26/9/10

Σουνίτης ηγέτης καταγγέλλει τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου

Ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς σουνίτες ηγέτες στο Ιράκ, ο Χαρίτ αλ-Ντάρι, κάλεσε τους Άραβες ηγέτες να μην μετάσχουν στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2011 στη Βαγδάτη, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Κατάρ.

«Όλες οι αραβικές χώρες που θα μετάσχουν στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Ιράκ θα δώσουν την υποστήριξή τους στην αμερικανική κατοχή», ανέφερε ο σείχης αλ-Ντάρι, επικεφαλής των μουσουλμάνων ουλεμάδων.

«Πιστεύω ότι ένα από τα θέματα που αναφέρονται στη Χάρτα του Αραβικού Συνδέσμου προβλέπει ότι ο Οργανισμός δεν πρέπει να εμπλέκεται σε καμία σύνοδο που γίνεται σε μια αραβική χώρα που τελεί υπό κατοχή», ανέφερε στη συνέντευξή του που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα.

Ο θρησκευτικός ηγέτης κρίνει ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Αύγουστο από το Ιράκ «είναι μερική ή πρόκειται για ανάπτυξή τους εκ νέου», στο εγγύς μέλλον.

Ο σείχης που ζει εξόριστος, κατηγόρησε τις ΗΠΑ , το Ισραήλ και το Ιράν ότι βρίσκονται πίσω από το 90% των βομβιστικών επιθέσεων και των εκρήξεων που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ, όπου τους τελευταίους τρεις μήνες η βία έχει επανακάμψει.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τον σείχη ότι υποστηρίζει την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και έχει βοηθήσει στο σχηματισμό οργανωμένων ομάδων που επιτίθενται στα ξένα στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.