26/9/10

Επιλογές εκτός μέτρου

ΕΠΙΒΕΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ για άλλη μια φορά ότι στη σύγχρονη Ελλάδα έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου που τόσο υμνούσαν εκείνοι που πατούσαν σε αυτά τα χώματα πριν από χιλιάδες χρόνια.
Επί σειρά ετών κάθε πρόταση για μεγάλη ξένη επένδυση στην Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να διαβεί ένα μακρύ και επίπονο δρόμο για να καταλήξει τελικά στην ανυπαρξία. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις
έχουν γίνει γνωστές και άλλες τόσες αυτές που δεν γνώρισαν ευρύτερη δημοσιότητα, γιατί οι συνθήκες που αντιμετώπισαν δεν τους άφησαν άλλα περιθώρια πέρα από το να χαρακτηρισθούν ως θνησιγενείς.
Αυτό ήταν το τότε. Και ξαφνικά ερχόμαστε στο τώρα, στην άλλη άκρη της κλίμακας των αντιδράσεων και συμπεριφορών όπου συμφωνίες για μεγάλες επενδύσεις κλείνονται και ανακοινώνονται με ταχύτητες τέτοιες που προκαλούν ζάλη σε όσους ενδιαφέρονται, παρακολουθούν και αξιολογούν τις εξελίξεις.
Εχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε όταν η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα απέναντι στη γραφειοκρατία, την κρατική αδράνεια και την οπισθοδρόμηση που πολλές φορές ταυτίζει το καινούργιο με το άγνωστο και το αντιμετωπίζει ως απειλή.
Ποιος θα είχε άλλωστε αντίρρηση για μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας η οποία μετά από διαφανείς διαδικασίες που σέβονται την εγχώρια νομοθεσία, θα εισάγει κεφάλαια σε μια περίοδο που η ρευστότητα εκλείπει, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας εκεί που η ανεργία θεριεύει, θα αποτελεί πόλο ανάπτυξης κα συγκέντρωσης νέων δραστηριοτήτων σε περιόδους που η ύφεση έχει τον πρώτο λόγο;
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι κατανοητό το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να μιλά με διπλή γλώσσα για την ύψους 5 δισ. δολαρίων συμφωνία με το Κατάρ.
Το ίδιο το μνημόνιο συνεργασίας δεν κάνει λόγο για εμπλοκή της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στη συμφωνία, αλλά την ίδια ώρα υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρονται ευθέως σε αυτήν και μιλούν με λεπτομέρειες.
Είναι απλώς επικοινωνιακό λάθος που έχει να κάνει με εσφαλμένη μεθοδολογία δημοσιοποίησης ή για άλλη μια φορά δείχνουμε να χάνουμε το μέτρο και την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που θέλουμε, αυτά που μπορούμε και αυτά που πρέπει να γίνουν;

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

2 σχόλια:

  1. Μόνο που στην Ελλάδα είμαστε "ή του ύψους ή του βάθους" και όχι υπέρ του μέτρου όπως αυτοί που "πατούσαν σε αυτά τα χώματα πριν από χιλιάδες χρόνια" και αυτό αφορά όχι μόνο τους επικριτές ή τους υποστηρικτές της όποιας κυβέρνησης αλλά και τις ίδιες τις κυβερνήσεις.
    Δηλ ή που δεν θα κάνουν τίποτα και θα σαμποτάρουν και την κάθε προσπάθεια για επιχειρηματικότητα ή απο την άλλη μεριά θα τα δίνουν όλα φόρα παρτίδα και θα γίνεται της διαπλοκής το κάγκελο. Πως ήταν η αστυνομία στα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη που για να μην "φουντώσουν" την κατάσταση άφησαν να καεί και να λεηλατηθεί ολόκληρη η Αθήνα και όχι μόνο; τέτοια φάση. Πως να εμπιστευτεί ο κόσμος;
    Το έλλειμα αξιοπιστίας της χώρας δεν είναι στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεύθυνοι όσοι άφησαν να καταρρεύσει η εικόνα μας στο εσωτερικό, να κλονιστεί η αξιοπιστία μας και να φτάσουμε τώρα στο "πάρτε όσα όσα..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.