1/9/10

Τα τουρκικά μαχητικά ξανά στο Αιγαίο.Παραβιάσεις πριν το τζάμπολ

Λίγες ώρες προτού οι εθνικές ομάδες μπάσκετ της Ελλάδας και της Τουρκίας βρεθούν αντιμέτωπες στο παρκέ του σταδίου «Άνκαρα Αρένα» στην Άγκυρα, η τουρκική πολεμική αεροπορία επανεμφανίστηκε στο Αιγαίο.

Συνολικά 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς εισέβαλλαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδιο πτήσης και προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Όλα τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Οι παραβιάσεις της Δευτέρας, ήταν οι πρώτες είσοδοι τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο έπειτα από επτά ημέρες αδράνειας και απουσίας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από «παραβατικές» ενέργειες στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η προηγούμενη «εισβολή» τουρκικών μαχητικών στο FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο καταγράφηκε την προηγούμενη Τρίτη 24 Αυγούστου όταν 16 τουρκικά μαχητικά παραβίασαν πέντε φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Επισημαίνεται ότι έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας μετέβη στην Άγκυρα και παρακολούθησε τον αγώνα μπάσκετ μαζί με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. 26 από τις 55 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών σε ένα επτάμηνο έγιναν από τον Γ.Παπανδρέου... Εκτύπωση E-mail
    01-09-2010 01:46:34
    ImageΟρισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης αναφορικά με το κόστος πτήσεων κρατικών αεροσκαφών κατά το διάστημα από 1-1-2010 έως 21-7-2010.

    Πραγματοποιήθηκαν 67 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών διάρκειας 489,1 ωρών και συνολικού κόστους €3.279.756,2. Στον υπολογισμό του ποσού αυτού, δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εξυπηρέτησης των αεροσκαφών στα αεροδρόμια προορισμού (τέλη προσγείωσης, στάθμευσης, handling, catering) και τα οδοιπορικά έξοδα του πληρώματος των αεροσκαφών (φύλλα πορείας, έξοδα διανυκτέρευσης κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωσικός πυρηνικός σταθμός στην Αρμενία - Λεπτομέρειες της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Εκτύπωση E-mail
    01-09-2010 01:54:48
    ImageΗ ρωσική εταιρία πυρηνικής ενέργειας "Rosatom" κέρδισε στην Αρμενία ένα συμβόλαιο για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού. Η αξία του συμβολαίου ανέρχεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συμβόλαιο επιθυμούσε να εξασφαλίσει και η Ουάσιγκτον, χωρίς όμως επιτυχία.

    Η συμφωνία κλείστηκε στο πλαίσιο της ανανέωσης μέχρι το 2045 της παραμονής των ρωσικών δυνάμεων στην χώρα του Καυκάσου. Το νέο σύμφωνο μεταξύ της Μόσχας και του Εριβάν αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Μπακού, ότι η Μόσχα δεν θα δεχτεί αλλαγές στο εδαφικό καθεστώς της περιοχής του Καυκάσου. Παράλληλα όμως, η Μόσχα θα προμηθεύσει το Μπακού με αντιεροπορικά συστήματα S-300, ώστε να μην διαταραχθεί το στρατιωτικό ισοζύγιο στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μας κερδίσανε στο μπάσκετ αλλά στον αέρα του Αιγαίου δεν έχουνε καμία τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 4:27 μ.μ.

    Τι έκανε λέει; Χααααα, χαααααα, χαααα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.