2/9/10

Να χωρίσουμε 50-50 το Αιγαίο με την Τουρκία, αλλά...


Σχόλιο ανώνυμου φίλου του ιστολογίου, στην ανάρτηση: Ισχυρός ανατολικός άνεμος στο Αιγαίο
Λέει λοιπόν ο Ανώνυμος φίλος μας:

Προτείνω 50-50 με τους τούρκους.
Να έχουν κι αυτοί μερίδιο στα κέρδη των όποιων κοιτασμάτων.
Μείωση των εξοπλισμών στο μισό και για τους δυο μας, να βρούμε την ησυχία μας.
ΑΛΛΑ !
1.Η περιοχή του μισού πόντου στη τουρκία να παραχωρηθεί σε Έλληνες πόντιους, με επίσημους τίτλους του τουρκικού κράτους και συμφωνίες, χωρίς καμμιά οικονομική απαίτηση.
2.Η περιοχή της Σμύρνης επίσης, το μισό στους Έλληνες με τον ίδιο τρόπο.
3. Η περιοχή του Μαρμαρά το ίδιο.
4. Απορόφηση των μισών λαθρομεταναστών που μπήκαν απο την τουρκία στην Ελλάδα, πίσω στη τουρκία.
5.Δικαίωμα των Ελλήνων ν'αγοράζουν ιδιοκτησία σε όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας με συνοπτικές διαδικασίες.
6.Επιστροφή των Ελλήνων στην Ίμβρο και Τένεδο,με ανακατασκευή απο το τουρκικό κράτος, όλων των κατοικιών που κατέστρεψαν τα περασμένα χρόνια.
7. Το ίδιο για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.
8. Επίσημη αναγνώριση απο τη τουρκία όλων των γενοκτονιών που διέπραξαν τα τελευταία 150 χρόνια και επίσημη συγγνώμη γι'αυτές.
9.Καμμιά αξίωση για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης
10. Αποχώρηση του τουρκικού στρατού απο τη Κύπρο, και επανένωση κάτω απο Ελληνοκυπριακή διοίκηση με συμμετοχή 20 % των τουρκοκύπριων σ'αυτή.
Ελεύθερη μετακίνηση,διαμονή και αγορά ακινήτων όπου επιθυμούν οι κάτοικοι, Έλληνες και τούρκοι. Επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους κατόχους προ της εισβολής.
Παραχώρηση 20 % του ορυκτού πλούτου της Κύπρου στους τουρκοκύπριους.
Αν αποδεχτούν τα παραπάνω, ας γίνει και τζαμί στην Αθήνα - αλλά όχι στο Βοτανικό -
Ελεύθερη είσοδο χωρίς βίζα για τους τούρκους στην Ελλάδα.
Νομίζω τους συμφέρουν και τους τούρκους τα παραπάνω.
Αν όχι, καμμιά απολύτως παραχώρηση και έτοιμοι για τα χειρότερα.


Αυτά λέει ο ανώνυμος φίλος του ιστολογίου μας.
Εσείς οι υπόλοιποι φίλοι, τί λέτε;

30 σχόλια:

  1. Η αμοιβαιότητα στις παραχωρήσεις είναι βασικό στοιχείο της διπλωματίας. Η παραπάνω πρόταση, βασίζεται σ αυτό. Σε περίπτωση που απορριφθεί η πρόταση αυτή αμοιβαιότητας παραχωρήσεων, θα πρέπει να ετοιμαστεί ο λαός για εχθρική στάση της Τουρκίας και απάντησης σε επιθετικές κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΞΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΣΒΟΛΕΣ.
    Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όνειρα θερινής νυκτός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1ον: και μετά ξύπνησε.
    2ον: το "Ελεύθερη είσοδο χωρίς βίζα για τους τούρκους στην Ελλάδα." αρκεί για να μας διαλύσουν σε 24 ώρες.

    Δεδομένης δε της μη εμπλοκής του διεθνούς δικαίου, αν υπάρχει πλέον κάτι τέτοιο ως σοβαρή έννοια στην πράξη, στα "αντισταθμιστικά οφέλη" αλλά μόνο του κατ'επιλογήν της Τουρκίας εθνικό της νομοθετικό πλαίσιο, θα εξανεμιστούν σε dt μόλις παγιωθούν τα κέρδη της λόγω 50-50, συνεπώς μη το συζητάμε.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρόταση είναι για γέλια .

    Ποιοί Έλληνες να πάνε στην Ίμβρο και Τένεδο ,Μαρμαρά, Κωνσταντινούπολη κλπ;
    Εδώ δεν μπορούμε να στελεχώσουμε όχι μόνο τα νησιά αλλά ούτε και την ενδοχώρα .

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

    Εκτός αν εννοεί τους Νεοέλληνες πακιστανικής , μπαγλαντεσιανής , αφγανικής και λοιπων καταγωγής

    ΣΒΗΝΟΥΜΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμια μοιρασιά μέ τούς Τούρκους.
    Τίποτα.
    Γιά τά υπό κατοχή εδάφη τής Μ.Ασίας καί τού Πόντου τό συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προσωπικά λέω:

    εμείς, οι Έλληνες, υποστηρίζουμε ότι το Αιγαίο είναι 98% ελληνικό και 2% τουρκικό.

    οι Τούρκοι λένε 50-50,

    αυτό που λέω λοιπόν είναι να τα βρούμε με συνοπτικές διαδικασίες στη μέση, δηλαδή 74% για εμάς και 26% για αυτούς.

    Άλλη ερώτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ λέω το εξής:

    1) Καμία διαπραγμάτευση με τους Τούρκους. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωποι των διαπραγματεύσεων. Το μόνο που κερδίζουμε με αυτές είναι χρόνο μέχρι την ώρα μηδέν. Δυστυχώς.

    2) Αν θέλουν το μισό Αιγαίο να έρθουν να το πάρουν. Ο Ελληνικός λαός δεν το παραχωρεί.
    Πέρα από μικρές νησίδες με πολύ μικρές φρουρές ή τις ακατοίκητες βραχονησίδες θα δούμε πόσο δυνατός είναι ο τουρκικός στρατός, ο δεύτερος σε μέγεθος στρατός μέλους του ΝΑΤΟ. Η απάντηση μας, στρατού και λαού θα είναι σκληρή εκεί που ξέρουμε ότι θα πονέσουν πολύ. Οι κλασσικοί στόχοι μας σε τέτοια περίπτωση στο τουρκικό έδαφος λίγο πολύ είναι γνωστοί(Ακσάζ, γέφυρες Βοσπόρου, στρατηγεία, αεροδρόμια πρώτης γραμμής, βιομηχανικές ζώνες Μικράς Ασίας κ.α. πιο μέσα).

    3) Αν πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το Αιγαίο με τα όπλα να έρθουν. Αν είναι καλύτεροι ναυτικοί, αεροπόροι και καταδρομείς από μας θα το πάρουν.
    Εγώ πάντως πιστεύω πως δεν είναι. Επίσης πιστεύω πως ακόμα η ψαλίδα εξοπλισμών είναι ικανοποιητική. Ανησυχώ όμως για το μέλλον.

    4) Να πάνε για απόβαση να πάνε...εκεί που θα πατήσει το πόδι Τούρκος μεχμετζίκ από τις βόμβες των αεροπλάνων μας δεν θα μείνει ούτε βραχάκι. Θα σηκώνεται η άμμος από τις εκρήξεις των βομβών και ξανά και ξανά και ξανά! θα τους κατακάψουμε με εμπρηστικές βόμβες. Ούτε τουρκική τρίχα μαλλιού δεν θα μείνει.
    Κοντά στις ακτές θα είναι το πεζικό των νήσων και οι πεζοναύτες μας. Στις πιθανές ζώνες προσγειώσεως ελικοπτέρων θα περιμένουν οι καταδρομείς για θερμή υποδοχή των "συναδέλφων" τους. Σαν εφεδρεία λίγο πίσω από τις ακτές αποβάσεως, στην ενδοχώρα των νησιών θα περιμένουν οι περισσότεροι μαυροσκούφιδες με τα άρματα. Μόλις πάρουν το ΟΚ θα κάνουν ένα σάρωμα με τις ερπύστριες μέχρι τις ακτές και δεν θα αφήσουν ούτε κοκκαλάκι από Τούρκο Μεχμετζίκ. Το πυροβολικό θα είναι στα κατάλληλα σημεία και θα βάλει Μικρά Ασία και πλοία αποβάσεων που θα πλησιάζουν στα κατάλληλα περάσματα μεταξύ των νήσων.
    Τέλος να μην ξεχάσουμε και μια "ασήμαντη λεπτομέρεια"...όλο το Αιγαίο στα ζωτικά του περάσματα και όχι μόνο θα είναι παγιδευμένο από κάθε είδους έκδοση του εξαιρετικού γαλλικού πυραύλου exocet είτε εκτοξευόμενο από πλοίο μεγέθους πυραυλακάτου είτε από Mirage είτε από παράκτιο κινούμενο επί οχήματος-εκτοξευτή.
    Απέναντι στη Μικρά Ασία θα είναι ο Ερντογάν και θα κάνει γονατισιές! Τα έμαθε καλά τα περί γονατισιών από τους Κούρδους και θα τη τελειοποιήσει τη τεχνική με μας! Θα μάθει τώρα πως να κάνει και έρπειν μέχρι το καταφύγιο επειδή από πάνω του θα πετάνε τα Ελληνικά μαχητικά!
    Να έχει και την Εμινέ μαζί του να ρίχνει κάνα μοιρολόι.

    5) Επίθεση στη Τουρκία μέσω του εσωτερικού τους μετώπου. Ο καλύτερος και αναίμακτος τρόπος για την Ελλάδα. Να ησυχάσουμε από αυτό το ισλαμοφασιστικό κράτος!
    Εξημέρωση του θηρίου δεν υπάρχει. Απλώς του ρίχνεις μια στο δόξα πατρί και το "εξημερώνεις" μια για πάντα.
    Τη δουλειά μπορούν να την κάνουν οι Κούρδοι για μας ανετότατα.
    Αν παρόλαυτα θέλουν οι Τούρκοι το Αιγαίο ας έρθουν...

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι έτσι με την αλμύρα.
    Μην περιμένετε όμως απο "Ελληνες" πολιτικούς να διεκδικήσουν κάτι απο όλα αυτά όμως.
    Μην δώσουμε και τα σώβρακα που φοράμε στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α παπαπα...
    Εκτός από το σημείο 10, το οποίο αν γίνει δεν ξεγίνεται, τα υπόλοιπα σημεία, έστω και αν γίνουν αποδεκτά, πάντα θα υπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του Τουρκικού κράτους να τα αναιρέσει με μεταγενέστερες πολιτικές του.

    Οπότε, αυτό που μένει είναι να βάλουμε στη ζυγαριά, απο τη μία μεριά το 50-50 του Αιγαίου και απο την άλλη την ενανάκτηση της κυριαρχίας στην Κύπρο.
    Μου μοιάζει πολύ μεγάλο το τίμημα.
    Εξ άλλου, αν έχουμε υπομονή μέχρι την διάσπαση της Τουρκίας, το δυτικό της κομμάτι πρός το Αιγαίο που θα μείνει, θα το "αγοράσουμε" έτσι κι αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι αὐτὰ νὰ γίνουν ἐμπιστοσύνη δὲν τοὺς ἔχω.
    Πιάνεται ὁ τοῦρκος φίλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΥΘΗΣΜΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΦΤΑΝΕΙ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ 50/100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.
    ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ , ΦΥΣΙΚΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ..ΚΤΛ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΣΥΜΠΕΡΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΟΠΙΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΡΑΒΩΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν σε ένα φανταστικό κόσμο μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά, με δεδομένα τα ιστορικά προηγούμενα, οι τούρκοι θα εδίωκαν ξανά τους έλληνες από τις εστίες τους με τη πρώτη ευκαιρία και θα έμεναν με το μισό αιγαίο στα χέρια.

    Επειδή ο τούρκος δε καταλαβαίνει από συμφωνίες άλλα φοβάται μόνο το σπαθί, εγώ αντιπροτείνω τα εξής.

    1) Άμεση αύξηση της θητείας.

    2) Άμεση αγορά των οπλικών συστημάτων που λείπουν από τα διάφορα όπλα και σώματα.

    3) Σταδιακή (και μυστική) αποστολή βαρέων όπλων και «εθελοντών στη Κύπρο.

    4)Όταν σε κάποιο βάθος χρόνου τα επιτελεία δηλώσουν ετοιμότητα, άμεση επέκταση του εθνικού θαλάσσιου χώρου στα 12 μίλια.

    Και μετά ας τολμήσουν να βγουν στο Αιγαίο να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

    ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαίτηση των ΗΠΑ για συμμετοχή του Ισραήλ στην τουρκική αεροπορική άσκηση Anatolian Eagle Εκτύπωση E-mail
    01-09-2010 17:58:05

    Οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει την τουρκική κυβέρνηση ότι απαιτούν, την πρόσκληση του Ισραήλ στην διεθνή αεροπορική άσκηση Anatolian Eagle που πρόκειται να λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στην κεντρική Τουρκία, στην αεροπορική βάση του Ικονίου.

    Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Τουρκία δεν προσκαλέσει το Ισραήλ στην εν λόγω άσκηση, η αμερικανική Αεροπορία θα απέχει από αυτήν. Η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση του τουρκικού αποκλεισμού του Ισραήλ από την άσκηση Anatolian Eagle, αφού η τουρκική Αεροπορία έχει ήδη στείλει τις σχετικές προσκλήσεις σε αρκετές Αεροπορικές δυνάμεις, αλλά όχι στην Αεροπορία του Ισραήλ.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που διεξήχθη η συγκεκριμένη άσκηση ήταν τον Ιούνιο του 2001, με συμμετέχοντες τις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Πάντως η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την είδηση.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο τούρκος είναι σαν το ανακόντα ξέρετε το φίδι,αν πεινάσει θα σε φαΐ μονό μιας,οπότε τι συζητάμε τώρα την καταδίκη μας;εγώ ξέρω ότι τα φίδια δεν είναι κατοικίδια ζώα,δεν εξημερώνονται και πολύ περισσότερο λειτουργούν με το ένστικτο.μέρες βυζαντίου διανύουμε και μάλλον δεν το έχει καταλάβει ο λαός.μαύρη μαυρίλα στον ορίζοντα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Άμεση αύξηση της θητείας."

    Πανω σ'αυτο εχουν ηδη αρχισει οι συζητησεις οχι βεβαια με γνωμονα το εθνικο συμφερον, αλλα για λογους εικονικης διορθωσης του ποσοστου της ανεργιας.Παρολα αυτα ουδεν κακον αμιγες καλου.Εστω και ετσι, ευπροσδεκτο το μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βλέπω αρχίσατε να συζητάτε τι ποσοστό θα δώσουμε !Χωρίς να πέσει έστω και μια σφαίρα? Πολύ βολεμένους σας βρίσκω ! Κατανοητών ! Άλλωστε σε ξένο αχυρώνα βρίσκεσθε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα δεν είναι τόσο χαζοί οι Τούρκοι να έρθουν να πάρουν οτιδήποτε με το όπλα... Έτσι, θα πυροδοτήσουν την αφύπνιση του ελληνικού λαού και την ελληνική αντίσταση ανοίγοντας ένα ζήτημα που δεν θα κλείνει με τίποτα με ότι αυτό συνεπάγεται γι' αυτούς στη σημερινή εποχή. Θα πάρουν τα μισά (και αργότερο όλα), με συμφωνίες... Συμφωνίες για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, συμφωνίες για συνδιοίκηση και αυτονομία στη Θράκη, ένα νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο... Βεβαίως για όλα αυτά απαιτούνται πουλημένοι πολιτικοί και με αρκετή δόση ενδοτισμού και ραγιαδισμού τους οποίους και διαθέτουμε επαρκώς. Θα το πασπαλίσουν αυτό και με αρκετά κοινά πολιτισμικά στοιχεία, φιλία, Βυζάντιο κλπ, και έτοιμη η σούπα. Δεν χρειάζονται πια άμεσα τα όπλα και οι μάχες που λιγουρεύεται ο φίλος πιο πάνω. Αρκούν οι διορισμένοι ηγέτες στα πολιτικά κόμματα και τα κανάλια τους που θα κάνουν το μαύρο άσπρο και θα μας το παρουσιάσουν και σαν... λύση για την οικονομική κρίση. Μόνο που υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγοντας τον οποίο δεν μπορούν να συνεκτιμήσουν. Αυτός είναι ένα νέο ελληνικό κίνημα που θα δημιουργηθεί από ανθρώπους που έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και θα πολεμήσει αυτές επιδιώξεις με όλα τα μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ 50/50 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΙΤΟΝΑ;

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ;;
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ;
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ'
    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ-ΤΖΩΡΤΖ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ;

    ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ;

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΟΙΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
    ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ; Ή ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν διαπραγματεύεσαι ούτε ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο (Που οι ισλαμοφασίστες και χώρες τρομοκράτες όπως η Τουρκία δεν υπολογίζουν).

    Στα 12. ν.μ. ΤΩΡΑ ή σε κάποιο χρόνο που οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και να πάει να γαμηθεί το casus belly (:-) τους.
    Κλείστε το θέμα των ΑΟΖ.

    Αρκετά ασχολούμαστε με τους Τουρκαλάδες.Η χώρα πρώτα απ'όλα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ.

    Κόψτε την κλεψιά, την ψευτιά, και το ρουσφέτι ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΙ.

    Αν η χώρα δεν γίνει ανταγωνιστική
    μια ζωή με τους παπάρες τους Τούρκους θα μιζερεύουμε. Και αυτό θα γίνει όταν ξανα-αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και στις δικές μας αξίες.

    Κλέφτες πολιτικάντηδες το Αιγαίο τι το περάσατε; Tο χωράφι του πατέρα σας για να το μοιράσετε ;
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!
    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κανουμε λεσ και το
    πετρελαιο που θα σωσει την ελλαδα
    θα εξωρυχθει με βαση την εθνικοτητα
    εαν δεν υπηρχαμε σαν λαοι θα ηταν
    καλυτερα για τουσ λευκουσ και πρασινουσ πυργουσ. οι ελληνεσ καταντησαν γιατι χανουν την ανθρωπια τουσ το εθνοσ τουσ
    την γλωσα τουσ. αλλωθηκαμε απο ρεμπελουσ που κοιταζουν ευθεωσ το πιατο μασ με βουλα ισλαμ. ο στρατοσ μασ εχει υποστει φθορεσ χωρισ πολεμο και τον μειωνουν ενεκα τησ ειρηνησ. η νοσηλεια χρεωνεται
    ο δημοσιοσ βιοσ διδεται αντιπαροχη
    φετοσ θα ξυλιασει ο κοσμακησ.
    μακεδονια θρακη κυπροσ ηπειροσ
    το υπουργειο παιδειασ μασ διδασκει
    οτι ηταν απλοι μεταναστεσ που επαναπατριζονται οχι ελληνικα. ο τζογοσ στα φορτε του
    ναρκωτικα το ιδιο. βενζινη εισητηρια
    τζαπα για τουσ μεταναστεσ.
    φορολογια ευ ζην. τα χωρια ζουν οπωσ οι πολεισ καταντησαμε αδιεξοδοι πολιτεσ με ιθαγενεια
    καλα να παθουμε. ψηφιζουμε ακομα
    και τωρα. τα μονα που υπαρχουν σε
    αφθονια ειναι η εκκλησιεσ
    που πιθανοτατα θα ειναι μελοντικοσ στοχοσ πολιτικαντηδων
    μασ αγοραζουν ναυπηγια ιδιωτεσ
    και εχουν τουσ ιδιοκτητεσ πελατεσ.
    οι δολοφονοι του ελληνισμου
    εν ετει 2010 κοληταρια μασ εσωσαν τον τουρισμο φετοσ μελοντικα ευρωπαιοι πολιτεσ εναντι ιθαγενων.
    καπου σε ολοκληρο το αιγαιο.
    οι τραπεζεσ πανε κοντα στουσ φιλουσ των πολιτικων τα λεφτα μασ
    πουληθηκαν και αλλα τοσα να μασ
    κανουν εμεισ το χαλβα μασ
    ποιοσ ενοχληθηκε για τα εξι μιλια
    και τα πετρελαια 50 50 αστειο πραγμα εχουμε αλωθει εσωτερικωσ
    απο το 74 και μετα και υπαρχουμε
    δεν ξερω τον λογο αλλα υπαρχουμε
    καθε μερα με οποιο κοστοσ
    αλλο κρατοσ με θεμελια με αυτα που
    μασ εχουν πραξει δεν θα υπηρχε
    ουτε καν
    θεωριτικα εχουμε αλωθει
    πρακτικα υπαρχει και θεοσ αδελφια
    ελληνεσ και ειναι μεγασ
    καλο αγωνα
    τουρκιεσ πετρελαια και κουραφεξαλα
    αι στο καλο
    σπανιοσ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο άκουσμα της λέξης Τούρκος εγω λέω να ετοιμαστούμε για τα χειρότερα χωρίς καμία άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η προπαρασκευαστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό,αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο,η Ελληνική πλευρά φένεται πως δεν θα υποχωρήσει και να μου το θυμηθείτε.


    Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα πολιτικά να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο,και μάλιστα το πολιτικό κόστος πρόκειτε να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο το αμέσως προσεχές διάστημα για εσωτερικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλοι του ιστολογίου
    Κατά την άποψή μου ο ανώνυμος δεν σοβαρολογεί και γω όταν έκανα την ανάρτηση δεν ονούσα ότι θα πρέπει να σχολιάσουμε σε σοβαρή βάση.
    Απλά, από το σχόλιο του φίλου μας νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να διεκδικούμε πολλαπλάσια από τους Τούρκους, για να αναχαιτίζουμε την τουρκική επιθετικότητα μ' αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Tό άσχημο της υπόθεσης είναι ότι θά παραχωρήσουμε είτε νησιά είτε υπέδαφος στήν Τουρκία καί δέν θά τό πάρουμε είδηση. Θά γίνει κάτι αντίστοιχο μέ τήν Κύπρο, πού επέστρεψε ο Καραμανλής από τό Παρίσι καί πανηγυρίζαμε όλοι καί οι Τούρκοι έπαιρναν αναίμακτα τή μισή Κύπρο. Σχεδόν αναίμακτα βέβαια, γιά να μην λησμονούμε τούς ήρωες πού αντιστάθηκαν στόν κατακτητή.

    Οι Τούρκοι θά πάρουν τό Καστελόριζο ή τή Γαύδο καί δέν θά γίνει απολύτως τίποτα. Θά μας κοιμήσουν τή ΜΜΕ όπως έγινε μέ τά Ιμια καί τον Οτσαλάν. Οπως γίνεται με τήν τουρκοποίηση της Θράκης.

    "Βέλτιον λέοντα άρχειν ελάφων ήπερ λεόντων έλαφον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και είπα ρε φίλε Σάββα από το πρωί που διάβασα αυτή την ανάρτηση , να απαντήσω – να μην απαντήσω , την σιχτίρησα και απλά μετά διάβασα τα σχόλια.
    Πάντως για να πω και την προσωπική μου γνώμη στους φίλους του ιστιολογίου, ότι με τους περισσότερους συμπίπτει και η δική μου άποψη και δεν με πιάνει πανικός για οποιοδήποτε σενάριο για το Αιγαίο μας.
    Μερικοί – ελάχιστοι το βάζουν κάτω το κεφάλι μην βλέποντας καμιά αντίδραση- αντίσταση για όλα αυτά.
    Ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί- ανακοινωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ από κανένα.
    Το πάνε λάου- λάου μέσω του Χατζηνικολάου και των υπολοίπων ΜΜΕ.
    Τον ΕΛΛΗΝΑ δεν τον φοβάμαι , την κατάλληλη στιγμή θα τα κάνει όλα που@@να.
    Του ΕΛΛΗΝΑ μπορεί να του χαϊδεύουν το χεράκι ή τον σβέρκο , αλλά μόλις πάνε να του την βάλουν , είναι άξιος να τα κάνει όλα που@@να.
    Τους ΞΕΝΟΥΣ προς το γένος φοβάμαι και όλους αυτούς που μας πλησίασαν τελευταία για να μας «βοηθήσουν» τάχα τις.
    Το σπίρτο περιμένουμε. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΨΕΙ;;;

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://www.marmaromenosautokratoras.gr/marmaromenos.pdf
    http://new-byzantium.blogspot.com/"

    Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος,
    καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν,
    καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
    Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν.
    πάντα δι᾽ αὐτοῦ ἐγένετο,
    καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο
    οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν.
    ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν,
    καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων.
    καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει,
    καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.

    ᾿Ιδοὺ ἔρχεται μετὰ τῶν νεφελῶν,
    καὶ ὄψεται αὐτὸν πᾶς ὀφθαλμὸς
    καὶ οἵτινες αὐτὸν ἐξεκέντησαν,
    καὶ κόψονται ἐπ᾿ αὐτὸν
    πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς.
    ναί, ἀμήν.

    ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν. ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι. ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ. ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος.
    ναὶ ἔρχου, Κύριε ᾿Ιησοῦ.
    ῾Η χάρις τοῦ Κυρίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων τῶν ἁγίων· ἀμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.