24/9/10

Ορέγονται το χρυσό!

Του Κωστάκη Αντωνίου
Μετά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Τουρκία αρχίζει να ορέγεται και τα κοιτάσματα χρυσού, όπως διαφαίνεται μέσα από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Η εφημερίδα Bugun, με τίτλο «Στην Κύπρο βρέθηκε χρυσός», δημοσιεύει τις πληροφορίες ότι καναδική εταιρεία που διεξάγει έρευνες για την ανεύρεση μετάλλων, ανακοίνωσε ότι η Κύπρος είναι πάρα πολύ πλούσια σε κοιτάσματα χρυσού.

Η εταιρεία, προσθέτει, η οποία πραγματοποιεί έρευνες στον «ελληνοκυπριακό τομέα», ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χρυσού. Η εταιρεία ετοιμάζεται να διενεργήσει νέες έρευνες στην περιοχή και υπολογίζει ότι στο νησί υπάρχουν και μεγάλα αποθέματα χαλκού.

Η τουρκική εφημερίδα καταλήγει με το εξής «πονηρό» σχόλιο: «Όλοι τώρα έχουν την περιέργεια να δουν κατά πόσον η νέα αυτή πραγματικότητα θα επηρεάσει τις δικοινοτικές συνομιλίες».

Προφανώς ο Έρογλου ετοιμάζεται να ζητήσει μερίδιο...

Οι άνθρωποι... και τα ψωμιά

Ο πληθυσμός των κατεχομένων ανέρχεται γύρω στις 700 χιλιάδες.

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των κατοχικών «Αρχών» ότι ο πληθυσμός είναι 270.00, ο πρόεδρος της οργάνωσης εργοδοτών στα κατεχόμενα, Χασάν Σουνγκούρ, διερωτήθηκε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν η ημερήσια κατανάλωση ψωμιού ανέρχεται στις 800.000. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλοί παράνομοι, δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο λεγόμενος πρόεδρος του «ταμείου προνοίας» Οζάι Αντίτς ανέφερε ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 700.000.

Πρόσθεσε ότι το 15% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας και αυτό σε αριθμούς αντανακλάται σε 105.000 άτομα.

Εξάλλου, ο λεγόμενος διευθυντής του «υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» δήλωσε ότι 14.000 νέοι είναι άνεργοι. Η εφημερίδα «Χαβαντίς» σημειώνει ότι τα καφενεία της Καρπασίας είναι γεμάτα από ανέργους που περνούν τις ώρες τους εκεί και εκφράζει φόβους ότι στην περιοχή αναμένεται κοινωνική έκρηξη.
Σημερινη

1 σχόλιο:

  1. Δείτε και ακούσρε

    Οι δύο Δασκάλες του Έθνους, η Ελένη Φωκά και η Χαρά Νικοπούλου, σε αποσπάσματα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, Αθέατος Κόσμος, της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.