γενικό Γραματέα του υπουργείου Οικονομικών που ηταν στέλεχος της Ν.Δ.και αποκαλύφθηκε απο τις αναρτήσεις του στο ιντερνετ πως ήθελε να προσληφθεί για να κλέψει.Ξαναλέω οι μετακλητοι δεν προσλαμβάνονται και ούτε πρέπει με κριτίρια ΑΣΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίους καθηγητές έχει αυτή η χώρα. Φανταστείτε επίπεδο για να προτείνει αυτόν τον καραγκιοζάκο για σύμβουλο. Αν είχε ευθιξία θα παραιτείτο και από καθηγήτρια.

    ΥΓ Μήπως έχει σχέση με τον άλλοτε συνεργάτη τον Χασαπόπουλο στο ΒΗΜΑ, ο οποίος είχε μπλεχτεί με κάτι ωραίες δουλειές και είχε πάρει πόδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 30 Αυγούστου 2010 3:54 μ.μ.

    Ένσταση 1η:
    (α) Τα περί μαριονέτας είναι σχόλιο που καλό θα ήταν να αποδοθεί, εάν και εφόσον ισχύει, κατόπιν εορτής, όχι τώρα. Σας θυμίζω ότι τον πρώην Πρωθυπουργό τον είχαν σαν θεότητα (ΜΜΕ και λαός σχεδόν στο σύνολό του) έως και 6 μήνες πριν τις εκλογές.
    (β) Τα περί ταξιδευτή, μάλλον κομπλιμέντο είναι και όχι κατηγορία - εκτός και αν προτείνετε να κάθεται στην καρέκλα του Βούδα και να μην έχει ραντεβού μετά το μεσημέρι για να μη χαλάει το ιδιωτικό του πρόγραμμα.

    Ένσταση 2η:
    Δεν σχετίζομαι με το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν εκεί και άνθρωποι που δουλεύουν πολύ σκληρά.

    Ένσταση 3η:
    Γνωρίζετε πόσο χρεώνονται οι πραγματικές επιστημονικές υπηρεσίες; Αν ρωτήσετε π.χ. μια πολύ σοβαρή νομική εταιρία στο Λονδίνο, θα σας χρεώσει 1600 λίρες την ώρα για κάθε senior επιστήμονα (δεν είναι λάθος το νούμερο, όσοι είναι στην αγορά γνωρίζουν). Στην Ελλάδα μια γνωμοδότηση Καθηγητή κοστίζει 30000 ευρώ (ενασχόληση 5 ωρών νέου δικηγόρου και 3 ωρών του Καθηγητή).
    Δυστυχώς όμως έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλό μας: είτε κατακεραυνώνουμε όποιον υψηλού -σε επίπεδο αγοράς- επιπέδου πάει να δουλέψει στο δημόσιο (με ελάχιστα αξιοπρεπή μισθό για τα δεδομένα του ιδιωτικού αλλά με υπέρογκο μισθό για τα δεδομένα του δημοσίου) είτε λέμε κλασσικές ατάκες του τύπου «αν θέλει, αν δεν θέλει να μην πάει». Ξεχνάμε ότι αν κάποιος πάει με λίγα θα είναι επειδή θα διασφαλίσει τη μίζα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος! Ας πάψουμε επιτέλους να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Οι γνωστές-άγνωστες εταιρίες συμβούλων που βοηθούν την κάθε κυβέρνηση να αξιολογήσει π.χ. την προσφορά της Πειραιώς για το ΤΤ, ξέρετε πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει;
    Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι δεν είναι τυχαίο που κάποιοι το παίζουν ήρωες για 3,60 ούτε για την αδιαφορία, λόγω έλλειψης κινήτρου, από δημόσιους υπαλλήλους σε θέσεις-κλειδιά να παράξουν.

    Ένσταση 4η:
    Για τον νεαρό δικηγόρο, η πρόσληψη του οποίου ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικά θλιβερό γεγονός για όλους, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο μηνιαίος μισθός του θα ήταν ίσος με αυτόν που θα έπαιρνα εάν δούλευε στο γραφείο της πρώην νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού (δηλαδή ίσος με το κόστος μια ώρας ενός senior δικηγόρου στο Λονδίνο ή μιας μέρας ενός καλού δικηγόρου του Κολωνακίου). Το πρόβλημα δεν ήταν το κόστος αλλά η έλλειψη εμπειρίας, δηλαδή καθαρό ρουσφέτι, όπως και εσείς αναφέρετε.
    Δεν σας έχει κάνει εντύπωση όμως που κανένα ΜΜΕ δεν δημοσιοποιεί τη λίστα με τους ήδη υπάρχοντες συμβούλους; Ούτε το οργανόγραμμα, έστω ποιος υπάγεται σε ποιόν και με ποια ακριβώς αρμοδιότητα; Ακόμα χειρότερα, ότι όλα τα ΜΜΕ έτρεξαν να υπερασπιστούν τους υπουργούς, οι οποίοι ένοιωσαν να χάνουν τη γη από τα πόδια τους με την εισήγηση της «επιτροπής σοφών» για την πλήρη αποδυνάμωση των στρατιών συμβούλων σε κάθε υπουργό και υφυπουργό και τη δημιουργία σοβαρά δομημένου Γραφείου Πρωθυπουργού, οιωνεί Οβάλ Γραφείου των ΗΠΑ; Ούτε η χρονική σύμπτωση με το ζήτημα του προαναφερθέντος ρουσφετιού σας λέει τίποτα;
    Μήπως τα ΜΜΕ θυμήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην αρχή της πρώτης θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω ισχυρού Μαξίμου και συσπειρώθηκαν για να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του εκμεταλλεύσιμου μπάχαλου μεταξύ υπουργών;
    Μπα, απλώς τα ΜΜΕ έγιναν ξαφνικά υπερευαίσθητα. Τυχαίο; Δε νομίζω!
    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου μόνο,δεν γνωρίζω αν υπάρχουν επίσημα αξιόπιστα στοιχεία για το πόσοι Έλληνες μορφωμένοι βρίσκοντε στο εξωτερικό και πόσοι απο αυτούς έχουν διαπρέψει κιόλας,είμαι σίγουρος ότι τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά,και δεν αναφέρομαι σε Έλληνες μετανάστες εκ γενηθείς αλλά σε ανθρώπους που μονάχα στο εξωτερικό βρήκαν δουλειά και προοπτική αρμόζουσα στη μόρφωση τους και στις ικανότητες τους.



    Ας φέρουν έναν Έλληνα γιατρό απο τους πολούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ας τον βάλουν Υπουργό Υγείας,τότε θα δούμε αλαγή νοοτροπίας και ένα σύστημα υγείας αντάξιο των εισφορών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "δηλαδή ίσος με το κόστος μια ώρας ενός senior δικηγόρου στο Λονδίνο ή μιας μέρας ενός καλού δικηγόρου του Κολωνακίου..."

    Ίσος με τον μισθό πόσων συνομηλίκων του δικηγόρων;

    υ.γ. Χωρίς να συμπεριλαμβάνω καν τους άνεργους δικηγόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟλυ ωραια ακουγονται οσα αναφερονται υπερ ή κατα του πρωθυπουργου (αναλογα απο πια σκοπια τα βλεπετε) αλλα δυστυχως πολυ γρηγορα θα διαπιστωσουμε οτι ο ανθρωπος ουτε βλαξ ουτε ανικανος ειναι οπως νομιζουν καποιοι, αλλα ουτε και τρεχει για το καλο της Ελλαδας. Για παρτη του τρεχει ο ανθρωπος (το ειπε ξεκαθαρα για οποιον εχει αυτια - δεν ενδιαφερεται για δευτερη τετραετια γι΄αυτο και σκιζεται να φτιαξει διεθνες προφιλ), και οταν με τη βοηθεια του ΔΝΤ πληρωθουν ολοι οι ιδιωτες και οι τραπεζες δανειστες μας και η ΕΕ και τα κρατη που μας δανεισαν αρχισουν να εκποιουν τα παντα στην Ελλαδα για να παρουν πισω τα λεφτα τους, ε τοτε θα ειναι καιρος να μεταπηδησει σε ανωτερα αξιωματα, ο αγαπητος μας πρωθυπουργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 30 Αυγούστου 2010 8:21 μ.μ.

    Για να είμαστε ειλικρινείς, στην Αθήνα υπάρχουν 20000 δικηγόροι - πολλού περισσότεροι από όσοι υπάρχουν π.χ. σε όλη τη Γαλλία! Όσο για το επίπεδό τους, καλύτερα να μη το σχολιάσω: μόνο 1 στους 50 έχει αξιοπρεπές επίπεδο, οι υπόλοιποι είναι εντελώς jiatampaza (τους συμβουλεύτηκες = βρέθηκες χρεωμένος και στη φυλακή σε dt). Οι συνομήλικοί του δικηγόροι παίρνουν γύρω στα 1200 ευρώ καθαρά, δηλαδή τα μισά από αυτά που θα έπαιρνε αυτός εάν ολοκληρωνόταν η πρόσληψή του. Είπαμε, αν δεν ήταν κάποια εξαιρετική περίπτωση φωτεινού μυαλού (δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη και άποψη γιατί τον ξέρω από τις εφημερίδες και μόνο), τότε ήταν καθαρό ρουσφέτι - και η παραίτηση της Σιούτη αυτό δείχνει.

    @ 30 Αυγούστου 2010 10:10 μ.μ.

    Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Μακάρι να μην έχετε δίκιο.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, τώρα ανακοινώσαμε πως θα είναι άμισθος ο σινιόρε! (Όύτε 1 $, ρε παιδί μου, όπως ο άλλος σωτήρας ο Matthew Nimetz;) Μήπως κανονίστηκε να τα πάρη απο την Λέσχη;
    (Δήτε, αν ενδιαφέρεστε, την προχθεσινή ανάρτησί μου:)
    "Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος του Πρωθυπουργού μας, Mr Tommaso Padoa-Schioppa; Από τα ιταλικά στα ελληνικά (Μεταφραστικές δοκιμές & κακόπιστες ερωτήσεις:)"

    http://neospalamedes.blogspot.com/2010/08/mr-tommaso-padoa-schioppa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατά την ατάκα του Βέγγου "οοοχι άλλο πάγοοο, θα ομολογήσω..." λέω και εγώ "όοοχι άλλη αξιοκρατία θα ομολογήσω!!!"
    Αυτός ο πρωθυπουργός, από την ημέρα που ήρθε, επαναλάμβανε σαν μοτεράκι "πελατειακές σχέσεις δεν θα ανεχθώ, θα επιβάλω αξιοκρατία"
    Είπατε τίποτα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.