16/8/10

Σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ

Τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι είχαν συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του κ. Νετανιάχου, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και ενδεικτική, όπως ανέφερε, των φιλικών σχέσεων του Ισραήλ με την Ελλάδα.

Στη συνέχεια επισήμανε πως συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο των αρμόδιων για τον τουρισμό αξιωματούχων όσο και των υπουργών Οικονομίας προκειμένου να οργανωθούν αμοιβαίες επισκέψεις επιχειρηματιών.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην άμεση απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στο στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό, επισήμανε πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν αμεσα απευθείας διαπραγμεύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» που βρίσκεται στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα μας.

Πρόσθεσε πως αυτή η συνάντηση θα φέρει τις δύο χώρες ακόμη πιο κοντά στα θέματα τεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υδάτινων πόρων, θέματα επενδύσεων, ενώ σημείωσε πως με τον κ. Παπανδρέου μίλησαν και για συνεργασία σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και στον τουρισμό.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία μας είναι για καλό και των δύο κρατών, ενώ χαρακτήρισε «πολύ δύσκολες» και «πολύ γενναίες» τις αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα βοηθήσει όσο μπορεί στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

24 σχόλια:

  1. θα πρεπει να ειμαστε με οσους μας βοηθουν ανεξαρτητως απο που προερχονται ισως ειναι ο μοναδικος μας συμμαχος στα βαλκανια ολες οι αλλες χωρες μας μισουν παρολες τις κινησεις καλης θελησης που εχουμε κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω τον Έρντο σύντομα στην Ελλάδα και αυτή την φορά να καταθέτει στεφάνι στο Σύνταγμα.
    Αρκεί όλα τα παραπάνω αναγραφόμενα να τεθούν σε ισχύ.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδιά να ξέρετ πως η περιτομή μειώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση.

    Το λέω γιατί μάλλον το Πασοκ θα προχωρήσει σε μαζικές περιτομές πολιτών ώστε να είμαστε Κosher.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tzimako pou eisai tora mipos eisai me to afentiko sou ton Hakan??
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ο "Bibi" το τόλμησε.
    Είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ισραήλ που κάνει επίσημη επίσκεψη στη Χώρα μας.
    Αδελφός του Μεγάλου Ήρωα/Καταδρομέα Ιωνάθαν (Γιόνι), συμμετείχε μαζί με τον αδελφό του στην Επιχείρηση "EDEBE" στην οποία η πλειονοψηφία των Καταδρομέων ήσαν Πολωνικής Καταγωγής.
    Κατ' ολίγον πριν (five minutes!) ανοίξει η κυρίως πόρτα του Μεταγωγικού όπου ήταν έτοιμη η Mercedes ομοίωμα του ΑΜΙΝ DADA (Όρα Βόρεια Υεμένη στα στερνά του), όλοι οι Καταδρομείς τραγούδησαν το "ΗΙΝΕ MA TOV OU MA NA IM SHEVET AIN GUM YAHAD"="ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ"!
    Επισημαίνεται ότι και η Δαλιδά είχε ανοίξει πολλές συναυλίες της με το εν λόγω ΑΣΜΑ!
    Καλά ρε Σάββα...τι πληροφορίες σου έχω δώσει μέχρι σήμερα;
    ΑΜΦΙΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούω ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ και όχι μόνο, και βγάζω σπυριά, αλλά άμα στ' αλήθεια καταφέρει να δημιουργήσει μια σταθερή συνεργασία σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς με το Ισραήλ, θα στείλω στον Τζίμη... σαμπάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το αλλο θεμα πιστευω πως ειναι πανω απο τις δυναμεις μας για να το διαχειριστυμε. τη δεδομενη στιγμη πνιγωμαστε και ο πνιγμενος απο τα μαλλια πιανεται. βεβαια και να σωθει κανεις δεν του εγγυαται πως δεν θα ξαναπνιγει στο μελλον. η αποψη μου για τους εβραιους σημερα(οχι ισραηλητες σημητικης καταγωγης, αφου προκειται για μεταναστες απο ολο το κοσμο που τους μαζεψαν στη παλαιστινη)ειναι πως ειναι φιδια χειροτερα απο τουρκους και αλβανους μαζι και δεν θα ηθελα πολλα παρε δωσεμαζι τους (οπως βεβαια και με τους καθε λογης ισλαμοφασιστες αραβες και μη)

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις 20 μέρες μετά την πανηγυριώτικη επίσκεψη του ΓΑΜΑΠ στα Ιεροσόλυμα κατέφθασε στην Αθήνα το επικίνδυνο φασισταριό που κυβερνά το Ισραήλ ο Νετανιάχου απαιτώντας να έχει λόγο( τον πρώτο φυσικά) στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το τούρκικο κωλομπαρεμα του γιωργάκη που τόσο τον ενθουσίαζε ώστε την επομένη της εκλογικής τους νίκης να τρέξει στον Ερντογάν, τώρα αναμένεται να είναι μάλλον βραχύβιο....
    Συγνώμη, αν ξύπνησα κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ, με όσους είναι απέναντι από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ!!!

    Η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής εκτιμάται ότι θα αλλάξει δραματικά με την σχεδιαζόμενη ενεργοποίηση, την 21 Αυγ. 10 με την βοήθεια της Ρωσίας, του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράν στην πόλη Bushehr και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, να προβεί σε αεροπορικές επιδρομές για την καταστροφή του, πριν αυτό καταστεί αδύνατον, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο αντιδραστήρας είναι σχεδιασμένος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
    H διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου είναι καταφανές ότι δεν πραγματοποιείται απλώς σε ανταπόδοση της, προ μηνός!!!, επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ!!! Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και ίσως ήλθε να μας ενημέρωση / ζητήσει για κάποιες μελλοντικές ενέργειες......
    Πιθανόν ο άξονας Ιράν - Hezbollah - Συρία να έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα καθώς η παραπάνω ενέργεια δυστυχώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επιδιώξεις εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ με αποτέλεσμα οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή τις Μ. Ανατολής να είναι ραγδαίες και να επηρεάσουν άμεσα και δυναμικά την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής μας ασφάλειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΛΗΣΤΑΡΠΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΑΡΕΣ,ΒΟΗΘΕΙΑ,ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο Ελλαδισταν σε Σιωνισταν, καλα πατε Νεοελληνες )) .Μηπως θα κάνουν υποχρεωτικη και την περιτομή?

    ο βους
    του βοως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χωρις τους Σιωνιστες πρωθυπουργους (Σημητης, ΓΑΠ) Νεοελληνες δε μπορειτε;!!! Τα θελει ο κ@λος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα μηνύματα είναι θετικά και προς τη σωστή κατεύθυνση ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ που θα συζητά για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ το Παλαιστινιακό κτλ …

    Είναι θετικά μηνύματα και προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι λύνονται προβλήματα και όχι με το να μένουμε “αγκυλωμένοι” σε προκαταλήψεις και στο παρελθόν (συνωμοσιολογίες) δεν ξεπερνάνε ΔΕΝ λύνουν προβλήματα. ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Οι λύσεις δεν είναι με MAVI MARMARA και στολίσκους. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ-ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά μη τραγουδήσανε και το "TKOU KITSUMA NAKATHO NTAN KEPLE POULOVERE" = "Του Κίτσου η μάνα κάθονταν και έπλεκε πουλόβερ" !!!

    ΑΜΦΙΣΣΑ, πότε έχεις ξαναγράψει εδώ για να λες ότι έχεις δώσει πολλές πληροφορίες μέχρι σήμερα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //θα πρεπει να ειμαστε με οσους μας βοηθουν ανεξαρτητως απο που προερχονται 9:05 μ.μ.//
    -------------------
    Αγαπητή μου, καλό είναι να είμαστε με όσους είναι σωστοί και όχι με σφαγείς όπως οι σιωνιστές.
    Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μακάρι να έχουμε ΑΠΤΕΣ (=όχι κυρίως επικοινωνιακές) θετικές εξελίξεις από αυτή την επίσκεψη.

    Για πρώτο βήμα, ας μας προμηθεύσουν οι ΗΠΑ 50 Avenger σε προνομιακή τιμή (500 με ground stations + όλο τον οπλισμό) και ας βάλουν (με δικά τους έξοδα προφανώς) ραντάρ + SM3/2 στην Κάρπαθο (για να αποφύγουμε και την γκρίνια από τους Ρώσους).

    Οι "καλές σχέσεις" δεν αυξάνουν το ΑΕΠ ούτε εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας: όλοι ζητάνε σοβαρά ανταλλάγματα για τη φιλία τους και εμείς το παίζουμε μεγαλόψυχοι. Το "θετικό κλίμα" αλλάζει πολύ γρήγορα αν δεν μετουσιώνεται σε ενέργειες όπως αυτές που ανέφερα: ο Αύγουστος πέρασε και θα αρχίσουν οι βροχές - και θα κοιτάμε το "θετικό κλίμα" στις φωτογραφίες σαν την τουρίστρια που ήταν κολλημένη βεντούζα πάνω μας στις διακοπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε ο εβραίος θα σας πάρει τα σώβρακα σας λέω.


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "παιδιά να ξέρετ πως η περιτομή μειώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση.

    Το λέω γιατί μάλλον το Πασοκ θα προχωρήσει σε μαζικές περιτομές πολιτών ώστε να είμαστε Κosher.

    16 Αυγούστου 2010 9:48 μ.μ. "
    Εισαι ενας βλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΑΠ ρε και ξερο ψωμι.Απο εδω και περα ψηφο αποκλειστικα και μονο στο ΠΑΣΟΚ.Να μεινει στην εξουσια καμια 20ρια χρονια μπας και δει η πατριδα μας μια ασπρη μερα.Αυτα να τα βλεπουν καποιοι κακεντρεχεις που αναρωτιουνται με ποιον τροπο θα παραμεινει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια.Να με ποιον τροπο θα παραμεινει.Και οχι μονο την τρεχουσα τετραετια αλλα και τις επομενες πεντε.Για να σκασουν απο το κακο τους.Ο ΓΑΠ επιασε το νοημα.Ο μονιμος κατοικος Ραφηνας μπουχεσας mr nothing ΟΧΙ.Αλλα ουτε και ο στραβολαιμης επιγονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >Η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής εκτιμάται ότι θα αλλάξει δραματικά με την σχεδιαζόμενη ενεργοποίηση, την 21 Αυγ. 10 με την βοήθεια της Ρωσίας, του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράν στην πόλη Bushehr
    @ 17 Αυγουστου 2010,12.12 πμ.<

    Το πυρηνικο αυτο κεντρο των 1000 MW
    στο βορειο Ιραν δημιουργηθηκε απο
    μια Ρωσσια η οποια εχει τρομακτικες
    διαφορες με το Ιραν.Απο την εποχη του Μεγαλου Πετρου οι πολεμοι μεταξυ των δυο αυτων αυτοκρατοριων
    ητανε συνεχεις στην περιοχη του Καυκασου.Το κομμουνιστικο καθεστως
    αργοτερα ανακηρυξε αυθαιρετα δυο Ιρανικες περιοχες με Κουρδους(Αζερια και εντος του σημερινου Ιραν)σαν Λαικες Δημοκρατιες που προσαρτησε στην USSR.Η Ρωσσια (αλλα
    και η ΚΙνα)δεν θα νιωθουν ασφαλεις
    με ενα Ιραν που κατεχει πυρηνικες
    κεφαλες και σε ενα βραδυ μπορει να αλλαξει το καθεστως απο Ιρανικα εξτρεμιστικα στοιχεια και οι κεφαλες αυτες να στοχευσουν αμεσα
    Μοσχα και ισως και Πεκινο.Παρ'ολα
    αυτα η Μοσχα ετοιμαζεται να αναβαθμησει τους πυραυλους του Ιραν
    να αποκτησουν την εμβελεια των 6500
    χιλιομετρων για να φτανουν στην ανατολικη ακτη τωνΗΠΑ.Τι σημαινουν αυτα.Οτι η Μοσχα και το Πεκινο σχοινοβατουν για να αντιμετωπισουν
    το μονοπωλειο κυριαρχιας των αγγλοσαξωνων και μαλιστα χρησιμοποιωντας εντελως επικινδυνο και γιαυτους συμμαχο.
    Και καθονται οι δικοι μας πανβλακες
    και μιλανε για την συμμαχια μας με ενα Ισραηλ που εστω για τα δικα του συμφεροντα μας προσφερει ανασα
    την στιγμη που ασφικτιουμε απο μια
    Τουρκια που παιζει για την δυτικη αυτοκρατορια δηθεν σαν νεα αυτοκρατορια της περιοχης κραδαινοντας την χατζαρα στα εδαφη
    και στην ιδια την υπαρξη της Πατριδας μας. Ας σοβαρευτουμε λιγο
    και αν δεν ξερωμε καλυτερα να σιωπαινωμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ.Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.