31/8/10

Νέο «όχι» για Αφγανιστάν

Επιμένει το ΝΑΤΟ στα αιτήματά του για αύξηση της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το στρατιωτικό αρχηγείο της Συμμαχίας (SΗΑΡΕ) στις Βρυξέλλες προχώρησε ατύπως στη διερεύνηση της πιθανότητας να στείλει η ελληνική κυβέρνηση περίπου 100 άνδρες στο Αφγανιστάν ώστε να ενισχυθεί η δύναμη ασφαλείας του αρχηγείου της νατοϊκής δύναμης ΙSΑF στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική στο αίτημα αυτό, το οποίο όπως επεσήμαιναν στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές «καταδεικνύει τα αδιέξοδα, καθώς την ώρα που πολλές χώρες αποχωρούν ή εξετάζουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν ζητείται από την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίσιμα οικονομικά προβλήματα, να συμβάλει».

ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. Αυτός που έγραψε το άρθρο , να μας αναφέρει ακριβώς ποιές χώρες φεύγουν.
    Αλλα και ποιές έρχονται με περισσότερα στρατεύματα. Νομίζω πως το άρθρο δημιουργεί εντυπώσεις.
    Σιγά τα παραπάνω εκατό άτομα.
    2500 χιλιάδες αποστρατεύτηκανν στελέχη που δαπάνησε ο Ε.Σ. δισ $ για εκπαίδευση, και κανείς δεν λεεί τίποτα, ενώ έχουν όλοι εντστάσεις για 100 στρατιώτες που θα πάνε να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.
    Ντροπή υποκρισία, και ύποπτη πολιτική σε βαθμό επικίνδυνο.

    Νικοπολίδης Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πραγματικές συνθήκες μάχης; !
    1ον: Συγνώμη φίλε Αντώνη αλλά δεν μπορείς να αποφασίζεις πότε θα σκοτωθούν έλληνες στρατιώτες για ένα πουκάμισο αδειανό;
    2ον Αν σε ενδιαφέρει τόσο η εκπαίδευση να έρθουν πίσω και οι υπόλοιποι. Με τα χρήματα της παραμονής τους εκεί θα μπορούσαν να εκπαιδευθούν πολύ καλύτερα χιλιάδες έλληνες στρατιώτες σε συνθήκες που θα είναι πιο κοντινές σε ενδεχόμενο πόλεμο με "γείτονες"

    Παναγιώτης Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΝΑΤΟ τι δουλειά έχει στο Αφγανιστάν; Η μήπως λόγω
    Ελληνοισραηλινής φιλίας μας ζητούν να στείλουμε τους 100 φαντάρους;


    Γαύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΝΑΤΟ είναι απο τους πιο μεγάλους νταβατζήδες με τους οποίους έχουμε μπλέξει. Επειδή οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο με το Αφγανιστάν τρέχουμε εμείς να στείλουμε στρατεύματα. Βρε, ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μια διπλωματία που την ονομάζουν , στρατιωτική.

    Λεφτά υπάρχουν για αυτή την διπλωματία.

    Συμφέρον της Ελλάδος είναι να βρίσκεται όπου το ΝΑΤΟ η Τουρκία η Αλβανία και προσφάτως τα Σκόπια που κάνουν βόλτες στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ με το ΜΑCEDONIA στο στήθος.

    Βέβαια όταν κάποιοι αναφέρονται σε αυτό , το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν το αναφέρει για αυτο το κατηγορώ (και όχι εσάς οτυα αναγνώστες) για κακή πληροφόρηση στο θέμα του Αφγανιστάν.
    Όχι απο όλους του συντάκτες όμως.
    Το θέμα μας αφορά σε ανώτατο επίπεδο πάρα πολύ. Όποιος δεν το αναγνωρίζει , ή είναι απλά απληροφόρητος ή ύποπτος για ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον του Ελληνικού λαού.

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.