28/9/10

Πλώρη για τη Γάζα βάζει μέχρι τα τέλη του 2010 ο δεύτερος «Στόλος της Ελευθερίας»

Τουλάχιστον οκτώ πλοία
Ισραηλινοί στρατιώτες έτοιμοι να επιβιβαστούν σε ένα από τα πλοία
Ισραηλινοί στρατιώτες έτοιμοι να επιβιβαστούν σε ένα από τα πλοία (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Αθήνα
Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα αναχωρήσει για τη Γάζα ο δεύτερος «Στόλος της Ελευθερίας».
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ελευθερία για τη Γάζα», παρουσία και μελών από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες από τις χώρες που συμμετέχουν στο Στόλο, τονίστηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου τα πλοία θα είναι έτοιμα να αναχωρήσουν, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και τη στάση του Ισραήλ.
Στο Στόλο μέχρι στιγμής συμμετέχουν οκτώ πλοία, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι την ημερομηνία αναχώρησής του θα ενταχθούν τουλάχιστον ακόμη δύο.
Επισημάνθηκε επίσης ότι η δεύτερη αποστολή θα είναι αναβαθμισμένη τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από χώρες που πρωταγωνιστούν στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Ο πρώτος στόλος είχε αναχωρήσει για τη Γάζα στα τέλη Μαΐου και είχε δεχθεί επίθεση στις 31 Μαΐου από άνδρες του Ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

27 σχόλια:

  1. Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στον Σύνδεσμο Αντιρατσιστικών Ανθελληνικών Οργανώσεων "ο Κεμάλ Ατταρκούκ",οδός Γ.Μπουτάρη 69,Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένω να δω και τα άλλα σχόλια -του γνωστού με τα πολλά ονόματα- πριν γράψω το δικό μου...
    Το πρώτο και μοναδικό σχόλιο πάντως (4:32 μ.μ.), βγήκε μούφα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωτά,
    μπορείς να αποδείξεις ότι γράφω "με πολλά ονόματα";
    δε μπορείς, διότι γράφω μόνο ως Galia.
    Και δεν έχει καν λογική αυτό που λες. Μια τόσο ανόητη σκέψη, ελάχιστοι θα μπορούσαν να την κάνουν.

    Γιωτά, θα μπορούσα να γράφω ανώνυμα και να μην έχω κάθε τουρκόσπορο να μου κολλάει όλη την ώρα.
    Το ότι γράφω ως Galia είναι πολύ δύσκολο, κάποιοι προσπαθείτε να το κάνετε αδύνατο
    και σίγουρα είναι χαρακτηριστικό της ηθικής μου.
    Διότι αν είχα ένα ευρώ για κάθε βρισιά και προσβολή που έχετε γράψει εναντίον μου...

    Όπως ακριβώς και το Ισραήλ. Αν είχε ένα ευρώ για κάθε ψευδές δημοσίευμα...

    Όσο για τα πλοία, ακόμα να καταλάβετε;
    Σε όποια χώρα δεν "περνάνε" τα καθημερινά φουσκωτά με τους εποικιστές παράνομους (κατά τύχη ΜΟΝΟ με μουσουλμάνους) η διεθνής συμμορία που μας θέλει μια πολυεθνική σουπα, στέλνει πλοία με ακτιβιστές.

    Συλλυπητήρια,
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εποικος = αναφέρεται το άτομο που εγκαθίσταται μόνιμα σε περιοχές έξω από τον εθνικό του χώρο, οι οποίες είναι ήδη κατοικημένες από άλλους. Ο έποικος αποφασίζει την μετεγκατάστασή του με δική του πρωτοβουλία, χωρίς δηλαδή να πιέζεται από εξωτερικές συνθήκες.

    Οπως δηλαδη οι Ισραηλινοι στα κετεχομενα ή οι Τουρκοι στη Β. Κύπρο
    Και στις δυο περιπτωσεις εχουν βοηθεια και απο τα αντιστοιχα κρατη με σοπο την πληθυσμιακη αλλοιωση και τη δημιουργια τετελεσμενων καταστασεων.
    Η διαφορα ειναι πως τη Β. Κυπρο οι Τουρκοι την κατελαβαν με τη βια ενω τα κατεχομενα οι Ισραηλινοι τα κατελαβαν μεν με τη βια αλλα συμφωνα με την θεολογικη τουςαντιληψη (που εχουν και ολοι οι εποικοι που εγκαθιστανται σε αυτα) τα δικαιουνται γιατι τους τα εχει παραχωρησει ο ιδιος ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 28 Σεπτεμβρίου 2010 10:06 μ.μ.

    Ο Σαλονικιός Εβραίος που πριν το Ολοκαύτωμα δεν ήταν Σιωνιστής,
    αλλά όταν επέστρεψε ή από το βουνό ή από το κρύψιμο ή από τα στρατόπεδα θανάτου/καταναγκαστικής εργασίας,
    και βρήκε την επιχείρησή του και την οικία του ΡΗΜΑΓΜΕΝΕΣ και ΑΡΠΑΓΜΕΝΕΣ από άλλους και δεν είχε που την κεφαλή κλίναι,
    και αναγκάστηκε ΠΕΝΗΣ να πάει στο Ισραήλ. Για να έχει μια ευκαιρία να φτιάξει την ΖΩΗ που ΑΙΜΟΔΙΨΗ ΚΤΗΝΗ την έβαλαν στο στόχαστρο.
    Την ώρα που άλλα ΦΙΛΑΡΓΥΡΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ έκαναν πλιάτσικο στην ιδιοκτησία του. Ατιμώρητα μέχρι σήμερα. Και θα μιλήσεις εσύ για Νόμο;

    Και θα μας πεις εσύ ότι ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΣ στη Γη του ΙΣΡΑΗΛ;

    Αν μετά το Ολοκαύτωμα, οι ελάχιστοι επιζώντες Εβραίοι θεωρούνται ΕΠΟΙΚΟΙ, τότε οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες είναι ΕΠΟΙΚΟΙ στην Ελλάδα; Έλεος!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. II.
    Όσο για το πόσο κατοικημένη ήταν η περιοχή, ψάξε μόνος σου απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η περιοχή εποικίστηκε από Άραβες με την βρετανική ενθάρρυνση.

    Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες θα χαρώ να σε βοηθήσω

    ΙΙΙ.
    Για τα θρησκευτικά που λες, δεν έχω ιδέα τί εννοείς. Μην ξεχνάς ότι η Θρησκεία μέχρι έναν βαθμό, διαπλέκεται με την πολιτιστική κουλτούρα ενός λαου.
    Όπως εννοείς τις θεοκρατικές αντιλήψεις, νομίζω ότι είσαι πάλι και άδικος και άστοχος. Αυτούς που πρέπει να στηλιτεύσεις είναι το καθεστώς απαρντχάιντ της Γάζας υπό την Χαμάς.
    Και εδώ ο Χανίγιε που δακρύζει στο τζαμί, όταν ακούει ότι είναι ΑΠΟΓΟΝΟΣ του Μωυσή, και ως ΤΕΤΟΙΟΣ δικαιούται τη Γη του Ισραήλ. Μιλάμε για θρησκευτική παράνοια...

    http://www.youtube.com/watch?v=jK3ihtM-Jew

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. //...σίγουρα είναι χαρακτηριστικό της ηθικής(*) μου.
    Διότι αν είχα ένα ευρώ για κάθε βρισιά και προσβολή που έχετε γράψει εναντίον μου...
    Όπως ακριβώς και το Ισραήλ. Αν είχε ένα ευρώ για κάθε ψευδές δημοσίευμα...
    Galia//
    ---------------
    Εάν -ο ΑΠΕΛΛΗΣ, ο Όμαδεον και εγώ- παίρναμε από ένα λεπτό του ευρώ για κάθε βρισιά που δεχόμαστε, θα είμαστε πάνω πάνω στο ..."φόρμπς" !!!
    Μόνο με τα χθεσινά που είπες, θα μπορούσε ο ΑΠΕΛΛΗΣ να πληρώσει α' θέση για Μπαχάμες !!!

    Αλλά συνέχισε να χάνεις όλο και πιο πολύ την ψυχραιμία σου!!!
    Μήπως σου έβαλαν χέρι τα αφεντικά σου, ότι παίρνεις τσάμπα τα λεφτά που σου δίνουν για να μας περνάς την προπαγάνδα τους;
    Αφού είδαν ότι στο "Ινφογνώμων" οι συμμετέχοντες είμαστε νοήμονες και δεν τσιμπάμε;;;

    Κοπελιά σε λυπάμαι !
    Το μόνο που δεν ξέρω, εάν βρεθείς στην ανεργία, θα σε υπολογίσουν στο ποσοστό της Ελλάδας ή του Ισραήλ;

    (*)...της ελαστικής -μπροστά στο χρήμα- ηθικής του προπάτορά σας Αβραάμ και της Σάρας-Μάρας της γυναίκας του;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζιμη,
    κάνε κάτι με τα ελληνικά σου,
    αλλιώς μη μου ξανα-απευθυνεις τον λόγο.
    Βαρέθηκα να σου εξηγώ.
    Προχθές μας είπες για την "β"όρεια Κυπρο, διαστρεβλώνοντας ακόμα τους κανόνες γραμματικής για να βγάλεις λάδι τα αφεντικά σου.
    Σήμερα, μιλάς για βρισιές. Βρισιά, είναι να με λέτε αρουραίο, χοιρινό, τρίφυλλη ντουλάπα, γριά, ακόμα και περιγραφή -να μην επαναλάβω- τίνος μέρους του σώματός μου έκανε ο ομαδεον...

    Το να σε λέω αμόρφωτο και ανίδεο και να παρατηρώ ότι ελάχιστοι μπορουν να κάνουν τόσο ηλίθια σχόλια σαν και σένα, δεν είναι βρισιά.

    Είναι διαπίστωση. Το πόσο δε ορθή είναι η διαπίστωσή μου, το επιβεβαιώνεις για ακόμα μια φορά τώρα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης να διορθώσω και δυο ανοησίες του ανιστόρητου (όχι φυσικά για τον ίδιο, αφού έχει δείξει εδώ και καιρό ότι δεν παίρνει από διορθώσεις!):
    1) Οι πρόσφυγες της βόρειας Κύπρου όπως και οποιοιδήποτε άλλοι πρόσφυγες στον πλανήτη είχαν και έχουν μια ΠΟΛΥ διαφορετική αντιμετώπιση από τους Άραβες πρόσφυγες το '48! Αναφέρονται σε διαφορετική Αρμοστεία (UNHCR)και απολαμβάνουν διαφορετικό ορισμό από τα αντίστοιχα - για τους Αραβοπαλαιστίνιους - όπου έχουν ΔΙΚΗ τους Αρμοστεία (UNRWA) και ΔΙΚΟ τους διαφορετικό ορισμό ως πρόσφυγες! Αυτό έχει φυσικά ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του αριθμού των αρχικών προσφύγων (κυρίως με δική τους θέληση και χωρίς εχθρική ενέργεια από το Ισραήλ) από 500.000-750.000 σε περίπου 4.000.000 σήμερα! Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε μια εξαιρετικά προνομιακή αντιμετώπιση όπου μόνο το 2005, για τα 17 εκατ. προσφύγων σε όλο τον κόσμο δόθηκαν από την UNHCR, 981 εκ. δολάρια ενώ για τα
    2,7 εκ. καταγεγραμμένων Αραβοπαλαιστίνιων προσφύγων δόθηκαν από την UNRWA 408 εκ. δολάρια! Αυτή η παράνοια που φυσικά οδήγησε όχι μόνο σε ολοκληρωτική ομηρία και ρήμαγμα των ζωών πολλών γενιών ανθρώπων, επέτρεψε να κάνουν κάποιοι περιουσίες στην πλάτη τους και να παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιγνίδια. ΑΝ εφαρμοζόταν ο ορισμός που ισχύει για τους Κύπριους πρόσφυγες ΚΑΙ στους Παλαιστίνιους τότε οι τελευταίοι θα είχαν περιοριστεί σήμερα σε λίγες δεκάδες χιλιάδες!!! Αυτό από μόνο του (η διακριτική μεταχείριση των Αράβων έναντι των Κυπρίων Ελλήνων κι όχι μόνο δλδ) θα ‘πρεπε ιστορικά να μας έχει προβληματίσει!
    Όσο για την ανοησία που πετάει συστηματικά ο ανιστόρητος περί "βίαιης" "κατάκτησης" της "Παλαιστίνης" είναι γνωστό ότι το κράτος του Ισραήλ συστάθηκε ειρηνικά με το ψήφισμα του '47 του ΟΗΕ και ότι τον πόλεμο και τις αρχικές ταραχές ξεκίνησαν οι ίδιοι οι Άραβες με θύματα πολλούς Εβραίους. Ο εκπρόσωπος των Αράβων, ο Jamal Husseini είπε στο ΣΑ του ΟΗΕ τον Απρίλιο του '48:"Οι εκπρόσωποι της εβραϊκής αντιπροσωπείας μας είπαν χθες ότι δεν είναι οι επιτιθέμενοι, ότι οι Άραβες ξεκίνησαν τον πόλεμο. Δεν το αρνούμαστε. Λέμε σε όλον τον κόσμο λοιπόν ότι πάμε σε πόλεμο". Αυτή ήταν η κατάληψη με τη ΒΙΑ που λέει ο ανιστόρητος!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοπελιά, πρόσεξε μη πάθεις υπερκόπωση διότι δύο σχόλια (9:38 π.μ. & 12:57 μ.μ.) μέσα σε ένα πρωινό, είναι πολύ κουραστικό έργο.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπρούνο,
    είδες το σημερινό ρεπορτάζ;
    http://www.paltoday.ps/arabic/News-91603.html

    Σπαραξικάρδιο, ομολογουμένως!
    Λοιπόν, η τραγική κατάσταση της ομηρίας των αντρών της Γάζας έχει ως εξής:
    Είναι ψυχολογικά ράκη όσοι γαζιανοί δουλευαν για την Παλαιστινιακή Αρχή. Δεκάδες χιλιάδες γαζιανοί, που τώρα λόγω του πραξικοπήματος της Χαμάς,
    είναι αναγκασμένοι να μην εργάζονται, αν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνονται.
    Ναι, σωστά κατάλαβες,
    επειδή δεν λειτουργεί η Παλαιστινιακή Αρχή, αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ υπό τον όρο ότι δεν θα βρουν άλλη εργασία.

    Μιλάμε για τεράστια ψυχική οδυνη, να πληρώνεσαι και να μην εργάζεσαι! Το χειρότερο όλων, όπως μας λέει το άρθρο είναι ότι αναγκάζονται να υφίστανται την ταπείνωση να βλέπουν τις γυναίκες τους να φεύγουν για τη δουλειά και αυτοί οι νέοι λεβέντες να κάθονται σπίτι με τα παιδιά τους!
    Τέτοια προσβολή! Οπότε για να ξεδώσουν λίγο, λέει το άρθρο ότι πολλοί ξημεροβραδιάζονται σε καφετέριες και πολλοί χτυπούν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους.
    Το άρθρο συμβουλεύει τις γυναίκες να μην προκαλούν την τύχη τους και να φέρονται στους άντρες τους όπως σε βασιλιάδες για να τους τονώνουν την αυτοπεποίθηση...

    Αυτά είναι τα δράματα των γαζιανών, φτώχεια, εμπάργκο και δυστυχία

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απο 28 Σεπτεμβρίου 2010 10:06 μ.μ. συνεχεια
    Μια απαντηση στη Galia

    Η λέξη "ολοκαύτωμα" πρόερχεται από το ρήμα ολοκαυτώ = καίω ολοκληρωτικά
    Η λέξη μεταφορικά σημαίνει την ολοκληρωτική θυσία για κάποιο ιδανικό, την πλήρως καμμένη προσφορά θυσίας.
    Χρησιμοποιειται για να περιγραψει την εξοντωση των Εβραιων απο τους Ναζι αλλα για ποιο λογο δεν χρησιμοποιειται ο ιδιος ορος για να περιγραψει την εξοντωση (απο τους Ναζι)των τσιγγανων, κομμουνιστων Σλαυων, διανοητικά ασθενών ή σωματικά ανάπηρων;
    Γιατι πρεπει αποκλειστικα και μονο, η εξοντωση των Εβραιων να λαβει θυσιαστικο χαρακτηρα ωστε στη συνεχεια να συνδεθει με το σχεδιο του Θεου να τους αποδωσει μια πατριδα (Ισραηλ).
    Και επομενως λογω θεϊκου συμβολαιου να φανει οτι ειναι οι μοναδικοι και γνησιοι κατοχοι της γης αυτης, και οι γηγενεις που ζουν εκει ειναι κατ ουσιαν παρεισακτοι και πρεπει να εκδιωχθουν με καθε μεσο.
    Η ολη ιστορια δηλαδη αποσκοπει στη νομιμοποιηση απο θεολογικης πλευρας των ολων των εκτροπων που εκαναν κανουν και θα κανουν οι Ισραηλινοι τσα κατεχομενα (γιατι στο συμβολαιο του Θεου και τα κατεχομενα τους ανηκουν)στους γηγενεις πληθυσμους Παλαιστινιους ή Αραβες.
    Θεολογικες ερμηνειες εχουν χρησιμοποιηθει και στο παρελθον για να δικαιολογησουν εκμεταλλευση, σφαγες ή οτιδηποτε αλλο πχ οι Ινδιανοι της Λατινικης Αμερικης δεν ηταν ανθρωποι αλλα ζωα και επομενως μπορουσαν να χρησιμοποιουνται ως αναλωσιμα ζωα στα ορυχεια ή να εξοντωνονται οποτε επρεπε να εκκενωθει μια περιοχη για εποικισμο.

    Οι Ποντιοι και οι Μικρασιατες δεν εφυγαν με τη θεληση τοους απο τις πατρογονικες τους εστιες, ουτε ηρθαν στην Ελλαδα εποικιζοντας εδαφη διωχνοντας τους αυτοχθονες, ηταν προσφυγες.

    Οι Εβραιοι της Θεσσαλονικης και οποιοσδοποτε Ελληνας εχασε περιουσια στην κατοχη ειτε απο καταπατηση, ή απο συναλλαγη με μαυραγοριτη μπορουσε να τη διεκδικησει στα δικαστηρια και την επαιρνε πισω. Και κατι ακομα, η Γερμανια δεν εδωσε πολεμικες αποζημιωσεις στην Ελλαδα ουτε για τον Α παγκοσμιο πολεμο ουτε για τον Β παγκοσμιο πολεμο, ουτε αποζημιωσε θυματα (εκτελεσθεντες πολιτες, καψιμο χωριων, περιουσιων κλπ) αλλα εδωσε αποζημιωση για τους Ελληνες Εβραιους, αυτη η ειδικη μεταχειριση λεει κατι;

    Σχετικα με το μυθο της ακατοικητης Παλαιστινης: Η ονομασία Παλαιστίνη είναι ελληνική που προέρχεται από την εβραϊκή Πλεσέτ (=χώρα των Φιλισταίων) Η Παλαιστίνη φέρεται να κατοικήθηκε από τους πρώτους προϊστορικούς χρόνους και βρέθηκε υπό τη κατοχή όλων σχεδόν των δυνάμεων που κυριάρχησαν στο χώρο της Μέσης Ανατολής όπως ήταν οι Κρήτες, οι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Πέρσες, οι Έλληνες υπό τις Αυτοκρατορίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Επιγόνων του (Πτολεμαίοι και Σελευκίδες), στη συνέχεια οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Ομεϋάδες, οι Αμπασίδες, οι Φατμίδες, οι Σταυροφόροι, οι Αγιουμπίδες, οι Μαμελούκοι, οι Οθωμανοί (Τούρκοι) και τελευταίοι οι Άγγλοι. Αρα δυσκολο να ηταν ακατοικητη. Για να στηριξει το συγκεκριμενο μυθο το Ισραηλ επρεπε να εκδιωξει τους χωρικους τρομοκρατωντας τους με εκτελεσεις (με αποκορυφωμα την εκτελεση 250 κατοικων του χωριου Οραντουρ - ανδρες, γυναικες, παιδια- τον Απριλιο του 1948) να καταστρεψει με μπουλντοζα ολοσχερως 380 χωρια απο τα 470 που υπηρχαν στην περιοχη μεχρι το 1948.

    ΥΓ Ολη η σιωνιστικη ιδεολογια βασιζεται στο αξιωμα της Γενεσης "Ο Θεος συναψε συμμαχια με τον Αβρααμ και στους απογονους αυτου εδωσε τη χωρα απο τον ποταμο της Αιγυπτου μεχρι τον ποταμο Ευφρατη".
    Επομενως και η γη της Παλαιστινης τους ανηκει και με Θεϊκη βουλα.
    Τωρα πως μεγαλο μερος των Ισραηλιτων συμμεριζεται τα παραπανω (οι ορθοδοξοι Εβραιοι ειναι λογικο να τα πιστευουν αυτα) χωρις να εχει ιδιαιτερη σχεση με τη θρησκεια, αυτο ειναι ενα ενδιαφερον παραδοξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχοντας φίλους χριστιανούς ορθόδοξους από την Παλαιστίνη ξέρω καλά τι περνάμε με τους ισλαμοφασίστες!Στην αρχή μπορεί για λόγους εθνικής υπερηφάνειας να μη λένε το τι γίνεται στα ενδοεθνοτικά τους αλλά σε λίγο καιρό σου λένε το τι περνάνε!χαρακτηριστικό δε είναι ότι ελάχιστα έθιμα τους έμειναν που να θυμίζουν χριστιανικό τρόπο ζωής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 29 Σεπτεμβρίου 2010 8:19 μ.μ.
    Να πάρω γραμμή και εντολές από τους ανωτέρους μου της υπηρεσίας και θα σου απαντήσω δεόντως.


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @29 Σεπτεμβρίου 2010 8:19 μ.μ.

    Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνομιλήσω με κάποιον που χοροπηδά ΠΑΝΩ σε τάφους ανθρώπων:

    "Οι Εβραιοι της Θεσσαλονικης και οποιοσδοποτε Ελληνας εχασε περιουσια στην κατοχη ειτε απο καταπατηση, ή απο συναλλαγη με μαυραγοριτη μπορουσε να τη διεκδικησει στα δικαστηρια και την επαιρνε πισω"

    Να προσθέσω και την υποδειγματική ατιμωρησία του Μax Merten από το ελληνικό κράτος, την άρνηση έστω για ερήμην δίκη του Alois Brunner και την άρνηση για μια τυπική αίτηση εκδόσεώς του από τη Συρία, να προσθέσω την υποδειγματική ατιμωρησία της Δοξούλας, της "γραμματέως" του Μέρτεν και κατόπιν σύζυγο του υπουργού Μακρή του εθνάρχου Καραμανλή.

    Να προσθέσω την ασυλία όλων των μαυραγοριτών και γερμανοτσολιάδων που δεν πρόδωσαν μόνο Εβραίους αλλά και Χριστιανους Έλληνες και που "ξεχάστηκαν" μέσα στη δίνη του Εμφυλίου.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η λέξη Ολοκαύτωμα προέρχεται από αυτό που λες μόνο που μέσα στους αιώνες, οι λέξεις αποκτουν και νέες σημασίες και χρήσεις.
    Με την έννοια του διωγμου, λοιπόν, της ολοκληρωτικής καταστροφής έχει χρησιμοποιηθεί και ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. Ακόμα και για τους Αρμένιους. Οπότε είσαι τοποθετημένος τελείως λάθος.

    Για μια σύντομη ιστορική αναδρομή της χρήσης του όρου και γιατί επικράτησε αυτός ο όρος, ως "μετάφραση" της εβραϊκής λέξης Shoah, σε παραπέμπω εδώ:
    2. What is the origin of the word “Holocaust”?
    http://www.ushmm.org/research/library/faq/details.php?topic=01#02

    Και εδώ, γιατί είναι προβληματικός ο όρος, αλλά και γιατί και άλλοι όροι είναι επίσης προβληματικοί:

    Students should be aware that for many people the term "Holocaust" is problematic. A holocaust is a biblical sacrifice, and use of the term could seem to imply that the mass murder of the Jews was a form of martyrdom, but there was nothing holy about the Holocaust. Other terms should also be used with care. Speaking of the "Final Solution" means taking up the killers' language; using the word genocide could seem to accept the Nazis' conception of races. Many prefer the use of the Hebrew word Shoah-meaning catastrophe-which is not loaded with religious meaning.
    http://www.holocausttaskforce.org/education/guidelines-for-teaching/how-to-teach-about-the-holocaust.html
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έπειτα γράφεις:

    "αλλα για ποιο λογο δεν χρησιμοποιειται ο ιδιος ορος για να περιγραψει την εξοντωση (απο τους Ναζι)των τσιγγανων, κομμουνιστων Σλαυων, διανοητικά ασθενών ή σωματικά ανάπηρων;"

    Και αυτήν την απορία σου έπρεπε να τη στείλεις στο Υπουργείο Παιδείας, για να βάλει σοβαρό μάθημα για το Ολοκαύτωμα στα σχολεία!
    Φυσικά και το Ολοκαυτωμα, σημαίνει αυτό που νομίζεις ότι δε σημαίνει:
    What is the Holocaust? ↑

    The Holocaust is the state-sponsored systematic persecution and annihilation of European Jewry by Nazi Germany and its collaborators between 1933 and 1945. Jews were the primary victims -- six million were murdered; Roma and Sinti (Gypsies), people with mental and physical disabilities, and Poles were also targeted for destruction or decimation for racial, ethnic, or national reasons. Millions more, including homosexuals, Jehovah’s Witnesses, Soviet prisoners of war, and political dissidents, also suffered grievous oppression and death under Nazi Germany.
    http://www.ushmm.org/research/library/faq/details.php?topic=01#01

    Και βέβαια, το κράτος έχει ευθύνη που δε σε έμαθε τί είναι το Ολοκαύτωμα, αλλά έχεις και εσύ την προσωπική σου ευθύνη, γιατί πήγες και έμαθες για το Ολοκαύτωμα, προφανώς, από νεο-ναζί!
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επίσης, εάν πιστεύεις ότι οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες δεν φύγανε με τη θέλησή τους αλλά διωγμένοι (και σφαγμένοι, να προσθέσω εγώ) φαντάσου τί πόδι πήραν οι Εβραίοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και από όλες τις μη ευρωπαϊκές χώρες που με την συνοδο Εβιάν απαγόρευσαν την εβραϊκή μετανάστευση καθιστώντας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ τα στρατόπεδα θανάτου και καταναγκαστικής εργασίας.
    Την ίδια στάση είχε και η Βρετανική Εντολή με ανάλογο White Paper, ενώ την ίδια ώρα αβαντάριζε την αραβική μετανάστευση.

    Όσο για το τι θεωρείς εσύ για την "κατοικημένη" Γη του Ισραήλ (γιατί φοβάσαι να γράψεις το όνομα; είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ της περιοχής. Και το τελευταίο επίσης)
    δε με νοιάζει ποσώς, από τη στιγμή που δεν το τεκμηριώνεις. Εγώ σε παρέπεμψα στις Οθωμανικές απογραφές. Κατά καιρούς εδώ μέσα έχω παραπέμψει σε πραγματολογικά δεδομένα και στα κρατικά αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ιστορία είναι ΜΙΑ και αδιαπραγμάτευτη. Ψάξε, διάβασε, όπως έκανα και εγώ. Εγώ σε θεωρώ νοήμον ον και δε σε πατρονάρω. Και όπως δε βάζεις στο στόμα σου μασημένη από άλλον τροφή, δε θα βάλεις και στο μυαλό σου μασημένες από άλλους προκάτ γνώσεις

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βλέπεις ότι απαντώ μόνο στις ειδικές ερωτήσεις που θέτεις και αποφευγω τα γενικά ζητήματα.
    Aυτό που με εντυπωσιάζει είναι η μονομέρεια των πηγών σου: Αναφέρεις το χωριό Οραντούρ, ως πεδίο δράσης Ισραηλινών κακούργων!!!
    Το Oradour-sur-Glane είναι γαλλικό χωριό, που έγινε ομαδική εκτέλεση ΑΜΑΧΩΝ κατοίκων από τους ΝΑΖΙ! Και το παράδειγμα αυτό το φέρνουν ακραίοι ισλαμοφασίστες, ότι και καλά ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ έκαναν το ίδιο. Δες πόσο ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ την Ιστορία επειδή απλά κατάπιες αμάσητο το αραβικό παραμυθάκι!
    Για να λες για το 1948 προφανώς αναφέρεσαι σε μια εκ των δυο αραβικών μυθιστοριών:
    http://www.palestinefacts.org/pf_independence_lod_ramle.php
    http://www.palestinefacts.org/pf_independence_war_diryassin.php

    Αν ψάξεις μόνος σου θα βρεις ότι οι άραβες ήταν αυτοί που μόνιμα έσφαζαν Εβραίους. Και το ίδιο γίνεται και σήμερα. Αντί να κάνουν κράτος, προσπαθουν όπως τότε να πετάξουν τους Εβραίους στη θάλασσα. "Palestine Free from the River to the Sea"
    Το Ισραήλ μιλάει διαρκώς για ειρήνη και συνυπαρξη και οι άραβες μονίμως για μη αναγνωριση Ισραήλ.
    Δες κάτι απλό: Έχεις ακουσει αραβικό τραγουδι να μιλάει για Ειρήνη;
    Σε προκαλώ να μου βρεις ΕΝΑ!!!
    Ενώ οι άλλοι οι ταλαίπωροι, όλο για SHALOM τραγουδούν.
    Τα πράγματα, φίλε, είναι απλά. Αρκεί να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Και να τους τρίψεις τα σκουπίδια που σου σερβίρουν, στις άσχημες μούρες τους...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κλείνοντας, θα αντιγράψω από παλιότερο σχόλιό μου:

    "...για τις πενιχρές γερμανικές αποζημιώσεις. Που αυτές τουλάχιστον έφτασαν στους δικαιούχους. Σε όσους βέβαια δεν είχαν πεθάνει πριν το 1999! Μιλάμε για λιγοστά χρήματα, που δόθηκαν από το 2001 και μετά, σε δυο δόσεις, σε ανθρώπους που είχαν εκτοπιστεί σε "καταναγκαστική εργασία", "εργάτες σε συνθήκες σκλαβιάς" κ.α.
    Και που φυσικά δεν αποζημίωναν ούτε φθορές περιουσίας"

    Αυτές εννοείς ως γερμανικές αποζημιώσεις στους Εβραίους. Νομίζω ότι είναι γελοίο και που το συζητάς.
    Επίσης, να σου πω ότι η γιαγιά μου ήταν δικαιούχος αποζημίωσης που έδωσε στο κράτος μας η Ιταλία.
    Για βομβαρδισμούς. Όσο την πήρες εσύ άλλο τόσο την πήρε και η γιαγιά μου.
    Απλά τις έφαγαν οι Έλληνες πολιτικοί.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο για τα θρησκευτικά που λες, θα σε παραπέμψω στα σχόλια του Ραβίνου Μορδεχάι Φριζή, εδώ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_4367.html

    Eγώ, απλά, θα επαναλάβω, για τον αρχηγό της Χαμάς, Χανίγιε που δακρύζει στο τζαμί, όταν ακούει ότι είναι ΑΠΟΓΟΝΟΣ του Μωυσή, και ως ΤΕΤΟΙΟΣ δικαιούται τη Γη του Ισραήλ.
    http://www.youtube.com/watch?v=jK3ihtM-Jew

    Για το οποίο δεν έδωσες καμιά απάντηση.
    Κατηγορείς ένα κοσμικό κράτος για διάφορα που μόνος σου εικάζεις, και δεν σε ενοχλεί ένα θεοκρατικό καθεστώς σκληρότατο όπως η Χαμάς;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. //"1) Οι πρόσφυγες της βόρειας Κύπρου..."
    ΜΠΡΟΥΝΟ
    29 Σεπτεμβρίου 2010 2:27 μ.μ.//
    ------------------
    Μπα, το "βόρειας Κύπρου" γράφεται με μικρό "β" τώρα;
    Η ορθογραφία σου εξαρτάται από το νικ που χρησιμοποιείς την κάθε φορά ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η λέξη Ολοκαύτωμα προέρχεται από αυτό που λες μόνο που μέσα στους αιώνες, οι λέξεις αποκτούν και νέες σημασίες και χρήσεις.
    Με την έννοια του διωγμού, λοιπόν, της ολοκληρωτικής καταστροφής έχει χρησιμοποιηθεί και ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. Ακόμα και για τους Αρμένιους. Οπότε είσαι τοποθετημένος τελείως λάθος.

    Για μια σύντομη ιστορική αναδρομή της χρήσης του όρου και γιατί επικράτησε αυτός ο όρος, ως "μετάφραση" της εβραϊκής λέξης Shoah, σε παραπέμπω εδώ:
    2. What is the origin of the word “Holocaust”?
    http://www.ushmm.org/research/library/faq/details.php?topic=01#02

    Και εδώ, γιατί είναι προβληματικός ο όρος, αλλά και γιατί και άλλοι όροι είναι επίσης προβληματικοί:

    Students should be aware that for many people the term "Holocaust" is problematic. A holocaust is a biblical sacrifice, and use of the term could seem to imply that the mass murder of the Jews was a form of martyrdom, but there was nothing holy about the Holocaust. Other terms should also be used with care. Speaking of the "Final Solution" means taking up the killers' language; using the word genocide could seem to accept the Nazis' conception of races. Many prefer the use of the Hebrew word Shoah-meaning catastrophe-which is not loaded with religious meaning.
    http://www.holocausttaskforce.org/education/guidelines-for-teaching/how-to-teach-about-the-holocaust.html
    Galia

    Έπειτα γράφεις:

    "αλλα για ποιο λογο δεν χρησιμοποιειται ο ιδιος ορος για να περιγραψει την εξοντωση (απο τους Ναζι)των τσιγγανων, κομμουνιστων Σλαυων, διανοητικά ασθενών ή σωματικά ανάπηρων;"

    Και αυτήν την απορία σου έπρεπε να τη στείλεις στο Υπουργείο Παιδείας, για να βάλει σοβαρό μάθημα για το Ολοκαύτωμα στα σχολεία!
    Φυσικά και το Ολοκαυτωμα, σημαίνει αυτό που νομίζεις ότι δε σημαίνει:
    What is the Holocaust? ↑

    The Holocaust is the state-sponsored systematic persecution and annihilation of European Jewry by Nazi Germany and its collaborators between 1933 and 1945. Jews were the primary victims -- six million were murdered; Roma and Sinti (Gypsies), people with mental and physical disabilities, and Poles were also targeted for destruction or decimation for racial, ethnic, or national reasons. Millions more, including homosexuals, Jehovah’s Witnesses, Soviet prisoners of war, and political dissidents, also suffered grievous oppression and death under Nazi Germany.
    http://www.ushmm.org/research/library/faq/details.php?topic=01#01

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σου είπα δεν σου είπα Ανώνυμε
    29 Σεπτεμβρίου 2010 8:19 μ.μ.
    Να πάρω γραμμή και εντολές από τους ανωτέρους μου της υπηρεσίας και θα σου απαντήσω δεόντως;


    Κάτσε και διάβαζε τις αρλούμπες από την βιβλιοθήκη της Μοσσάντ τώρα.


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κλώνε Galia,

    έχετε πολύ πλάκα. Στην αρχή προσπαθείτε να απαντήσετε σοβαρά.
    Σου λέει, θα βαρεθεί-δε θα βαρεθεί; και θα περάσει η συκοφαντία για γεγονός πραγματικό!

    Μόλις βλέπετε ότι η κάλπικη η συκοφαντία-μουφαφον, αποκαλυπτεται,
    τότε αρχίζετε τις βρισιές και τις πρακτορολογίες.
    Τελικά, είστε εξαιρετικά προβλέψιμοι και ανόητοι.
    Για αυτό και μέχρι να βάλεις μυαλό θα είσαι ένας σκουπιδο-κλώνος...
    Πάρε εδώ από το site των χαμασιανών, τον πανηγυρικό απολογισμό: Πόσους Εβραίους, δηλαδή, έσφαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια

    http://www.alqassam.ps/arabic/news1.php?id=18255

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. //Πάρε εδώ από το site των χαμασιανών, τον πανηγυρικό απολογισμό: Πόσους Εβραίους, δηλαδή, έσφαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια
    http://www.alqassam.ps/arabic/news1.php?id=18255
    Galia
    30 Σεπτεμβρίου 2010 6:31 μ.μ.//
    -----------------
    Όσους και αν έχουν σκοτώσει από τους κατακτητές τους, πάλι λίγοι είναι αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ελευθερωθούν.
    Πρέπει να σκοτώσουν κι άλλους όσο αυτοί δεν ξεκουμπίζονται από τα παλαιστινιακά εδάφη.
    Είναι νόμιμο δικαίωμα (νόμιμη άμυνα) όλων των κατακτημένων διαχρονικά να αντιστέκονται με όλα τα μέσα που διαθέτουν!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανιστόρητε Τζίμη- εκτός του ότι είσαι φορέας του πιο αποκρουστικού αντισημιτισμού, ακραιφνής λειτουργός του γκαιμπελοσταλινισμού και του πιο εμετικού μακιαβελισμού - δες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Jerusalem
    ποιοί είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι πραγματικοί "κατακτητές" στην αρχαία πόλη της Ιερουσαλήμ τουλάχιστον - που οι ισλαμοφασίστες φίλοι σου τη διεκδικούν ως "ιερό τόπο" για να εφαρμόσουν κι εκεί το πιο απάνθρωπο και δεσποτικό καθεστώς στον κόσμο, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται σου αρέσει πολύ! Φυσικά επειδή είσαι ανιστόρητος και τόσο τυφλωμένος από ΜΙΣΟΣ ποτέ δεν άκουσες για παράδειγμα ότι και η Μεδίνα, η δεύτερη "ιερή πόλη" των Αραβομουσουλμάνων σου δημιουργήθηκε ΚΙ ΑΥΤΗ από Εβραίους http://www.eretzyisroel.org/~peters/medina.html ούτε φυσικά και για καμία μετανάστευση Αράβων στη λεγόμενη Βρετανική Εντολή από τα τέλη του 19ου αιώνα http://www.danielpipes.org/1110/from-time-immemorial! Είσαι για πραγματικά γέλια ΑΝ δεν επιδείκνυες αυτό το θρασύτατο εγκληματικό πρόσωπό σου ("Πρέπει να σκοτώσουν κι άλλους...")!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.