4/9/10

Ραντεβού με Ερντογάν, Γκρούεφσκι, Νίμιτς

Κινητικότητα, που δε σηματοδοτεί, ωστόσο, ουσιαστική πρόοδο, αναπτύσσεται στα μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, εν όψει της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και θα επαναλάβει την επιθυμία της Αθήνας να συνεργαστεί στενά με τους γείτονές της.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Αγκυρα και τα Σκόπια, καθώς είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να συναντά όσο το δυνατόν συχνότερα τους ομολόγους του και προβλέπονται ραντεβού τόσο με τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Νίκολα Γκρούεφσκι.

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό αναμένεται να γίνει συζήτηση για τα επιμέρους θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της ελληνοτουρκικής συνεργασίας και επεξεργάζονται αρμόδιοι υπουργοί. Η Αθήνα θα καταγράψει εκ νέου την ενόχλησή της για τη δραστηριότητα που ανέπτυξε η τουρκική πλευρά τους καλοκαιρινούς μήνες με ερευνητικά πλοία να κινούνται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με το βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ.

Αντίθετα, η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Νίκολα Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί μόνο για λόγους συμβολισμού, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως δε διαπιστώνεται η παραμικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος. Και είναι ενδεικτικό ότι μόνον ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας -και όχι ο πρωθυπουργός- θα έχει συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ
http://www.agelioforos.gr

2 σχόλια:

  1. το χαμόγελο του Γιώργου (ή όπως αλλιώς τον λένε), είναι διαφορετικό από της Ντόρας ...αλλά εξίσου αηδιαστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ΓΑΠ, δεν ζητάς απ' τον Γκρουέφσκι κανα χαμηλότοκο δάνειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.