28/9/10

Στην Αθήνα το Σάββατο ο Γ.Ζιαμπάο με το βλέμμα σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Στην ατζέντα νέο εμπορευματικό κέντρο
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Αθήνα φτάνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για νέες επενδύσεις, κυρίως ναυτιλιακού, ναυπηγοεπισκευαστικού και εμπορικού χαρακτήρα.
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μια επένδυση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για τη μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακή πύλη, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Μαζί με τον κινέζο πρωθυπουργό θα βρεθεί στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιανφού (πέμπτος στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ο οποίος θα συζητήσει τη συμμετοχή του κινεζικού αυτού κολοσσού σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον ΟΛΠ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Cosco έχει αποστείλει στον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη τον φάκελο με τα επενδυτικά της σχέδια, που περιλαμβάνει σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, καθώς και κατασκευή ξενοδοχείου.
«Οι Κινέζοι επιδεικνύουν προσεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, Χ.Παμπούκης , ο οποίος σημείωσε ότι κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού αναμένεται να υπογραφεί ένα πακέτο από συμφωνίες εμπορικού, ναυτιλιακού, κατασκευαστικού και τουριστικού τομέα. Με τις ελληνο-κινεζικές συμφωνίες θα παρέχεται η δυνατότητα σε κινεζικές εταιρείες να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Παμπούκης.
Έτσι στις συζητήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco πρόκειται να καθορισθούν οι όροι για την από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί (κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο) για την κατασκευή και τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου.
Newsroom ΔΟΛ

7 σχόλια:

  1. "Με τις ελληνο-κινεζικές συμφωνίες θα παρέχεται η δυνατότητα σε κινεζικές εταιρείες να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται στην Ελλάδα"

    Και αυτο το εχω γραψει εδω προ μηνων. Οι Κινεζοι ζητησαν δυνατοτητα συμμετοχης στους διαγωνισμους διοτι κυριως τους ενδιαφερει ο σιδηροδρομος για τις
    μεταφορες στην Ευρωπη.Τοτε υπηρξε
    σιωπη απο την κυβερνηση στην προταση αυτη,ευτυχως οι εντολοδοχοι του ΓΑΠ συμφωνησαν και
    ο ..."ΓΑΠ" ειπε το "ναι".Μεγαλος
    ανηρ ο τυπος αυτος και Leader.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα δείτε τι δημοσιότητα θα έχει η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού και καλά θα γίνει...

    Επί Καραμανλή ούτε ένα πλάνο δεν δείξανε στην τηλεόραση με αποτέλεσμα η κινεζική πρεσβεία να δυσαρεστηθεί έντονα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όμως οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από όρους γεωστρατηγική και γεωπολιτική... Ακόμα νομίζουν ότι οι Κινέζοι έρχονται για να κάνουν εμπόριο... Αυτό που θέλουν οι Κινέζοι είναι να ΚΛΕΨΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κέντρο του εμπορίου μεταξύ Δύσης - Ανατολής. Με τα σχέδια τους οι Κι...νέζοι παρακάμπτωντας την Τουρκία έρχονται ένα βήμα κόντα από την Ευρωπαϊκή αγορά και υποβαθμίζουν την θέση της Τουρκίας... ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ....... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

    Από την στιγμή που η δικαιοσύνη παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα στη Τουρκία και δεν επιτρέπει στους ξένους τέτοιες κινήσεις, η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ και να καταστεί κέντρο διεθνούς εμπορίου και η πρώτη εμπορική βάση της Κίνας στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημαντικότερο είναι ότι μαζί με τον Κινέζο Πρωθυπουργό θα έρθει και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

    http://www.skai.gr/news/politics/article/152769/stin-athina-apo-2-eos-4-oktovrioy-o-prothypoyrgos-tis-kinas-/

    Ο ΔΟΛ δεν το αναφέρει;
    Τυχαίο; Δε νομίζω!

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία περί εργασίας και παιδείας δεν μας σώζει καμιά Κινεζική επένδυση σε βάθος χρόνου.
    Σχετικό:
    Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»--ΚΑΡΓΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν λέμε επενδύσεις στην Ελλάδα εννοούμε στην Αθήνα, έτσι; Μη μπερδευόμαστε και φύγει κανα ευρώ κατά Βορρά μεριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το CNN παίζει διαρκώς εδώ και μέρες ως σημαντική είδηση την επίσκεψη, δηλώνοντας καθαρά ότι "ενώ όλοι φεύγουν από την Ελλάδα, οι Κινέζοι έρχονται" και υποννοώντας ότι θέλουν στρατηγική συνεργασία, την οποία κάποιοι πρέπει να κοιτάξουν πιο προσεκτικά.

    Τα ελληνικά (;) ΜΜΕ ούτε κουβέντα...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.