2/8/10

Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με τον ελληνικής καταγωγής Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Αθήνα-Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ελληνικής καταγωγής Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδης (James Stavridis).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) Ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη (James Stavridis).

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ σε σχέση με το νέο στρατηγικό δόγμα και τη νέα δομή διοίκησης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, το Κόσοβο και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, η ελληνική συμμετοχή στις αποστολές του ΝΑΤΟ και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, είναι εγγονός πρόσφυγα από την καταστροφή της Σμύρνης. Ο «Ζορμπάς», όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, είναι ο πρώτος αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού και ο πρώτος ομογενής που κατέλαβε αυτό το υψηλό αξίωμα, 60 χρόνια μετά την ίδρυση της Ατλαντικής Συμμαχίας. Μιλάει ελληνικά, αν και δεν το διαφημίζει, και στο βιβλίο του, με τίτλο «Πλοίαρχος Αντιτορπιλικού» θυμάται με συγκίνηση ό,τι τον συνδέει με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

12 σχόλια:

  1. James Stavridis...να τον χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Giati Oxi pio einai to Provlima Syntrofe ??? An den itan kai autoi san ton Stauridi to Villayiet that itane pio konta apo oti einai tora..
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη ο Stavridis ειναι αυτος που φρεναρει το vilayet;Και πως το κατορθωνει;Απειλει οτι θα κανει χαρακιρι αν οι Τουρκοι τολμησουν να μας χτυπησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Δεν άλλαξε προς το αγγλοσαξωνικότερο το επώνυμο του.
    2. Μιλάει ελληνικά (σπάνιο πλέον, για όποιον γνωρίζει από 2η+ γενιά της ομογένειας).
    3. Δεν μιλά πολύ αλλά καταγράφει και γράφει.
    4. Άλλωστε αν δεν είναι σύμμαχος μας, ποιός είναι, ο... Πάγκαλος;_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπήρχε στην θέση του Σταυρίδη ένας τουρκικής καταγωγής, τα γουσουφάκια θα τον λιβανίζατε!!!
    Διότι ό,τι έχει σχέση με Ελλάδα, το μισείτε τουρκο/εβραιόδουλοι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας ειναι καλα οι Ελληνες σε ολλο τον κοσμο..

    Αλλα τι να σου κανει ο ανθρωπος, αν προσπαθησει να βοηθησει περας του επιτρεπομενου οριου λογο της θεσης του την Ελλαδα, το πολυ πολυ να τον δωσουν κατευθειαν στους προϊσταμενους του ο ΓΑΠ και η παρεουλα του!!

    Αμφιβαλει κανεις??

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι θετικό ότι ένας έθνος 17 εκατομμυρίων ανα την υφήλιο, κατακτά τέτοιες διακεκριμένες θέσεις. Επίσης, ο ναύαρχος αναφέρει την Τουρκική κτηνωδία κατά του Ελληνισμού στο βιβλίο του. Ελπίζω να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι υπάρχει ένας Ελλην σε ύπατη θέση στο ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία να προωθούν τα συμφεροντά τους ΄'απαξ κ βάλουν έναν άνθρωπο σε μια θέση. Ας στριμώξουμε κ εμείς μια φορά τους Τούρκους. Δεν περιμένω τίποτα από τους ""Ελληνόφωνους"" του ΠΑΣΟΚ, ελπίζω σε πολλά από την ομογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //ελπίζω σε πολλά από την ομογένεια.//

    Keep On Dreaming!
    Και ο Τενεντ ηταν επικεφαλης της CIA επι προεδριας του ηλιθιου Μπους του νεοτερου, αλλα η Ελλαδα ουδολως ωφεληθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν υπήρχε και η παραμικρή υπόνοια ότι θα επωφελούνταν η Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα από τον επικεφαλή της CIA πιστεύεις ότι θα του έδιναν αυτή την θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί νοιώθω υποχρεωμένος να συμφωνήσω με τον τζίμη ;;;Ναι, έτσι είναι..δεν περιμένουμε κάτι, όμως η μικρή λεπτομέρεια μας αρκεί.Καθώς καταλαβαίνετε οι ελληνοαμερικανοί είναι κατάρχήν αμερικανοί σε αντίθεση με τους ιθαγενείς αμερικανοέλληνες που είναι και αυτοι ....καταρχήν αμερικάνοι.Καληνύχτα σας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λογική απάντηση που έχω να δώσω στο θέμα είναι η εξής:
    Οι περισσότεροι(*) Έλληνες μετανάστες στην Αμερική είναι γνήσιοι γύφτοι.
    Κουτοπόνηροι, αρπακόλες, κολωγλύφτες, βλαχόμαγκες, μοστρατζήδες (με Μερσεντε ή Lexus) να κοιτάει ο ένας να βγάλει το μάτι τ΄ αλλουνού για οποιονδήποτε λόγο, κομμουνιστής ο ένας φασίστας ο άλλος, κλπ.
    Δυστυχώς.
    Ουδείς ασχολείται σοβαρά με θέματα της Πατρίδας με κλασσικότατο παράδειγμα την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι "Ελληνικές οργανώσεις και σύλλογοι" είναι μόνο για σουβλάκια, λουκουμάδες και πόσα εισιτήρια θα πουλήσουν στο ετήσιο φεστιβάλ τους.
    Δυο-τρία παραδείγματα:

    1) Όταν πριν μερικά χρόνια εδημιουργήθη το θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση προσπάθησα να κεντρίσω το ενδιαφέρον μερικών συμπατριωτών/μελών στην ενορία που ανήκω, ώστε να στείλουμε μια ομαδική διαμαρτυρία (σαν Έλληνες του εξωτερικού) στους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας. Τα e-mails που έστειλα έμειναν αναπάντητα ακόμα κι απ' τις απεσπασμένες ελλήνισες (εξ Ελλάδας) δασκάλες στο ελληνικό σχολείο που στεγάζεται σε κτίριο της Εκκλησίας. Στην δεύτερη προσπάθεια μου έλαβα απάντηση απ' την γραμματέα της Εκκλησίας ότι "την Μεγάλη Βδομάδα ασχολούμεθα μόνο με τα Πάθη του Χριστού" ή κάτι τέτοιο. Ήταν όντως Μεγάλη Έβδομάς. Σαν να μου έλεγε "παράτα μας ήσυχους".
    Την ίδια ή την επόμενη μέρα η ίδια γραμματέας με e-mail της ενδιαφερόταν να μάθει πόσα τσουρέκια θα αγόραζα για την Λαμπρή. (Συνηθίζεται εδώ συνταξιούχοι ενορίτισσες να ψήνουν και να δωρίζουν Λαμπριάτικα φαγητά στην Εκκλησία για έξτρα έσοδα).

    2)Όλοι μας (οι Έλληνες) εκπλαγήκαμε με το οξύ ανθελληνισμό (εσωτερικού και εξωτερικού) κρυπτόμενο στο μανίκι αρκετών, ο οποίος εξεδηλώθει με τον διπλό εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά.
    Μετά τις συλλήψεις των αλλοδαπών (συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών στρατιωτικών) έγραψα μια επιστολή και την έστειλα στο γραφείο "Ελληνοαμερικάνου" κόνγκρεσμαν ρωτώντας τον τι δουλειά είχαν οι Αμερικανοί της Σούδας σ' αυτήν την άθλια πράξη.
    Βεβαίως ο Κόγκρεσμαν έχει το τρόπο του αλλά και την πολιτική δύναμη να καθίσει στο σκαμνί και να ανακρίνει γαλονάδες του Πενταγώνου.
    Η επιστολή εστάλη τον περασμένο Φεβρουάριο. Όσο ο κόνγκρεσμαν απάντησε σε σας άλλο τόσο απάντησε και σε μένα παρά τα συχνότατα τηλεφωνήματα μου στο γραφείο του και τα ψέματα που μου πάσαραν οι "γραμματείς και φαρισαίοι" του.
    Παρόμοια επιστολή που έδωσα προσωπικό σε πρόεδρο Κρητικού τοπικού συλλόγου για να διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίαση τους και να πάρουν αποφάσεις μάλλον σκούπισαν μ' αυτήν τον πισινό τους οι ίδιοι οι Κρητικοί που το θέμα τους αφορούσε άμεσα.

    3) Πολλές φορές σε παρέες με Έλληνες πολλοί μου ξομολογούνται σε ανύποπτα χρόνο ότι έφυγαν απ την Ελλάδα να μην πανε φαντάροι.
    Αυτοί οι ίδιοι ξεχειλίζουν με "φιλελληνισμό" για την ελεεινή κατάσταση που μαστίζει την Πατρίδα μας σήμερα και από μακρόθεν φωνάζουν για το τι είναι καλό και τι όχι για την Ελλάδα. Περιτόν το ότι μένουν στην Αμερική για 30 και πλέον χρόνια και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου που σημαίνει ότι ο αμερικανός πολιτικός σε γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνη αν δεν βρίσκεσαι γραμμένος στους εκλογικούς κατάλογους τους.
    Οπότε όταν το εκλογικό σώμα της Αμερικής ξέρει ότι στα 2.5 εκατομμύρια Έλληνες ψηφίζουν μόνο 150-200 χιλιάδες μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου.
    Κατηγορώ τους εβραίους για πάμπολλα δείνά που έχουν φέρει στον Κόσμο. Τους βγάζω όμως το καπέλο διότι είναι οι μοναδικοί που ο ένας βοήθα τον άλλο και όλοι μαζί το Ισραήλ τους. Έτσι κυβερνούν και τον κόσμο.
    Αυτά και οποίος κατάλαβε-κατάλαβε.

    (*)Είπα οι περισσότεροι, όχι όλοι.



    Δαμασκηνός Γυρομέρης
    Οδηγός σκουπιδιάρικου
    Υπάλληλος της πόλης του Σικάγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.