23/9/10

Τραγικό: Το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε διαθεσιμότητα μαχητικών στο 67,4% !!!


Με μία πρωτοφανή ενέργεια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία τόσο για τις διαθεσιμότητες των μαχητικών αεροσκαφών όσο και για τον ακριβή αριθμό των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, πράξη αδιανόητη για κάθε σοβαρό (βλέπε μη “περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας”) κράτος. Έτσι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή, το ΥΕΘΑ κοινοποίησε τις παρακάτω διαβαθμισμένες πληροφορίες:

«Το α΄ εξάμηνο του 2010 οι τοποθετημένοι Ιπτάμενοι ήταν τριακόσιοι τριάντα ένας (331) και οι προσκολλημένοι εβδομήντα τέσσερις (74). Εκτέλεσαν συνολικά 21.723 ώρες και οι μέσοι όροι ωρών πτήσης ανά εξάμηνο και Ιπτάμενο ήταν 58,7 για τους τοποθετημένους και 31 για τους προσκολλημένους. Το α΄ εξάμηνο του 2008 οι τοποθετημένοι Ιπτάμενοι ήταν τριακόσιοι είκοσι τέσσερις (324) και οι προσκολλημένοι εκατόν τέσσερις (104). Εκτέλεσαν 23.853 ώρες και οι μέσοι όροι ωρών πτήσης ανά εξάμηνο και Ιπτάμενο ήταν 64,4 για τους τοποθετημένους και 28,8 για τους προσκολλημένους. Από τα ανωτέρω στοιχεία δεν προκύπτει ουσιαστική διαφοροποίηση των ωρών πτήσης Ιπταμένων τα δύο τελευταία χρόνια.

Η διαθεσιμότητα επί της δύναμης και επί των τοποθετημένων μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) το α΄ εξάμηνο του 2010 και των τελευταίων πέντε ετών φαίνεται στο παρακάτω πίνακα:

Σημειώνεται η διακοπή λειτουργίας της 335Μ με τα Α/Φ Α-7 (πτήσεις μόνο Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2008) και η επαναλειτουργία το 2010 με Α/Φ F-16. Όπως προκύπτει από τον ανωτέρω πίνακα ο μέσος όρος της διαθεσιμότητας των μαχητικών Α/Φ την τελευταία πενταετία διατηρείται περίπου σε σταθερά επίπεδα.

Η Π.Α., μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών εφοδιασμού μεριμνά για την προμήθεια ανταλλακτικών προκειμένου να καλύψει τις προγραμματισμένες και απρογραμμάτιστες εργασίες συντήρησης του συνόλου των μαχητικών Α/Φ. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξασφάλιση των ανταλλακτικών απαιτεί μεγάλο χρόνο και έχει ως συνέπεια την καθήλωση Α/Φ. Ο μέσος όρος των καθηλωμένων μαχητικών από έλλειψη ανταλλακτικών το τελευταίο εξάμηνο είναι 10,6% επί των τοποθετημένων Α/Φ, λίγο μεγαλύτερος από το παραδεκτό όριο που καθορίζεται από τα θεσμικά κείμενα της Π.Α. (10,0%). Για την αντιμετώπιση αυτού του δυστυχώς χρονίζοντος προβλήματος και την εξασφάλιση ολοκληρωμένης υποστήριξης των μαχητικών Α/Φ, εισήχθη πριν λίγες ημέρες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η ολοκληρωμένη πρόταση για την εργοστασιακή συντήρηση των κινητήρων όλων των Α/Φ F16. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη διαδικασία για τα ανταλλακτικά όλων των πτητικών μέσων της Π.Α.

Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν αντιμετωπίζονται μείζονα προβλήματα συντήρησης των κινητήρων των μαχητικών Α/Φ: Για τα Α/Φ F-16, λόγω της υλοποίησης –προς το παρόν– της εργοστασιακής συντήρησης Engine Structural Integrity Program (ENSIP) σε περιορισμένο αριθμό κινητήρων με σκοπό, αφενός μεν την παράταση της διάρκειας και της διάθεσης αυτών ώστε να υφίσταται δυνατότητα αποτελεσματικής υλοποίησης του επιχειρησιακού και του εκπαιδευτικού έργου, και αφετέρου την εξασφάλιση υψηλών standards εκπαίδευσης και ασφάλειας πτήσεων, η Π.Α. εκπόνησε δέσμη μέτρων με σκοπό την ορθολογιστική εκμετάλλευση του υπόλοιπου διαθέσιμου χρόνου των κινητήρων για ένταξη σε εργοστασιακή συντήρηση.

Υψηλού ρίσκου ασκήσεις εκτελούν όλες οι Πολεμικές Μοίρες (14 Π. Μοίρες) και τα 6 ΣΜΕΤ (για το επίπεδο εμπειρίας των εκπαιδευόμενων Ιπταμένων), βάσει των προβλεπόμενων στη Βασική Διαταγή Εκπαίδευσης. Οι ώρες των Ιπταμένων δεν είναι μειωμένες και καλύπτουν επαρκώς τις εξαμηνιαίες και ετήσιες απαιτήσεις της εν λόγω Βασικής Διαταγής ώστε να διατηρούνται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.»
Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

33 σχόλια:

  1. Από τα στοιχεία βγαίνει 2.6 ώρες την βδομάδα, δύο πτήσεις, ανά (Ι). Σύμφωνα με τις ΝΑΤΟικές οδηγίες, οι (Ι) δεν πρέπει να συμπληρώνουν 8.5-10 ώρες την βδομάδα ? Δηλάδή, επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 25%-30% ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 58 ωρες το εξαμηνο, δηλαδη λιγοτερο απο 10 ωρες πτησεις το μηνα... Κατω απο τις μισες που οριζει το ΝΑΤΟ ως ελαχιστες.

    Βεβαια για καποιους και 2 ωρες το μηνα να πετουν οι δικοι μας, παλι θα ειναι "οι καλυτεροι στον κοσμο".

    Λαχανο θα φαμε τους Τουρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΠΙΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ"
    ΑΠ'ΤΟΥΣ ΦΕΡΜΑΝ[ΝΟΥΣ]ΚΑΙ ΚΑΛ[ΟΥΣ]

    ΕΥΓΕ.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ
    ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΤΟΥ "ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΑΛΟΓΟΥ"
    Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ "ΤΣΑΚΑΛΟΛΥΚΟΥ"
    Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΤΗΝ ΡΟΥΠΕΛΟΠΙΠΑ"
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφει ο Π. Κονδυλης (1997):

    “... Πράγματι, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή. Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον οποίο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια. Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους … Οι ευρύτερες μάζες, καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης, έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, όποτε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους: από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα «αυθαίρετα» ίσαμε τα ευκολοαπόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικότητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ε.Ε.!) και την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σ’ ό,τι παράγεται και σ’ ό,τι καταναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου. ... “
    (Παναγιώτης Κονδύλης, Καλό μήνα με αντί-αρλουμπολογικά κείμενα: Προφητικά αποσπάσματα του Παναγιώτη Κονδύλη, 1.2.2010., http://www.ifestos.edu.gr/)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ""ΠΙΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ"
    ΑΠ'ΤΟΥΣ ΦΕΡΜΑΝ[ΝΟΥΣ]ΚΑΙ ΚΑΛ[ΟΥΣ]"

    Για οποιον δεν το αντιληφθηκε, η κατασταση αυτη ισχυει εδω και χρονια. Δηλαδη και επι πατριωτικης ΝΔ. Απλα απο 64 ωρες το εξαμηνο επεσαν σε 58.

    Οι διαθεσιμοτητες τα περασμενα χρονια ηταν και χειροτερες, οπως φαινεται στον πινακα.

    http://www.strategyreport.gr/wp-content/uploads/2010/09/015.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για εμενα η δημοσιοποιηση των στοιχειων αυτων, ειναι το λιγοτερο. Φοβαμαι πως οι Τουρκοι τα ξερουν ηδη.

    Για εμενα το χειροτερο ειναι η γνωση της αληθειας. Δηλαδη, καταρρεει και ο μυθος της πανισχυρης Π.Α με τους "ασους" πιλοτους που ηταν η ελπιδα να νικησει την Τουρκικη αεροπορια και να βοηθησει μετα ναυτικο και στρατο.

    Αεροπορια που ο πιλοτος πετα 9.5 ωρες το μηνα αντι για τις 20 ή 30 που εχει το ΝΑΤΟ ως ελαχιστο οριο διατηρησης του "ετοιμοπολεμου", δεν ειναι πανισχυρη. Καθε αλλο. Αυτα ηταν αριθμοι των Βουλγαρων πιλοτων μετα την πτωση του κομουνισμου και γελουσαμε που τα ακουγαμε.

    Οι δε προσκολλημενοι με 5 ωρες το μηνα, ειναι "ετοιμοπολεμοι"?

    Μετα λεει συγκρουστηκαν στον αερα ενω ηταν σε σχηματισμο...

    Αντε λοιπον, παμε να παρουμε τωρα την Πολη και την Αγια Σοφια! Καταρριψη τουρκικων αεροσκαφων παραυτα να διδαξουμε στους Τουρκους πως η Π.Α. ειναι η καλυτερη αεροπορια στον κοσμο μετα τις ΗΠΑ, Ρωσια, Ισραηλ και Βρετανια!

    Ξεπεσμος παντου. Και αυτο λεγεται "κατασταση πληρους ετοιμοτητας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κείμενα του Κονδύλη είναι όντως αντιαρλουμπολογικά !!!
    Γι΄αυτό να μη γράφεις ούτε δικά σου, ούτε να μας αναπαράγεις τα δελτία τύπου της ισραηλινής πρεσβείας, της Μοσάντ, του ισραηλινού υπουργείου άμυνας, ή του Υπεξ τους !!!
    Άντε μπράβο κοπελιά μου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι χειριστές μας που ΠΡΕΠΕΙ να πετάνε, πετάνε παραπάνω ώρες.
    Τόσες, όσες χρειάζονται ακόμα και 30 απ' αυτούς να κάνουν την Τουρκία να ψάχνεται !!!
    Το μπάμ το μπορούμε και με την μισή διαθεσιμότητα.
    Υπόψιν ότι τα ανταλλακτικά, μας τα στέλνουν από τις ΗΠΑ με μεγάλες καθυστερήσεις παίζοντας κι αυτοί τον βρώμικο ρόλο τους.

    Γι΄αυτό, να απεξαρτηθούμε απ' αυτούς το συντομότερο.
    Έτσι κι αλλιώς, τα οπλικά που μας πουλάνε είναι υποδεέστερα των αντίστοιχων ευρωπαικών ή ρωσικών κλπ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Τζιμη,

    Συγγνωμη, αλλα επειδη δεν εκανα στην αεροπορια και προσπαθω με κοινη λογικη να καταλαβω.

    Τα μαχητικα μας ειναι περιπου 300? Και το συνολο των πιλοτων πρωτης γραμμης ειναι 324. Τι σημαινει αυτοι που πρεπει να πετανε, πετανε περισσοτερες ωρες?

    Σε περιπτωση πολεμου, ποσες ωρες την ημερα θα πετουν "αυτοι που πρεπει"? Εγω σου λεω πως απο τα 300, τα 200 αεροσκαφη θα ειναι διαθεσιμα. 324 πιλοτοι για 200 αεροσκαφη. Δηλαδη 1,62 πιλοτοι ανα αεροσκαφος. Ποσες ωρες την ημερα θα αντεξει να πεταει ο καθε πιλοτος? Οπως τα υπολογιζω, ΟΛΟΙ πρεπει να πετουν περισσοτερο και ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ! Προβλεπω ειτε να μη μπορει η Π.Α να κανει τις εξοδους που θα μπορουσε, ειτε να τις κανει με υπερβολικα καταπονημενους ή απειρους πιλοτους που θα σκοτωνονται αδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζιμακο ,

    >>Τα κείμενα του Κονδύλη είναι όντως αντιαρλουμπολογικά !!!
    Γι΄αυτό να μη γράφεις ούτε δικά σου, ούτε να μας αναπαράγεις τα δελτία τύπου της ισραηλινής πρεσβείας, της Μοσάντ, του ισραηλινού υπουργείου άμυνας, ή του Υπεξ τους !!!
    Άντε μπράβο κοπελιά μου !!!
    τζιμης
    23 Σεπτεμβρίου 2010 9:42 μ.μ.<<

    Συνεχιζε να ξευτιλιζεσαι, Ηλιθιε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζιμη

    Όσο και να συμφωνώ με την προοπτική να αγοράζουμε οπλικά απο ΕΕ Ρωσία δεν μπορώ όμως να ξεχάσω και αρκετές σαβούρες που πήραμε απο Γερμανία-Ρωσία.

    Σε ότι αφορά τη δημοσίευση των στοιχείων αυτών απορώ ακόμη γιατί συνεχίζω να εκπλήσομαι με την προκλητικά έως και ύποπτη βλακεία κάποιων.

    Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσουν ορισμένοι να υποτιμούν τους ιπταμένους μας,όπως επείσης και εκείνοι που τους υπερεκτιμούν.

    Το ότι η κατάσταση όμως είναι τόσο τραγική πιστεύω ότι πρέπει να μας προβληματίσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. //η Π.Α. ειναι η καλυτερη αεροπορια στον κοσμο μετα τις ΗΠΑ, Ρωσια, Ισραηλ και Βρετανια!//
    ------------------
    Κοπελιά, από πού είδες ότι το Ισραήλ έχει καλύτερη αεροπορία από την δική μας;
    Πότε έχουν κάνει αναχαίτιση ή έχουν εμπλακεί με άλλη εχθρική αεροπορία για να έχουν την εμπειρία των δικών μας χειριστών;

    Το μόνο που ξέρουν είναι να βομβαρδίζουν από μακρυά δήθεν θέσεις ανταρτών όπου για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα θύματα είναι πάντα άμαχοι !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όλα στο σχέδιο εκφοβισμού των ελλήνων. φτώχεια, ανασφάλεια, εγκληματικοτητα, ανεργια, εκφοβισμός...σκύψτε το κεφάλι ελληνες.
    ως πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κακόμοιρε τζιμη,
    κάτι τέτοιες εξωπραγματικές ανοησίες λες
    "23 Σεπτεμβρίου 2010 11:02 μ.μ."

    και φαίνεται από χιλιόμετρα,
    ότι είσαι γιωτάς
    (γιωτάς, γιωτόμπαλος, γιωτόσκυλο, ντακότα, μισός...)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι καλέ...η Ισραηλινή αεροπορία δεν είναι καθόλου καλή!@@#$%&Υ*)))&^!!!!! Το ονειρό τους είναι να γίνουν Έλληνες και να κάνουν αναχαιτίσεις στο Αιγαίο...
    Εμείς Είμαστε οι καλύτεροι, οι ομορφότεροι οι πιο έξυπνοι, οι απόγονοι του Λεωνίδα του Περικλή, του Μέγα Αλέξανδρου, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Καραισκάκη ταυτόχρονα...αλλά πάντα η άτιμη κενωνία και οι ξένοι δεν μας αφήνουν να μεγαλουργήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και το 47ο Τεύχος του αντιγράφω: “Η Science Applications International Corporation γνωστή σε εμάς και ως …… SAIC εξεπόνησε το 1996 για λογαριασμό του Αμερικανικού Πενταγώνου τρία σενάρια πολέμου.
    - Στο διάστημα μεταξύ 1997- 2012, ξεσπά ελληνοτουρκικός πόλεμος με αφορμή νέα απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Η Ελλάς βομβαρδίζει στόχους στα παράλια της Τουρκίας, αλλά παρεμβαίνουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ και δεν γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Αργότερα ξεσπούν κουρδικές βομβιστικές επιθέσεις σ’ όλη την Τουρκία, η οποία σε συνεργασία με το Ισραήλ εισβάλει στην Συρία. Η Ελλάς εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και βομβαρδίζει τα τουρκικά παράλια, οπότε η Τουρκία εισβάλει στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Αιγαίο μαίνεται αεροναυτική σύγκρουση. Το Ισραήλ συμμετέχει ενεργά .. (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. με την Τουρκία και η Αεροπορία του καταρρίπτει Ελληνικά αεροσκάφη. Η Ελλάς ηττάται και η Τουρκία με το Ισραήλ καταλαμβάνουν την Συρία. Στο Ιράκ διοργανώνεται πραξικόπημα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και η χώρα μετά από εμφύλιο πόλεμο τριχοτομείται.
    - Εκρήγνυται Ρωσσοτουρκικός πόλεμος, η Τουρκία ηττάται και διαμελίζεται χάνοντας μεγάλο μέρος (Συνέχεια από το προηγούμενο)
    ......των εδαφών της καθώς και τα Στενά και την Κωνσταντινούπολη που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Δημιουργείται ανεξέρτητο Κουρδικό κράτος. Η Ελλάς καταλαμβάνει την Σμύρνη αλλά υποχρεώνεται να αποχωρήσει από διότι δεν υπάρχει πλέον Ελληνικός πληθυσμός εκεί.
    - Υπάρχουν και άλλα δύο σενάρια της SAIC τα οποία όμως δεν αφορούν ευθέως την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. (Συνέχεια)
    Εκείνο που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το Ισραήλ, συμμαχεί με την Τουρκία και μας καταστρέφει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

    Αυτό το είχα διαβάσει σε άρθρο του γνωστού Αμυντικού Αναλυτή κ Μάνου Ηλιάδη στον Επενδυτή της Κυριακής για ένα Συνέδριο το οποίο είχε γίνει στις ΗΠΑ και προέβλεπε και αυτό την καταστροφή της Πολεμικής μας Αεροπορίας από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Το άρθρο το έχω κρατήσει και μπορώ να σας αναφέρω που έγινε και πότε.

    Ευμένης. ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ME TO ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ;
    ΑΠΟ ΑΝΘ/ΣΓΟ ΜΕΧΡΙ ΑΣΜ/ΧΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ.
    ΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΛΔ; ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ Α/ΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΧΙΑΣ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΑΧΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΕΙ ΠΙΣΤΑΓΚΩΝΑ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΟ.
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑΡΑΤΑ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .....
    ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΒΛΕΠΩ ΣΗΜΕΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοπελιά 11:58 μ.μ. εσείς αποκλείεται να είσαστε "απόγονοι του Λεωνίδα του Περικλή, του Μέγα Αλέξανδρου, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Καραισκάκη ταυτόχρονα".

    Για να έχετε αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των εγκληματιών σιωνιστών/φασιστών του Ισραήλ, οι προπάτορές σας δεν μπορεί να είναι άλλοι από αυτούς που έδωσαν τις γυναίκες τους να τις πηδάει ο Φαραώ για να πάρουν χρήμα, βόδια καμήλες και...γαϊδάρες και για να μπορούν απερίσπαστοι να επιδίδονται σε αιμομιξίες πηδώντας τις κόρες τους ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυρία Γαλία εάν ήμουν γιωτάς το ξέρει πολύ καλά ο ...Έβρος που είχε αναστενάξει όταν ήμουν εκεί και όχι εσείς που μαζεύατε ντομάτες και αγγουράκια στα ισραηλινά κιμ-πούτς !!!

    Και ξαναρωτάω: οι ισραηλινοί χειριστές, εκτός του ότι ξέρουν πολύ καλά να βομβαρδίζουν από μακριά σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία σε κατοικημένες περιοχές, σε ποιά άλλη αεροπορική δραστηριότητα συμμετέχουν;

    Διότι δεν έχω ακούσει ούτε αυτοί να πετούν σε εχθρικά τους εδάφη, ούτε να αναχαιτίζουν άλλους που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Ισραήλ.
    Και γι' αυτό υπάρχει η επιθυμία τους να συνασκηθούν με τους Έλληνες χειριστές για να μάθουν πώς γίνεται η δουλειά και τι σημαίνει ...αντρική αεροπορία !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όταν θα υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται να μας την πέσουν οι Τούρκοι ή αποφασίσουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση προληπτικά (Π.Κονδύλης) πηγαίνοντας σε γενική σύρραξη, θα ανεβάσουμε την διαθεσιμότητα του υλικού.
    Τώρα, ας είμαστε λιγότερο υστερικοί !!!

    Θερμά επεισόδια που δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσουν σε πόλεμο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και έτσι όπως είμαστε !!!
    Να ληφθεί υπ' όψιν και σε τι κατάσταση βρίσκεται η άλλη πλευρά ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχουμε UFO, μαγικα ραβδια και Παρλαπιπες,
    σωστα, τζιμακο;

    >>Όταν θα υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται να μας την πέσουν οι Τούρκοι ή αποφασίσουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση προληπτικά (Π.Κονδύλης) πηγαίνοντας σε γενική σύρραξη, θα ανεβάσουμε την διαθεσιμότητα του υλικού.
    τζιμης
    24 Σεπτεμβρίου 2010 6:50 π.μ.<<


    - ΡΑΜΦΟΣ, 'Το αδιανόητο τίποτα' 1, Ο Έλληνας προτιμά τα ΣΥΜΒΟΛΑ από τη ΣΚΕΨΗ
    http://www.youtube.com/watch?v=yA1czh8K0hs
    - Ο πόλεμος και τα «λεβέντικα γιουρούσια»
    Ο Π. Κονδύλης απαντά στον Ρ. Σωμερίτη σχετικά με ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη
    http://www.ifestos.edu.gr/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. //Πρόεδρε Ομπάμα,
    Στων κουφών την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα... Από το 1947 τους παρακαλά το Ισραήλ να κάνουν κράτος.
    μπλα μπλα κλπ.
    ...Αφού ήδη έχουν ένα κράτος, την Ιορδανία, τί να το κάνουν το δεύτερο;;;
    Galia
    23 Σεπτεμβρίου 2010 10:25 μ.μ.//
    ----------------
    Ακόμα και οι Τούρκοι, τέτοια βλακεία (με κεφαλαίο Μ), δεν τόλμησαν να πουν.
    Το λες εσύ όμως για λογαριασμό τους:
    "Αφού οι Κύπριοι έχουν ήδη ένα κράτος για να μείνουν, την Ελλάδα, τί να το κάνουν το δεύτερο;;;"

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ευημερία των αριθμών εις βάρος της άμυνας της χώρας, ενός εκ των τριών θεμελιωδών δημόσιων αγαθών (υγεία, παιδεία, άμυνα). Αυτό τους νοιάζει: Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω την εντύπωση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι οι κακοί ισραηλινοί.Λες και μας έβλαψαν. Αν μας έβλαψαν και δεν το έχω καταλάβει τότε ζητω ειλικρινά συγγνώμη.Ο Τζίμης όπως αποκαλείται ρωτάει ποτε η Ισραηλινή αεροπορία ενεπλάκη με εχθρική αεροπορία άλλης χώρας και επικράτησε.Ενώ βομβαρδίζει από μακριά συνήθως αμαχους.Εγώ θα του απαντήσω ότι η είναι παιδάκι και δεν γνωρίζει η είναι αστοιχείωτος. Από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα σε όσες συρράξεις ενεπλάκη έχει συντρίψει τους άραβες. Η τελευταία αναμέτρηση ήταν το 82 με την Συρια όταν την διέλυσε κυριολεκτικά με σχεδόν μηδαμινές απώλειες.
    Καλά είναι λοιπόν αντί να γινόμαστε κατήγοροι η συνήγοροι των Ισραηλινών να παίρνουμε μαθήματα από αυτούς αφού έχουμε περίπου τα ίδια προβλήματα. Τώρα ας έλθουμε στα δικά μας.Το ποσο πρέπει να πετάει ένας Ιπτάμενος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρολο αλλα τι είδους σενάριο θα εκτελέσει.Δεν ωφελεί να πετάς πάνω κάτω στον ελλαδικό χώρο και να λες έβαλα τόσες ώρες. Βασικό είναι να γνωρίζεις καλά το αεροπλάνο σου τις δυνατότητες του σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και να το αξιοποιείς με τον σωστό τρόπο.Σήμερα με τους αισθητήρες που διαθέτουν τα μαχητικά σου δίνουν τεράστιες δυνατότητες να εκτελέσεις με επιτυχία την αποστολή σου χωρίς καν να εμπλακείς σε ελιγμούς μάχης.
    Και για να καθησυχάσω αυτούς που έχασαν την ψυχραιμία τους η Ελληνική Αεροπορία είναι αρκετά ισχυρή σε έμψυχο υλικό αλλα και σύγχρονη .Αν χρειαστεί θα πράξει το καθήκον της
    με το παραπάνω.Από τους πολιτικούς μας έχω επιφυλάξεις αν είναι σε θέση να πράξουν με σοβαρότητα το καθήκον τους.Διότι μέχρι τώρα μονο υπεύθυνη στάση δεν έχουν δείξει σε εθνικά ζητήματα.Χέζονται επάνω τους αν μας κοιτάξου στραβά οι Τούρκοι αλλα και τα παπαγαλάκια τους οι δημοσιογράφοι.Βλέπετε οι δεύτεροι είναι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.Τα ξέρουν όλα και ότι πουν είναι Νομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελπιζω να προβληματισει ΣΟΒΑΡΑ τους αρμοδιους η χαμηλη διαθεσιμοτητα των αεροπλανων μας η οποια θυμιζει την κατασταση της Γαλλικης Αεροποριας λιγο πριν την εισβολη των Γερμανων στις 10 Μαιου 1940 π.χ. "238 αεροπλανα ηταν επειχειρησιακως διαθεσιμα απο τα 396 τα οποια ειχαν διατεθει στις αναγνωριστικες μοναδες" Jose Fernandez "Potez 63 Family" Sandomierz, Πολωνια, 2008 σελ.92 δηλαδη περιπου 60%. Ει δυνατον αν ειναι ανεφικτο η διαθσειμοτητα να φταΣΕΙ ΤΟ 100% θα μπορουσε τουλαχιστον να φτασει το 90-95%?
    Μια αδυναμη αεροπορια ειναι η καλυτερη "εγγυηση" για σιγουρη ΣΥΝΤΡΙΒΗ σ' ενα συγχρονο πολεμο
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελπιζω να προβληματισει ΣΟΒΑΡΑ τους αρμοδιους η χαμηλη διαθεσιμοτητα των αεροπλανων μας η οποια θυμιζει την κατασταση της Γαλλικης Αεροποριας λιγο πριν την εισβολη των Γερμανων στις 10 Μαιου 1940 π.χ. "238 αεροπλανα ηταν επειχειρησιακως διαθεσιμα απο τα 396 τα οποια ειχαν διατεθει στις αναγνωριστικες μοναδες" Jose Fernandez "Potez 63 Family" Sandomierz, Πολωνια, 2008 σελ.92 δηλαδη περιπου 60%. Ει δυνατον αν ειναι ανεφικτο η διαθσειμοτητα να φταΣΕΙ ΤΟ 100% θα μπορουσε τουλαχιστον να φτασει το 90-95%?
    Μια αδυναμη αεροπορια ειναι η καλυτερη "εγγυηση" για σιγουρη ΣΥΝΤΡΙΒΗ σ' ενα συγχρονο πολεμο
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. //Η τελευταία αναμέτρηση ήταν το 82 με την Συρια όταν την διέλυσε κυριολεκτικά με σχεδόν μηδαμινές απώλειες.
    Καλά είναι λοιπόν αντί να γινόμαστε κατήγοροι η συνήγοροι των Ισραηλινών να παίρνουμε μαθήματα από αυτούς αφού έχουμε περίπου τα ίδια προβλήματα.//
    --------------------
    Αυτά λέει ο ανώνυμος (άρα κουκουλοφλώρος) στις 8:17 μ.μ.

    - Σήμερα, ούτε ένας από αυτούς τους ισραηλινούς χειριστές του '82 δεν πετάει.
    Όση πείρα μετάδωσαν οι παλαιότεροι στους νεώτερους, αυτή αξιοποιείται για την εκ του μακρόθεν προσβολή στόχων αμάχων κυρίως.

    - Οι Σύροι υστερούσαν σε έμψυχο και άψυχο υλικό στον αέρα, οπότε η μάχη ήταν άνιση.
    Το ΄73 όμως (Γιόμ-Κιπούρ) όπου στην ξηρά τα πράγματα ήσαν αντιστρόφως ανάλογα, μόνο με απειλή πυρηνικού ολοκαυτώματος οι ισραηλινοί/σιωνιστές σταμάτησαν την προέλαση των συριακών αρμάτων.

    - Ουδέποτε τα τελευταία τριάντα χρόνια ακούσαμε ότι ισραηλινά αεροπλάνα ενεπλάκησαν με αεροπλάνα άλλων χωρών.
    Επομένως ποία η πλουσιότερη πείρα που έχουν αποκτήσει οι χειριστές της αεροπορίας του Ισραήλ έναντι των Ελλήνων;

    - Το ότι "έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους Ισραηλινούς" είναι ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ πάνω στο οποίο κάποιοι θέλουν να βασίσουν την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση.

    ΠΟΙΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ;;;
    Εμείς δεν έχουμε κάνει κατάληψη καμίας ξένης γης και δεν καταπιέζουμε -σκοτώνοντάς τον- κανένα λαό!!!

    Σε αντίθεση με το Ισραήλ που έχει υπό την κατοχή του εδάφη γειτονικών χωρών και έναν ολόκληρο λαό, τον Παλαιστινιακό.
    Όπως ακριβώς και η Τουρκία που κατέχει τους Κούρδους και το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

    Επομένως, οι ομοιότητες υπάρχουν μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας !!!
    Άλλωστε και στις δύο αυτές χώρες κυριαρχούν φασιστικές ιδεολογίες:
    Σιωνισμός στην μιά και ισλαμοκεμαλισμός στην άλλη !!!
    Γι΄αυτό και η επί δεκαετίες φιλία τους και συμμαχία τους εναντίον της Ελλάδας.

    Μη το πολεμάς άλλο κοπελιά, διότι η ταυτότητά σου είναι γνωστή πλέον...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρλαπιπα,

    >>//Η τελευταία αναμέτρηση ήταν το 82 με την Συρια όταν την διέλυσε κυριολεκτικά με σχεδόν μηδαμινές απώλειες.
    Καλά είναι λοιπόν αντί να γινόμαστε κατήγοροι η συνήγοροι των Ισραηλινών να παίρνουμε μαθήματα από αυτούς αφού έχουμε περίπου τα ίδια προβλήματα.//
    --------------------
    Αυτά λέει ο ανώνυμος (άρα κουκουλοφλώρος) στις 8:17 μ.μ.<<

    δεν μιλας σοβαρα για χαχαμο-"κουκουλοφλωρους"
    και δεν ψευδεσαι ως συνηθως,

    >>- Σήμερα, ούτε ένας από αυτούς τους ισραηλινούς χειριστές του '82 δεν πετάει.
    Όση πείρα μετάδωσαν οι παλαιότεροι στους νεώτερους, αυτή αξιοποιείται για την εκ του μακρόθεν προσβολή στόχων αμάχων κυρίως.
    - Οι Σύροι υστερούσαν σε έμψυχο και άψυχο υλικό στον αέρα, οπότε η μάχη ήταν άνιση.
    Το ΄73 όμως (Γιόμ-Κιπούρ) όπου στην ξηρά τα πράγματα ήσαν αντιστρόφως ανάλογα, μόνο με απειλή πυρηνικού ολοκαυτώματος οι ισραηλινοί/σιωνιστές σταμάτησαν την προέλαση των συριακών αρμάτων.
    - Ουδέποτε τα τελευταία τριάντα χρόνια ακούσαμε ότι ισραηλινά αεροπλάνα ενεπλάκησαν με αεροπλάνα άλλων χωρών.
    Επομένως ποία η πλουσιότερη πείρα που έχουν αποκτήσει οι χειριστές της αεροπορίας του Ισραήλ έναντι των Ελλήνων;<<

    ετσι δεν ειναι;
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Defense_Forces
    - http://en.wikipedia.org/wiki/Yom_Kippur_War

    >>- Το ότι "έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους Ισραηλινούς" είναι ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ πάνω στο οποίο κάποιοι θέλουν να βασίσουν την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση.
    ΠΟΙΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ;;;
    Εμείς δεν έχουμε κάνει κατάληψη καμίας ξένης γης και δεν καταπιέζουμε -σκοτώνοντάς τον- κανένα λαό!!!<<

    Σε συγκριση με μας (κοινωνια "αυτοκαταστροφης"), οι μαγκες Ισραηλινοι οχι μονο καταφεραν να γυρισουν στα πατροπαραδοτα εδαφη τους και να τα υπερασπισουν,

    >>Σε αντίθεση με το Ισραήλ που έχει υπό την κατοχή του εδάφη γειτονικών χωρών και έναν ολόκληρο λαό, τον Παλαιστινιακό.
    Όπως ακριβώς και η Τουρκία που κατέχει τους Κούρδους και το βόρειο τμήμα της Κύπρου.<<

    αλλα να μην γινουν και ποτε πια θυματα ενος βαρβαρου πολιτισμου και ιδεολογιας.

    >>Επομένως, οι ομοιότητες υπάρχουν μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας !!!
    Άλλωστε και στις δύο αυτές χώρες κυριαρχούν φασιστικές ιδεολογίες:
    Σιωνισμός στην μιά και ισλαμοκεμαλισμός στην άλλη !!!
    Γι΄αυτό και η επί δεκαετίες φιλία τους και συμμαχία τους εναντίον της Ελλάδας.<<

    Αυτα βεβαια υποστηριζουν ανιστορητοι, οπως καποιοι συγχρονοι Γερμανοτσολιαδες, σωστα;
    - http://xa-ndhellas.blogspot.com/2010/05/oi.html

    >>Μη το πολεμάς άλλο κοπελιά, διότι η ταυτότητά σου είναι γνωστή πλέον...
    τζιμης
    25 Σεπτεμβρίου 2010 12:11 π.μ.<<

    Κοιτα να μην χασεις το επομενο επεισοδιο αποβλακωσεις, τζιμακο!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είπες κι εσύ να μας δώσεις ένα λινκ μπας και φωτιστούμε και βρήκες αυτό του ισραηλινού υπουργείου άμυνας.
    Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη !!!
    Σαν να ήσουν γκεσταπίτης και να μας έλεγες ότι για να μάθουμε την αλήθεια για το ολοκαύτωμα των εβραίων, ρομά, ομοφυλόφιλων κλπ, να ρωτήσουμε τον ...Γκέμπελς !!!
    Αυτή -δυστυχώς- είναι για σας η σύγκριση !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Παρλαπιπας και το Επεισοδιο Αποβλακωσης - μερος β!

    >>Είπες κι εσύ να μας δώσεις ένα λινκ μπας και φωτιστούμε και βρήκες αυτό του ισραηλινού υπουργείου άμυνας.<<

    Για ξανακανε μια προσπαθεια, τζιμακο - ονειρευεσαι!

    Και μην ξεχνας τις "πηγες" ;)

    >>Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη !!!
    Σαν να ήσουν γκεσταπίτης και να μας έλεγες ότι για να μάθουμε την αλήθεια για το ολοκαύτωμα των εβραίων, ρομά, ομοφυλόφιλων κλπ, να ρωτήσουμε τον ...Γκέμπελς !!!
    Αυτή -δυστυχώς- είναι για σας η σύγκριση !!!
    τζιμης
    25 Σεπτεμβρίου 2010 5:36 μ.μ.<<

    Αυτα τα λενε και οι γνωστοι Γερμανοτσολιαδες, σωστα;

    Συνεχιζε να ξευτιλιζεσαι!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.