10/8/10

«Σολωμέ - Αναστάση, το οδόφραγμα θα σπάσει»

-Όταν αργότερα μαθεύτηκαν τα νέα, οι αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν την πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια της άνανδρης δολοφονίας του Ισαάκ στην επιφάνεια: Τα είχε βάλει με τους Γκρίζους Λύκους, όταν αντιλήφθηκε ότι προσπαθούσαν να σκοτώσουν άλλον μοτοσικλετιστή και ουσιαστικά έσωσε το συναγωνιστή του με τη ζωή του.
-Κάποιος, προσπερνώντας τα μπλόκα που είχαν στηθεί, βρέθηκε απέναντι από την τουρκική σημαία, το σύμβολο των δεινών του λαού μας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανέβηκε στον ιστό, με σκοπό να την κατεβάσει. Ο Κενάν Ακίν πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, συγγενή του Τάσου Ισαάκ, στέλνοντάς τον σε περίοπτη θέση, πλάι στους υπόλοιπους ανδρειωμένους Έλληνες της Ιστορίας.

Η δολοφονία Ισαάκ
Η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε το χειρότερό της πρόσωπο, καθώς ομάδες Γκρίζων Λύκων σκότωσαν από το ξύλο τον Τάσο Ισαάκ, ένα μόλις μήνα προτού η σύζυγός του φέρει στον κόσμο την κόρη του, που έλαβε το όνομα Αναστασία, ως τιμή στον ηρωομάρτυρα πατέρα της. Επικεφαλής των τουρκικών ομάδων κρούσης ήταν ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Κύπρο Μεχμέτ Αρσλάν.

Όταν αργότερα μαθεύτηκαν τα νέα, οι αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν την πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια της άνανδρης δολοφονίας του Ισαάκ στην επιφάνεια: Τα είχε βάλει με τους Γκρίζους Λύκους, όταν αντιλήφθηκε ότι προσπαθούσαν να σκοτώσουν άλλον μοτοσικλετιστή και ουσιαστικά έσωσε το συναγωνιστή του με τη ζωή του.

Η δολοφονία Σολωμού
Η Κύπρος πάγωσε στο άκουσμα της είδησης. Η θυσία του Τάσου Ισαάκ, αντί να τρομάξει τον κόσμο, όπως, ίσως, να ήλπιζαν οι Τούρκοι, τον εξόργισε. Κάποιοι μιλούσαν για εκδίκηση. Το πλήθος, όμως, ήθελε απλά να εναποθέσει λίγα λουλούδια στον τόπο δολοφονίας του, να στολίσει τη γη που ποτίστηκε με το τίμιο αίμα του. Έτσι, μετά την κηδεία του, ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς τα εκεί.

Κάποιος, προσπερνώντας τα μπλόκα που είχαν στηθεί, βρέθηκε απέναντι από την τουρκική σημαία, το σύμβολο των δεινών του λαού μας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανέβηκε στον ιστό, με σκοπό να την κατεβάσει. Ο Κενάν Ακίν πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, συγγενή του Τάσου Ισαάκ, στέλνοντάς τον σε περίοπτη θέση, πλάι στους υπόλοιπους ανδρειωμένους Έλληνες της Ιστορίας. Οι τουρκικές ομάδες συνέχισαν να πυροβολούν κατά το δοκούν, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους παρόντες.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΟΙΖΟΥ

4 σχόλια:

  1. Για τον καθε θυσιασμενο, ελευθερο αγωνιστη και αδικα χαμενο, πολλαπλασιες πρεπει να ειναι η απωλειες του Γκριζου Λυκου.

    Εως της τελικης πτωσης και ηττας του φασιστικου, Κεμαλο-ισλαμικου Τουρκου!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΕΡ ΤΞΣ ΑΧΑΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΤΕΣ . ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤ'ΕΥΚΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝΤΕΣ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΝΤΕΣ.ΑΜΩΜΟΙ ΣΕΙΣ,ΑΝ ΕΠΤΑΙΣΑΝ Ο ΔΙΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΤΟΛΑΟΣ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΥΧΗΘΟΥΝ ,"ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΘΑΝΑΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΑΣ. ΚΩΝ ΚΑΒΑΦΗΣ ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά τα λόγια για τους κάθε λογίς ήρωες , όμως για το μέλλον... μαυρίλα υποτέλειας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.