2/9/10

Η Βουλή «υιοθετεί» τα 6 ορφανά παιδιά των δύο πιλότων

Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής έκανε δεκτή ομόφωνα την πρόταση του προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετσάλνικου, να «υιοθετήσει» το κοινοβούλιο τα παιδιά των δύο άτυχων πιλότων, που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.


Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή, από τον προϋπολογισμό της, θα αναλάβει την οικονομική ενίσχυση των παιδιών των δύο αξιωματικών, Ιωσήφ Αναστασάκη και Ανδρέα Δερμάρη, μέχρι την ενηλικίωση τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό για τα δύο παιδιά του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη που έχασε τη ζωή του στις 26 Αυγούστου 2010, μετά τη σύγκρουση των δύο πολεμικών αεροσκαφών F-16 κατά τη διάρκεια άσκησης, καθορίζεται στις 18.000 ευρώ ετησίως. Στο ίδιο δυστύχημα έχασε τη ζωή του και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, έγγαμος χωρίς παιδιά.

Για τα 4 παιδιά του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη, ο οποίος, μαζί με τον άγαμο αρχιλοχία Κωνσταντίνο Γκιώκα, σκοτώθηκαν κατά την πτώση ελικοπτέρου τύπου "Απάτσι" στις 30 Ιουλίου 2010, το ποσό καθορίζεται στις 25.000 ευρώ ετησίως.

12 σχόλια:

  1. και μετα λενε οτι τα γαιδουρια δεν εχουν φιλοτιμο!!
    το ζητημα ειναι μια φιλανθρωπια η' η ζωη 2 ανθρωπων που χαθηκε απο την (οικονομια)που κανανε αυτα τα κτηνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εγινε και με το παιδι του Κυπριου που ειχε σκοτωθει ;
    ο παγκαλος το ειχε βαφτισει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορεί να τους φέρει πίσω αλλά κάτι είναι και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Όλοι θυμόμαστε ότι, επί Σημίτη, είχε έλθει ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος και έγινε νονός της μικρής κόρης του Τάσου Ισαάκ. Έκτοτε, έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη βαφτισιμιά του ο κ. Πάγκαλος;



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντομα οι αποταμιεύσεις θα εξανεμιστούν, η αστυνομία και ο στρατός θα αμείβεταιμε τσιπ„πόκερ” τα οποία δεν θα τα δέχεται στην αγορά κανείς.

    Τότε τα πράγματα θα πήρουν στροφή 180* και θα βαδίσουν μαζί με τον λαό στο κυνήγη πολιτικών και η λαιμητόμος θα ξαναζήσει μια νέα Renaissance.
    Ε EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού αδιαφόρησαν και καθυστέρησαν οι καθυστερημένοι γραφειοκράτες πολιτικοί για την ασφάλεια των αεροσκαφών, με την έλλειψη των απαιτούμενων συσκευών προστασίας απο συγκρούσεις - σύμφωνα με το δημοσίευμα του Defence net - έρχονται τώρα και κοροιδέυουν το κόσμο, και βγαίνουν κι απο πάνω με τέτοιου είδους υποκρισίες και υιοθεσίες.
    Όσοι ευθύνονται γι'αυτή τη κατάντια που μας οδηγούν, να πάθουν τα ίδια κι αυτοί και οι οικογένειές τους. Μόνο τότε θα υπάρχει δίκαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σε μάς πρέπει να λέτε...
    Εμείς τα πληρώνουμε και ΚΑΛΑ κάνουμε αλλά όχι και με τα λεφτά μας να λέμε μπράβο σε κρετίνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υο λιγοτερο που θα μπορουσαν να κανουν για ανθρωπους που εδωσαν την ζωη τους ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν οι φορολογούμενοι βλέπουν να γίνονται τα χρήματά τους κάτι καλό, θα πούνε "μπράβο".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά κάνει η Βουλή γι' αυτό το θέμα, δείχνει όμως και ένα τεράστιο θεσμικό κενό που έχουμε ως προς τέτοια ζητήματα. Αυτά θα 'πρεπε να είναι λυμένα από δεκαετίες, Δόξα τω Θεώ, μπόλικους πολέμους είχαμε, και όχι τελευταία στιγμή να ψάχνουμε τι θα κάνουμε με το ένα θύμα και τι με το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.