29/8/10

Βάσανα που ’χει και ο κομμουνισμός...



Tου Πασχου Mανδραβελη

Φυσικά θα διαψευσθούν οι ελπίδες (ή μήπως είναι σαρκασμοί;) όσων περιμένουν από το ΠΑΜΕ να διαδηλώσει στην επιχείρηση του ΚΚΕ «Τυποεκδοτική». Η εν λόγω εταιρεία προχώρησε αυγουστιάτικα σε 21 απολύσεις εργαζομένων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απολύσει άλλους είκοσι μέχρι τον Οκτώβριο. Εντάξει!

Σύντροφος, συντρόφου μάτι δεν βγάζει. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε παρά να κατανοήσουμε τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα-εργοδότης, αφού λειτουργεί σε καθεστώς αγοράς και οι οικονομικές συνθήκες το αναγκάζουν να συμπεριφερθεί σαν εκείνους που καταγγέλλει: «Στυγνός καπιταλιστής που σκέφτεται τον ισολογισμό και όχι τους ανθρώπους». Η εξήγηση ότι η «Τυποεκδοτική» απολύει για να μεγιστοποιηθεί ταχύτερα η μιζέρια του λαού και να έρθει η πολυπόθητη επανάσταση μάλλον δεν ευσταθεί.

Ομως: εκ του δισυπόστατου χαρακτήρα (από τη μία προστάτης των εργαζομένων και από την άλλη εργοδότης που απολύει εργαζόμενους) το ΚΚΕ κάτι έπρεπε να διδαχθεί. Οφειλε να κατανοήσει ότι τα προβλήματα της «Τυποεκδοτικής» τα έχουν κι άλλοι. Ετσι, προχωρούν σε απολύσεις, όπως ακριβώς κάνει το κόμμα του λαού. Οι απολύσεις λοιπόν μπορεί να αποτελούν μέγα πρόβλημα, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί σ’ αυτό. Αν μπορούσε το κράτος να τις απαγορεύσει, οι επιχειρήσεις -μαζί και η «Τυποεκδοτική»- θα έκλειναν οπότε θα είχαμε ακόμη περισσότερους ανέργους.

Αυτό που μπορεί να φροντίσει η πολιτεία είναι η μοίρα εκείνων που η καθοδική φάση του καπιταλισμού αφήνει εκτός παραγωγής. Να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας, να δημιουργήσει ευκαιρίες επανεκπαίδευσης, να δώσει διέξοδο στους χιλιάδες που μένουν εκτός δουλειάς, είτε επειδή απαξιώθηκαν οι δεξιότητές τους είτε διότι ο καπιταλισμός είναι κακούργος και λειτουργεί με σκαμπανεβάσματα, αντί να ακολουθεί ευθεία γραμμή. Ετσι κι αλλιώς το χρέος της πολιτείας είναι πρωτίστως προς τους πολίτες της και όχι προς τους συντελεστές παραγωγής, είτε αυτοί είναι εργοδότες είτε εργαζόμενοι. Πρέπει να κάνει κοινωνικό κράτος αντί να ρυθμίζει την οικονομική διαδικασία.

Δυστυχώς, για το ΚΚΕ αυτά είναι ψιλά και σοσιαλδημοκρατικά γράμματα. Παρ’ όλο που το ίδιο απολύει, από άμβωνος κηρύσσει την απαγόρευση των απολύσεων. Προφανώς μόνο των άλλων, αφού «ένα είναι το κόμμα» και μοναδικό...

17 σχόλια:

  1. οι κουμουνιστες ειναι ο τυπος του μονιμα αρνητικου ανθρωπου δεν ξερουν να κανουν τιποτα αλλο απο το να κατακρινουν (οι περισοτεροι εκ του ασφαλους) ξερουν να αποσυνθετουν οχι να δημιουργουν...και ειμαι περιεργος για το ποσες μερες θα αντεχαν ολοι αυτοι οι λεγομενοι κουμουνιστες μεσα σε ενα κουμουνιστικο κρατος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωστό και μη εξεραιτέο τσιράκι του Αλαφούζου αλλά και νεοφιλελεύθερο φερέφωνο της κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-τρόικα, συνεχίζει το πολύπαθο, και αποκλειστικό του, έργο της συκοφάντησης του μοναδικού κόμματος που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση σ'αυτούς που ξεπούλησαν τη χώρα.

    Πρώτα δεν άρεσαν, σ'αυτό τον τύπο "λειτουργών" της δημοσιογραφίας, οι μισθοί της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, μετά τα ανώνυμα κουπόνια, μετά η φάτσα της Παπαρήγα και του Χαλβατζή και τώρα οι απολύσεις της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ. Για την πολιτική θέση του ΚΚΕ, σαφώς ούτε λόγος, γιατί δεν τους συμφέρει.
    Ας μην πάνε λοιπόν να δουλέψουν για το κόμμα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ με 3,60 κινδυνεύοντας να χάσουν και τα 3 και τα 0,60 ανά πάσα στιγμή! Αυτοί ούτως ή άλλως είναι δημοσιογραφικές πόρνες πολυτελείας: ξέρουν να παίρνουν ποικιλοτρόπως (ως συκοφάντες, κομιστές, εκπρόσωποι τύπου, εκβιαστές, προβοκάτορες και ρουφιάνοι) πολλά χρήματα (και όχι 3,60 όπως στο Ριζοσπάστη) από κόμματα-κρατικά κονδύλια-συμφέροντα κάνοντας το "ρεπορτάζ" της συκοφάντησης αυτών που προσπαθούν να αλλάξουν το παθογενές υπάρχον σύστημα.

    Ας μας δείξουν πρώτα οι κ.κ. μεγαλοδημοσιογράφοι τα πόθεν έσχες τους και μετά ας το παίξουν δήθεν φιλεύσπλαχνοι για τα μέλη του ΚΚΕ που εργάζονται στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Η Παπαρήγα τουλάχιστον, μπορεί να παίρνει ανώνυμα κουπόνια υπέρ του κόμματος και να "απολύει" συντρόφους της, αλλά ούτε σε κότερα κάνει διακοπές ούτε έχει βίλες: Ένα διαμέρισμα μαζί με την κόρη της έχει και 100 ευρώ στην Τράπεζα. Επίσης, δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

    Τέλος, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο Μανδραβέλης έχει κάνει τόσο καλό ρεπορτάζ, που ούτε τη μαρτυρία ενός "απολυμένου" δεν έχει, που να κατηγορεί την αστική-ανάλγητη ηγεσία του ΚΚΕ που τον απέλυσε, ενώ ταυτόχρονα έχει ρουφιάνους στην ΚΕ του ΚΚΕ, που του πρόφτασαν και τις απολύσεις του Οκτωβρίου!
    Μπράβο κ. Μανδραβέλη! Πάντα τέτοια! Σας εύχομαι να γίνετε και Πάγκαλος (ή μεγάλος τραγουδιστής) κάποια μέρα!

    Υ.Γ.: 1) Αλήθεια για αυτούς που σχολάνε τα άλλα κόμματα και μένουν, ως ανεπάγγελτοι που είναι, άνεργοι γιατί δεν ανυσηχεί ο κ. Μανδραβέλης; Ο Κουλούρης τουλάχιστον έχει βγει και στην τηλέοραση και ζητούσε δουλειά γιατί τον σχόλασε ο Γιώργος...
    2) Τα stage και τους συμβασιούχους που απέλυσε ο Γιώργος γιατί δεν τους συμπονάει ο ευαίσθητος Πάσχος, αλλά μόνο τους ανέργους συντρόφους της Παπαρήγα; Οι μη κομμουνιστές άνεργοι δεν έχουν ψυχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά για την ταμπακιέρα δεν λέτε τίποτα.Όταν η οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείριση απολύει έστω και έναν εργαζόμενο, μαζεύονται καμιά εικοσαριά αργόσχολοι και κάνουν τους τραμπούκους έξω απ΄τα μαγαζιά, αλλά όταν πρόκειται για το δικό σου μαγαζάκι τότε ισχύουν οι νόμοι του κόμματος.Αλήθεια, ακόμα βάζουν τους Κνίτες να πληρώνουν όσα φύλλα του Οδηγητή δεν καταφέρουν να πουλήσουν στους δρόμους.Πάντως αυτό ίσχυε επί των ημερών μου στο "κόμμα του λαού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kourdistiri είπε...

    ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.....
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!
    29 Αυγ 2010 9:00:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:19 Γιατί είπε γενικά ποτέ τίποτα το ΚΚΕ για την ταμπακιέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @29 Αυγούστου 2010 12:21 μ.μ.

    Εσείς οι πιλοτολάγνοι είσαστε πολύ ενοχλητικοί και πολύ βλάκες.

    Γιατί ρε καλόπαιδο να παίρνει ο χειρισταράς της ΠΑ πάνω απο 2,000 ευρώ σύνταξη και να μην παίρνει ο Αστυνομικός;

    Το ξέρεις ρε καλόπαιδο ότι η ΕΛΑΣ έχει απο το 1984 97 νεκρούς;

    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1691&Itemid=346&lang=

    Πόσοι χειρισταράδες της Αεροπορίας πέσανε στο καθήκον απο το το 1984; Βάζω στοίχημα κάτω απο 30.

    ------------->Αντε γιατί έχει καταντήσει αηδία η λαγνία πρός τους χειρισταράδες της Αεροπορίας, ανθρώπους που είναι οι πιο καλοπληρωμένοι Στρατιωτικοί, ανθρώποι που δεν έχουνε δουλέψει στη ζωή τους παραπάνω απο 3 ώρες την ημέρα, και ανθρώποι που δεν απλώνουνε ούτε καφέ να φτιάξουνε αλλά τους τον φτιάχνει ο Σμηνίας.

    Και στο κάτω-κάτω της γραφής, εκτός απο τους Αστυνομικούς υπάρχουνε και οι Ναυτικοί οι οποίοι θαλασσοπνίγονταν μια ζωή και πλήρωναν εισφορές στα Δημόσια Ταμεία σε δολλάρια, την εποχή που τα Ελληνικά λεφτά κάνανε μόνο για πετσετάκια, προκειμένου να παίρνουνε συντάξεις πάνω απο 2000 Ευρώ.

    Και έρχεσαι εσύ σήμερα ο Πιλοτολάγνος το Φάνμπόι του τεμπέλη της Αεροπορίας και ζητάς να κόψεις τη σύνταξη του Ναυτικού που θαλασσοπνιγότανε 30 χρόνια και δεν γνώρισε ούτε παιδιά ούτε οικογένεια; Τι λές ρε, έχετε τρελαθεί τελείως ορισμένοι πρέπει να πάτε να κοιταχτείτε σε κανά γιατρό επειγόντως. Σας έχει φάει η χείρα με τα 5 ορφανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καλά ο κομμουνισμός δεν είναι φρούτο εβραϊκής εφεύρεσης και εισαγωγής στην Ελλάδα;



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εννοείτε ότι από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ απολύθηκαν μέλη η στελέχη του ΚΚΕ, τότε απλά δεν σας αφορά το ζήτημα κύριοι. Νομίζω πως ο τρόπος διάθεσης των κομματικών μελών είναι ζήτημα εσωκομματικό. Αφήστε να το λύσουμε μόνοι μας Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας ούτε τη συμπαράσταση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα τάχε η μαργιωρή ο "Κόκκινος Άνεμος" της έλειψε.
    Ε ρε χάλια να πιστεύει κανείς σήμερα ότι υπάρχουν πολιτικοί συνδυασμοι και ιδεολογίες για το καλό και το δίκαιο του κάθε ανθρώπου. Διαίρει και βασίλευε που λέει και ο σοφός εβραίος.



    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια σαν του 29/8/2010 2:30 μ.μ. αποτελούν τεκμήρια της γενικότερης αποβλάκωσης σε βαθμό ανηθικότητας και αχαριστίας που χαρακτηρίζει αξιοσημείωτο ποσοστό των νεοελλήνων και την οποία επιθυμούν να την δημοσιοποιούν κιόλας υπό τη μορφή άποψης (Εμ, τι βλάκες θα ήταν άλλωστε...) Δεν φείδεται δε χαρακτηρισμών βαπτίζοντας ως πιλοτολάγους όσους διαφωνούν. Προφανώς με τα δικά του μέτρα και σταθμά ένας όμοιας αντίληψης και ποιότητας βλακείας σαν τον παραπάνω αλλά με την αντίθετη γνώμη θα τον χαρακτήριζε μπατσολάγνο. Δυστυχώς τύποι σαν τον παραπάνω αντί να τελούν υπό δικαστική αντίληψη ψηφίζουν κιόλας, απολαμβάνουν δημοσίων αξιωμάτων, λειτουργών, ασκούν δημοσιογραφεία και διαμορφώνουν γνώμες κλπ. Ο παραπάνω βλάξ όπως παρακάτω θα αποδείξω βάζει στοίχημα -και το χάνει κιόλας- καταστρέφοντας μόνος του όλο το επιχείρημά του που βασίζεται στον μικρό αριθμό όπως μας λέει νεκρών "χειρισταράδων" (και μόνο αυτός ο προσβλητικός του χαρακτηρισμός προς πεσόντες στο καθήκον είναι ενδεικτικός της ψυχοσύνθεσης και της ποιότητας του ανδρός) της Π.Α. από το 1984 ως σήμερα και τον υπολογίζει σε... 30.(Ως βλάκας όλα τα ξέρει ή τουλάχιστον κάνει εξαιρετικές εκτιμήσεις) Βέβαια ως όχι απλώς τυπικό αλλά εξαίρετο δείγμα μασίφ βλακός και φυγόπονου νεοελληνικού γραικυλίδιου ούτε καν σκέφτηκε την αναζήτηση στο διαδίκτυο π.χ. στο λεύκωμα πεσόντων. Σε 10 δευτερόλεπτα θα ανακάλυπτε πως ο αριθμός των πεσόντων ιπταμένων της Π.Α. από το 1984 ανέρχεται σε περίπου 100, όσο δηλαδή αυτός των νεκρών αστυνομικών. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος αν αναλογιστούμε πως ο αριθμός των ενεργών ιπταμένων της Π.Α. είναι δεκάδες φορές μικρότερος από αυτόν των ενεργεία αστυνομικών με τους οποίους κάνει τη σύγκριση. Τα υπόλοιπα περι φραπέδων κλπ είναι φαιδρότητες ανάξιες σχολιασμού. Για τους ναυτικούς βεβαίως έχει δίκιο όμως συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Παρακαλώ να μην θεωρηθεί πως πρόθεση μου είναι η απαξίωση των θυσιών των πεσόντων ελλήνων αστυνομικών ή της προσφοράς των ενεργών στελεχών της Ε.Α. Είτε κατηγοριοποίηση της θυσίας ανάλογα από που προέρχεται. Κάθε ζωή είναι ιερή και όταν αυτή χάνεται στο καθήκον απλώς στέκεσαι με σεβασμό. Παρέθεσα απλά στατιστικά στοιχεία στους φίλους επισκέπτες του blog γιατί ενοχλούμαι, απεχθάνομαι και απαξιώνω -όπως και πολλοί άλλοι- αφάνταστα τους αγνόμωνες.(άλλο ένα χαρακτηριστικό του βλάκα) Είτε αυτοί προσβάλουν την ΠΑ είτε την Ελλ. Αστυνομία, είτε όποια άλλη κατηγορία ανθρώπων που θρηνεί νεκρούς.

    Ευχαριστώ
    Σ.Π.

    Υ.Γ. αδελφικούς φίλους αστυνομικούς έχω, μα πιλότο της Π.Α. κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλ αυτοί που παίρνουν μεγάλη σύνταξη τους τη χαρίσανε ρε, φιλαράκι; Καρτήσεις δεν τους κάνανε όσα χρόνια δουλεύανε; Δηλ εμ, τους κρατούσανε λεφτά τόσα χρόνια εμ, θα τους τα φάνε και απο πάνω;
    Επιπλέον, όταν είσαι κομμουνιστής δεν απολύεις; Τυπώνουν και λεφτά μήπως; γιατί άλλο τρόπο να μην απολύεις όταν το ταμείο είναι μείον δεν νομίζω ότι υπάρχει. Ή μήπως όταν είσαι κομμουνιστής δεν συντηρείς την γενια των 700 (και 600 και 500) ευρώ; Πόσα πληρώνουν ; κανά εκατομμύριο;
    Αντί να λέμε βλακείες καλύτερα να σκεφτόμαστε λίγι πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @30 Αυγούστου 2010 1:42 π.μ.

    Είσαι ψεύτης φιλαράκο εκτός απο καραγκιοζάκος.

    Απο το 1981 μέχρι φέτος η ΠΑ έχει ακριβώς 95 χειριστές νεκρούς. Οι νεκροί του 1991 του C-130 δεν ήταν χειριστές.

    Αφού τους θαυμάζεις τόσο πολύ τους χειρισταράδες, να τους πληρώνεις απο τη τσέπη σου και να πηγαίνεις να τους φτιάχνεις και καφέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 30 Αυγούστου 2010 1:42 π.μ.
    Μην εκνευριζεσαι αγαπητε και μην χολοσκας. Εχουν γνωσιν οι φυλακες.

    Ο/Η Achaean ειναι ενας εγκαθετος εβραιος ανθελληνας προβοκατορας με πολλα ονοματα και συμβολα εδω μεσα.
    (ιδε Galia/Sterg/Christo/Δημοβλητος/Perseas/ΜΠΡΟΥΝΟ κλπ)
    Ολοι αυτοι ειναι ενα, το πολυ δυο ατομα εμμισθοι της εβραιϊκιας πρεσβειας.
    Τωρα τελευταια σχολιαζουν και σας ντενεκεδες πρασινοι η και ευαγγελιστες "Λουκαδες".



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. A) Η συμπεριφορα του ΚΚΕ ειναι απλα υποκριτικη και τιποτα παραπανω!
    Β)Επειδη η ιστρρικη ασχετοσυνη ορισμενων (σαν τον "δασκαλο" Λιακο Αριστομενη π.χ.) πραγματικα τσακιζει κοκκαλα το ρητο στο οποιο αναφερεται στη πρτωτοτυπη μορφη του ειναι στα ΛΑΤΙΝΙΚΑ "divide et impera"( διαιρει και βασιλευε) και αναφερεται για πρωτη φορα στον Τακιτο (Geramania) ο οποιος φυσικα ηταν ΡΩΜΑΙΟΣ και οχι εβραιος (εκτος βεβαια αν ο "δασκαλος" τον χριζει εβραιο μετα απο σχεδον 20 αιωνες)και μετα αναρωτιομαστε γιατι η εκπαιδευση παει "κατα κρημνων" στην Ελλαδα! "δασκαλοι" σαν αυτον ειναι ενα μερος της απαντησης (αν και υποψιαζομαι οτι το πτυχιο του θα το εχει παρει στα Σκοπια, στην Ρουμανια, στην Βουλγαρια η σε κοντινες χωρες με υ"ψηλα ακαδημαικα" κριτηρια δεδομενου οτι Τακιτο διδασκουν τοσο στο Ιστορικο-Αρχαιολγικο οσο και στο Κλασσικο τμημα της Ελληνικης φιλογιας)
    Γ) Το γνωστο mawali-mozrab Ισλαμολιγουτικο τρολλ ομαδεον filius cannum ferociarum ignoramus demens semper εν δρασει! Επειδη οπως σοφα εχει πει καποιος εχθες δεν εχει προσωπικη ζωη ασχολειται με την συγγραφη ηλιθιοτητων! Πως φαινεται οτι χρειαζεται να τον δαμασουμ με τις παλινδρομικες κινησεις τους μερικα ghoulam!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νά ΠΑΜΕ όλοι μαζί καί νά κάνουμε κατάληψη καί νά αποκλείσουμε τήν κουκουεκδοτική μέχρι νά προσλάβουν τούς απολυμένους. Νά ανεβάσουμε καί πανό στήν Ακρόπολη, νά κάψουμε καί τή Μαρφίν, νά αποκλείσουμε καί τά λιμάνια καί νά φωνάξουμε "Νά καεί τό μπουρδέλο η τυποεκδοτική!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φυσικα και πρεπει να παμε στην τυποεκδοτικη για να απαιτησουμε να επαναπροσληφθουν οι φτωχοι εργατες απολυμμενοι.Καλα τα εκατομμυρια που πηρε το κομμα απο τον αναπτυξιακο νομο του Σιουφα νομιζω και τα εκατομμυρια απο την πώληση των μετοχων του συντροφου Γερμανου δε φτανουν να πληρωσουν το μισθο των 600 ευρω για τους φτωχους εργατες της τυποεκδοτικής?Ντροπη ρε συντροφοι του Περισσου.Σπαστε τις προθεσμιακες καταθεσεις που εχει το κομμα απο τα εκατομμυρια που πήρατε απο την επαρρατηξ δεξιά για να πληρώσετε τα επαγγελματικά μελη και τους εθελοντες αλλα στην πραγματικοτητα απλους εργαζομενους στα γκουλαγκ της τυποεκδοτικής.Και στις επομενες πορειες,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕς,οχι άλλοι εδω και άλλοι εκει και άλλοι άλλη μερα.Αυτο ειναι διασπαση και βοήθεια στην κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.