1/9/10

Συγνώμη ΕΡΤ για τις δηλώσεις Τσόκλη


Συγνώμη ΕΡΤ για τις δηλώσεις Τσόκλη


Η διοίκηση της ΕΡΤ την Τετάρτη (01/09) εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη από το κοινό της για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης για τους βιαστές εκφράζοντας απόψεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Ο κ. Τσόκλης μεταξύ άλλων είχε δηλώσει:
"Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Ποιος είναι αλήθεια ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται στο σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος ο οποίος ρισκάροντας την ζωή του και την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό; Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω βρε παιδί μου η επίθεση;"
Στην ανακοίνωση της, η ΕΡΤ επισημαίνει:
"Στις 15/8/2010 το απόγευμα, μεταδόθηκε σε επανάληψη από τη ΝΕΤ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία», ένα αφιέρωμα στο γνωστό εικαστικό, η πρώτη προβολή του οποίου είχε γίνει στις 13/6/2000. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο κ. Τσόκλης προβαίνει σε δηλώσεις, οι οποίες απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν συνάδουν με το χαρακτήρα και την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, η ΕΡΤ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό της."

16 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Τσόκλης και ο κάθε Τσόκλης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά ότι εμείς δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία να αποδεχόμαστε και να απορρίπτουμε ό,τι μας πασάρουν και χρειαζόμαστε την ΕΡΤ να καταδικάζει απόψεις, που θα μπορούσαμε να απορρίψουμε από μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ" ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ,ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ& ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.-ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ;;;;
    Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ "ΝΕΑ ΗΘΗ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ" ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ , ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΗΤΑΝ, "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ". ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...εμείς δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία να αποδεχόμαστε και να απορρίπτουμε ό,τι μας πασάρουν και χρειαζόμαστε την ΕΡΤ να καταδικάζει απόψεις, που θα μπορούσαμε να απορρίψουμε από μόνοι μας." Πολύ σωστά ! Αν είχαμε παιδεία δεν θα αποδεχόμασταν ούτε την ΕΡΤ, ούτε τους άθλιους πολιτικούς προϊσταμένους της, ούτε θα φτάναμε στο παρά πέντε του εξανδραποδισμού από ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανονικά είναι συγγνώμη, όχι συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανακοίνωση ήταν απολύτως αναγκαία, μάλλον δε καθυστερημένη. Είναι όμως λειψή. Δεν ζητά δηλαδή η ΕΡΤ συγνώμη και για το γεγονός ότι, η προβολή έγινε σε επανάληψη, ανήμερα -μάλιστα- της Παναγίας. Συνεπώς, διπλά απαράδεκτη.
    Υγ. Δεν είναι -διόλου- εύστοχοι όσοι εμπλέκουν στο συγκεκριμένο θέμα την θυγατέρα του εκτραπέντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια απο τις πολές δυστυχίες αυτού του τόπου και της κοινωνίας μας είναι ότι ο κάθε τσό-Φ-λης και το κάθε ανωμαλο-πουσταρο-πουτανί βρίσκει βήμα για να αραδιάσει τις αηδίες που κρύβει μέσα του, ενώ οι σημαντικοί, υγιείς και μορφωμένοι άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που μας αποχαυνώνουν καθημερινά, εμάς και κυρίως τα παιδιά μας.
    Δεν έχω τίποτε απολύτως με τους ανθρώπους που έχουν κάποιο ''κουσούρι'' αλλά δεν δέχομαι να μας κάνουν διδασκαλία τις ανωμαλίες τους και μάλιστα από κρατικό κανάλι.
    Άντε στο διάβολο λοιπόν τσόΦληδες και ανωμαλοπουσταροπουταναριά που θα μου εμφανιστείτε και πνευματικοί άνθρωποι, κανείς δεν σας έχει ανάγκη πέρα απ' το συνάφι σας.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλ επειδή ο Τσόκλης είπε τις μπούρδες του φταίει η ΕΡΤ; Ο Τσόκλης καλώς ή κακώς υποτίθεται ότι έχει μια διαδρομή γι'αυτό και έχει βήμα να μιλήσει. Θα ήταν προτιμότερο να τον φιμώσουν επειδή οι απόψεις του είναι αιρετικές ή ανήθικες ή ό,τι άλλο; Απο πότε η λογοκρισία είναι προτιμότερη απο την ελευθερία του λόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι ξεχνάτε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό, ο κύριος αυτός πανεπιστημιακός, άρα αμφότεροι ασκούν εξουσία, διαμορφώνουν συνειδήσεις και δημιουργούν πρότυπα, άρα δεν μπορούν να λένε ότι τους κατέβη. Οι πράξεις τους ενέχουν δόλο, άρα ως πρώτη ενεργεία η προϊστάμενοι τους η τους θέτουν σε διαθεσιμότητα η παραιτούνται οι ίδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ' ένα ιδιωτικό κανάλι, ο καθένας μπορεί να δηλώνει τις απόψεις του και αυτό με κάποιους περιορισμούς ως προς το περιχόμενο, την ώρα που τις λέει κλπ.

    Στο κρατικό κανάλι, όμως, που πληρώνει ο Έλλην φορολογούμενος, δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε ανώμαλος και να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

    Με την ευκαιρία, πρέπει να θυμίσω ότι οι υπεύθυνοι των κρατικών καναλιών και ο περίγυρός τους, εξακολουθούν να αμείβονται πλουσιοπάροχα, ανήκουν δηλαδή στα "golden boys", τα οποία δεν αγγίζουν τα μέτρα λιτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,
    ΕΠΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ
    ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ."ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΗΝ
    ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ "ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1 Σεπτεμβρίου 2010 2:41 μ.μ.

    ΑΔΕΡΦΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ.

    ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΕΠΙ ΝΔ ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΑΝΤ1 ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΤΣΟΦΛΗΣ" ή αλλιως η διαχρονικη ντροπη της Τηνου.

    Κοφτε του τον κωλο.

    Δεν υπαρχει ενας αξιος εισαγγελεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχως στην ΕΡΤ που ξερουν οτι υπαρχει και το Ιντερνετ. Αλλιωτικα θα ποιουσαν την νησσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δηλαδή εμείς που δεν είμαστε βιαστές είμαστε φλώροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aπαρασεχτες δηλωσεις απαραδεχτου ανθρωπου!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.