23/9/10

Τουρκία - Δηλώσεις ΥΠΕΞ Νταβούτογλου για τα Βαλκάνια

Η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου."Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.

Οι σχέσεις μας με τη Σερβία τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκαν και η Τουρκία είναι πολύ ευχαριστημένη που αυτή η σχέση έχει μετατραπεί σε στρατηγική", είπε ο Τούρκος υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, και σημείωσε ότι "και τα δύο μέρη γνωρίζουν πως υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας".
"Η Τουρκία θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για την αποκατάσταση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια", είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η χώρα του "έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε τα Βαλκάνια να γίνουν μία περιοχή σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας".
"Όταν κοιτάζουμε τους ηγέτες των Βαλκανίων βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι είναι καθηγητές και έχουν ακαδημαϊκές γνώσεις", είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι μια ευκαιρία για τα Βαλκάνια".

4 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η Τουρκία συναντά εμπόδια στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει αυτοβούλως στη Μ. Ανατολή. Ενόχλησε η αλαζονική της συμπεριφορά, δηλ. η νεοοθωμανικές βλεψψεις,η έλλειψη στήριξης από τον αμερικανικό παράγοντα, αλλά και οι αντιδράσεις των ενδιαφερομένων πχ Ιράν ή και Αίγυπτος, από τη στιγμή που τα χάλασε με το έτερο σκε΄λος της μεσολάβησης, το Ισραηλ. Ισχνό απόηχο διαμεσολαβητή ανέλαβε (και μπορεί να αναλάβει και στο μέλλον)ο κ, Παπανδρέου ως εντεταλμένος, προσωπικά, εκπρόσωπος της μιας πλευράς, της αμερικανοισραηλινής. Εχω ξαναπεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αλλά δεν προσφέρει ρόλο στην Ελλάδα.
    Στα Βαλκάνια η Τουρκία θα έχει ανάλογα, αν και μικρότερα εμπόδια, για τους ίδιους λόγους. Το πρόβλημα είναι΄ότι η Ελλάδα χάνει και σε αυτόν τον τομέα έδαφος ενώ πρόκειται για τη γειτονιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος τον χ...ζει και αυτον τον καραγκιοζη,οτι του λενε κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορώ πού την βρίσκουμε την όρεξη και ασχολούμαστε με τον Νταβούτογλου.
    Στην Τουρκία οι δικοί του συνάδελφοι, τον έχουν πάρει στο ψιλό !!!
    Ο υπότροφος του Ισραήλ Θανάσης Δρούγος γράφει καλύτερες ...μπούρδες !
    Ο δε ...Βύρων Πολύδωρας μπροστά του είναι μέγας φιλόσοφος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
    Οντως, η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα απ΄αυτά. Αυτή ειναι η ουσία και αυτό έπρεπε να μας ενδιαφέρει κυρίως. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.