26/8/10

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ «ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ» ΚΙΝΔΥΝΟΣ



του Α. Ανδριανόπουλου

Για χρόνια στην ελληνική δημόσια ζωή κυριαρχούσε ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Κι αυτός αφορούσε βέβαια στην Τουρκία των στρατηγών. Των κληρονόμων δηλ. της Κεμαλικής παρακαταθήκης. Η Τουρκία που μας απειλούσε ήταν η χώρα που για δεκαετίες συρρικνωνόταν και που είχε υιοθετήσει σαν στρατηγικό αξίωμα την πρόκληση εντάσεων εκτός των συνόρων της ώστε να μην χρειασθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον αμφισβητήσεις των εθνικών της εδαφών
.

Το γεγονός και μόνο πως από τις αρχές περίπου του 20ου αιώνα η χώρα μας, όπως και άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Εγγύς Ανατολής, διεύρυναν τα εθνικά τους εδάφη ενώ η Τουρκία – σαν διάδοχος των Οθωμανών – περιόριζε τα δικά της αποτελούσε απόδειξη όλων των παραπάνω. Μια τέτοια Τουρκία μοναχά η ευρωπαική προοπτική θα μπορούσε να θέσει υπό έλεγχο. Διότι και την όποια της ανασφάλεια θα διασκέδαζε και τους θεσμούς της θα εκσυγχρόνιζε. Με την υπαγωγή τους στην λογική μιάς δυτικο-ευρωπαικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Η Τουρκία που τώρα έχουμε απέναντί μας δείχνει να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με άλλους προσανατολισμούς, ριζοσπαστικές επιδιώξεις και μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς. Στόχος των νέων ηγητόρων της Αγκυρας φαίνεται να είναι μια νέο-οθωμανική προοπτική. Με την ισλαμική σημαία να κυματίζει στην πλώρη της πολιτικο-κοινωνικής της κιβωτού. Κι’ αυτός επερχόμενος βίαιος κυματισμός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με την μικροσκοπική ασπίδα της ευρωπαικής προοπτικής. Διότι η Ευρώπη δεν είναι παρά υποσημείωση πλέον στις εθνικές επιδιώξεις της Αγκυρας. Πρώτιστος στόχος είναι η ηγεμονία στην περιοχή. Με όχημα έναν ξαναγεννημένο παν-ισλαμισμό.

Τα χαιδέματα με το Ιράν, οι συνεννοήσεις με την Χαμάς, η καταδίκη του Ισραήλ και η επιδίωξη να επανακτήσει η Κων/πολη την αίγλη του Σουνιτικού Σουλτανάτου δείχνει μια Τουρκία με άλλες επιδιώξεις και διαφορετικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς. Η εξέλιξη αυτή εξηγεί και κάποια φαινόμενα που δεν ήσαν εύκολο να διερμηνευτούν. Γιατί η Τουρκία ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση μουσουλμάνων της Ανατολής προς την Δύση, μέσω των ελληνικών εδαφών. Για ποιο λόγο έγιναν κινήσεις υποχωρήσεων προκειμένου κάποιο πλειοψηφικά Τουρκικό κομμάτι να εξασφαλίσει την ένταξή του στην ΕΕ (η Βόρεια Κύπρος). Γιατί σχεδιάσθηκαν κι’ εκτελέσθηκαν κινήσεις ρήξης με το Ισραήλ ώστε η Τουρκική ηγεσία να αποκτήσει πιστοποιητικά bona fides με τους μουσουλμάνους των Αραβικών χωρών. Και τόσα άλλα.

Σε μια μελλοντική προοπτική ισλαμοποίησης της Ευρώπης είναι φανερό πως η Τουρκία θα ήθελε να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου. Και η Ελλάδα, όπως και παλαιότερα στην ιστορία της, έχει τον ελάχιστα ζηλευτό ρόλο του πρώτου αναχώματος. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την οργανωμένη εισβολή του ακραίου Ισλάμ σε μια ανεκτική κι’ ακόμη ανύποπτη Δύση.

Δεν είναι τυχαία τα εμπόδια που βρίσκει η Τουρκία στην προσπάθειά της να εισχωρήσει σε χώρες με Τούρκικες ρίζες στην γλώσσα τους και με ισλαμικούς κυρίως πληθυσμούς. Το Καζακστάν όμως και το Ουζμπεκιστάν είναι δεδομένο πως βλέπουν τους κινδύνους και κλείνουν τις κεκρόπορτες. Η Βρετανία όμως από την άλλη μεριά, με πολλούς να αποκαλούν πλέον την πρωτεύουσά της Λονδονιστάν λόγω της ανεξέλεγκτης στην ουσία διασποράς εκεί του ακραίου Ισλάμ, επιχειρεί να κολακεύσει την Τουρκία και να της ανοίξει τις θύρες της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα το ζήτημα είναι ακραία επιτακτικό. Κι οφείλουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Και για την εξωτερική μας πολιτική. Αλλά και για τις εσωτερικές μας επιλογές. Καμία ανοχή κατ’ αρχήν στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες. Οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται και συνιστούν ανατρεπτικό κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής. Κάθε παράνομη είσοδος στην χώρα οφείλει να θεωρείται αδίκημα. Κι’ όσοι τρίτοι το σχολιάζουν αρνητικά (Διεθνής Αμνηστία, Ευρωπαικές χώρες) ας κληθούν να αναλάβουν το κόστος της συντήρησής τους και την προώθησή τους στις δικές τους χώρες. Ανέξοδες παρατηρήσεις δεν χρειαζόμαστε άλλες.

Το κυριότερο όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η Τουρκία αποτελεί συνειδητό εργαλείο προώθησης του ακραίου Ισλάμ προς την Δύση. Πάνω σ’ αυτή την στρατηγική αντίληψη θα πρέπει εφ εξής να οικοδομήσουμε τις πολιτικές μας. Και απέναντι στον εξ Ανατολών γείτονά μας, αλλά και προς τους ευρωπαίους και αμερικανούς συμμάχους μας.

11 σχόλια:

  1. Tι με λες ! τι με λες !Ο κ. Αδριανοπουλος αρχισε να ανακαλυπτει τον ισλαμισμο τι με λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα οι νεοφιλελευθεροι εχουν πιο πολυ μυαλο αποτους κομουνιστες και αριστεριστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμαι προβλημα με μουσουλμανους ,ισλαμιστες τουρκους ταλιμπαν ,μουσουλμανους,φυσικοι συμαχοι μας τα εθνοι που εχου προβλημα ισλαμισμου εκτος ΝΑΤΟ ,ινδια,ρωσια,κινα,ομορα ,βουλγαρια , ισραελ ,εντως ΕΕ ολα ,ο μουσουλμανος εναι η ναρκη του ισλαμιστη ,διοτι μεταμορφονεται ανα πασα στιγμη τσιχατζιστας ,επιδιωκοντας τον παραδεισο και της 72 παρθενες που των περιμενουνε ,οπως του εταξε ο παιδοφυλος προφυτης του μοχαματ, η ,μουχαματ,οι κοινοτηται των χριστιανων χριαζονται αμεση βοειθια ,κοπτες αιγυπτου,χριστιανοι συριας,λιβανου, ιρακ ,αιθυοπιας,σουδαν ,και σομαλιας αμεση αναγκη υποστηρηξης των χριστιανικων κοινοτητων κατω απο ισλαμιστες τι κανει η εκκλησια της Ελλαδος,τι?τους σφαζουναι και δεν λεμε κουβεντα ντροπη .την ινδομνησια οπου ειπαρχει ισλαμ , οι χριστιανοι πρεπει να ενωνονται,κατα του ισλαμοναζισμου .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=TkGQmCZjJ0k Colonel Allen West Answers a Marine's Question about Islam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πολιτικός συντάκτης και συγγραφέας Michael Peter 21/08/2010"Ευρώπη και κοσμήτορες"μεταξύ των άλλων έγραψε.
    -Γιατί να πολεμήσουμε, αφού μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι η να φύγουμε και να τραβήξουμε μακριά; Η Περσία ήταν μια ανεκτική, πολικοσμοκη-ανοικτή δυναστική αυτοκρατορία και οι Έλληνες θα περνούσαν πολύ καλά υπό την δυναστεία των. Εντούτοις οι Ελληνες αυτοί οι επίμονοι"ξεροκέφαλοι"αντιστάθηκαν, πολέμησαν.
    -Οσο οι Έλληνες με τον Αλέξανδρο πολεμούσαν τους Πέρσες στο νότο και ανατολή, οι Ρωμαίοι μπόρεσαν ανενόχλητοι να καλλιεργούν τη γη τους, να αποκτήσουν δύναμη και αργότερα να επεκταθούν.

    Οι μετανάστες είναι φύλλα στον αέρα, σήμερα εδώ, αύριο εκεί, μεθαύριο σε μια άλλη ήπειρο.

    "Αν κάποιος χρειάζεται σπαθί για να υπερασπιστεί την οικογένεια του δεν το παραγγέλνει από το κατάλογο Solingen αλά το σφυρηλατεί μόνος του."
    ifo EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!
    ΚΑΙ ΣΤΟ FACE ΒΟΟΚ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ! ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΟΛΟ ΦΑΚ ΚΑΙ ΦΑΚ ΓΚΡΕΚ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ... ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμμέσως πλην σαφώς ο Ανδριανόπουλος θεωρεί δεδομένη την ισλαμική επικράτηση σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής ζωής ενώ δεν αναφέρεται πουθενά σε κεμαλισμό και στην παλιά φιλοδυτική Τουρκία.
    Άρα οι ισλαμικές, μουσουλμανόφιλες αντιισραηλινές επιλογές θα σημαδευσουν την πολιτική της Τουρκίας στις επόμενες δεκαετίες βάζοντας το φιλοδυτικό φιλοισραηλινό κεμαλικό κατεστημένο στο περιθώριο.Όχι μόνο έχει επικρατίσει το Ισλάμ στην Τουρκία αλλα υπάρχει κίνδυνος εξαγωγής του στην δυτική Ευρώπη.
    Το κείμενο είναι μια καλή απάντηση σε όλους εκείνους που χρησημοποιούν το επιχείρημα τι θα γίνει αν επιστρέψουν οι κεμαλιστές, ή τι θα γίνει αν τα ξαναβρούν Τουρκία- Ισραήλ.
    Ο Ανδριανόπουλος όχι μόνο μας μιλά για ισλαμοποίηση της Τουρκίας αλλά μας προειδοποιεί ότι αν δεν παρθούν μέτρα και μάλιστα σκληρά κατά μετανάστευσης η ίδια η Ελλάδα απειλήται με ισλαμοποίηση δημογραφική ισοπέδωση εξανδραποδισμό, με χάσιμο, απώλεια του εθνικού πολιτισμού και της εθνικής της ταυτότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο ζηλωτής της ελεύθερης αγοράς και της ανοιχτής κοινωνίας είδε ξαφνικά το φώς του, όπως νομίζουν οι κομμουνιστοφαγοι ανωτέρω σχολιαστές; Μακάρι να ήταν έτσι.
    Η πρωτη και σημαντική παρατήρηση είναι ότι ο κ. Ανδριανόπουλος αποφεύγει επιμελώς να συστήσει να υιοθετήσουμε το όχι στην τουρκική ένταξη. Θα ήταν το μόνο λογικό μετά από όσα λέει. Αλλά δεν το κάνει επειδή δεν ταιριάζει με τις επιθυμίες των ΗΠΑ καιτης Αγγλίας προς τους οποίους μας συνιστά να κρατήσουμε σκληρή γλώσσα.
    Περιορίζει δηλαδή την αντίθεσή του σ'αυτό που ενοχλει ΗΠΑ/Αγγλία (την τουρκική πολιτική προς τους Αραβες)και ζητά να μετάσχει η Ελλάδα στην πίεση προς την Αγκυρα. Πέραν τουτου ουδέν.
    Το αίτημα "κανένας παράνομος μετανάστης" είναι απολύτως λογικο για κάθε ευνομούμενο κράτος. Η "μαγκιά" όμως να ζητάμε από τους ευρωπαίους να τρέφουν τους παράνομους δεν ειναι τίποτα απραπανω από απλή μαγκιά.
    Όσο για τους Αγγλους (που μόνο αθωοι ευρωπαίοι δεν είναι)το μόνο που σκέπτονται είναι η καταστροφή, ή αδυναμία, της ΕΕ, με κάθε τρόπο.
    Κανένα φως δεν είδε λοιπόν ο κ. Ανριανόπουλος. Προσπαθεί απλώς να εντάξει τη χώρα μας στο πλαίσιο των αντιτουρκικών αντιδράσεων για να ξαναγίνει πειθήνια η Τουρκία, όχι για να επωφεληθεί η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανώς ο κ Ανδριανόπουλος διάβασε το βιβλίο του Νταβούτογλου Στρατηγικό βάθος και κατάλαβε ότι ο νεο-οθωμανισμός του τριδύμου Ερτογάν-Γκιουλ - Νταβούτογλου δεν είναι αστεία υπόθεση. Όμως, ως υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο δεν γνώριζε ότι η πολιτική αυτή ακολουθθείται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ότι ο Νταβούτογλου πριν αναλάβει το ΥΠΕΞ ήταν μεγά-σύμβουλος του Ερτογάν!
    Η ευρωπαϊκή προοπτική ήταν ένας μύθος που καλλιεργήθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ επειδή βόλευε εφήμερες αμερικανικές υποθέσεις και πιο μόνιμους βρετανικούς σχεδιασμούς. Είναι τραγικό όταν οι πολιτικοί μας ομολογούν μέσα από τα κείμενά τους ότι υπνώττουν επί καιρό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α ρε ανδριανοπουλε, δικαιο εχεις αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν με πειθεις το τα πιστευεις αυτα που γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧω το δικαιωμα να ειμαι καχυποπτος με οτιδηποτε γραφει ο εν λογω κυριος? Οχι τιποτα αλλο αλλα υππτευομαι οτι Ο Τιπουειτος μαντεθει σωστα λογ και του προτεπου βιου του κυρου Ανδραινοπουλου!Αληθεια ποια να ειναι η αποψη της "Ισλαμικης μειοοτητας" (βλεπε τζιμη και ομαδεον?)
    Χρηστος Βουλγαρς απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.