22/8/10

Γιατί Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να συμμαχήσουν με το Ισραήλ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
Η επίσκεψη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ και οι πληροφορίες ότι, εκτός των άλλων, φαίνεται να έγινε συμφωνία συνεργασίας και στον αμυντικό τομέα, πυροδότησε διάφορα σχόλια και αναλύσεις. Έλληνες αναλυτές, Κύπριοι, ακόμα και η αμερικανική δεξαμενή σκέψης, «Στράτφορ», ασχολήθηκαν με αρνητικό τρόπο για τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ. Αφού ανασύρθηκαν τα γνωστά αντιϊσραηλινά σύνδρομα και κατηγορίες, η Αθήνα χλευάστηκε ότι ουσιαστικά χρησιμοποιείται από το Ισραήλ για να εξοργίσει την Τουρκία, εξαιτίας του γνωστού επεισοδίου με τους ακτιβιστές και την τραγική κατάληξή του. Ακόμα διατυπώνονται θέσεις ότι η αδύναμη, οικονομικά, Ελλάδα, δεν έχει τα ερείσματα αξιόπιστης προσέγγισης είτε των Αράβων είτε του Ισραήλ και, συνεπώς, είναι άνευ αντικειμένου η θέση ότι επιβάλλεται η προσέγγιση και στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ, αφού αυτό δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Τουρκία, για πολλούς λόγους.
Ας δεχθούμε χάριν συζήτησης ότι όλα όσα Έλληνες και ξένοι αναλυτές καταγράφουν, με μία ισχυρή δόση χαιρεκακίας και έκδηλης ειρωνείας προς την πολιτική της Αθήνας, σε συνάρτηση και προς την Κύπρο, είναι ορθά. Τι εισηγούνται, λοιπόν; Η Ελλάδα και η Κύπρος να παραμείνουν στη σημερινή κατάσταση, αναμένοντες πότε ο σουλτάνος Ερντογάν θα αποφασίσει να τις αποτελειώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Είναι γεγονός ότι, πρώτον, η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Δεύτερον, δεν μπορεί να αντισταθεί στην αποθηριωμένη Τουρκία που, ενώ ζητά από την Αθήνα μείωση εξοπλισμών, η ίδια επενδύει 50 δισεκατομμύρια για νέους εξοπλισμούς. Αυτό δεν λέγει τίποτε στους παροικούντες την ελληνική πρωτεύουσα ή τη Λευκωσία; Τρίτον, η Ελλάδα τρέμει κυριολεκτικά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, που η Τουρκία δεν σταματά να παραβιάζει και να αμφισβητεί, παρά τις γλυκανάλατες και κωμικές δηλώσεις Νταβούτογλου ότι, δήθεν, Έλληνες και Τούρκοι «είμαστε μια οικογένεια». Ωραία… οικογένεια, με το ένα μέλος να συμπεριφέρεται ως νταής και αδίστακτος εκβιαστής.
Η Αθήνα και η Λευκωσία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά. Θα πρέπει, κατά τους Έλληνες και ξένους αναλυτές, να παραμείνουν σε αυτήν την οδυνηρή θέση, ως έτοιμα σφάγια προσφερόμενα στους Τούρκους, επειδή, πρώτον, μια συνεργασία θα ενοχλήσει τους Άραβες. Ποιους Άραβες; Τον Άσαντ της Συρίας, που παραδόθηκε στην Τουρκία; Τον ανεκδιήγητο δικτάτορα Καντάφι, προσφιλή σε μερικούς στο λεκανοπέδιο Αττικής, αυτόν που θεωρεί την Τουρκία ως τον «δούρειο ίππο του Ισλάμ» στην ΕΕ; Ή τον αιμοσταγή δικτάτορα του Σουδάν, αυτόν ακριβώς που η Τουρκία προστατεύει και χαϊδεύει, προκαλώντας την μήνιν των Αμερικανών και των Ευρωπαίων; Δεύτερον, μήπως θα ενοχληθεί η Αλ Κάιντα, της οποίας ο δεύτερος τη τάξει, Αλ Ζαουάχρι, καλεί την Τουρκία να διακόψει σχέσεις με το Ισραήλ; Τρίτον, η Αίγυπτος θέλει και επιθυμεί διακαώς συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως και σεϊχάτα και εμιράτα του Κόλπου, διότι δεν έχουν δελεαστεί από τα επικοινωνιακά τερτίπια της Άγκυρας και, περισσότερο, ανησυχούν από τα νεο-οθωμανικά και μεγαλοϊδεατικά σχέδιά της για την περιοχή.
Οι αραβόφιλοι των Αθηνών δεν εξηγούν πώς, συγκεκριμένα, οι Άραβες έχουν βοηθήσει και πόσο τον ευρύτερο Ελληνισμό, πέραν κάποιας υποστήριξης στον ΟΗΕ. Ρωτάμε ξανά: Πού η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να στραφούν για να αναζητήσουν βοήθεια, συνεργασία και υποστήριξη; Ας δεχθούμε ότι, τάχα, το Ισραήλ θέλει να εκβιάσει ή να εξοργίσει την Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις του έφτασαν στο χειρότερο σημείο, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες, κατά τις αναλύσεις, δεν αποτελούν «φόβητρο» ή αντίβαρο στην τουρκική απειλή ή στον τουρκικό εκβιασμό. Δηλαδή, να εννοήσουμε ότι τώρα το Ισραήλ θέλει να… παίξει με την Αθήνα και την Κύπρο, επειδή θύμωσε με την Τουρκία; Όλοι αυτοί λησμονούν ότι από το 1996, για να μη πάμε πιο πίσω, το Ισραήλ είχε προτείνει στην Ελλάδα του Σημίτη τη συνομολόγηση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας και η Αθήνα την απέρριψε, για να μην… τσαντίσει τους Άραβες «φίλους» της. Και το Ισραήλ, φυσικά, έκανε τη συμφωνία με την πρόθυμη Τουρκία. Από την άλλη, με βάση και όσα μας είπαν πριν από μερικούς μήνες ανώτατοι αξιωματούχοι του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, το Ισραήλ ανέκαθεν επιδίωκε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο σε όλους τους τομείς, ειδικά και στον στρατιωτικό.
Οι Ισραηλινοί προτάσσουν τρία επιχειρήματα: Πρώτον, η Ελλάδα και η Κύπρος, όντας και μέλη της ΕΕ, είναι οι μόνες δύο χώρες, που δεν είναι μουσουλμανικές, είναι δημοκρατικές και με αυτές μπορούν καλύτερα να συνεργαστούν σε όλους τους τομείς. Δεύτερον, το Ισραήλ έχει μεν στενές σχέσεις με την Τουρκία, όμως αυτές διέρχονται, την τελευταία 8ετία (επί διακυβέρνησης του ισλαμιστή Ερντογάν), από σαράντα κύματα. Πολιτική του Ερντογάν, καθ’ υπόδειξιν Νταβούτογλου, είναι η σταδιακή απονομιμοποίηση του κράτους του Ισραήλ. Σε τι διαφέρει η τουρκική πολιτική από εκείνην του Αχμαντινετζάντ και σκληροπυρηνικών Αράβων, που διακηρύσσουν την εξαφάνιση του Ισραήλ; Τρίτον, το Ισραήλ θεωρεί τα νεο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας για ανάδειξή της σε περιφερειακή και, ίσως, μελλοντικά, σε υπερδύναμη ως μέγιστο κίνδυνο για την ύπαρξη, την ασφάλεια και τα συμφέροντά του. Γι’ αυτό αναζητεί αιτιολογημένα αξιόπιστους και σοβαρούς μη μουσουλμάνους συμμάχους, που νομιμοποιούνται να ανησυχούν από τις εκτυλίξεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού και τις απειλές εναντίον της χριστιανικής Δύσης. Οι πλησιέστερες και αμέσως αποδεκτές χώρες, με τις οποίες θέλει να συνάψει συμμαχία, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.
Αυτό είναι λάθος; Αν πιστέψουμε Έλληνες αναλυτές, αυτό είναι περίπου… έγκλημα! Εναντίον ποίων; Μα, των φίλων τους Αράβων, φυσικά. Στο σημείο που βρίσκονται, όμως, η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχουν πολλές επιλογές. Πρώτον, οι ηγέτες τους καλούνται να ανασυντάξουν τις δυνάμεις, τα μυαλά και τις δυνατότητες του Ελληνισμού, να συσπάσουν τους μυώνες τους, να προσγειωθούν και με ωμό ρεαλισμό να αναζητήσουν στηρίγματα και ερείσματα για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Αυτά τα συμφέροντα, άνευ ουδεμίας βλάβης των σχέσεων με φίλια αραβικά κράτη, αρκετά από τα οποία διατηρούν σχέσεις με το Ισραήλ, προστατεύονται και θωρακίζονται με ισχυρές συμμαχίες. Μία από αυτές είναι με το Ισραήλ, είτε αρέσει είτε όχι. Δεύτερον, είναι προς τα ευρύτερα συμφέροντα του Ελληνισμού μια σοβαρή και αξιόπιστη συνεργασία με το Ισραήλ, σε όλους τους τομείς και ειδικά στον στρατιωτικό. Μια τέτοια συνεργασία εξυπονοεί στενότερη συνεργασία του εβραϊκού με το ελληνικό λόμπι και, δι’ αυτών, με Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές και άλλους παράγοντες για επηρεασμό της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος: Η Ελλάδα, περισσότερο, καλείται να αποβάλει, επιτέλους, αντιϊσραηλινά ή φιλοαραβικά χρόνια, ολέθρια σύνδρομα και να κατανοήσει ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, της ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας και, τελικά, της ελευθερίας της, έναντι της συνεχώς πυκτεύουσας και αδίστακτης Τουρκίας, δεν θα γίνει με την αδιέξοδη επιχείρηση εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου αλλά με στιβαρή και αξιόπιστη πολιτική προσέγγισης και συνεργασίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, οικονομική και στρατιωτική ισχυροποίησή της. Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος δεν απώλεσαν, αντίθετα αναβάθμισαν τη γεωπολιτική, στρατηγική και ενεργειακή σημασία τους, ιδιαίτερα μετά την πιστοποίηση ότι στα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κύπρου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για τα επόμενα 100 χρόνια. Ερώτηση: Πώς η Κύπρος θα διασφαλίσει και θα υπερασπίσει αυτά τα κοιτάσματα χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συμμαχίες; Δυστυχώς, η Ελλάδα ακόμα να συνεννοηθεί με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Η Ελλάδα και η Κύπρος οφείλουν, δικαιούνται και πρέπει να συμμαχήσουν με το Ισραήλ, για λόγους καθαρά εθνικών συμφερόντων και επιβίωσης. Το Ισραήλ από χρόνια επιδιώκει αυτήν τη συνεργασία και συμμαχία. Όταν το ελληνικό σπίτι -η Ελλάδα και η Κύπρος- καίγεται από τον αδίστακτο Τούρκο, ποιες αναστολές, ιδιοτέλειες, μικροπολιτικές ή στενόκαρδες αντιλήψεις ή ραγιαδίστικες προσεγγίσεις μπορεί να στηθούν εμπόδιο στην αναζήτηση βοήθειας για να σωθεί και να επιβιώσει;
Καθημερινή

17 σχόλια:

  1. Δεν είναι πολύ παράξενο για μια χώρα όπως η Ελλάδα που πολέμησε πολλές φορές: εκστρατεία Μ. Αλεξάνδρου έναντι Περσών, Ελληνική Επανάσταση του 1821 κάτα τους Οθωμανούς εισβολείς , Γερμανική κατοχή κτλπ για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της κατά των ιμπεριαλιστών, ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ από ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ και ΙΣΡΑΗΛ που είναι ιμπεριαλιστικές χώρες;

    Γιατί έχουμε προδότες πολιτικούς;
    Γιατί δεν φτιάχνουμε δικό μας αμυντικό και επιθετικό εξοπλισμό;
    Γιατί δεν προσφέρει την εκπαίδευση που πρέπει στους φοιτητές μας για να έχουμε μέλλον;
    Γιατί δεν εκμεταλλεύομαστε την κοινή μας ιστορία και τον κοινό μας πολιτισμό με κάποιες άλλες χώρες για να αποκτήσουμε δύναμη όπως κάνουν άλλες χώρες (π.χ. η Τουρκία);
    Γιατί έχουμε πουλήσει όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας σε ξένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αν οι Ελληνες κοιταξουν το συμφερον τους ποιος θα αγωνισθει για την ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας;Δεν βλεπω να διεκδικει τιποτα το Ισραηλ απο την Ελλαδα,ζητα βεβαια συνεργασια για τα συμφεροντα του πραγμα εντελως ηθικο και νομιμο.Αντιθετα η Τουρκια διεκδικει τη μιση Ελλαδα και καποιοι κοπτονται μηπως και θυμωσει.Εν κατακλειδι φρονω οτι ειναι καιρος να κανουμε συνεργασιες με βαση το συμφερον της Ελλαδας και οχι με τις ορεξεις του καθενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά-παιδιά η Galia στο U-tube μας εξηγεί πως μπορούμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ από τους αντισημίτες στο Wikipedia!
    Είναι αυτή με το τουρμπάνι στην κεφάλα και τα μυωπικά γυαλιά.

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/08/wikipedia.html


    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστό το άρθρο σε όλες τις προβληματικές που θέτει. Τι να τους κάνει τους Άραβες η Ελλάδα? Η Ελλάδα η Κύπρος και το Ισραήλ είναι οι μόνες δυτικές δημοκρατίες στην περιοχή. Η συνεργασία Ελλάδος -Ισραήλ ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ton Tzimako kai tis Lamakies tou tis eide kanenas??
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμμαχία μπορούν να κάνουν χώρες που απειλούνται από τον ίδιο εχθρό και έχουν κοινά προβλήματα.
    Η Ελλάδα δεν έχει κανένα κοινό σημείο με το Ισραήλ αφού αυτοί είναι κατακτητές και γενοκτόνοι, ενώ εμείς όχι.
    Ούτε απειλούμαστε από τους ίδιους εχθρούς. Εμείς έχουμε την Τουρκία, αυτοί τους Ιρανούς ή τους Άραβες/Παλαιστίνιους κλπ.
    Επομένως, προς τι η συμμαχία μαζί τους;
    Μήπως επειδή δεν γουστάρουν τώρα την Τουρκία που γούσταραν μέχρι χθες και που σύντομα θα ξαναγουστάρουν;
    Αυτός δεν είναι λόγος για συμμαχία!
    ΜΟΝΟΙ μας ο Ελληνισμός, μπορούμε να δώσουμε το μάθημα που πρέπει στους Τούρκους ό,τι ώρα νάναι φθάνει να το θελήσουν οι πολιτικοί μας.
    Οι Εβραίοι τι θα κάνουν; Μάθημα πατριωτισμού στους γιωργο-αντωνο-κωστάκηδες;;;

    Δείτε πώς δουλεύουν την προπαγάνδα τους οι Εβραίοι/σιωνιστές, δια στόματος ισραηλινής υπουργού !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=NVr34UdLoC0&feature=related

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δείτε την Galia που όταν βρίζει γράφει με ορνιθοσκαλίσματα.
    22 Αυγούστου 2010 10:05 μ.μ.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο τα καλυτερα το αρθρο! Καιρος να απαλλαγει η χωρα απο τις ορεξεις και τις προκλησεις του καθε μογγολου.Η πικρα και η λυσσαλεα αντιδραση αφ'ενος μεν αποκαλυπτει την εκταση των θυλακων της τουρκικης προπαγανδας και αφ'ετερου αποδεικνυει την ορθοτητα της επιλογης.Ακομα και τωρα που η κατασταση με την τουρκια εχει φτασει στο απροχωρητο οι παραχαρακτες εθνομηδενιστες με απυθμενο θρασος προσπαθουν να μας πεισουν οτι το μελλον μας ειναι στο πλευρο των ισλαμοφασιστων,αυτων που το μισος για την Ευρωπη και τον Χριστιανισμο περισσευει,αυτων που ονειρευονται να την κατακλυσουν και να την καταντησουν σαν τις χωρες τους.Επρεπε να περασουν απο το 1996 δεκαπεντε ολοκληρα χρονια ταπεινωσης και εξευτελισμου για να κανει την στρατηγικη κινηση ο Παπανδρεου κανοντας πολλους να χασουν τον υπνο τους.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να μην κάνουμε συμμαχία με το Ισραήλ και ούτε ένας, για να κάνουμε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ama thes na deis tin Galia den tin ksero ama dthes na deis ton GALIO opote theleis Tzimako opote theleis
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άρθρο είναι αξιόλογο και παραμένει ...άρθρο.Σε σχέση με τους φίλους συγγράφοντες όμως αισθάνομαι αρκετά ζαλισμένος με τις προτάσεις-άρθρα τους. Βέβαια παιδιάστικες δηλώσεις του στυλ να τους φάμε όλους κτλ τις προσπερνώ. Αυτό που οσμίζομαι όμως είναι ότι η πραγματική συμμαχία που προοθείται είναι τουρκία-ισραήλ-ελλάδα για να κλείσει συμπαγώς η ΝΑ μεσόγειος.Τα διάφορα μικρογεγονότα μπορεί να φαίνονται αγκάθι για την υλοποίηση της συμμαχίας αυτής, αλλά αν παρατηρήσουμε με προσοχή την διευκολύνουν να υλοποιηθεί διότι έτσι κατεβαίνουν οι αντιισρηλινοί τόνοι στην ελλάδα κτλ.Πάρτε τον χάρτη και δείτε τα εδάφη που επηρεάζουν ουσιαστικά οι ΗΠΑ σ'αυτη την περιοχή και δείτε ποιά δεν επηρεάζουν. Μέχρι το ιράν και την ρωσσία όλα έχουν πακτωθεί παρά τις επί μέρους ¨διαφορές¨ και άς γίνονται συρράξεις. Όσο για τους άραβες, μα ρε παιδιά οι έλληνες πετρελαιάδες από εκεί έχουν εφοδιασμό, είναι δυνατό να μην είμαστε φίλοι των αράβων?
    Και για τέλος λέω ότι αν στο μυαλλό δεν υπάρχει η έννοια συμβιβασμός τότε πολιτική δεν γίνεται. Ακόμα καλλίτερα , να έχεις την δυνατότητα να φτιάχνεις συμβιβασμούς άρα να έχεις από πριν τις λύσεις.
    jion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλτατε Σάββα…
    Αναρωτιέσαι αν η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ συνιστά έγκλημα…
    Αναρωτιέσαι έναντι ποίων συνιστά έγκλημα….
    Και φροντίζεις μόνος σου να απαντήσεις ότι συνιστά έγκλημα έναντι του αραβικού μπαμπούλα.

    Όχι φίλτατε Σάββα…
    Έγκλημα συνιστά. Αλλά δε συνιστά έγκλημα έναντι του Αραβικού μπαμπούλα.

    Συνιστά πρωτίστως έγκλημα έναντι του Ελληνικού και του Κυπριακού λαού…

    Συνιστά έγκλημα εθνικής αξιοπρέπειας…
    Συνιστά έγκλημα σε βάρος των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας…
    Συνιστά ένα ακόμα βήμα υποταγής στους σχεδιασμούς αυτών που εγκατέστησαν τον Αττίλα στην Κύπρο…
    Συνιστά ένα ακόμα βήμα υποταγής σ αυτούς που συνέταξαν το σχέδιο Αναν…
    Συνιστά ένα ακόμα βήμα υποταγής στα επικίνδυνα σχέδια στη μέση Ανατολή που τοποθετούν το Ισραήλ στο ρόλο του δημίου…
    Συνιστούν μια υποταγή επικίνδυνη και πολυεπίπεδη…
    Μια επιλογή που την έκαναν οι υποστηρικτές του σχεδίου Αναν…
    Μια επιλογή που την επέβαλε ο ραγιαδισμός και όχι κάποια εθνικά υπερήφανη στάση…
    Μια επιλογή που ενώ θα αποδυναμώσει περεταίρω τη διεθνή σχέση της χώρας, με κανέναν τρόπο δε θα συμβάλει στην αποδυνάμωση της τουρκικής επιθετικότητας…
    Με κανέναν τρόπο δε θα συνδυαστεί με γενικότερες ανατροπές στην εφαρμοζόμενη υποτακτική απέναντι στους Τούρκους εξωτερική πολιτική…
    Με κανέναν τρόπο δε συμβάλει στη δραστική επανεξέταση του συνόλου της εξωτερικής πολιτικής, ούτε καν των στοιχείων της που αφορούν στο Αιγαίο και στην Κύπρο…
    Πρόκειται για επιλογή που δεν καθιστά ούτε την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική ούτε τους Έλληνες περήφανους…
    Για μια επιλογή που συνοδεύει νέα δεινά τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στην Κύπρο.

    Λυπάμαι ειλικρινά αν μια τέτοια επιλογή βρήκε θλιβερούς υποστηρικτές στο πρόσωπο του Σάββα Ιακωβίδη.
    Δυστυχώς όμως φίλτατε Σάββα… τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

    Και για τη στερνή σου αρθρογραφία, δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να αισθάνεται περήφανος.
    Δυστυχώς!!!
    Τα σπίτια που καίγονται φίλτατε Σάββα, δεν τα σβήνεις πετώντας τους δυναμίτη από το παράθυρο.

    Όλο το άρθρο στου Κ. Κυριακόπουλου το μπλόγκ
    http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/08/blog-post_9805.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπρορι κανεις να μασς πει γιατι πρεπει να στηριζουμε τους Αραβες και ποια ειναι ΤΑ ΑΠΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΕ ΧΩΡΑ (κσι χωρις κενου περεχομενου λυρισμους οι οποιοι δεν θα επειθαν ουτε τα παιδακια της πρωτης δημοτικου)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 24 Αυγούστου 2010 12:35 π.μ.
    Εσύ τι "παιδάκι" είσαι της πρώτης δημοτικού η του νηπιαγωγίου με μακρυά παντελονάκια;

    Νιάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Τζίμης επί τω έργω... Μας προτείνει - με βάση πάντα τις συγκεκριμένες ε π ι λ ο γ έ ς του - να δούμε τι? Την ολοφάνερη προκατάληψη και φανατισμό μιας ακροαριστερής πρώην πολιτικού, η οποία είχε πει το αμίμητο "Όταν βλέπω τους Χαρεντίμ (υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι) μπορώ να καταλάβω το Χίτλερ"!(μιλάμε δλδ για πολύ "ανθρωπισμό"!)
    Αυτή η γυναίκα, η οποία ήταν δασκάλα και μάλιστα διετέλεσε κάποια λίγα φεγγάρια υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, φωτογραφιζόταν αργότερα και χωρίς κανένα ενδοιασμό με τον Αραφάτ, αυτό το κάθαρμα που έστελνε μικρά παιδιά στο θάνατο αγκαλιά με μια βόμβα!
    Η αλήθεια που αποκρύβεται είναι ότι οι φανατισμένοι του Ισραήλ, οι οποίοι διαπνέονται από έναν εξώφθαλμο παραλογισμό όταν μιλάνε για το κράτος του Ισραήλ, κάνοντας κριτική στην ίδια την ο υ σ ί α του ισραηλινού κράτους κι όχι στις ενίοτε λανθασμένες ενέργειες ή επιλογές του, προέρχονται από τους ακραίους θρησκευόμενους και τους ακραίους αριστερούς. Αυτούς τους τελευταίους εκμεταλλεύονται μια χαρά οι απανταχού ανθεβραίοι προκειμένου να "αποδείξουν" την "αλήθεια" των λόγων τους... Πραγματικά γίνονται γελοίοι στις απόπειρές τους αυτές.
    Όπως φαίνεται κι αλλού http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_1078.html και οι ίδιοι οι Κύπριοι πλέον έχουν καταλάβει ότι η στρατηγική λύση για Ελλάδα και Κύπρο στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή βρίσκεται στη συνεργασία με το Ισραήλ και την "ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ".
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ὁ έχθρὸς τοῦ ἐχθροῦ μου εἶναι φίλος μου.
    Ποιὸς θὰ περίμενε τὸ 1912 ἡ Ἑλλὰς νὰ βρεθῇ στὸ πλευρὸ τῆς Βουλγαρίας στὸν α΄Βαλκ. Πόλεμο, ὅταν πρὸ ὁλίγων μηνῶν ἐμαίνετο ἀκόμη ὁ Μακεδονικὸς Ἀγών;
    Μὲ τὸ Ἰσραὴλ δὲν μᾶς χωρίζει καμμία ἐχθρικὴ κατάστασις. Καὶ ἐκεῖ ὑπάρχει ἕνα -ἀκόμη καὶ παρὰ τὶς προσπάθειες διαφόρων- ἑλληνικὸν Πατριαρχεῖον.
    Ὁ Ἰσραηλινὸς, σὰν ἑβραῖος, εἶναι πάντοτε ἕνας συμφεροντολόγος, ἀλλὰ πάντοτε καὶ ἕνας ἀξιόπιστος συνέταιρος.
    Ἡ περιβόητος ἐμπορικὴ πίστις του, ἡ ὁποία ἀνὰ τοὺς αἰώνας τὸν καθιέρωσε σὰν οἰκονομικῶς ἀξιόπιστον φορέα, χαρακτηρίζει καὶ τὸ σύγχρονον κράτος τοῦ Ἰσραήλ.
    Ὑπομονετικοί, μεθοδικοί, οἱ Ἰσραηλινοί, βοηθοῦνται ἀπὸ τὸ ἰσχυρὸν ὁμογενειακὸν τους στοιχεῖον, ὅπου γῆς,χωρὶς νὰ ὑποτάσσουν τὰ συμφέροντα τοῦ κράτους των εἰς οὐδένα καλοβολεμένον Ἰουδαῖον τοῦ Σίτυ ἠ τῆς Γουὼλ Στρήτ.
    Μὲ τὴν ἀξῖνα στὸ ἕνα χέρι καὶ τὸ ντουφέκι στὸ ἄλλο, ἔχτισαν ἐκ τοῦ μηδενὸς τὸ νοικοκυρεμένο σπίτι τους καὶ ὑπερηφάνως, δείχνουν στὸν καθένα, ὅτι τὸ κράτος αὐτὸ μπορεῖ καὶ κυρίως θέλει, νὰ ὑπερασπίζεται μὲ κάθε κόστος, τὴν τιμὴν καὶ τὰ συμφέροντα τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ, ἀλλὰ καὶ κάθε ὁμοθρήσκου, σὲ ὅποιο μέρος τῆς Γῆς.
    Δι᾿ ἐμὲ δὲν τίθεται θέμα ἐπιλογῶν συμμάχου, πρὸ τῆς ἐκδοχῆς Ἰσραήλ.
    Μόνον ἕνα πρᾶγμα πρέπει νὰ προσεχθῇ καλῶς καὶ ὁ Ἕλλην πολιτικὸς ὁ ὁποῖος θὰ τὸ διαγνώσῃ ἐπαρκῶς, θὰ εἶναι ὁ μέγιστος.
    1. Πόσον μόνιμος καὶ γνησία δύναται νὰ εἶναι ἡ ῥῆξις τῶν τουρκοϊσραηλινῶν σχέσεων;
    2. Τὸ Ἰσραήλ, -ἂν τὸ θέλῃ-, δύναται νὰ ὑπαγορεύσῃ μίαν φιλλεληνικὴν στάσιν καὶ εἰς τὰς πανισχύρους ὁμογενειακὰς του δυνάμεις, κυρίως εἰς τὰς ΗΠΑ;

    Δυστυχῶς ἡ Τουρκία, ὑπὸ τὴν καθοδήγησιν ἄλλοτε τῶν ὑπολειμμάτων τῆς Ἑλληνορωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας (Φαναριῶται), ἀπέκτησε καὶ διατηρεῖ, τὴν θαυμαστὴν εὐελιξίαν τῶν διεθνῶν πολιτικῶν της κινήσεων.
    Ἂς μὴ λησμονῶμεν πῶς τὴν "ἐπάτησεν" ὁ περιβόητος Ἐθνάρχης, ὁ ὁποῖος ἐπίστευεν ὅτι ἔχει στὸ τσεπάκι του ἐκείνους ποὺ τοῦ φούσκωναν τὰ πανιὰ μέχρι τὸ 1920.
    Τοὐλάχιστον ἐκεῖνος κατάφερε, μὲ τὰ ἀπομεινάρια τῆς εὐφυΐας του, τελικῶς, νὰ βάλῃ μπροστὰ στὴν σπασμένη γυάλα μὲ τὸ γλυκό, ἄλλους, τοὺς ὁποίους μάλιστα εἶχε τὴν ἀγρίαν χαρὰν νὰ τοὺς δῇ τουφεκιζομένους, ἐπὶ ἐσχάτῃ προδοσίᾳ, καθ᾿ ἥν στιγμὴν ἐκεῖνος διὰ συνθήκης (Λωζάννη), παρέδιδε ἑλληνικὰ ἐδάφη (Ἴμβρος, Τένεδος) εἰς τὸν συφιλιδικὸν "φιλαράκον" του...
    Εὐχαριστῶ, Φρεάντλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 22 Αυγούστου 2010 8:25 μ.μ.,
    23 Αυγούστου 2010 1:48 π.μ.

    "Παιδιά-παιδιά η Galia στο U-tube μας εξηγεί πως μπορούμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ από τους αντισημίτες στο Wikipedia!
    Είναι αυτή με το τουρμπάνι στην κεφάλα και τα μυωπικά γυαλιά"
    ------------------------

    Τί έγινε "παιδιά-παιδιά"; Πήρα και άλλη προαγωγή; Από "αρουραίος στη φάκα", μετά "αρσενικοθήλυκο" ον και τώρα "έγινα" ξαφνικά homo sapiens?
    Η εξέλιξη του Δαρβίνου, δηλαδή, σε λίγους μήνες.
    Τί ήθελα τώρα και είπα "Δαρβίνος";;; Άνοιξα νέο αντι-σημιτικό topic...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.