22/9/10

Οσο στην Ελλάδα επιλέγεται ο λιγότερο άχρηστος, εν γνώσει όλων, η χώρα δεν έχει μέλλον

Οσο στην Ελλαδα, λειτουργει ο συμψηφισμος μεταξυ κατεργαρεων και η λογικη του "να πανε πρωτα μεσα οι αλλοι", δε θα πηγαινει κανεις φυλακη. Με την ιδια λογικη δεν πρεπει κανεις μικροκακοποιος να πηγαινει φυλακη αν δεν πανε πρωτα οι μεγαλοκακοποιοι. Ολα αυτα βεβαια θεωρητικα, γιατι η κληση του Καραμανλη ειναι απλα τυπικη για επικοινωνιακους λογους. Κανεις δε θα τον στειλει υπολογο σε δικαστηριο, μην ανησυχειτε. Απλα η ΝΔ οταν θα μπορουσε να εχει στησει εξεταστικη για το Σημιτη, περι αλλων ετυρβαζε και τωρα μας κακοφαινεται. Παντως, οσο κυβερνουν 2 κομματα που εχουν κλεψει και τα 2, φυλακη δεν παει κανεις πολιτικος.
Εχουμε φτασει η ελασσονα προσπαθεια να εξυμνειται. Και εξηγουμαι.

- Ο ΓΑΠ ειπε φυσικα Ναι στο σχεδιο Αναν. Ο Καραμανλης δεν ειπε οχι, απλα εκανε τον Ποντιο Πιλατο (ο,τι πουν οι Κυπριοι, εγω μαζι τους).

- Ο Καραμανλης εβαλε βετο στα Σκοπια. Οντως, εκανε το καθηκον του και μπραβο του. Αλλα, για το ονομα του Θεου και της Παναγιας, αν δεν ειμαστε ικανοι για βετο στα Σκοπια, ενω ηδη εχουμε συμβιβαστει για συνθετο ονομα, τοτε καλυτερα να δωσουμε την κυβερνηση της χωρας στην Αγκυρα. Δηλαδη στον Παπανδρεου που ειχε βαλει εμπαργκο, πρεπει να στησουμε αδριαντα?

- Για την σταση του Καραμανλη απεναντι στην Τουρκια, ας τα ξεχασουμε καλυτερα. Παρολη την κουμπαρια, εγκαινιαστηκε η γραμμη Μπαλικεσιρ-Αγαθονησι, βγηκε το νορβηγικο ερευνητικο για πρωτη φορα απο το 1987 σε ελληνικη υφαλοκρηπιδα και εμεις στειλαμε ενα σκαφος λιμενικου να τους φωτογραφιζει, κλπ. Θα πει καποιος, με τη Ντορα υπουργο τι περιμενες. Ναι, αλλα καποιος την εβαλε τη Ντορα εκει. Στη Θρακη τι εκανε για να σταματησει τη δραση του Προξενειου διαφορετικο απο το ΠΑΣΟΚ? Μια Χαρα Νικοπουλου μονη της, με σπασμενο χερι πολεμουσε μηπως κανει κατι. Την αποτελειωσε τωρα η κ. Δραγωνα. Πανε οι εποχες που το προδοτικο ΠΑΣΟΚ εβγαζε το στολο στο Αιγαιο με την υποψια πως το Σισμικ θα κανει ερευνες.

- Ο Ρωσικος αγωγος εγινε γιατι το ηθελαν και προτειναν οι Ρωσοι. Και ο ΓΑΠ συμφωνει τωρα που πρεπει να σταματησει το λαικισμο και να κυβερνησει, μηπως και παρει καποια εκατομμυρια για τον προυπολογισμο. Τωρα αν η τρομερη επιτυχια του Καραμανλη εγκειται
στο γεγονος πως του προσφεραν αγωγο και ειπε "ναι", καλα.

- Παντως αυτο που οσο τιποτε αλλο εδειξε το ηθος του ανδρος, ηταν η σταση του κατα την περιοδο κρισης. Η χωρα βουλιαζε, αυτος, ο πατριωτης, ο αξιος πλην ομως κατατρεγμενος απο τα σκοτεινα συμφεροντα, σαν αλλος Βενιζελος, πηρε των οματιων του και τη συζυγο του και πηγε για ψωνια στην Ιταλια και για σκι στις Αλπεις.

Το Αιγαιο παντως, εχει προδιαγεγραμμενο μελλον, οχι εξαιτιας μονο του ΓΑΠ, αλλα γενικα της πολιτικης κατευνασμου που αρχισε μετα τα Ιμια και συνεχιστηκε αδιαλειπτα και επι ΝΔ (οι γυροι διερευνητικων επαφων που αισιως πλησιαζουν τους 40 συνεχιστηκαν και επι ΝΔ) και μονο ο τυφλος δε μπορει να δει πως ολη η προετοιμασια των προηγουμενων χρονων, αποσκοπει στο να αποδεχθει ευκολοτερα ο Ελληνας το συμβιβασμο (απο βιβλια Ρεπουση, επενδυσεις στην Τουρκια απο την Εθνικη, δουλοπρεπης εξωτερικη πολιτικη, στηριξη της υποψηφιοτητας της Τουρκιας, κοκκινη τηλεφωνικη γραμμη Λαρισα-Εσκι Σεχιρ, κλπ).

Ο δε συμβιβασμος με την Τουρκια στο Αιγαιο, θα επελθει πλεον νομοτελειακα, αφου και η εξαιρετη κατα τα αλλα κυβερνηση της ΝΔ τελικα εφτασε το χρεος και ελλειμμα στο Θεο.

H Ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε, υστερα απο 10ετιες, οπου φανατισμενοι ψηφοφοροι, καθε φορα ειτε εδιναν "αφεση αμαρτιων" στο δικο τους κομμα ειτε ψηφιζαν με τη λογικη του "οι δικοι μου ειναι κλεφτες, αλλα λιγοτερο κλεφτες".
Ακομη και τωρα, αυτη η διαστρεβλωμενη λογικη κυριαρχει. Ενα λογικο ον, οταν δοκιμασει κατι και δει οτι τον εξαπατησε, θα δοκιμασει αλλον. Τουλαχιστον, αν εξαπατηθει κι απο αυτον, θα μπορει να λεει πως δεν τον ειχε δοκιμασει. Το να επιμενεις σε καποιον που σε εξαπατησε, δεν ειναι λογικο.

Γι αυτο και εχω ξαναπει, πως η Ελλαδα ειναι κρατος χωρις μελλον. Ή μαλλον, το κρατος, αυτο καθαυτο, εχει μελλον. Ο ελληνισμος σε αυτο το κρατος δεν εχει μελλον.
2 κομματα, 2 οψεις ενος βρωμικου νομισματος που ενας παραλογος και φανατισμενος λαος εμαθαν να επικροτουν, να βριζουν, αλλα παλι να ψηφιζουν.

Καλη σας ημερα.

Υ.Γ. Παντως στην Ισλανδια, επειδη οι ανρθωποι ειναι πιο πρακτικοι και με τη λογικη του "να παει πρωτα μεσα ο αλλος που εφταιξε περισσοτερο", δε θα βρουν ακρη, εχουν στησει ηδη δικαστηριο για τη διευρευνηση ευθυνων για τη χρεοκοπια τους με τους πολιτικους τους υπολογους. Ευτυχως εκει δεν κατοικουν Ελληνες.

33 σχόλια:

  1. "Η μεταλλαξη της αντιπροσωπευσης απο πολιτικο συστημα σε απλο θεσμο της δημοκρατιας μεταβαλλει αρδην
    την πολιτειακη πυραμιδα.Ειδαμε οτι στην πρωιμη η συναγομενη,και παντως
    εξωθεσμικη,αντιπροσωπευση η πολιτικη συγκροτει αυτονομη,σταθερα οσο και κυριαρχη πολιτειακη παραμετρο,προσαρτημενη στο κρατος.Η αρχη της διχονομιας,μεταξυ του κοινωνικου και του πολιτικου υποδηλωνει πρωταρχικα οτι η κοινωνια προσλαμβανεται βασικα ως "ιδιωτικος"χωρος,και παντως οτι συγκροτει ενα στιγμιαιο πολιτειακο σωμα,αρμοδιο μονο για τη νομιμοποιηση του φορεα της πολιτικης.Στο μετρο επομενως που ο φορεας της πολιτικης νομιμοποιειται [η εστω επιλεγεται]απο το κοινωνικο ακομα αλλα δεν ελεγχεται απο αυτο,διαφευγει επισης και απο την αρμοδιοτητα της πολιτειακης δικαιοσυνης.Η τελευταια υποκειται,ως μερος του κρατους,στην πολιτικη εξουσια και,
    οπωσδηποτε,δεν διαθετει την αναγκαια λαικη νομιμοποιηση ωστε να ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    Στη δημοκρατια,η καταλυση της αυτονομιας της πολιτικης,ως απορροια της απορροφησης της απο το πολιτειακα συντεταγμενο κοινωνικο σωμα,μεταβαλλει τους φρορεις της αντιπροσωπευτικης λειτουργιας σε "ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ"του.
    Το κρατος δεν ενσαρκωνει πια το πολιτικο συστημα,το οποιο ταυτιζεται με το δημο.Οποτε και ο αντιπροσωπος παυει να ειναι φορεας της πολιτικης λειτουργιας,παρα μονο στο μετρο που αναλαμβανει να εκπληρωσει μια συγκεκριμενη εισηγητικου η εκτελεστικου χαραχτηρα αρμοδιοτητα,οχι ομως και κυβερνητικο η νομοθετικο εργο.....
    Ο Πολυβιος,που επαναλαμβανει εν προκειμενο τον Αριστοτελη,θα διαπιστωσει οτι "ουδεν διαφερει τα κατ'ιδιαν αδικηματα των κοινων,αλλα πληθει μονον και μεγεθει"[Ιστορια,4,29-30]
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
    "ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"ΤΟΥ
    ΚΑΘΗΓ ΠΑΝΕΠΙΣΤ ΓΙΩΡΓ.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε, φοβερό! Μπράβο!


    (Επιτέλους, κάποιος είπε τα αυτονόητα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Καραμανλης δεν ειπε οχι, απλα εκανε τον Ποντιο Πιλατο<

    Λάθος! Υπέρ του ΝΑΙ ήταν και τα γύρισε στα ποντιοπιλατικά!

    Επίσης, δεν ανέφερες τίποτε για την στάση του στο μεταναστευτικό, που ουσιαστικά άνοιξε την οδό στον λαθρονόμο του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ισλανδία χρεωκόπησε κυριολεκτικά. Την Ελλάδα ο ΓΑΠ, μετά από προσπάθειες μηνών, κατάφερε να την "χρεωκοπήσει" λογιστικά για τους δικούς του λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει το αυτονόητο.

    Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος στο παγκόσμιο στερέωμα αλλά ως προτεκτοράτο.

    Στα μάτια των Ξένων Λαών δεν είμαστε Ελληνες Πολίτες δηλαδή κάτοικοι της Ελλάδας, απλά μας αναφέρουν ως Ελληνες γιατί μας συσχετίζουν με το ένδοξο παρελθόν μας.

    Η εξάρτηση είναι πολύπλευρη το χειρότερο όμως είναι οτι η εθνική μας αυτοσυνειδησία είναι στα όρια του ανύπαρκτου.

    Ναι το Βυθίσατε το Χώρα,το Βέτο στο Βουκουρέστι,η στρατηγική προσέγγισης με την Ρωσία, αποτέλεσαν πράξεις υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

    Ομως δεν είχαν συνέχεια, δεν υποστηρίχθηκαν, εγκαταλείφθηκαν.

    Οσο για το σχέδιο Ανάν η φράση του Γκύντερ Φερχόιγκεν οι Ελληνες μας την έφεραν τα λέει όλα.Ακόμα όμως και αυτό το ιστορικό ΟΧΙ εγκαταλείφθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιες παρατηρήσεις:

    1. Έκανε τον «Πόντιο Πιλάτο» διότι όπως ξέρουμε όλοι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος και ο λαός της αποφασίζει για την τύχη του. Από πότε κάποιος έλληνας πολιτικός που κατέχει κυβερνητικό αξίωμα και μάλιστα στον ανώτερο βαθμό θα μπορούσε να επιβάλλει την γνώμη του στον κυπριακό λαό; Μόνο ως συμπαραστάτης μπορούσε να δράσει και αυτό έκανε διότι αν σε περίπτωση επικρατούσε το ΝΑΙ ως υπεύθυνος της Ελληνικής Δημοκρατίας τι στάση θα μπορούσε να κρατήσει στις από εκεί και πέρα διαβουλεύσεις;
    2. Ο Καραμανλής δεν έβαλε βέτο στα Σκόπια αλλά στην Αμερικανική πολιτική που προέβλεπε την ενσωμάτωση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Άρα ας μην γελιόμαστε το βέτο δεν στρεφόταν εναντίον των Σκοπίων που έτσι κι αλλιώς είναι μια ασημαντότητα αλλά εναντίων της Αμερικής και του συστήματος ασφαλείας που εγκαθιστούσε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στα Βαλκάνια και το οποίο σύστημα ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη γενικότερα είναι αντίθετο από τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
    3. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν διαμορφώνεται από προσωπικές σχέσεις πολιτικών. Οι σχέσεις αυτές εν πολλής είναι σχέσης ισορροπίας ισχύος και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Εμένα μου φτάνει να ξέρω πως ο Χ πολιτικός ενδιαφέρεται να ανατρέψει τις επιχειρούμενες ανισορροπίες ισχύος εις βάρος της χώρας μας.
    4. Ο αγωγός δεν είναι ρωσική ιδέα. Είναι ελληνική ιδέα στελέχους γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας ακόμα από την δεκαετία του ’80. Αυτοί που υπηρέτησαν την ιδέα τότε αντικαταστάθηκαν από ανθρώπους που δεν πίστευαν στην ιδέα. Η ιδέα αναστήθηκε με την διακυβέρνηση Καραμανλή και στην ιδέα αυτή προστέθηκε και μεγάλο deal όπλων που κινείται στην κατεύθυνση της ανατροπής ανισορροπιών ισχύος.

    Αυτά τα γρήγορα σχόλια σε εύλογα επιχειρήματα. Στην παραπολιτική και την γενική απαξίωση δεν υπεισέρχομαι διότι δεν με αφορά σαν πολίτη που νοιάζεται για αυτή την χώρα και δεν έχει καμιά διάθεση να μηδενίσει.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 1:08

    "Λάθος! Υπέρ του ΝΑΙ ήταν και τα γύρισε στα ποντιοπιλατικά!"

    To ξερω, στο αλλο θεμα, εγω εβαλα το συνδεσμο. Απλα επειδη εμφανιζομαι παντα ως ανωνυμος δεν βγαζει κανεις ακρη του τι λεω. Παλιοτερα ειχα γραψει ως "Αποδημος", αλλα βαρεθηκα να απαντω στον καθε ανεγκεφαλο που εχει παντα το μονιμο επιχειρημα του "α, δε ζεις στην Ελλαδα, αρα μη μιλας" και αποφασισα να συμμετεχω στις συζητησεις με το μονο τροπο οπου ο Ελληνας σε αντιμετωπιζει σοβαρα για αυτα που λες και οχι απο που τα λες. Δηλαδη ως ανωνυμος.

    Αλλωστε, τι να πουμε κι εμεις οι αποδημοι. Οι "ενδημικοι" Ελληνες τα εχετε καταφερει περιφημα... Απο λοφο σε λοφο, στην κορυφη, οπως ελεγε ο ποιητης. Η πρωτη χωρα του ευρω, που καταφερε να χρεοκοπησει, ενω παραλληλα ηταν και η χωρα με τις περισσοτερες επιδοτησεις (περιπου το 3% του ΑΕΠ). Τωρα βεβαια ο Παγκαλος λεει πως τα εφαγαν ολοι. Ομως καπου δε βγαινουν οι λογαριασμοι. Γιατι οι μεν πολιτικοι εχουν καποιες εκατονταδες χιλιαδες ή εκατομμυρια ευρω στην τραπεζα (χωρια τα κρυμμενα), αλλα ενα σωρο συνταξιουχοι δεν εχουν ουτε 10.000 ευρω και ενα σωρο νεοι ειχαν μεχρι προτινος την τυχη να λαμβανουν 700 ευρω, που τωρα θα γινουν 600.

    Τα περι λαθρομεταναστευσης τα εχω ξαναπει σε αυτο το ιστολογιο, μεχρι αηδιας. Οπως σε ολα τα θεματα, οταν η Ελλαδα "ξυπνησει", θα ειναι αργα. Και δυστυχως, σε τετοια θεματα, δεν υπαρχει "ΔΝΤ" να παρεις δανεικα και να επανακαμψεις. Τους πολιτικους λιγο τους ενδιαφερει, αφου πισω απο το παραβαν, ολες οι εθνοτητες ειναι ιδιες.


    "Η Ισλανδία χρεωκόπησε κυριολεκτικά. Την Ελλάδα ο ΓΑΠ, μετά από προσπάθειες μηνών, κατάφερε να την "χρεωκοπήσει" λογιστικά για τους δικούς του λόγους."

    Ευτυχως που στην Ελλαδα διατηρειτε παντα το χιουμορ σας. Δεν ξερω αν ειναι λογιστικη η χρεοκοπια, παντως στον υπολοιπο κοσμο πιστευουν πως ειναι πραγματικη και η Eurostat ακομη ψαχνει και δεν εχει αποδεχθει επισημα οτι το χρεος ειναι αυτο που για την ωρα νομιζουμε πως εχουμε. Με ή χωρις εισαγωγικα, οι αγορες δε δανειζουν την Ελλαδα, που ειναι μια de facto χρεοκοπια.

    Αλλα απο χωρα που πουλαει μονο sun, sea and ghyros, τι περιμενε κανεις? Εξερραγη το ηφαιστειο στην Ισλανδια και στην Ελλαδα προσευχονταν να πεσει το συννεφο, γιατι αν δεν ερχονταν οι τουριστες το ΑΕΠ θα επεφτε -6%. Ας ελπισουμε και η κλιματικη αλλαγη να μην επιφερει ερημοποιηση της Ελλαδας και πεσει ο τουρισμος, γιατι παλι καποιος θα μας χρεοκοπησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Οσο για το σχέδιο Ανάν η φράση του Γκύντερ Φερχόιγκεν οι Ελληνες μας την έφεραν τα λέει όλα.Ακόμα όμως και αυτό το ιστορικό ΟΧΙ εγκαταλείφθηκε."

    Αγαπητε Καυκασιε,

    Το ιστορικο ΟΧΙ το ειπε ο Τασσος Παπαδοπουλος και ο κυπριακος λαος. Δεν το ειπαν οι Ελλαδιτες πολιτικοι. Και γνωμη μου ειναι πως για τους Ελλαδιτες, το κυπριακο εδω και πολυ καιρο αποτελει βαριδι-πονοκεφαλο που θα ηθελαν να ξεφορτωθουν, αλλα δε μπορουν. Εξ ου και η σταση του ΓΑΠ και Καραμανλη (ο πρωτος ετρεξε να παρει τα συχαρικια, ο δευτερος σε ρολο Πιλατου, αλλα κλεινοντας και ενα ματι στα θετικα".)

    Να θυμισω μερικα πραγματα.

    - Μια φορα σε συναντηση ελληνοτουρκικη ειχε συμφωνηθει το κυπριακο να μην αποτελει τροχοπεδη στις ελληνοτουρκικες σχεσεις. Δε θυμαμαι ποτε ακριβως ηταν, αλλα το θυμαμαι.
    - Το Ενιαιο αμυντικο δογμα, εκανε φτερα, υπαρχει μονο στα χαρτια και κανεις δεν παραπονιεται, κανεις δεν το ανακινει.
    - Η Κυπρος οταν αρχισε διαπραγματευσεις με τις γειτονικες χωρες για οριοθετηση της ΑΟΖ, εφτασε να χτυπαει τη δικη μας πορτα και να κανουμε πως δεν ακουμε, μην τυχον και νευριασουμε την Τουρκια. Μαλιστα τυχαια καπου βρηκα ενα χαρτη που δειχνει πως και η Τουρκια εχει δωσει "οικοπεδα" δυτικα της Κυπρου, που κανονικα θα ηταν στην Κυπριακη υφαλοκρηπιδα, αλλα λογω του οτι εμεις δεν εχουμε συμφωνησει με την Κυπρο, η Κυπρος δεν μπορει να αποδειξει πως υπαρχει συμφωνια για τα ορια της δυτικα. Δεν τον κρατησα το χαρτη, αλλα αν ευσταθει, ειμαστε για κλαματα.

    Ευτυχως που υπαρχουν και τα Σκοπια, πανω στα οποια μπορουμε να ξεσπαμε και να εξαντλουμε το δυναμισμο μας, γιατι αν ειχαμε μονο την Τουρκια, δε θα ξεραμε τι να πουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "1. Έκανε τον «Πόντιο Πιλάτο» διότι όπως ξέρουμε όλοι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος και ο λαός της αποφασίζει για την τύχη του. Από πότε κάποιος έλληνας πολιτικός που κατέχει κυβερνητικό αξίωμα και μάλιστα στον ανώτερο βαθμό θα μπορούσε να επιβάλλει την γνώμη του στον κυπριακό λαό; Μόνο ως συμπαραστάτης μπορούσε να δράσει και αυτό έκανε διότι αν σε περίπτωση επικρατούσε το ΝΑΙ ως υπεύθυνος της Ελληνικής Δημοκρατίας τι στάση θα μπορούσε να κρατήσει στις από εκεί και πέρα διαβουλεύσεις;"

    Και αυτο φιλε Ελευθεριε, το ειπε παντα στα πλαισια της "ουδετεροτητας"?

    Καραμανλής: Μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών
    http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=41253

    Φιλε Ελευθεριε, οταν θες κατι να πεις, που ειναι υψιστης σημασιας για τα εθνικα συμφεροντα, βρισκεις τροπο και το λες. Εμμεσα και κομψα αν θες. Δε μιλησε κανεις για ΕΠΙΒΟΛΗ γνωμης. Ουτε ο ιδιος ο Παπαδοπουλος οταν εκανε διαγγελμα, ΕΠΕΒΑΛΕ γνωμη. Ειπε την αποψη του. Ο Καραμανλης, αντι να λεει πως τα θετικα θα μπορουν να ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα, θα μπορουσε να πει και το αντιθετο. Η θα μπορουσε να μην πει τιποτα. Η θα μπορουσε να πει οτι "προκειται για λυση με πολλους κινδυνους που πρεπει με περισκεψη και υπευθυνοτητα να σκεφθουν οι αδερφοι Κυπριοι, που βεβαια ειτε που ναι ειτε οχι, εμεις θα κανουμε το παν για να στηριξουμε". Αν θες, τροπο βρισκεις. Και αν δε μπορεις εσυ, βαζεις τιποτα χαμηλοτερα στελεχη σου να κανουν δηλωσεις για στειλεις το μηνυμα.
    Οταν η νυφη δε θελει να ζυμωσει, 40 μερες κοσκινιζει.


    "2. Ο Καραμανλής δεν έβαλε βέτο στα Σκόπια αλλά στην Αμερικανική πολιτική που προέβλεπε την ενσωμάτωση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ."

    Ωραια. Τι αλλο θα εκανε? Αν δε μπορεις ουτε να επιβληθεις στο θεμα των Σκοπιων, τοτε που? Στην Τουρκια? Ελπιζω πως αν και ο ΓΑΠ βαλει βετο στην επομενη συνοδο του ΝΑΤΟ, να θριαμβολογειτε και για τη μεγαλοσυνη του ΓΑΠ. Γιατι ακομη και ο ΓΑΠ πιστευω πως δε μπορει να μη βαλει βετο στα Σκοπια. Δε θα εχει που να σταθει. Επιπλεον, στην Ελλαδα εχει γιγαντωθει η σημασια των Σκοπιων για τις ΗΠΑ. Εναν αγωγο θελουν να περασουν απο εκει, δεν ειναι δα και Ιρακ για να μας βομβαρδισουν. Και στην περιοχη η Ελλαδα εχει κι αυτη το βαρος της. Αλλιως ηδη ο Νιμιτς θα μας ειχε κατακαψει και θα ειχε σταματησει η διαπραγματευση.

    "3. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν διαμορφώνεται από προσωπικές σχέσεις πολιτικών. Οι σχέσεις αυτές εν πολλής είναι σχέσης ισορροπίας ισχύος και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Εμένα μου φτάνει να ξέρω πως ο Χ πολιτικός ενδιαφέρεται να ανατρέψει τις επιχειρούμενες ανισορροπίες ισχύος εις βάρος της χώρας μας."

    Σωστα ειναι αυτα. Και γι αυτο στα Σκοπια εχουμε και τα κανουμε. Και στην Τουρκια δεν τα κανουμε.


    "4. Ο αγωγός δεν είναι ρωσική ιδέα. Είναι ελληνική ιδέα στελέχους γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας ακόμα από την δεκαετία του ’80. Αυτοί που υπηρέτησαν την ιδέα τότε αντικαταστάθηκαν από ανθρώπους που δεν πίστευαν στην ιδέα. Η ιδέα αναστήθηκε με την διακυβέρνηση Καραμανλή και στην ιδέα αυτή προστέθηκε και μεγάλο deal όπλων που κινείται στην κατεύθυνση της ανατροπής ανισορροπιών ισχύος."

    Φιλε Ευαγγελε, δεν ξερω ποιας ελληνικης πετρελαικης εταιρειας ειναι ιδεα απο το 80, μου φαινεται λιγο περιεργο πως θα γινοταν τετοιος αγωγος μεσα στο μεσον του ψυχρου πολεμου με μια Ρωσια και Βουλγαρια εχρθους της Ελλαδας. Επισης δεν ξερω ποια κοιτασματα ειχαν σκοπο τοτε να εκμεταλλευθουν.

    Εδω αναφερει ως αρχη το 93-94, που μου φαινεται πιο λογικο, μιας που ειχε τελειωσει ο ψυχρος πολεμος και η Ρωσια εκανε εξαγωγες στην Ευρωπη

    http://en.wikipedia.org/wiki/Burgas–Alexandroupoli_pipeline

    Αλλα ας ειμαστε γενναιοδωροι, ας τον χρεωσουμε στον Καραμανλη.

    Το μεγαλο deal Οπλων ειναι τα τεθωρακισμενα μαχης BMP-3 που ακομη δεν εχουν υπογραφει? Να αλλαξουν τις ισορροπιες τα συγκεκριμενα δε νομιζω. Αν ο Καραμανλης ειχε παραγγειλει Σουχοι αντι για F16 , τοτε θα ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητέ 2:38
    Το Κυπριακό δεν είναι τοπικό πρόβλημα, ούτε περιφερειακό, αποτελεί παγκόσμιου ενδιαφέροντος ζήτημα.

    Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, η ελληνική εξωτερική πολιτική άγεται και φέρεται.

    Το ΟΧΙ το είπε δυνατά και καθαρά ο Τάσσος Παπαδόπουλος πιστός στην αρχές του και την Ιστορία του.Στο δημοψήφισμα το ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφεία και ο Κυπριακός Ελληνισμός.

    Μετά απο αυτο το Ιστορικό ΟΧΙ ποιά ήταν τα επόμενα Βήματα; Μην τα ψάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε Καυκασιε,

    Εγω θα χαρακτηριζα παγκοσμιου ενδιαφεροντος ζητημα το Παλαιστινιακο. Απο την αποψη πως ολοι ξερουν πολλα γι αυτο, εχουν αποψη και παρακολουθουν τακτικα τις εξελιξεις.

    Το Κυπριακο ειναι ζητημα ενδιαφεροντος ολιγων κυβερνησεων, που εχουν συμφεροντα στην περιοχη. Οι περισσοτεροι πχ Ευρωπαιοι πολιτικοι το κυπριακο το θεωρουν μια ενοχληση που τους χαλαει το κλιμα στα συμβουλια. Για την κοινη γνωμη δε, το κυπριακο ειναι κατι ομιχλωδες, γνωριζουν μεσες ακρες κατι. Και αν υπηρχε η εμπλοκη του κυπριακου στην ενταξιακη προοδο της Τουρκιας, δε θα ηξερε κανεις και οι μονοι που θα ασχολουνταν θα ηταν η συνηθεις Ελλας,Τουρκια, ΗΠΑ, Βρεταννια, Ισραηλ και κανεις αλλος.

    Μετα τον Παπαδοπουλο, εχεις δικιο, δεν τα ψαχνω.

    Σε ολα τα θεματα, υπαρχουν καποια σημεια καμπης. Οπως και στην Ελλαδα τα Ιμια σηματοδοτησαν νεα πολιτικη, ετσι και ο θανατος του Παπαδοπουλου ηταν σημειο καμπης.

    Εμεις με την Τουρκια θα παμε σε διμερη συμφωνια αργα ή γρηγορα. Μαλλον ειναι θεμα προετοιμασιας της κοινης γνωμης των 2 χωρων και τιποτα περισσοτερο. Ηδη κυκλοφορουν αρθρα εδω και χρονια που μιλουν για ασυμμετρη επεκταση των υδατων σε μερικα σημεια. Αυτα ειναι αρθρα που διαρρεουν για να προλειενεται το εδαφος και να συνηθιζει ο κοσμος στην ιδεα. Αλλωστε ηδη στα εξοπλιστικα η Τουρκια ειχε ξεφυγει, πλεον με την ελληνικη οικονομια σε χαλια για τα επομενα 10 χρονια, δεν υπαρχει επιστροφη. Και φαινεται πως και οι πολιτικοι μας σε αυτο το πνευμα ειχαν ηδη κανει μειωσεις εξοπλιστικων δαπανων και ακομη χειροτερα τωρα. Ειναι λογικο. Απο τη στιγμη που ετοιμαζεται η συμφωνια, γιατι να ξοδεψεις αδικα χρηματα?

    Ως γνωστον, αποτροπη χωρις σωβρακα, δεν υφισταται.

    Ελπιζω η Κυπρος να εχει καλυτερη μοιρα, αλλα δεν μπορω να πω οτι παρακολουθω αρκετα τις εξελιξεις εκει ωστε να εχω σχηματισει καλη εικονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. - Παντως αυτο που οσο τιποτε αλλο εδειξε το ηθος του ανδρος, ηταν η σταση του κατα την περιοδο κρισης. Η χωρα βουλιαζε, αυτος, ο πατριωτης, ο αξιος πλην ομως κατατρεγμενος απο τα σκοτεινα συμφεροντα, σαν αλλος Βενιζελος, πηρε των οματιων του και τη συζυγο του και πηγε για ψωνια στην Ιταλια και για σκι στις Αλπεις.


    Πέρα απο τις πολλές αρλούμπες και εξηγήσεις του στυλ: μου αρέσει να απαντάνε με ναι/οχι και όχι με επιχειρήματα του γράφοντα του άρθρου.
    Κανει ενα τραγικό λάθος.
    Ο Βενιζέλος δεν έκανε εκλογές γιατι έτσι γούσταρε,τις έκανε γιατί κάποιοι,παρα πολλοί κάποιοι τις ζήτησαν.Βέβαια αυτού οι πολλοί δεν εκατσαν να σκεφτούν τι όντως αντιπροσώπευαν αυτοι που κέρδισαν τις εκλογές.
    Ο μαρξ ειπε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και μάλιστα οδυνηρή,αυτο πληρώνουμε αυτή τη στιγμή.
    αλλα είπαμε,το να σκεφτόμαστε βάσει ναι/οχι και οχι λαμβάνοντας υπόψιν 1002 παράγοντες,ειναι πολυ πιο εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κρανιδιωτης, Παπαδοπουλος... καποιοι πεθαινουν, βγαινουν απο τη 'μεση' πολυ νωρις... τυχαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Καυκάσιο

    >Οσο για το σχέδιο Ανάν η φράση του Γκύντερ Φερχόιγκεν οι Ελληνες μας την έφεραν τα λέει όλα<

    Δεν είπε ποτέ "οι Έλληνες", αλλά "ο Παπαδόπουλος". Να ξέρουμε τι λέμε. Ισχυρίζεται ότι άλλα του είχε υποσχεθεί στο Μρουργκενστοκ.
    Ο Φερχόιγκεν είναι ένας πουλημένος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εντελώς αφερέγγυος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τον αγαπητο "Kostakouta".

    Δυστυχως στο ιστολογιο γραφω παντα πολυ βιαστικα και ειναι επομενο να εχω συχνα λαθη ολων των τυπων (συντακτικα, ορθογραφικα, γραμματικα), να ξεκαθαρισω το εξης.

    Η αναφορα μου στο Βενιζελο ειναι χιουμοριστικη. Δηλαδη, οπως ο Βενιζελος χανοντας τις εκλογες του 1920, απογοητευμενος και πικραμενος αυτοεξοριστηκε στη Γαλλια, αντιστοιχα ο Καραμανλης εψαξε παρηγορια στα καταστηματα της Ιταλιας και στα σαλε των σκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 22 Σεπτεμβρίου 2010 6:01 μ.μ.

    δεκτή η εξήγηση,οχι τίποτ'αλλο αλλά πάρα πολλοί κι απο'δω μέσα χώνουν το κεφάλι στην άμμο και δείχνουν το δάκτυλο προς άλλη κατεύθυνση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απορώ γιατί πολλοί Έλληνες ακόμα συνεχίζουν να ΣΥΓΧΕΟΥΝ τους ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ που είναι πράκτορες των ΗΠΑ και που είναι ΑΥΤΟΙ που ενορχηστρώνουν όλες τις κρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ... ως μία πολύ προσοδοφόρο δράση. Είναι οι ίδιοι που οργάνωσαν με Τούρκους Μασόνους και τη CIA την οργάνωση ERGENEKON και ακριβώς τα ίδια είχαν κάνει στην Ιταλία.
    Οι φίλοι των ΗΠΑ οι Κεμαλιστές, είναι αναγκαστικά και φίλοι των Εβραίων και Μασόνοι κλπ κλπ.
    Ο Ερντογάν περνάει δύσκολες στιγμές και οι Αμερικάνοι του επιτίθενται συνεχώς μέσω δήθεν ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ τρομοκρατίας, μέσω πιέσεων για την παράδοση όπλων προς αντιμετώπιση των Κούρδων κλπ.
    Στην κρίση με το ΙΣΡΑΗΛ... οι Τούρκοι Κεμαλιστές ήταν ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ και δεν έκαναν ΚΑΜΙΑ αρνητική δήλωση. Στην ανάπτυξη σχέσεων του Ερντογάν με τους ΙΡΑΝΟΥΣ οι Τούρκοι Κεμαλιστές επίσης είναι ΕΚΤΟΣ και ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ, όπως δεν εγκρίνουν και την ανάπτυξη σχέσεων με τον Πούτιν.
    Μην τσουβαλιάζουμε λοιπόν με τη λέξη ΤΟΥΡΚΟΙ ανόμοια πράγματα.
    Στη χώρα μας ... και ο Καραμανλής είναι Έλληνας και ο Παπανδρέου... αλλά οι πολιτικές τους είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετες σε κάποια θέματα τουλάχιστον.
    Η Τουρκία (οι ισλαμιστές) πέθαναν επάνω στο καράβι για τη Γάζα...ενώ ο Γιωργάκης ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ με τους Ισραηλινούς. Επομένως ... ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Ομοίως στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι υπέγραψε συμφωνίες πάνω από 20 ΔΙΣ με τους Ρώσους αλλά εμάς μας ενημερώνουν ΜΟΝΟ για το πουλάκι του.
    Το ίδιο και ο Σαρκοζί , το ίδιο και η Μέρκελ.
    Η Ελληνογερμανική κρίση ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ μέσα από κύκλους που ελέγχονται από τους ίδιους Αμερικαεβράιους τραπεζίτες.
    Όπως στην Ελλάδα οι Αμερικάνοι ελέγχουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Τύπο μέσω Λαυρεντιάδη, Λαμπράκη, Κόκκαλη,Βαρδινογιάννη ... έτσι γίνεται και στην Ιταλία, στη Γαλλία και στη Γερμανία με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ να μας σερβίρουν το ΙΔΙΟ ακριβώς μενού ανάλογα με τις επιδιώξεις των μεγάλων αφεντικών.
    Έτσι φρόντισαν για τον Γρηγορόπουλο να δυσφημιστεί η Ελλάδα παγκοσμίως και να γίνουν επεισόδια στις πρεσβείες σε όλον τον πλανήτη και για τα 350 μωρά που έκαψαν οι Ισραηλινοί λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Γρηγορόπουλου ... να μην μάθουμε ποτέ ΤΙΠΟΤΑ.
    Όταν ο Ανδρέας αυθαδίασε με τον Καντάφι και δεν υπάκουσε στα μεγάλα σχέδια οι γνωστοί πράκτορες στο ΒΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τον χτύπησαν κάτω σαν χταπόδι με τη Λιάνη κλπ, του φόρτωσαν το Αμερικάνικο σκάνδαλο Κοσκωτά και έφεραν τον "καθαρό" Μητσοτάκη να αποδεχθεί διπλή ονομασία που ευτυχώς βρήκε εμπόδιο στον Σαμαρά.
    Ταυτόχρονα έγινε εκκαθάριση του εκδοτικού τοπίου από ΑΣΥΜΒΑΤΟΥΣ εκδότες ώστε να μονοπωλήσουν την αγορά οι αντιπρόσωποι Αμερικανικών συμφερόντων (ΒΗΜΑ-National Goegraphic, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-New York Times, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Herald Tribune-ΕΛΙΑΜΕΠ-Παπαχελάς-Soros)
    Οι ίδιοι κύκλοι χτύπησαν σαν χταπόδι τον Καραμανλή . Του φόρτωσαν το Αμερικάνικο σκάνδαλο των υποκλοπών από τη CIA, τον Ζαχόπουλο, το Βατοπέδιο των 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ όταν είχαν προηγηθεί οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ των 10 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ (!) με απευθείας αναθέσεις και ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ σκάνδαλο να φτάσει στα αυτιά μας.
    Ο Καραμανλής δεν έκανε πρακτικά ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ. Τα δομημένα ομόλογα ήταν παλιά πρακτική των Πσόκων. Ο Σημίτης είχε πουλήσει και χρυσό για να πληρώσει συντάξεις αλλά επίσης δεν το έμαθε ο κοσμάκης.
    4,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές σε ΕΡΓΑ ... διαχειρίστηκε ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ; Κανένα σκάνδαλο;
    Δεν αποκλείω φυσικά ότι οι επιλογές του Καραμανλή να είχαν ως γνώμονα το καθαρά δικό του προσωπικό συμφέρον αλλά όπως και να έχει... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ θα είμασταν λίγο πιο ανεξάρτητοι σε σχέση με τώρα που είμαστε σαν πατσαβούρες του ΔΝΤ με ανοιχτά τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 22 Σεπτεμβρίου 2010 6:41 μ.μ.αν και διαφωνω με τον τροπο που αντιμετωπιζεις τον μπουχεσα της Ραφηνας, διοτι κατ'εμε δεν ειναι ικανος ουτε τα κορδονια των υποδηματων του να δεσει, συμφωνω σε ολα με το υπολοιπο σχολιο σου.Και μια προσθηκη σ'αυτα που γραφεις για την χειραγωγηση των ειδησεων. Ο γνωστης καταγωγης μεγαλοβαρωνος των media Rupert Murdoch ειχε πει οτι αν ενα γεγονος, ενα συμβαν, μια ειδηση δεν παιξει στα media , τοτε δεν συνεβη ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σημίτης και Παπαντωνίου.Αυτοί που προέτρεψαν 1500000 μικροεπενδυτές το '99 να επενδύσουν τις περιουσίες τους στο χρηματιστήριο.
    Στην ουσία μοίρασαν τα χρήματα του μέσου Έλληνα σε 5-6 μεγαλοκαρχαρίες -λαμόγια.Ηθικά υπεύθυνοι και οι δύο για αυτοκτονίες ανθρώπων της βιοπάλης.
    Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι αυτοί οι δύο κατά καιρούς βγαίνουν στα μ.μ.ε. και δίνουν συμβουλές για την οικονομία.
    Αυτοί που κατέστρεψαν ολόκληρα σπίτια και οικογένειες και που επί χρόνια παρουσιάζανε ψεύτικα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
    Μήπως τα τρισεκατομμύρια που χάθηκαν τότε από τον μέσο Έλληνα μικροεπενδυτή δεν ήταν
    ένα πλήγμα στην οικονομία με μακροχρόνιες συνέπειες;;;Μήπως αυτά τα 30 και πλέον τρις που χάθηκαν το ΄99 δεν ήταν ένα πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και την γενικότερη ανάπτυξη της χώρας;;;
    Απλώς τότε ακόμη είχαμε να λαμβάνουμε από την Ευρώπη κοινοτικά πακέτα και οι συνέπειες δεν ήταν τόσο φανερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σημίτης και Παπαντωνίου.Αυτοί που προέτρεψαν 1500000 μικροεπενδυτές το '99 να επενδύσουν τις περιουσίες τους στο χρηματιστήριο.
    Στην ουσία μοίρασαν τα χρήματα του μέσου Έλληνα σε 5-6 μεγαλοκαρχαρίες -λαμόγια.Ηθικά υπεύθυνοι και οι δύο για αυτοκτονίες ανθρώπων της βιοπάλης.
    Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι αυτοί οι δύο κατά καιρούς βγαίνουν στα μ.μ.ε. και δίνουν συμβουλές για την οικονομία.
    Αυτοί που κατέστρεψαν ολόκληρα σπίτια και οικογένειες και που επί χρόνια παρουσιάζανε ψεύτικα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
    Μήπως τα τρισεκατομμύρια που χάθηκαν τότε από τον μέσο Έλληνα μικροεπενδυτή δεν ήταν
    ένα πλήγμα στην οικονομία με μακροχρόνιες συνέπειες;;;Μήπως αυτά τα 30 και πλέον τρις που χάθηκαν το ΄99 δεν ήταν ένα πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και την γενικότερη ανάπτυξη της χώρας;;;
    Απλώς τότε ακόμη είχαμε να λαμβάνουμε από την Ευρώπη κοινοτικά πακέτα και οι συνέπειες δεν ήταν τόσο φανερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ελληνα Μακεδόνα

    >Οι φίλοι των ΗΠΑ οι Κεμαλιστές, είναι αναγκαστικά και φίλοι των Εβραίων και Μασόνοι κλπ κλπ.
    Ο Ερντογάν περνάει δύσκολες στιγμές και οι Αμερικάνοι του επιτίθενται συνεχώς μέσω δήθεν ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ τρομοκρατίας, μέσω πιέσεων για την παράδοση όπλων προς αντιμετώπιση των Κούρδων κλπ.<

    Τα συνήθη εντελώς ξεπερασμένα στερεότυπα, αναμεμειγμένα με δόση συνωμοσιολογίας (μασόνοι και τρίχες κατσαρές).

    Όσο για την διαφορά στην πολιτική μεταξύ Κωστάκη και Γιωργάκη, ειλικρινά δεν μπορώ να την δω. Το μόνο που βλέπω είναι μία απίστευτη εκστρατεία τις τελευταίες ημέρες, για να βγει ο "PlayStation" ... αδικηθείς ήρως. Μα αδικείτε την νοημοσύνη μας, όμως, ε; Ένα κατεβατό απίστευτης μπουρδολογίας.


    ΥΓ: Πήγες κι έβαλες avatar έναν "μασώνο", ο οποίος ήταν υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ kostakoutas

    >Ο Βενιζέλος δεν έκανε εκλογές γιατι έτσι γούσταρε,τις έκανε γιατί κάποιοι,παρα πολλοί κάποιοι τις ζήτησαν.<

    Δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι τις έκανε για να ξεφορτωθεί το πρόβλημα που είχε ο ίδιος δημιουργήσει, για να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει κι αυτός και η Ελλάδα; Ο Νίκος Καζαντάκης, παλιός του συνεργάτης που τον γνώριζε καλά, το είχε πεισημάνει αμέσως. Αυτή η mainstream αντίληψη της ιστορίας, εξακολουθεί ακόμη να βασανίζει και να παραπλανά.

    Διάβασε τα άρθρα Βενιζέλου-Μεταξά στο σχετικό βιβλίο των εκδόσεων ΚΥΡΟΜΑΝΟΥ (αν θυμάμαι καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το είπε ωραία ο καυκάσιος η χώρα είναι προτεκτοράτο.τι συζητάμε τώρα,αν ο καραμανλής η ο GAP είναι πουλημένοι και ταγοί αφού οι εκάστοτε αρχηγοί αυτών των δυο κομμάτων είτε είναι υπάλληλοι ξένων πρεσβειών είτε διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι,τι περιμένετε;ζεμπέκικο ο ένας,κουμπαριά ο άλλος,η ουσία στις σχέσεις ελλάδος τουρκίας άλλαξε η αιτία πολέμου αναιρέθηκε;Η ερώτηση που έχω είναι αν ήταν οι κινήσεις αυτές σχεδιασμένες από το υπουργείο εξωτερικών η ήταν προσωπικές κινήσεις πρωθυπουργών,παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο του υπεξ,όπως και το αεροπλάνο των σκοπιων στην κέρκυρα;συζήτηση στην συζήτηση δίχως ουσιαστικά να βγάζουμε κάποιο αποτέλεσμα.εδώ φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι η ελλάδα δεν έχει λόγο στην κύπρο και πολύ περισσότερο στο δημοψήφισμα την στιγμή που είναι εγγυήτρια δύναμη.Όσο για το veto δεν το είπε στους αμερικανους ο κουμπάρος,το είπε καθαρά για εσωκομματική και εσωτερική κατανάλωση,βόλευε και τον σκοπιανό πρωθυπουργό αυτό για εσωτερική εθνικιστική κατανάλωση,ο λόγος που δεν μπήκαν τα σκοπια στο ΝΑΤΟ ήταν γιατί δεν είχαν τις προδιαγραφές να μπούν,είναι τόσο απλός ο λόγος τις αναβολής τις εισόδου,πως να μπούν και με τι στρατό,μόνο ο βλάκας ο μπούς έλεγε ναι για καθαρά πολιτικούς λόγους για να δείξει ότι η γνώμη τις αμερικής στο ΝΑΤΟ έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή και πολύ περισσότερο στην ευρώπη.Ο αγωγός έχει πάρει σάρκα και οστά μετά από έκκριση των αμερικανων,όπως βλέπουμε λόγο της υπεροψίας της τουρκίας και πολύ περισσότερο μετά την νέα κατάσταση στις σχέσεις αμερικής ισραήλ των τρέχουν και θα το δείτε λίαν συντόμως,στην ουσία δεν είναι μόνο οι ρώσοι που θέλουν να προλάβουν εξελίξεις στην περιοχή και να έχουν διεξόδους για το εμπόρευμα τους πέρα από την τουρκια.είπαμε ότι όπλα από τους φίλους μας τους ρώσους θα πάρουμε ,τώρα αν είναι τα BMP η κάτι άλλο το τάξιμο είναι τάξιμο.τέλος όπως λέει και ο απόδημος οι ξένοι δεν δανείζουν γιατί προδιαγράφουν την πορεία της οικονομίας που είναι ουσιαστικά υπό οικονομική διαχείριση.το αν πτωχεύσουμε η μας αφήσουν να πτωχεύσουμε είναι άλλη συζήτηση,το θέμα είναι ότι πριν φτάσουμε σε αυτήν την μίζερη και εξευτελιστική κατάσταση για την χώρα μας κυβερνούσε ο καραμανλής και εφόσον αυτός ο ανίκανος έκανε απογραφή και είδε παρανομίες έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΝΩΡΙΖΕ.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 5:32
    ...Ο κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος είχε επικρίνει την ε/κ πλευρά ότι τον εξαπάτησε ...

    αυτό ξέρω απ οτην Σημερινή αν έχει κάτι άλλο συπόψην σου στην διάθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ..Το 2004 ο Γκίντερ Φερχόιγκεν ήταν Επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση. Και με απανωτές επίσημες δηλώσεις του επιχείρησε να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους Έλληνες της Κύπρου, να αποδεχθούν το τερατούργημα Ανάν. Σε μιαν από τις πολλές δηλώσεις του, ισχυρίστηκε ότι εξαπατήθηκε από τους Έλληνες, και άφηνε καταφανώς να εννοηθεί ότι εκείνος που τον εξαπάτησε ήταν δήθεν ο μακαρίτης Τάσσος.
    Προχθές, κατά την εδώ επίσκεψή του, ρωτήθηκε για το τότε ανεκδιήγητο ατόπημά του. Και πέταξε πάλι το φαρμάκι του: «Το θέμα ανήκει στην ιστορία και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με τον οποίο είχα πολύ καλές σχέσεις, είναι νεκρός. Νομίζω ότι είναι πιο λογικό να δώσουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις, και εγώ έχω το σκοπό να το κάνω», δήλωσε ο κ. Φερχόιγκεν.
    Αλλ’ εμείς δεν δίνουμε τέλος στην αθλιότητα Φερχόιγκεν. Διότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι ο μ. Τάσσος που, δήθεν, τον εξαπάτησε αλλ’ άλλοι, αν πράγματι τον εξαπάτησαν. Θέλει να του υπενθυμίσουμε ονόματα; Τουλάχιστον ο Φερχόιγκεν όφειλε να σεβαστεί το νεκρό Τάσσο. Και να απολογηθεί στους Έλληνες της Κύπρου, επειδή και αυτός συνήργησε ώστε να δίνει τροφή στους εδώ κατηγόρους του Τ. Παπαδόπουλου, για να γωνιαστεί καλύτερα ο τέως Πρόεδρος και η Κύπρος.
    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να μην ξεχνάμε και τον "μεγάλο" μας τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στεφανόπουλο που από το Μεσολόγγι κατά τις τελετές της εξόδου κάλεσε τους Κύπριους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο Αναν. Είπε..."καλώ τους Κύπριους να ψηφίσουν με την λογική και όχι με το συναίσθημα"... Όπερ έδει δείξαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τον Σημίτη και τους περί αυτόν θα τον καλέσουν. Αλλά τελευταίο. Για να μας κάνει τα... σαράντα μας...

    ΥΓ 05:15 μη ξεχνάς και τον Χριστόδουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ ΑΝΩΝΥΜΟ 22 Σεπτεμβρίου 2010 8:53 μ.μ.

    Φίλε μου ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ και μετά να παραδίδεις μαθήματα που θα μιλάς για συνωμοσιολογία καραγκιόζη!

    Διάβασε τι σημαίνει P2 και θα καταλάβεις που και πόσο εμπλέκεται η ΜΑΣΩΝΙΑ στα Δυτικά κράτη με την τρομοκρατία, τη CIA , και τις ανατροπές καθεστώτων. ΜΑΣΩΝΙΑ σημαίνει υπό ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Κι όταν ενημερωθείς ΤΙ από όσα διάβασες , άκουσες και είδες στη γεμάτη μακακιά ζωή σου ελέγχεται από Εβραίους ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.

    Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ... ήταν συγγενείς με κάποιους που ΠΕΘΑΝΑΝ αυτοπροσώπως για το καλό της Ελλάδας. Και τον σκότωσαν κάποιοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ξένων δυνάμεων που δεν πάτησαν ΠΟΤΕ στο μέτωπο. Στα δύσκολα την έκαναν για Γαλλίες και ΗΠΑ. Ο Παύλος Μελάς κι ο Ιωνας Δραγούμης θυσιάστηκαν για να έρχεται ο κάθε καραγκιοζάκος να παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Ο Καραμανλής δεν είναι μπουχέσας... αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει εάν αποτέλεσε στόχο δολοφονικής απόπειρας από τα συμφέροντα ΔΙΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων που θέλουν να φάνε την ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    Οι Αμερικάνοι σκότωσαν 1.000.000 Γιουγκοσλάβους και 1.000.000 Ιρακινούς για να κάνουν τις μπίζνες τους. Τι πρόβλημα θα είχαν να ξεκάνουν το Καραμανλή όπως ξέκαναν δεκάδες ηγέτες στον κόσμο για να ελέγξουν τις χώρες τους.
    Και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας να είναι ΤΟΣΟ τσαμπουκάς που να τα βάλει με τις δυνάμεις αυτές. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί Έλληνες που ξέρουν να ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ και δεσμεύουν το ΔΙΚΟ ΜΑΣ μέλλον σε Εβραίους τραπεζίτες. Κι ο Στρος-Καν... Εβραίος είναι.

    Και την Ελληνική Επανάσταση Μασώνοι την οργάνωσαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επέτρεπαν να διοικηθεί η Ελλάδα από πατριώτες. Έκτοτε ... οι ξένοι μας κατακλέβουν με τη βοήθεια των ντόπιων υπαλλήλων τους που χρησιμεύουν για βιτρίνα.
    Εάν οι Αμερικάνοι ρωτούσαν τους ίδιους τους πολίτες εάν επιθυμούσαν να αγοράσουν F16 που μπάζουν νερά... μάλλον δεν θα έκλεινε δουλειά. Συνομιλώντας με ΔΙΚΟΥΣ τους υπαλλήλους που εμείς αποκαλούμε πολιτικούς και νομίζουμε ότι εκλέξαμε... η δουλειά αυτή κλείνει και τελειώνει.
    Ομοίως αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ... είναι ΥΠΑΛΛΗΛΣ της GOLDMAN SACHS. Και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ είχε στην ίδια κορυφαία θέση στέλεχος της BANK OF AMERICA. Εϊναι απίστευτα βολικά να συναλλάσεσαι με τον ΕΑΥΤΟ σου και να βγάζεις δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων που πιστεύουν ότι στη θέση ενός ΕΘΝΙΚΟΥ οργανισμού ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ υπάρχει ένας Έλληνας που θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας.
    Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να συμβεί στη χώρα για να καταλάβουν ότι τα πάντα είναι στημένα. Εκλογές, Σκάνδαλα, ΤΖΟΓΟΣ ... ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ μπορούν να πιστεύουν ότι η πραγματικότητα υπακούει στους νόμους του χάους και όχι τους σχεδιασμού.
    Τέλος για μία ακόμα σύμπτωση ... διαμεσολαβητής για την Ελληνοσκοπιανή διαμάχη έχουν τοποθετήσει έναν ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ υπήκοο ,ενώ οι ΗΠΑ ήδη έλαβαν το μέρος των Σκοπιανών, που είναι μισθοδοτούμενος από ίδρυμα του SOROS που είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί και τα Σκόπια και τον εθνικιστικό ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ και τέλος ...κοίτα σύμπτωση ... ο διαμεσολαβητής, εκτός Αμερικάνος και υπάλληλος του Soros, είναι ΕΒΡΑΙΟΣ με ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.Λέμε για τον ΝΙΜΙΤΣ. Έχουμε για διαιτητή κάποιον που ανήκει και πληρώνεται από το αντίπαλο στρατόπεδο και ψάχνουμε ΔΙΚΑΙΑ ΛΥΣΗ.

    Οι ΙΔΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ που χτύπησαν σαν χταπόδι τον Ανδρέα ... ΟΙ ΙΔΙΟΙ κύκλοι χτύπησαν τον Καραμανλή. ΔΟΛ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ.

    Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να ενημερώνεται από ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που ρήμαξαν αυτή τη χώρα. Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει ότι ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ οι εκδότες-μεγιστάνες ... είναι ωφέλιμος για την πατρίδα.
    Και πόσο βλάκες είναι οι Έλληνες που εκλέγουν ακόμα ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ καριόληδες, αποκλειστικούς αντιπροσώπους πολυεθνικών για να ...νομοθετήσουν και να ανησυχήσουν για την ανεργία και την φτώχια.
    Αλλά με τέτοιους ΤΡΟΜΠΕΣ όπως ο Ανώνυμος Φωστήρας 22 Σεπτεμβρίου 2010 8:53 μ.μ. ... οι πολλοί Έλληνες θα πληρώσουν ΑΚΡΙΒΑ τις παπαριές των λίγων διαπλεκόμενων ή καθυστερημένων ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όταν τρώνε τα ΜΜΕ τον αγλέουρα ... περνούν 10 ΔΙΣ ... τοω ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ με απευθείας αναθέσεις ... και ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Περνούν ΤΡΙΣ από το χρηματιστήριο στις φούσκες που έστησαν πολιτικοί και εκδότες και ΠΑΛΙ ... ΚΑΝΕΝΑΣ στη φυλακή ή πρωτοσέλιδο έστω.
    300 ΔΙΣ μπίζνα με επιτόκιο ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ και οι φαγανοί εκδότες ... μας έπεισαν ότι ΔΕΝ υπήρχε άλλος δρόμος. Το εγκληματικό Τ3 που έγινε Τ10 ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ξέρει τι σημαίνει. Κανένας Έλληνας δεν είδε πουθενα τη σφαίρα που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο. Είδαν όλοι τον σκεμπέ του Ζαχόπουλου αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ τη σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη.
    Ο Καραμανλής πήγε να περάσει τον νόμο για τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ και οι μεγαλεργολάβοι Μπόμπολας-Λαμπράκης-Αλαφούζος τον πήδηξαν.
    Τον παρακολουθούσαν οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, "αυτοκτονήθηκε" ένας άνθρωπος και κατάφεραν να το φορτώσουν στον ίδιο. Κανείς ΔΕΝ τόλμησε να διερωτηθεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ ... ΠΟΙΟΣ παρακαλοθούσε ολόκληρη την κυβέρνηση.
    Προώθησε τον Μπουργκας και κάηκε συνθέμελα Πελοπόννησος και Αθήνα.
    Στην Πελοπόννησο τότε με 170 μέτωπα σε 24 ώρες και 25 αναφλέξεις μετά τις 9 το βράδυ ... τα παπαγαλάκια μιλούσαν για ΦΥΣΙΚΟ φαινόμενο.
    Φέτος ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ καλοκαίρι, πλήρης ανομβρία και οι φωτιές του τετραμήνου ΟΥΤΕ 40 και ανεξέλγκτες ΚΑΜΙΑ.
    300 ΔΙΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗ των φτωχών και των συνταξιούχων και σκόρπιες αντιδράσεις χωρίς πορείες...κι έκτροπα.
    1 ατύχημα με τον Αλέξη στα Εξάρχεια και το έμαθε και ο τελευταίος Κινέζος στο Πεκίνο.
    Ποιοι πόνταραν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ και στην ΠΤΩΣΗ του ΕΥΡΩ κάτι που πέτυχαν;;;
    Μήπως είναι ο ίδιος που πληρώνει τον Τρεμόπουλο, τον Βαλλιανάτο, τον Δήμου, τον Μίχα, τον Παπαχελά , τον Βουρλούμη,τον Βερέμη, τον Κουλουμπή, τη Ρεπούση, τον Νίμιτς, τον Λαυρεντιάδη, τον Καμπουρίδη , τους ΙΟΥΣ, κλπ κλπ;
    Ποιος να' ναι αυτός άραγε...ποιος είναι αυτός ο ακατανόμαστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 24 Σεπτεμβρίου 2010 1:58 μ.μ.μην τον αποκαλεις ακατανομαστο τον ανθρωπο,διοτι εχει και ονομα και επωνυμο.

    GEORGE SOROS

    Η ΝΕΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλά, τόσο νόστιμοι είμαστε που όλοι θέλουν να μας φάνε. Ή μήπως θεωρούμαστε εύκολο γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαστε πολύ νόστιμοι, έχουμε χρυσό στην Χαλκιδική (σύμπτωση πάλι η TVX με τον γιο του Soros στη διοίκηση)
    , έχουμε πετρέλαια, έχουμε ωραία νησιά και παραλίες, έχουμε καθαρό περιβάλλον χωρίς βιομηχανίες και πυρηνικά, είμαστε κοντά στις χώρες που παράγουν πετρέλαιο, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, το Ισραήλ αλλά και πέρασμα για τη Δυτική Ευρώπη από Ιταλία.
    Αλλά το κυριότερο ως ψωροκώσταινα είναι πολύ εύκολο να εξαγοραστούν οι πεινασμένοι Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι .
    Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ξεπουλάνε ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ και μαζί με τους δημοσιογράφους που κουκουλώνουν το ξεπούλημα μοιράζονται τις υπεραξίες από τις ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
    Έτσι μιλάνες για μίζες αλλά ΔΕΝ εξηγούν στον κοσμάκη ότι τις μίζες τις πλήρωσε η Ελλάδα στα υπερτιμολογημένα αγαθά και όχι η Siemens φυσικά.
    Για τον κάθε αδίστακτο φτωχομπινέ (Λαλιώτη, Βουλγαράκη και Τσοχατζόπουλο) που θησαύρισαν ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ την Ελλάδα και το μέλλον της χώρας ... μερικά εκατομμύρια ευρώ ΑΞΙΖΑΝ να καταστραφεί οικονομικά η χώρα προς όφελος των εταιριών που έκαναν μπίζνες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.