23/9/10

Εως τα τέλη του 2010 τα ομόλογα της διασποράς

Έως τα τέλη του έτους θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διάθεση «ομολόγων της διασποράς» σε ομογενείς του εξωτερικού, όπως αποκάλυψε σήμερα στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ.
«Το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2010», ανέφερε ο Πέτρος Χριστοδούλου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για την έκδοση «ομολόγων διασποράς» αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου νωρίτερα αυτόν το μήνα.
Μιλώντας χθες σε ομογενείς, στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο «ομόλογο της διασποράς». «Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς στο μέτρο του δυνατού, στο μέτρο των δικών σας δυνατοτήτων, ζητούμε τη συμβολή σας που ξέρουμε ότι υπάρχει, ξέρουμε την στήριξη που μας δίνετε καθημερινά όταν μιλάτε με συμπολίτες σας εδώ στην Αμερική, αλλά και την στήριξη που παρέχετε είτε με τον τουρισμό, είτε ακόμη και τώρα που θα έχουμε ένα ομόλογο της διασποράς», τόνισε.
NAYTEMPORIKH

4 σχόλια:

  1. Οταν ειχε ερθει το θεμα της ψηφους των αποδημων στον τοπο διαμονης τους, το ΠΑΣΟΚ καταψηφισε το νομοσχεδιο.

    Τωρα εξ αιφνης, οι αποδημοι ξαναεγιναν Ελληνες και μερος του ελληνισμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ’ τη μια χαίρομαι ιδιαίτερα κι’ απ’ την άλλη στενοχωρούμαι. Το πρώτο, γιατί δρομολογήθηκε μια -έγκαιρη τότε- πρότασή μου… και το δεύτερο, επειδή άργησε απελπιστικά.
    Οι λεγόμενες «κρίσεις», και δή οι οικονομικές, είναι αναγκαίο ν’ αντιμετωπίζονται -αν όχι εν τη γενέσει τους- το συντομότερο δυνατόν. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο κυβερνητικός μηχανισμός αντιδρά με τόση καθυστέρηση, σε ζητήματα μέγιστης εθνικής σημασίας. Ούτε και συμβιβάζομαι με το λεγόμενο «έτσι είναι, έτσι γίνεται». Να μη!
    Στα μέσα του παρελθόντος Φεβρουαρίου εξ αφορμής της ατυχούς δήλωσης του συμπαθούς Υπουργού μας των Οικονομικών «περί συνδρόμου Τιτανικού», είχα προτείνει και σχολιάσει -όχι μία φορά- επί λέξει ως ακολούθως. ««…
    «Εν όψει και αναφορών περί Δ. Ν. Τ. κ.α. (;!)»
    … Αν ειπώθηκε όπως λέγεται*, στοιχειώδης διόρθωση θα ήταν, να εννοηθεί πώς,
    «Μπορεί σε ορισμένους να αρμόζει το σύνδρομο του Τιτανικού… που ίσως και να καλλιεργείται -σκοπίμως- από κάποιους άλλους. Το πλήρωμα -όμως- ελέγχει την πορεία και οι επιβάτες είναι ενήμεροι και βρίσκονται σε εγρήγορση.»
    - Μια καλή κίνηση θα ήταν, η συγκέντρωση των καταθέσεων των ομογενών Ελλήνων, ανά την υφήλιο, σε υποκαταστήματα Ελληνικών τραπεζών, με ειδικό εγγυημένο μεσοπρόθεσμο επιτόκιο «Εθνικής Σωτηρίας», υψηλότερο των τρεχόντων και χαμηλότερο εκείνων, που δανείζεται -βαλλόμενη τώρα- η Χώρα μας. (!;)
    Όσο κι αν υπόσχονται οι «λύκοι» να φυλάξουν -τάχα- τα «πρόβατα», γνωστό είναι πως, δεν μπορούν -εξ ιδιοσυγκρασίας- ποτέ να το κάνουν.
    Και -βεβαίως- οι Έλληνες πολίτες …δεν είναι «πρόβατα».
    (*) …ο υπουργός Οικονομικών προέβη στη δήλωση ότι διακατεχόμαστε από το «σύνδρομο του Τιτανικού».
    (ΜΠυρ 18.2.2010)
    …»»
    Χαίρομαι λοιπόν… κι’ εύχομαι τ’ ανακλαστικά μας να επιταχυνθούν το συντομότερο. Ει δυνατόν! Και είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ντροπη μια κυβερνηση να μην εχει το θαρρος να παρει πισω τα κλεμενα και αντ'αυτου να εκλιπαρει να την ευεργετησουν αυτοι που ξενιτευτηκαν με υπαιτιοτητα των ιδιων των υπευθυνων για τη χρεοκοπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψῆφο ψωφίμια καί πρόγραμμα ἐπενδύσεων γιά μᾶς πού ζοῦμε στό ἐξωτερικό καί ἀναγκαζόμαστε νά ἐπενδύουμε στίς βάρβαρες χῶρες τοῦ ἐξωτερικοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.