28/8/10

Απέσυρε τις καταθέσεις του στις ευρωπαϊκές τράπεζες το Ιράν

Η Κεντρική Τράπεζα Ιράν, πρόλαβε και απέσυρε από τις τράπεζες στην ΕΕ όλες τις ιρανικές καταθέσεις, αποφεύγοντας πιθανές κυρώσεις.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας του Ιράν γνωστοποίησε σήμερα ότι η χώρα του πρόλαβε να αποσύρει όλες τις ιρανικές καταθέσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σε μία προσπάθεια να αντιπαρέλθει
τελευταίο «γύρο» διεθνών κυρώσεων σε βάρος του, λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.
«Από την ώρα που έχουμε αποσύρει όλες τις καταθέσεις μας από την Ευρώπη, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας στην Τεχεράνη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις αυτές», τόνισε ο Μαχμούντ Μπαχμανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.
Όμως, ο κ. Μπαχμανί δεν αποκάλυψε, ούτε πότε έγιναν οι εν λόγω αναλήψεις, ούτε τα ποσά τους, ούτε τον τελικό προορισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι την 9η Ιουνίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε στην Τεχεράνη έναν ακόμα «γύρο» διεθνών κυρώσεων, τις τέταρτες κατά σειρά μετά από το 2006, που περιελάμβαναν και τη δέσμευση ιρανικών τραπεζικών κυρώσεων στην αλλοδαπή, «σε μία προσπάθεια παρεμπόδισης κίνησης ιρανικών κεφαλαίων σχετικών με το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν». Αυτή η εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υλοποιήθηκε με πολύ αυστηρότερο τρόπο και από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ.
Στο Ιράν ανακοινώθηκε επίσημα στην αρχή Αυγούστου ότι «οι εισαγωγές από ΗΠΑ και ΕΕ μειώνονται (...) προς όφελος της ιρανικής βιομηχανίας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ναι αλλά η συμπεθερα του μπατζανακη της ξαδερφης της σπιτονοικοκυρας του Γ' γραμματεα της πρεσβειας του Ιραν στην Ζυριχη εχει ακομα τις καταθεσεις της στις ευρωπαϊκες τραπεζες.


    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.