27/8/10

Θρίλερ με νεκρό πράκτορα της MI6 στο Λονδίνο

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την είδηση ότι ένας άνδρας, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών MI6, βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμα του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η σορός του άνδρα, 31 ετών, βρέθηκε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο κτιρίου στην περιοχή Πίμλικο στο Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το θύμα ονομαζόταν Γκάρετ Γουίλιαμς, δεν είχε εμφανιστεί επί αρκετές ημέρες και αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά του όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του. Εκεί βρέθηκε το πτώμα σε προχωρημένη σήψη μέσα σε μία τσάντα και υπολογίζεται ότι είχε δολοφονηθεί προ δύο εβδομάδων. Έγινε νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Αξιωματικοί της MI6 ανησυχούν μήπως έχουν κλαπεί κρατικά μυστικά από τους δολοφόνους του πράκτορα. Το θύμα εργαζόταν στην υπηρεσία αποκρυπτογράφησης, ήταν ειδικός στο να «σπάει» κώδικες και χαρακτηριζόταν από τους συναδέλφους του ως ιδιαιτέρως ταλαντούχος. Το ανησυχητικό είναι ότι έπαιρνε πολύ συχνά δουλειά για το σπίτι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι από το σπίτι του εκλάπη ένα λαπ τοπ καθώς και ένα MP3 player.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Θρίλερ στο Λονδίνο με τον μυστηριώδη θάνατο πράκτορα της ΜΙ6
Μόλις ένα χιλιόμετρο από τα κεντρικά γραφεία της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 βρέθηκε νεκρό ένα στέλεχός της, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι η σορός του 30χρονου άνδρα βρέθηκε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο κτιρίου στην περιοχή Πίμλικο του Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το θύμα ονομαζόταν Γκάρετ Ουίλιαμς, δεν είχε δώσει σημεία ζωής επί αρκετές ημέρες και οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά του, όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του από τους οικείους του. Η νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, πραγματοποιήθηκε την επομένη και τα αποτελέσματα αναμένονται. Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επιπλέον εξετάσεις, όπως τοξικολογικές και αιματολογικές.

Στα βρετανικά μέσα οργιάζουν τα δημοσιεύματα για τη θέση του στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και τον ρόλο του στη δράση αυτών. Όπως μεταδίδουν, ο Ουίλιαμς εργαζόταν στην MI6 μόνιμα και ασχολούνταν με θέματα διεθνούς κατασκοπείας. "Πρόκειται για ζήτημα της αστυνομίας. Είναι επί μακρόν πολιτική της κυβέρνησης να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει καθετί που σχετίζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Η έρευνα διεξάγεται από την υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών και σοβαρών εγκλημάτων της αστυνομίας. Ουδεμία πληροφορία έχει διαρρεύσει σχετικά με τη δράση του, αν δηλαδή η δολοφονία του σχετίζεται με κάποια υπόθεση κατασκοπείας ή τρομοκρατίας. Όπως έγινε γνωστό και όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, ο Ουίλιαμς μετέβαινε συχνά στο εξωτερικό, όπως στις ΗΠΑ, περισσότερα στοιχεία όμως δεν έγιναν γνωστά. Παράγοντες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών έλεγαν στο BBC ότι ο θάνατός του είναι “ύποπτος και ανεξήγητος”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MAKTHES.GR

3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΡΙΑ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.



    Παρατηρητής με κυάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 28 Αυγούστου 2010 2:05 π.μ.

    Μήπως εσύ ξέρεις κάτι που δεν το ξέρουν αυτοί; Σ' ακούμε λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28 Αυγούστου 2010 2:12 μ.μ.
    ΑΛΛΟΔΑΠΕ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ.
    «Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά. Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο πλούσια σε εβραίους;»
    Λόρδος Βύρων


    Παρατηρητής με κυάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.