31/8/10

Το ήθος και η ηθική των 'διανοούμενων' και των 'πολιτικών' της χώρας!

«Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις, το ξέρω, αλλά δεν είναι φυσικές;» λέει από την πλευρά του ο Κώστας Τσόκλης
«Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις, το ξέρω, αλλά δεν είναι φυσικές;» λέει από την πλευρά του ο Κώστας Τσόκλης (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )

Άναυδοι παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης, που την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες, τον ευνοημένο με κάθε τρόπο από τα ΜΜΕ -κυρίως τα κρατικά- εικαστικό Κώστα Τσόκλη, όχι απλά να εξομοιώνει τα θύτη με το θύμα, αλλά να αθωώνει τον θύτη και να ενοχοποιεί το θύμα σε περιπτώσεις βιασμού.
Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα. Είπε λοιπόν ο προβεβλημένος κ. Τσόκλης:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Ποιος είναι αλήθεια ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται στο σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος ο οποίος ρισκάροντας την ζωή του και την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό; Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω βρε παιδί μου η επίθεση»;
Δηλαδή, αν ένας 'ζωντανός' άνθρωπος, βίαζε την κόρη του ή την εγγονή του, αν έχει, ο κ. Τσόκλης θα αθώωνε τον βιαστή και θα καταδίκαζε την κόρη του και την εγγονή του;
Όμως, η περίπτωση Τσόκλη δεν είναι η μοναδική, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο κύκλος των 'διανοουμένων' και της πολιτικής ελίτ της χώρας είναι ένας οχετός, όπου όλα τα άλλα έχουν χώρο, εκτός από την ηθική.
Όσο πιο ανήθικος είναι κανείς, όσο πιο άθλιος, συκοφάντης, άδικος, ψεύτης, απατεώνας και κλέφτης είναι, τόσο απολαμβάνει της τιμής και της υπόληψης αυτής της κλίκας 'διανοουμένων-πολιτικών' που έσυρε την Ελλάδα στο βόρβορο, την ανυποληψία και την οικονομική καταστροφή.
Για του λόγου το αληθές, η κόρη του υψηλού διανοούμενου που έκανε τις απίστευτες αυτές δηλώσεις, η κ. Μάγια Τσόκλη, τριγυρνώντας επί πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο με έξοδα της ΕΡΤ, δηλαδή με δικά μας λεφτά, φωτογράφιζε και έγραφε κείμενα, με τα οποία εξέδωσε το περιοδικό PASSPORT, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αλαφούζου.
Ηθικό; Δεν νομίζω, όπω λέει και ο συμπαθής διαφημιστής.
Ποια ήταν η ανταμοιβή της από την κλίκα που κυβερνά και ορίζει τις τύχες της χώρας και του Έθνους;
Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ!
Κατά μάνα κατά κύρη που λέμε και η ... στα λάχανα.
Βρώμα και δυσωδία!

19 σχόλια:

  1. Τον κ.Τσόκλη πρέπει να τον κλείσουν στη φυλακή σύμφωνα με το ισχύον νομικο πλαίσιο αλλά και αν εμμένει στις απόψεις του...να τον περιποιηθούν τα παιδία που βρίσκονται πίσω απο τα σίδερα για να διαπιστώσει τι βιώνει το θύμα του βιασμού!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προτροπή - επιστροφή στον πρωτογονισμό και στην αποκτήνωση ονομάζεται στην Ελλάδα διανόηση με κύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελει να νομιμοποιησει την ανωμαλια για να αισθανεται ανετα ως ανωμαλος που ειναι και ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε έγκυρο ιστολόγιο και σας εμπιστεύομαι, αλλά θα εκτιμούσα αποδείξεις video ή link σε εφημερίδα που τα αναφέρει αυτά. Το έψαξα, το βρήκα και "φρίκαρα" : http://www.youtube.com/watch?v=J07aeJ0ot64

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ασχολειστε με την προσπαθεια του οποιου δηθεν, να "νομιμοποιησει" το βιτσιο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ανθρωπος λογω ηλικιας προφανως φανταζεται πως ο μονος τροπος να ικανοποιησει τις σεξουαλικες του ορεξεις ειναι δια της βιας,καθ'οτι δεν ειναι επιθυμητος αλλα απορριπτεος.Εξωτερικευει την επιθυμια του και με βαση την προβολητης προσπαθει να δικαιολογησει κατι που θα ηθελε να το κανει πραξη.Θα μπορουσε να το πει και επιστροφη στην εποχη των ανθρωπων των σπηλαιων και του ροπαλου αλλα δεν θα αρεσε στην Ελληνικη φτασιδωτη διανοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικα ο κ. Τσόκλης με αφήνει παγερα αδιάφορο σαν καλλιτέχνης. Επίσης διαφωνώ απόλυτα με το σχόλιο που έκανε. Δεν τον θεωρώ όμως "δράκο" και δεν συμφωνω με μερικούς απο τους χαρακτηρισμούς που έκαναν κάποιοι επισκέπτες παραπάνω..

    Απλά θεωρώ ότι επειδή κάποιος "θεωρείται" καλλιτέχνης δεν σημαίνει απαραίτητα πώς ειναι και έξυπνος -και ο εν λόγω κύριος ταιριάζει σε αυτήν την κατηγορία. Τόσο του έκοβε του ανθρώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αξιοσημείωτο όμως είναι η "μούγγα στη στρούγγα" που έχει πέσει στα ΜΜΕ σχετικά με το θέμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ζείτε φίλοι μου, τώρα τον μάθατε τον Τσόκλη;
    Τόσα χρόνια που τάϊζε με αηδίες και ξεράσματα το ανίδεο κοινό που νόμιζε ότι είχε να κάνει με "υψηλή" τέχνη δεν τα βλέπατε; Όταν έσπαζε ένα φορτηγό με καρπούζια σε δρόμο της Αθήνας για να μελετήσει, λέει, το πράσινο και το κόκκινο χρώμα, μήπως περάσατε απο εκεί για να πάρετε καμία φέτα; Τα λόγια του περί βιασμού σας πείραξαν τώρα και όχι το ότι βιάζει νυχθημερόν την αισθητική σας με τις "πρωτοποριακές" του πιθηκομιμήσεις τις εισαγμένες από τα εξωτερικά;
    Ο Τσόκλης-δεν είναι ο μόνος-είναι ένας καλλιτέχνης της Νέας Τάξης, ένας παγκοσμιοποιημένος εικαστικός απατεών που μόνη του αποστολή είναι να αποτελειώσει την ελληνική τέχνη και την αισθητική εδώ στον τόπο της.
    Αυτό το κλίμα μοντερνισμού ή άλλως κυνισμού προωθούν σε όλο τον κόσμο οι υπεραντλαντικοί ινστρούχτορες της Τέχνης, οι πληρωμένοι θεωρητικοί τους και οι εβραϊκών συμφερόντων γκαλερί που ρυθμίζουν την παγκόσμια αγορά της τέχνης που είναι και αυτή ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο.
    Για αυτό και η απεριόριστη προβολή του από τα ΜΜΕ. Κάποια στιγμή θα τον δείτε και Ακαδημαϊκό, αν δεν έχει γίνει ήδη για την προσφορά του στην "Τέχνη και τον Πολιτισμό". Θα μπορούσα να σας πω πολλά, αλλά απαιτείται χρόνος που δε διαθέτω.

    Πολύ πριν η κρίση αγγίξει την πολιτική και φανούν άμεσα τα αρνητικά αποτελέσματα της, η κρίση είχε και έχει διαβρώσει πρώτα την Τέχνη και την διανόηση της χώρας, το πνευματικό της δηλαδή οπλοστάσιο. Η αρρώστια πρώτα χτυπάει εσωτερικά και μετά γίνεται αντιληπτή στο εξωτερικό του σώματος.
    Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες καλλιτέχες σαν τον Τσόκλη και ας μην τους ξέρουν παρά λίγοι αφού τα ΜΜΕ απαξιούν να ασχοληθούν μαζί τους.
    Η δε θυγατέρα Τσόκλη, η επίσης κοσμοπολίτισσα με τα δικά μας χρήματα και νυν βολευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σε ένα οδοιπορικό της στην Κωνσταντινούπολη την είχε αποκαλέσει ξανά και ξανά ως ΙΝΣΤΑΜΠΟΎΛ!
    Καταλάβατε κύριοι; ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλὰ κάνει ὁ Τσόκλης καὶ ὁ κάθε Τσόκλης ποὺ τὰ χώνει.
    Ἐδῶ οἱ τοῦρκοι καὶ οἱ λοιποὶ γείτονές μας μᾶς σκίζουν, δεῖτε τί γίνεται π.χ. στὴν Ἀλβανία μᾶς σκοτώνουν καὶ δὲν κουνιέται φύλλο.
    Ἐμεῖς εἴμαστε ποὺ πρέπει νὰ ξυπνήσουμε καὶ ἐν τέλει οἱ βιαστὲς κάθε εἴδους καλῶς πράττουν ἀφοῦ μποροῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αδέλφια, την έχουμε όντως πατήσει, και εμπιστευτήκαμε ψευτοδιανοουμένους.

    Κάτι Χατζηδάκιδες (οι οποίοι εξύμνησαν με την τέχνη και τον βίο τους την ομοφυλοφυλία), κάτι Θεοδωράκηδες (ξεχνάτε άραγε ότι αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος έλεγε να κάνουμε συνομοσπονδία με την Τουρκία;!), κάτι Ξαρχάκοι (ο Σ. Ξαρχάκος δεν έλεγε στην Ευρωβουλή ότι οι γυναίκες καταπιέζονται στην πατρίδα μας, γιατί δεν τις επιτρέπεται η είσοδος στο Άγιον Όρος, και δεν μπορούνε να γίνουνε ιέρειες!!)...

    ...κάτι πουλημένοι Σαββόπουλοι, που ενώ κάποτε τραγουδούσανε "δεν είναι οικόπεδο που το καταπατούνε, είναι η Κύπρος που οι εμπόροι την μισούνε", ξαφνικά γίνανε βέροι ΠΑΣΟΚ και Σημιτικοί...αηδιάζω και που τα γράφω...

    Ένα σωρό κενόλογοι κοπρίτες είναι οι διανοούμενοί μας, ζωγράφοι/χαράκτες/γλύπτες, ποιητές, συγγραφείς (βάλετε μέσα σ' αυτούς τον φρικτό τύπο που έγραψε την Κόκκινη Γραμμή), τύπους σαν τον Δήμου και τον Τζανετάκο.

    Ο Φώτης ο Κόντογλου είναι για μένα ο τελευταίος Ρωμηός διανοούμενος. Βάζω σ' αυτόν και τον κυρ Αλέξανδρο τον Παπαδιαμάντη, και τον Μακρυγιάννη, την ρωμέικη ψυχή.

    Αν διαβάσετε το βιβλίο του Κόντογλου "Μυστικά Άνθη", εκεί θα βρείτε δοκίμια, στα οποία κάνει κριτική γι' αυτό που σήμερα συζητάμε, για την έλλειψη δηλαδή πραγματικών διανοουμένων.

    Ο καθηγητής π. Ιωάννης Ρωμανίδης, άνθρωπος πάντα ενάντια στο κατεστημένο, που είπε πράγματα που σοκάρανε αρνητικά το Βατικανό και όλη την Δύση, και σοκάρανε θετικά όλη την ανατολή, η οποία δέχθηκε το φωτισμένο έργο του με αγαλλίαση (βλέπε Αντιχαλκηδονίους και τις συζητήσεις στο Μπαλαμαντ).

    Κάτι τέτοιοι "διανοούμενοι", σαν τον Γεώργιο Γεμιστό και τον μαθητή του Λαόνικο Χαλκοκονδύλη, πουλημένοι στην Δύση μέχρι εκεί που δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους (γι' αυτό ταφήκανε με τιμές, κι οι τάφοι τους υπάρχουνε ακόμα στην Ιταλία, με μάρμαρο περίτεχνα σκαλισμένο!), και έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για ν' αλλοιωθεί η ταυτότητα των Ρωμαίων που γνώριζαν εκείνο τον καιρό τις θηριωδίες του Ισλαμ...

    Κι οι Κοραήδες τα ίδια κάνανε...και χύνανε χολή, οι Μασώνοι, για την Ορθοδοξία...

    Και με κάνει και σκέφτομαι πως οι γιαγιάδες μας και οι παπούδες μας ήτανε σοφοί άνθρωποι, με μια λαϊκή σοφία, και συντηριτικοί, και δεν είχανε ανάγκη ποτέ τέτοιους "μπροστάρηδες".

    Αναρωτιέμαι αν ο Τσόκλης έχει να πει κάτι για τις εκατοντάδες ελληνο-Κύπριες που βιάστηκαν το 74. Ήταν συνυπεύθυνες γιατί ήταν όμορφες, ενώ οι βιαστές θηρία ανήμερα απ' την ανατολή, με αίμα που "έβραζε σαν μούστος", όπως έγραφε και ο Κόντογλου;

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Σάββα και φίλοι αναγνώστες σας ξέφυγε το καλύτερο του "καλλιτέχνη". Υπάρχει ακόμη πιο διεστραμμένο κομμάτι στο youtube στην οποία αναφέρεται στην παιδοφιλία ως "φυσική επιθυμία την οποία είμαστε δειλοί να την εφαρμόσουμε φοβούμενοι τις συνέπειες του νόμου". Ηρωποίησε εμμέσως δηλαδή και τον παιδόφιλο φονιά Αλβανό. Ας του κάνει και επισκεπτήριο συμπαράστασης με τις κάμερες της ΕΡΤ. Αλήθεια ο εισαγγελέας που είναι; Κάντε τον όλοι ρόμπα λοιπόν. Στείλτε παντού το ολοκληρωμένο βίντεο.

    http://www.youtube.com/watch?v=DstM7zIIzhg

    Στη ουσία παραδέχεται εμμέσως ο ξεφτιλισμένος πως δεν θα είχε ενδοιασμούς να ασκήσει την παιδόφιλια αν δεν τον τσιμπούσε ο νόμος. Στείλτε και τα δύο βίντεο σε όλους τους φίλους σας. Είναι η καλύτερη άμυνα για τα παιδιά του κοσμάκη. Αν δε τύχη αγαθή τον φέρει στον δρόμο σας αφεθείτε και εκφραστείτε ελεύθερα: Φτύστε τον αυθόρμητα με παχιά ροχάλα. Δεν θα παρεξηγηθεί καθόλου αφού σύμφωνα με την ποιότητα της σκέψης του κάνετε αυτό που σας επιτάσσει η φύση. Ίσως να χαρεί ο άνθρωπος για τη "ζωντάνια" σας.

    Υ.Γ. Άξιο αναφοράς πως ο ψυχανώμαλος αναρχικός (με κόρη βουλεύτρια-έλεος)διορίστηκε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μάρτιο του 2010. (Αλλά δεν πάτησε ποτέ)
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξυμνησε καθολου τον ελευθερο πια ιουδαιο παιδεραστη Ρομαν Πολανσκι;
    Γιατι αυτοι οι δυο πρεπει να συμβαδιζουν ιδεολογικα αλλα και σε αλλα επιπεδα.
    Και μην ανυσηχητε γιατι θα καταφθαση προς υπερασπισην του ο Κωστας Χαβρας.


    @ ΑΠΕΛΛΗ
    Χτυπησες "διανα". Τα υπολοιπα λογια ειναι περιττα για αυτους που ξερουν.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι ούτε τρελός ούτε αναρχικός, άπλα το καθεστώς ήξερε ότι με τους λαθρο - εποίκους θα αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιουσία γιατί είναι εξαθλιωμένοι, είναι όμως εύκολο να ακουμπήσουν στην ανοχή που έχουμε ως Έλληνες στους πεινασμένους.

    Δεν υπολόγισαν όμως στην έξαρση των εγκλημάτων όπως οι βιασμοί και οι δολοφονίες που δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη επιβίωσης, άρα πρέπει να εφευρεθεί μια θεωρία που να δίνει βάση στην τέλεση αυτών των εγκλημάτων.

    Αρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτος δεν ηταν ο καλλιτεχνης που το εργο του ηταν ενας τυπος που συνουσιαζονταν με καρπουζι?? τι περιμενετε απο τετοια ανωμαλαρα?? ριξτε τον στην φυλακη να χορτασει βιασμους ο πισινος του γεροανωμαλου..
    Μανος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την ίδια άποψη μήπως δεν έχουν οι διάφοροι ξελιγωμένοι κάγκουρες που βλέπουν μια κοπέλα με μίνι σε μια καφτέρεια ή σε ένα μπαρ και κατευθείαν φτάνουν στο ευφυές συμπέρασμα ότι "αφού φοράει μίνι ή ντεκολτέ, τα "
    Ήθελα να 'ξερα γκόμενα δεν είχαν ποτέ όλοι αυτοί; Να τους γουστάρει μια χαρά και καθόλου να μην "ψάχνεται" αλλά να βάζει πχ και το μίνι της σε μια έξοδο;
    Τώρα που κολάει η σύνδεση της Μάγιας Τσόκλη με το αν είπε μια μπούρδα ο πατέρας της, δεν κατάλαβα. Δηλ "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα"; Η Μάγια φταίει αν ο πατέρας της είναι βλήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου αρέσει η επιθετικότητα και για να την εκτονώσω κάνω αγώνες πυγμαχίας. Εάν το συναντήσω αυτό τον ΑΥΝΑΝΑ στο δρόμο θα παρεξηγηθεί εάν του επιτεθώ στέλνοντας τον για 6 μήνες με κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Νομίζω από τα λεγόμενα του όχι γιατί με προκαλεί. Άρα συνέλληνες βαράτε τον στο ψυχρό. Μπορεί να σας κεράσει και φαϊ μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ/Σ'ΟΛΗ ΤΗ
    ΓΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ./ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΕΞΟΔΕΥΕΙ/
    ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ?/

    ΝΑΧΕΙ ΒΟΥΛΗ ΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ/ΜΕ
    ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,/
    ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ/ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ
    ΤΟΝ ΑΕΡΑ./

    ΝΑΧΕΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΦΡΟΥΡΑ/ΚΑΙ ΝΑ
    ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ,/ΚΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ
    ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝΕ /ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΓΥΡΕΥΟΥΝΕ./

    ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΥΣ/
    ΝΑΧΕΙ ΕΠΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ/
    ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΧΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ/
    ΚΑΙ ΔΟΞΗΣ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΑΤΑ./

    ΝΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ Θ Η Λ Υ Κ Ο Υ Σ,/
    ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ,ΦΘΙΣΙΚΟΥΣ/
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΝ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΔΥΝΟΥΝ/
    ΚΑΙ Φ Ω Ν Η ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ./

    ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΑ ΚΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΚΙΑ,/
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙΑ,/
    ΧΙΛΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ,/
    Ν'ΑΥΞΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ Ψ Ε Μ Μ Α Τ Α.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.