12/9/10

Το παπούτσι, το BBC και η βλακεία

Ο τρόπος με τον οποίο αναλύει τα πράγματα μια χώρα, μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός χώρος, είναι ενδεικτικός του τρόπου σκέψης και λειτουργίας ενός συστήματος. Και ο τρόπος αυτός, σχετίζεται με την ποιότητα της ανάλυσης, στην οποία βασίζεαι και η διαχείριση της όποιας κρίσης.
Ένα σύστημα που λειτουργεί δημοκρατικά και λαμβάνει αντικειμενικά και με ψυχραιμία υπ' όψιν του όλες τις παραμέτρους ενός γεγονότος, αναλύει σωστά την κατάσταση και προβαίνει ανάλογα στο χειρισμό της και αν πρόκειται για κρίση, τη διαχειρίζεται με επιτυχία.
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανάλυσης, πράγμα που συμβάλλει στην ολοκληρωτική απουσία συνείδησης διαχείρισης κρίσεων.
Χθες, ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη, πέταξε ένα παπούτσι στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Το κυβερνητικό κόμμα, αντί να κάνει το προφανές, αυτό που πολύ απλά έκανε το BBC και άλλα ξένα τηλεοπτικά κανάλια, δηλαδή να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου, και να οργανώσει αυτό που λέμε διαχείρηση κρίσης σε επικοινωνιακό επίπεδο, μη μπορώντας να ξεφύγει από τα αμαρτωλό του παρελθόν, σαν να μην άλλαξε τίποτε από εκείνες τις μαύρες μέρες, που παρακρατικοί μηχανισμοί επετέθησαν επί δικαίων και αδίκων για να καλύψουν την προδοσία της παράδοσης του Οτζαλάν στους Τούρκους, έκανε ακριβώς τα ίδια, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.
Οι εγκάθετοι 'δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια' αλλά και βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν περίεργη και στημένη την υπόθεση, είπαν για τον γιατρό-ακτινολόγο ότι είναι τρελός, ενώ ετοίμασαν και το ΣΔΟΕ να αναλάβει το έργο του εκβιασμού και της τιμωρίας του ανθρώπου.
Αυτή η θλιβερή κατάσταση δείχνει το χαμηλό επίπεδο του αισθήματος ηθικής και δικαίου που συνεχίζει να διακατέχει το κυβερνητικό κόμμα, που για να καλύψει τις πομπές και τις αδυναμίες του, είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις πιο αδίστακτες μεθόδους για να εξοντώσει ηθικά όποιον είναι εμπόδιο στο κομματικό συμφέρον.
Η κατάσταση αυτή, που προκαλεί θλίψη, αποτελεί εθνικό όνειδος και επαληθεύει αυτό που είπαμε πιο πριν, ότι της οικονομικής, "Προηγήθηκε η Πολιτική και η Ηθική Χρεωκοπία".

4 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Στην Ελλάδα υπα΄ρχει πράγματι πολύ χαμηλό επίπεδο ανάλυσης, τραγικά χαμηλό θα έλεγα. Ωστόσο αυτόδεν συνάγεται από το παπουτσι. Αλλά από τις αντιδράσεις στο μνημόνιο.
    Το παπουτσι όφειλαν να το διαχειριστούν εσωτερικά, οι ίδιοι οι κυβερνώντες. Και έδειξαν το χαμηλό επίπεδο αναλυσης. Στο μνημόνιο οφείλαμε να αντιδρασουμε εμείς και δείξαμε πόσο λίγο καταλαβαίνουμε τι τρέχει.
    Αντίθετα ο χειρισμός του μνημονίου με τη δημιουργία άκρατου φόβου και σύγχυσης στον κόσμο υποδηλώνει οτι σχεδιάστηκε εκτος της χώρας και αποτελεί πιστό αντίγραφο της μεθόδου που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η κρίση του 2008 και να πειστούν οι Αμερικανοί να πληρώσουν αδιαμαρτ΄ρητα την κρίση των Τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο 'αντιεξουσιαστής' πρωθυπουργός, έφαγε το παπούτσι από έναν αντιεξουσιαστή γιατρό.
    Τί γίνεται δω πέρα, κάτι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι λίγο πιό απλά. Οι πρώην έλληνες πασοκόγυφτοι με την ενστικτώδικη κουτοπονηριά, χωρίς δηλαδή συνενόηση, αφήσαν σε άγνοια το Γκιόργκος και τους "αμερικάνους" τριγύρω του, ως προς την πολυδιαφημισμένη από το Πανελλήνιο Μέτωπο πρόθεσή τους να επαναλάβουν την επιθεση με παπούτσι που έχει επαναληφτεί δεκάδες φορές μετά την πλανητική επιδοκιμασία στον μπροστάρη ιρακινό. Με την "έξυπνη" δήλωσή περί "τρελού" ο πολύ "μικρός ποιητης" ουσιαστικώς "διόρθωσε την κατάσταση", εκθέτοντας στο πανελλήνιο την μικροψυχία του. Μωραίνει, αν γίνεται κι άλλο σ'αυτές τις "μούρες", ον βούλεται απωλέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι πρὀεδρος τῆς ΔΕΘ εἶναι ὁ δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου ποὺ ἔχει δηλώσει ὅτι εἶναι «εὐρωπαῖος ἑλληνόφωνος κεντροαριστερός δικηγόρος».
    Συνεπῶς καλά τοῦ κάνανε, μόνο ἔτσι καταλαβαίνουν.
    Διαβάστε σχετικά (ἀπὸ ποῦ ἀλλοῦ φυσικά; Απὸ τὴν ἱσοσελίδα τοῦ πατριωτικοῦ μετώπου):
    http://www.pamet.gr/deltiatypou/sigi%20ihthios%20gia%20ton%20konstantinou%20o%20gap%2024%208%2010.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.