23/8/10

«Ο Σημίτης δεν ήθελε στην Κύπρο τους S-300»

ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο
Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο


Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου επέρριψε την ευθύνη για τη μη μεταφορά στην Κύπρο των ρωσικών πυραύλων S-300 στην τότε κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, είπε, δεν ήθελε μεταφοράτων πυραύλων στην Κύπρο αλλά στην Κρήτη, λόγω έντονων τουρκικών αντιδράσεων.
Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο Οι ρωσικής παραγωγής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που κατέληξαν στην Κρήτη αντί για την Κύπρο Η Αθήνα, πρόσθεσε, δεν ήθελε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία η οποία επιβουλεύεται πάντοτε τα Δωδεκάνησα. Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να συνεννοείται με την Αθήνα ώστε να αποφεύγονται βεβιασμένες αποφάσεις που είναι δυνατό να εμπλέξουν την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία.
Στη συνέντευξή του ο κ. Κληρίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν υποστηρίζοντας ότι η απόρριψή του δεν οδήγησε στη βελτίωση της κατάστασης γύρω από το Κυπριακό αλλά αντίθετα στην επιδείνωσή του. Το 2003, είπε, ζήτησε επανεκλογή του για μόνο 16 μήνες ύστερα από προτροπή του Κ. Σημίτη και άλλων γιατί πίστευε και ο ίδιος ότι μπορούσε τότε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Περαιτέρω ανέφερε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έπρεπε να δεχθεί την επιδιαιτησία του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό.
Τέλος, απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τον κυπριακό λαό λέγοντας ότι η ενότητα λαού και ηγεσίας είναι αναγκαία προς αντιμετώπιση των συνεπειών από τυχόν κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κ. Χριστόφια και Ερογλου. Πρόσθεσε ότι όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί, πρέπει να είναι αποδεκτή από τον λαό και να είναι βιώσιμη και λειτουργική.
ΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ENET

16 σχόλια:

  1. Ο Ενοχος της διχότομησης της Κύπρου με την συμφωνία της 3ης Βιέννης δεν δικαιούται να μιλά για το Κυπριακό για λάθη άλλων πολιτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τι να σου πω... ο Σημίτης πια... εξαγνίστηκε μ' αυτό που επικαλέστηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KA ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ.Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΔΕ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΙΟ ΠΡΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αυτη η μνημη οταν ασθενη .... Και καποιος εθναρχης γαρ ειχε πει η Κυπρος πεφτει μακρια ετσι για μα μην ξεχναμε.
    Αιρετικος.Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ τώρα που πέφτει κοντά είμαστε κάθε μέρα εκεί. Αγαπητέ φιλε, 23 Αυγούστου 2010 2:37 μ.μ. η χωρα μας διοικείται από χέστηδες. Αλλα και ο λαός(οι περισσότεροι τουλάχιστον)είναι χέστηδες,και δεν επιθυμούν δράση (με όπλα αν χρειαστεί).Προτιμούν την ξεφτίλα παρα αντίδραση όπως αρμόζει σε μια χωρα με μια τόσο πλούσια Ιστορία. Όλοι μας φτύνουν Αλβανοί,Σκοπιανοί,Τούρκοι. Εμείς ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
    Δεν λέω με το παραμικρό να πυροβολάμε οποιος μας κοιτάζει στραβά.Όμως πρέπει να καταστήσουμε σαφές και να το εννοούμε, ότι τα όρια μας είναι αυτά, και από εκεί και πέρα δεν αστειευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πρεπει να στειλουμαι 12 αεροσκαφοι σαν βοειθια στους Κυπριους αδελφους,δεν πρεπει να πουμ στα αλβανα οτι η βαση της τουρκιας ειναι επιθετικη ενεργια ,και δια ταυτα αρχιζεται να τα μαζευεται ,αρχιζοντας την επαναπροοθηση,και την αρνητικην ως προς ολα ΕΕ κτλ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι το Κυπριακό πλέον μόνο με πόλεμο μπορεί να λυθεί,οι διαπραγματεύσεις απαιτούν και γεναίες υποχωρήσεις κάτι που σίγουρα (και καλώς)δεν είμαστε διατεθιμένοι να πράξουμε,οι Τούρκοι απο την άλλη ώς απόρεια της στρατιωτικής τους δύναμης αντί να έχουν τη συμπεριφορά ενός θύτη φτάνουν στο σημείο να ζητούν ακόμη περισότερα.


    Το χειρότερο είναι ότι ο πόλεμος δεν μοιάζει να είναι και τόσο μακρινό σενάριο πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ κικο

    Διάβασε τι γράφει ο Βαγγέλης παραπάνω, με το οποίο συμφωνώ. " η χωρα μας διοικείται από χέστηδες". Εγώ θα το συμπληρώσω λιγο "και πουλημένους".

    Με τέτοια ηγεσία δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να γίνει πόλεμος. Ποιος θα τον κάνει; Επιπλέον, υπάρχει αυτή τη στιγμή Έλληνας πρόθυμος να πολεμήσει; Οι Έλληνες έχουν ευνουχισθεί πια. Δεν ενδιαφέρονται να πάνε να σκοτωθούν για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Είναι υλιστές, δεν έχουν όραμα, εκτός από την καλοπέραση. Ας μην γελιόμαστε.

    Το ότι υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων που θα πήγαινε να πολεμήσει, δεν αλλάζει το γενικό κλίμα δυστυχώς.

    Έπειτα, με 3.5 εκατομμύρια (λαθρο)μεταναστών στην χώρα, τι πόλεμο μπορείς να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εθνάρχης Καραμανλής. Εθνάρχης Μακάριος. Βάλαμε και λίγο τρέλλα (βλέπε Ιωαννίδης) και το νησί από τους πολλούς Εθνάρχες χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 23 Αυγούστου 2010 8:46 μ.μ.

    Κατά τη γνώμη μου κάνεις μεγάλο λάθος στην ετοιμότητα του Έθνους μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας,σε περίπτωση που υπάρξει μια πρόκληση να είσαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός θα αφήσει στην άκρη τα πάντα και θα ενωθεί για άλλη μια φορά στην ιστορία του απέναντι στο κοινό μας στόχο.


    Μή θεωρείτε τυχαίο ότι το Ελληνικό Έθνος μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης με πολές επιθέσεις υπερδυνάμεων εις βάρος του,επείσης μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι οι πρόγονοί μας που έγραψαν ιστορία στους πολέμους ότι ήταν με ένα όπλο στο χέρι όλη μέρα κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Λαός και ηγεσία είναι αρχιχέστηδες. Γουστάρουν ο ένας τον άλλον...Θα μας πάρουν και την Ιστορία και τους αγρούς και τον αέρα και την θάλσσα... όλα, και δεν κουνηθεί τρίχα...Αυτή είναι η Ελλάδα. Πόσο δίκιο έχεις Βαγγέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι S-300 ΠΡΕΠΕΙ να εγκατασταθούν στην Κύπρο έστω και τώρα!
    Άλλωστε ανήκουν στους Κύπριους που πρέπει κι αυτοί να απαιτήσουν την μεταφορά τους στο Νησί!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι s300 πρέπει να εγκατασταθούμ στην Κύπρο θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Αλλά και εμεις πρέπει να ξυπνήσουμε ρε παιδια. Ποτε ήταν φίλοι μας οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι και τώρα δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό μας; Πότε έκαναν κάτι για εμάς; είναι αυτοί που μας παραμυθίαζουν για την ειρήνη και τον σταδιακό αφοπλισμό των κρατών δήθεν για την παγκόσμια ειρήνη ενώ οι μόνοι που διαξάγουν ακόμα πολέμους και λεηλατούν και βιαζουν ειναι αυτοί. Δυστηχώς και εμείς σαν πολίτες ψηφίζουμε όπως σωστά λέχθηκε πιό πάνω "χέστηδες" και καταδότες. Ελληνες της Ελλάδος και της Κύπρου, πρέπει όλοι μας να ενωθούμε και να πατήσουμε 10 φορες αυτους που μας πάτησαν μιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι s300 πρέπει να εγκατασταθούμ στην Κύπρο θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Αλλά και εμεις πρέπει να ξυπνήσουμε ρε παιδια. Ποτε ήταν φίλοι μας οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι και τώρα δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό μας; Πότε έκαναν κάτι για εμάς; είναι αυτοί που μας παραμυθίαζουν για την ειρήνη και τον σταδιακό αφοπλισμό των κρατών δήθεν για την παγκόσμια ειρήνη ενώ οι μόνοι που διαξάγουν ακόμα πολέμους και λεηλατούν και βιαζουν ειναι αυτοί. Δυστηχώς και εμείς σαν πολίτες ψηφίζουμε όπως σωστά λέχθηκε πιό πάνω "χέστηδες" και καταδότες. Ελληνες της Ελλάδος και της Κύπρου, πρέπει όλοι μας να ενωθούμε και να πατήσουμε 10 φορες αυτους που μας πάτησαν μιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.