12/8/10

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Εκτάκτως ερριμμένα
Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Δεν πρόλαβαν να σηκωθούν από το μεσημεριανό τραπέζι οι κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου και το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Πιρί Ρεΐς» ξαναβγήκε βόλτα και πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ώστε να μην ξεχαστεί η πιστή εφαρμογή του τουρκικού νόμου της 14ης Ιουλίου 2010 για σεισμογραφικές τρισδιάστατες έρευνες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ των τουρκικών ερευνών περιλαμβάνουν υφαλοκρηπίδα, η οποία πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Περιλαμβάνουν όμως και τμήματα υφαλοκρηπίδας που είναι αποκλειστικά ελληνική, στην οποία η Ελλάδα, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, έχει αποκλειστικά κυριαρχικά και οικονομικά δικαιώματα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με το Δίκαιο της Θάλασσας, οι σεισμογραφικές έρευνες σε υφαλοκρηπίδα ξένου κράτους είναι παράνομες και επιπλέον η ελληνική υφαλοκρηπίδα μπορεί να εκτείνεται και στα 200 ναυτικά μίλια (όχι μέτρα) από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΜΕ ΤΟ νόμο του Ιουλίου 2010, η Τουρκία αμφισβητεί, πέραν των άλλων, τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, ενώ παραλύει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και απαγορεύει τη δημιουργία ζώνης αλιείας.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ δηλαδή για ακόμα μία φορά και κυριαρχικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας. Οι μέχρι τώρα διεθνείς αντιδράσεις της Αθήνας, στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών, έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και άσφαιρες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναστείλει το σχεδιασμό της Αγκυρας.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και είναι αναποτελεσματικές. Εκτός από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας, τα οποία η Αγκυρα συστηματικώς και επιδεικτικώς ρίχνει αμέσως στο καλάθι των αχρήστων, το ΥΠΕΞ ενημέρωσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ότι η Αγκυρα πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η χώρα δεν παραδίδει σπιθαμή κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΟΙ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ελληνικές αντιδράσεις δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ επομένως που εγείρεται είναι μήπως έχει έλθει πλέον η ώρα να αναβαθμίσει η Αθήνα την αντίδρασή της. Και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η Αθήνα έχει το πλήρες δικαίωμα να καταγγείλει την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για παράνομες ενέργειες πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, που παραβιάζουν κυριαρχικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο Ασφαλείας και η καταγγελία της Τουρκίας καθίστανται, όσο περνά ο καιρός, επιτακτικές και για έναν επιπλέον λόγο. Επειδή ακριβώς η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί και κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, όσο καιρό η Αθήνα δεν καταγγέλλει την Αγκυρα για έρευνες στο Καστελόριζο και στις περιοχές της Θάσου, της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης και της Λήμνου, αυτομάτως ενδυναμώνεται στην πράξη η θέση της Αγκυρας ότι τα νησιά στερούνται υφαλοκρηπίδας. Δι' αυτού του τρόπου ισχυροποιείται ο σχεδιασμός της να θέσει όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αποκτώντας κυριαρχία επάνω τους, με αποτέλεσμα να επέλθει εθνικός και οικονομικός μαρασμός των νησιών αυτών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

14 σχόλια:

  1. "ΑΝ η δημοκρατια απογυμνωθει απο καθε εσωτερικο στοχο και μειωθει σε απλο ανταγωνισμο ομαδων η ατομων για την εξουσια,τοτε μπορει να ορισθει απλα σαν [ηγεμονια] των πολιτικων.Η πολιτικη δεν ειναι πλεον "λειτουργημα",αλλα "καριερα".[Η πολιτικη] εχει βραχυπροθεσμους στοχους,και ειναι επιλογη της καταλληλης τακτικης,γιαν τον δρομο προς την εξουσια...τα κομματα ,αντι να ειναι εκφραστες οργανωμενων και διαμορφωμενων "κοινωνικων αναγκων" στην διαδικασια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΙΣ,γινονται περισσοτερο ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΚΟΥΡΤ ΛΕΝΚ Βιβλιο "πολιτικη κοινωνιολογια" ....ΕΥΓΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΕΥΓΕ?ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΓΙΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.."ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της ηγεμονιας των ΕΛΙΤ " ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε σε μια εποχή πολιτικής ανωμαλίας,ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πάρει θέση υπέρ της Ελλάδος,προσφάτως μάλιστα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης πήρε μια πολιτική και όχι δίκαιη απόφαση,τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο την Τουρκία τη χρειάζονται πολύ και εμάς μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα,επομένως καλύτερα να είμαστε περισότερο προσεκτικοί.


    ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΧΑΓΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ δεν είναι οργανισμοί δικαίου αλλά πολιτικά εργαλεία κάποιων που ειδικά τώρα μας κάνουν ότι θέλουν,είναι κερκόπορτες τις οποίες θεωρώ σοφότερο να μην ανοίξουμε,δεν θα μας βγούν σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅτι κάνουμε διὰ τῆς ἰσχύος μας, πολιτικῆς, στρατιωτικῆς καὶ διπλωματικῆς. Ὅλα τ'ἄλλα ἄστα νὰ πᾶνε.Θᾶρρος καὶ ἀπόφαση χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΩΝΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΔΡΟΥΤΣΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΝΕΛΛΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράγραπτοις όρος της διεθνούς διπλωματίας είναι ότι εθνικό έδαφος και συμφέρον είναι ότι μπορείς αποτελεσματικά να υπερασπιστείς ...Εάν δεν μπορείς τότε σύρεσαι σε διαπραγματεύσεις, μετά σε υποχωρήσεις και εν τέλει σε οριστική απώλεια.τόσο απλό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΧΑΓΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ δεν είναι οργανισμοί δικαίου αλλά πολιτικά εργαλεία κάποιων που ειδικά τώρα μας κάνουν ότι θέλουν,είναι κερκόπορτες τις οποίες θεωρώ σοφότερο να μην ανοίξουμε,δεν θα μας βγούν σε καλό.
    12 Αυγούστου 2010 12:34 μ.μ."

    Σωστα τα λες ΚΙΚΟ αλλα σταματησες αποτομα χωρις να μας επεξηγησης οτι αυτα τα "πολιτικα εργαλεια" βρισκονται απο ιδρυσεως τους στα χερια των σιωνιστων, συμπεριλαμβανωμενων και των διαφθορεων της ψυχης του μεσου ανθρωπου, δηλ. των διεθνων ΜΜΕ, που ξεχασες.
    Πιθανως να ειναι και ο βασικος λογος που τα δημιουργησαν. Για να ριχνουν ολημερις σταχτη στα ματια του Κοσμου.
    Ουδεις εκατσε στο σκαμνι για το ατομικο Ολοκαυτωμα της Ιαπωνιας και για αλλα πιο προσφατα εγκληματα κατα της Ανθρωπωτητας. Ουδεις εκατσε η καθεται στο σκαμνι για την γενοκτονια του Λαου της Παλαιστινης.
    Γι αυτο βλεπουμε την παγκοσμια αδικια σ' ολο της το μεγαλειο προερχομενη απο την "ριζα του κακου" με αποτελεσμα αυτον τον αναβρασμο στο κοσμο και στην Πατριδα μας που καθε αλλο παρα εγγυηση για την ειρηνη και ευημερια της Ανθρωπωτητας ειναι.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την γενοκτονία του Κυπριακού Λαού απο τον τόπο του έχεις να μας πείς κάτι, Ομαδέων;

    Για την εθνοκάθαρση του Κυπριακού Λαού απο τις εστίες του έχεις να μας πείς κάτι, Ομαδέων;

    Για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας και της Καππαδοκίας, έχεις να μας πείς κάτι Ομαδέων;

    Για την γενοκτονία των Ασσυρίων και των Αρμενίων έχεις να μας πείς κάτι, Ομαδέων;

    -------->Οχι βέβαια. Καρφί δεν σου καίγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Achaean

    Για την συντελούμενη πολιτισμική γενοκτονία των Ελλήνων της Β. Ηπείρου; Οι Αλβανοί είναι μαθητές των Τούρκων και μάλιστα καλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΩΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΗ.

    ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ (ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ) ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Α.Ο.Ζ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΛΥΣΙΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Omadeon, τα παράπονα στον Έρντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ isxys

    >Σύμφωνα με τα κινέζικα Χρονικά οι πρόγονοι των Τούρκων έζησαν στα δυτικά της δυτικής θάλασσας. Συνιστούν ανεξάρτητο κλάδο της hsiung-nu. (Τους Ούννους). Ανήκουν στη φυλή A-shih-na.<

    Σωστό είναι αυτό. Οι Τούρκοι είναι συγγενές φύλλο με τους Ούννους, γι αυτό θεωρούν τον Αττίλα δικό τους ήρωα, έχουν το όνομά του και το χρησιμοποίησαν στο σχέδιο εισβολής στην Κύπρο.

    Η συμπεριφορά, άλλωστε, των Τούρκων σαν κατακτητών, σε τίποτε δεν διαφέρει απ' αυτήν των Ούννων και των υπολοίπων βαρβάρων φυλών.

    Δεν είναι τυχαίο που το ουγγρικά μοιάζουν πολύ με τα τουρκικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @13 Αυγούστου 2010 12:00 π.μ.

    Πονηρουλη μου εσυ. Παλι "ξεχασες" να υπογραψης.
    Τζιμη για βαλτην στο "ιδιαιτερο".


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    ΥΓ
    @ Αχαια:
    1) Η φωτογραφια που κοτσαρεις διπλα στην "ονοματοκαταγωγαρα" σου τι ειναι; Τραβεστι ισραελεεινοι φανταροι;
    2) Σου απαντησα στην ερωτηση σου (12 Αυγούστου 2010 8:05 μ.μ.) ΜΠΡΟΥΝΟ κλπ., αλλα βλεπεις ενεργοποιηθηκε ο δαιμων του τυπογραφειου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ "παίζεις" ΟμαδεοΤζιμάμη...
    Δεν κάνει... για σένα δηλαδή...
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι η Galia και αν και ορκίστηκα να μην ξανασχολιάσω εδώ μέσα έκανα μια μικρή εξαίρεση, αλλά ξέχασα να υπογράψω το σχόλιο μου της
    13 Αυγούστου 2010 11:59 μ.μ.

    Galia (η αυθεντική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.