29/8/10

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δεύτερος πιλότος του F-16

Στη 01.15 σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο Ηρακλειώτης σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τη σύγκρουση δυο F- 16, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.
Ο Αναστασάκης έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο
πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΗΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εχει να πει τωρα ο ΥΠΕΘ για την
    υβριστικη σταση που πηρε πριν λιγο διαστημα συκοφαντωντας και υβριζοντας τους πιλοτους μας οταν προεκυψε η απαιτηση απο το υπουργειο εθν. οικονομιας για το κοψιμο του πτητικου επιδοματος των πιλοτων.Τουλαχιστον μια συγγνωμη την οφειλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας αετος οταν δεν μπορει να ξαναπεταξει δεν θελει να ζησει.

    Ακομα και αν ζουσε θα ηταν καθηλωμενος σε ενα καροτσακι λογω των εγκεφαλικων βλαβων που ειχε υποστει απο τις 3 ανακοπες.

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    Τον Σήφη τον θυμάμαι σχεδον είκοσι χρόνια πριν, πιτσιρικάς ήταν τότε, να βοηθά τους γονείς του στις δουλειές του μπακάλικου και να ετοιμάζεται για τις πανελλήνιες . Κουβαλούσε στα σπίτια τα εμφιαλωμενα νερά και ήταν πολύ αγαπητός σε όλη την γειτονιά, εκεί στο κέντρο του Ηρακλείου.
    Μετά έφυγα έξω για δουλειές, όμως μάθενα τα νέα της γειτονιάς και πάντα κάτι καλό άκουγα γι' αυτόν. Οι γονείς του ήταν πάντα περήφανοι για τον γυιό τους, όποτε γυρνουσα για διακοπές πήγαινα στο μπακαλικάκι για περιοδικά και μάθενα νέα του. Την τελεταία φορά μου είπαν πως ήταν για εκπαίδευση στο εξωτερικό και πως θα γυρνούσε σύντομα. Τότε πρόσεξα και την φωτογραφία του, πάνω σε ένα ράφι, Ο Σήφης στητός και χαμογελαστός δίπλα στο αεροπλάνο του να φορα ένα φουλάρι, κίτρινο αν θυμάμε καλά. Το παιδί είχε γίνει άντρας πια, φρουρός του Αιγαίου και το μπακαλικάκι μήτρα που γέννησε Έλληνες!

    Λυπάμαι, μωρε Σήφη, που δεν είμαι στην Κρήτη για να 'ρθώ στην κηδεία σου και να σου φέρω ένα λουλούδι ή να ρίξω μια μπαλωθιά στην μνήμη σου.

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.

    Κρής, ο Μοντανιέρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθανατος!!!οι πιλοτοι μας και γενικα το ενστολο προσωπικο των ενοπλων δυναμεων αλλα και των σωματων ασφαλειας ειναι ισως οι μοναδικοι ελληνες εργαζομενοι που προσπαθουν να πανε με ηθικο στις δουλειες τους.Το ηθικο αυτο η σημερινη πολιτικη ηγεσια προσπαθει να τους το κατακεραυνωσει και διαλυσει απαξιωνωντας τους πρωτα ηθικα και μετα οικονομικα.Ευχομαι αφου ο βενιζελος ξαφνικα αρρωστησε σημερα και δεν θα παραστει στην κηδεια του ηρωα μας να τα ακουσει ενα χερακι ο υφυπουργος που θα ειναι παρων.Με εκτιμηση ΑΡΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ,ΠΕΡΙΠΟΥ 10ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΩΣΤΑ,ΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΟΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ,ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Η ΟΧΙ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιωνία του η μνήμη.

    Αίεν Υψικρατείν.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    29-8-2010, τοπική ώρα 18:25 - ώρα Ελλάδος 01:25, 30/8/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθάνατος και καλοτάξιδος να είσαι.
    Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν αυτά τα παιδιά και το άγχος που έχουν, αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων.
    Ο εναέριος χώρος μας δοκιμάζεται πολύ σκληρά και κάθε τόσο, την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι, πολύτιμο δυναμικό για την Ελλάδα.
    Εχουν γεμίσει τα νεκροταφεία απο τέτοιους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ ρε Σηφη,δεν σε γνωρισα ποτε,αλλα σε θρηνω σαν παιδι μου.Σε ευχαριστω αγορι μου.Κουραγιο στους δικους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.