29/9/10

Διπλή εισβολή ... στην Κύπρο είδε ο Χριστόφιας

Εκπληξη προκάλεσε χθες η ατυχής επιλογή του προέδρου της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια να κατηγορήσει όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα για εισβολή στην Κύπρο, στη διάρκεια ομιλίας του στο ίδρυμα Brookings της Ουάσιγκτον, προκαλώντας σύγχυση στους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι εκ των οποίων, χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες του προβλήματος, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Κύπρου ότι η Ελλάδα έχει εισβάλει στη χώρα του.

Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφερθεί στο πραξικόπημα της χούντας κατά του Μακαρίου, ανέφερε ότι «οι δύο αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες ουσιαστικά εισέβαλαν και οι δύο».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση της «Κ», ο Κύπριος πρόεδρος εκτίμησε ότι η ενδυνάμωση του Ταγίπ Ερντογάν μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία ίσως συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, καθώς «θα πρέπει κανείς να είναι τυφλός» για να μη διαπιστώσει ότι ο κ. Ερντογάν δεν είναι Ετσεβίτ· και σημείωσε πως εάν κερδίσει τη μάχη με τον στρατό και τους δικαστικούς στο εσωτερικό, αυτό θα είναι καλό και για την Τουρκία αλλά και για την Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, χθες, τουρκικό πολεμικό πλοίο περιέπλευσε έπειτα από αρκετό καιρό στο Αιγαίο, σε μια τυπικά αβλαβή διέλευση. Πρόκειται για την κορβέτα «Beykoz», η οποία απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από τον ναύσταθμο του Aksaz. Κινήθηκε νότια, πλέοντας ανατολικά της Ρόδου, συνέχισε κινούμενη μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και ακολούθως δυτικά. Χθες το πρωί άρχισε να πλέει βόρεια, προς τη Μήλο. Ακολούθως, έχοντας πλέον εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κινήθηκε δυτικά της Κύθνου, πέρασε τα στενά ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια και μετά, τον Καφηρέα. Αργά χθες το απόγευμα, έπλευσε βόρεια, εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση τα Δαρδανέλια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της στο Αιγαίο, την τουρκική κορβέτα παρακολουθούσε η τορπιλάκατος «Κρυσταλλίδης» του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από την αξιολόγηση των στοιχείων πλεύσης της τουρκικής κορβέτας προκύπτει ότι τυπικά τήρησε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Ωστόσο, η πορεία που ακολούθησε η «Beykoz» για να φθάσει από το Aksaz στα Δαρδανέλια δεν θεωρείται μια άσκοπη περιπλάνηση, αλλά ακόμη μία ενέργεια που εντάσσεται στις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο.

Δηλώσεις Δημ. Δρούτσα από τον ΟΗΕ

Την ώρα που η τουρκική κορβέτα περιέπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας τόνιζε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές χρήσης βίας και αβάσιμες εδαφικές διεκδικήσεις. Υπενθύμισε, δε, ότι βρίσκεται σε ισχύ το απαράδεκτο για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικογένεια casus belli κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Τουρκίας γνωρίζουν πως είναι ειλικρινής η επιθυμία της Ελλάδας για ειρηνική σχέση, εκτίμησε ότι «τα κοινά μας συμφέροντα υπερβαίνουν τις πολιτικές διαφορές τις οποίες μπορούμε και πρέπει να επιλύσουμε ειρηνικά και ένας πιθανός τρόπος είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Κάλεσε, παράλληλα, την Αγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, τονίζοντας ότι η νήσος είναι θύμα εισβολής και κατοχής.
http://news.kathimerini.gr

26 σχόλια:

  1. o xristofias einai karagiozis to leme kai emeis oi kyproi!
    distixos bgalame ton xristofia ton malaka alla kai i antipoliteusi den paei piso...
    edo pou ftasame prepei ellines kai kyproi na ime8a diakritikoi se autous pou psifizoume anexartita tou kommatos mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «οι δύο αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες ουσιαστικά εισέβαλαν και οι δύο».

    Φτου σου Εφιάλτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι ειπε ο ανθρωςπος,τα ιδια ακριβως οτι ειπε κι ο Μακαριος στην γενικη συνελευση των Η.Ε το1974!Ατυχες ηταν το " ellines kai kyproi " διοτι οι Κυπριοι ειναι Ελληνες οπως ,οι Πελοπονησιοι ειναι Ελληνες ,οι Ροδιτες ειναι Ελληνες οπως οι Βορειηπηρωτες ειναι Ελληνες.Απλως σημερα υπαρχουν δυο ελληνικα κρατοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικῶς ἔπεσαν τὰ προσωπεῖα. Ὁ Χριστόφιας ἀποδεικνύεται ἐξ ἴσου μετὰ τοῦ Μακαρίου προδότης. Ἀναμένω τὸ σχόλιον τοῦ κου Γάτσια ἐπ’ αὐτοῦ.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3:32 O Mακάριος δεν ήταν προδότης.
    Προδότες ήταν αυτοί που ανοιξαν τις Πύλες.Τα διχοτομικά σχέδια πολλοί τα ενστερνίστηκαν και μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο Μακάριος, ευτυχώς για τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ!

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΤΟ ΑΚΤΥΠΗΤΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ.
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρὸς Καυκάσιον:
    Φίλε Καυκάσιε, σὲ παραπέμπω εἰς τὰς ἀκολούθους διευθύνσεις προσφάτων καταχωρίσεων τοῦ ἱστολογίου, ὅπου σχολιάζω καὶ καταδεικνύω, διατί (καί) ὁ Μακάριος ὑπῆρξεν προδότης. Ἦτο προδότης, μεταξὺ ἄλλων, ἐπειδὴ ἀπεδέχθη τὰς συμφωνίας Ζυρίχης καὶ Λονδίνου (τὸ ὁποῖον οὐσίᾳ ἦτο διχοτομικὸν σχέδιον, ἀπὸ ἐκεῖ ἤρχισαν τὰ σοβαρὰ προβλήματα μεταξὺ τῶν δύο κοινοτήτων) καὶ ἐπειδὴ κατηγορῶν τὴν Ἑλλάδα διὰ τὸ πραξικόπημα «ἐδικαιολόγησεν» τὴν τουρκικὴν εἰσβολήν. Δι’ ὅτι ἔπρεπε νὰ κάμῃ τὸ θέμα γαργάραν, ναί, γαργάραν! Δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ἀπαιτῶμεν ἀπὸ τῶν στρατιωτῶν μας νὰ ἀποθάνουν εἰς τὴν μάχην καὶ ὁ κύριος αὐτός, ἐπειδὴ ἔχασεν τὴν ἐξουσίαν του, νὰ διασύρῃ τὴν Ἑλλάδα διεθνῶς. Ὅπως νῦν ὁ Χριστόφιας. Ὅποιον λόγον καὶ ἐὰν εἶχεν, ἀκόμη καὶ ἐὰν εἶχεν δίκαιον. Καὶ εἰς τὸ θέμα τοῦ πραξικοπήματος εἶχεν δίκαιον (τῶρα τὸ ἐὰν δικαιοῦται εἷς παππᾶς νὰ καταλαμβάνῃ δημόσια ἀξιώματα καὶ μάλιστα προέδρου εἶναι ἄλλον θέμα). Ἀλλὰ ἡ πατρὶς ὑπεράνω ὅλων καὶ πρωτίστως ὑπεράνω τοῦ προσωπικοῦ συμφέροντος.
    Εἷς Ἕλλην

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_9910.html
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διπλο κακο για Ελλαδα και Κυπρο. Συνεπεσαν κυβερνησεις εθνομηδενιστων ΓΑΠ και (Α)Χριστοφια....
    Τριβει τα χερια του ο Νταβουτογλου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ...Και η άποψη Κυρκου αυτή είναι.Κυρκος, ο πατριάρχης του "αριστερού" νεοφιλελευθερισμού και της νέας προσέγγισης με την Τουρκία. Όλοι οι άλλοι είναι παιδιά του, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι λυπηρό που έχει φύγει από τη ζωή ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τη θέση του έχει πάρει ο σπιθαμιαίος Δημήτρης Χριστόφιας. Κι η Κύπρος στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα να έχουν το μέγιστο και τον πλέον απειλητικό εχθρό εντός των τειχών και στη υψηλότερα ουφίκια.

    Τι είναι οι Τούρκοι και οι λοιποί μπροστά σε αυτόν τον εσωτερικό εχθρό? Μάλλον παιχνιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι θέλουν την Κύπρο μόνο για τα γούστα τους,ξεχνώντας όμως πως ανήκει στη μητέρα Ελλάδα.Η ΕΟΚΑ πουλημένα ανδρίκελλα δεν πάλεψε για να στήσετε ένα νεοεποχίτικο κράτος μισοσκλαβωμένο στην Τουρκιά που θα το παίζει και αυθύπαρκτο εξαιτίας των μαρξιστικών κόμπλεξ των ηγουμένων της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καυκάσιε,

    Περιττό να αρχίσουμε μία συζήτηση που τελείωσε μόλις προ ημερών και έχει γίνει για απειροστή φορά εδώ και 36 χρόνια.

    Ο Μακάριος ενταφίασε το όνειρο της ΕΝΩΣΕΩΣ και ήταν αυτός που κάλεσε από το Λονδίνο την Τουρκία να επέμβει ως εγγυήτρια δύναμη. Ο Μούσχος είχε αποδείξει καθαρά ότι δεν ενδιαφερόταν για τίποτε άλλο, εκτός από τον προεδρικό θώκο του.

    ΥΓ: Αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χριστόφιας μιλά για δύο "μητέρες-πατρίδες". Μήπως θυμάται κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαρίστως το έσφαζα με στομωμένο κουζινομάχαιρο το γουρούνι τον Χριστόφια... για αυτά που είπε αλλά και για τα πολύ χειρότερα που σκέφτεται...
    Εφιάλτες υπήρχαν πάντα αλλά πάντα θα υπάρχει και θεία δίκη...

    Ένας Έλληνας της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΠΑΘΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΠΡΦΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρης Χριστόφιας29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:02 μ.μ.

    Παιδία, πλάκα έκανα, σας την έφερα, χεχεχε, διαβάζω και εγώ ινφογνωμονα και μαθαίνω πολλά. Χαιρετίσματα στον Σάββα, τον Καυκάσιο, τον Σιδιρουντιο, τον Τζίμη και όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο πρόεδρος μας είναι τρολλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΩΣΤΕ ΕΙΣΒΑΛΛΑΜΕ ΕΤΣΙ; ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ.....ΡΕ...ΕΦΑΓΑ 2 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ...ΤΆΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ,ΚΥΠΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. THELO NA THIMISO STON K. XRISTOFIA OTI AN DEN ITAN I ELDYK STIN KIPRO TON KERO EKINON I PRASINI GRAMI THA STAMATOUSE STIN LEMESO . EPISIS NA THIMISO TO ODINIRO GEGONOS OTI KAPIOI KAPIOI MONO KAI MONO STIN IXO TIS TOURKIKIS ISVOLIS AFISAN TIN AMOXOSTO KAI TREXAN ENO DEN ITAN KAN MESA STA SXEDIA GIA TIN KATAKTISI TIS ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αδερφια κυπριοι υπαρχει το Ε.ΛΑ.Μ. και το Ε.ΔΗ.Κ. την αλλη φορα στις εκλογες θα ξερετε...

    απελευθερωση η μονη λυση

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελικρινα σας λυπάμε όλους σας. Ένα πρόεδρο που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομα τους έχουμε σήμερα και τον ρημάξατε. Έλεος, ποιος μας ξεπούλησε βρε πατριωτάκια στους Τούρκους, δεν είναι η Χούντα των Αθηνών με τους εδώ συνεργατες της τον Γρίβα Κ.ο.κ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝ ΘΕΩΡΗ Ο Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΗ ΤΟΤΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΕΘΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΥΣ....ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ...ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ....ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. προς ανώνυμο
    29 Σεπτεμβρίου 2010 11:42 μ.μ.

    Το πρόβλημα είναι οτι χαρακτήρισε το πραξικόπημα σαν εισβολή. Την χούντα ολα τα κόμματα στην Ελλάδα και Κύπρο την καταδικάζουν, αυτός δεν έκανε μόνο αυτό.
    Εξίσωσε την εισβολή με το πραξικόπημα. Δεν είναι το ίδιο και δεν έγιναν για τους ίδιους λογούς. Λυπάμαι που αν και λανθασμένο στις απόψεις του τον θεωρούσα έντιμο άνθρωπο. Τελικά δεν είναι. Είχα λάθος και πρέπει να φύγει απο πρόεδρος το συντομότερο γιατί εκτός απο την Ελλάδα εχει προσβάλει τον Ελληνισμό της Κύπρου.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ARAGE TA SKEFTETAI KALA AYTA PRIN NA MILISEI.DEN MPOREI NA FANTASTEI TIS ARNITIKES ANTIDRASEIS META.EINAI PARALOGA KAPOIA PRAGMATA.YPOTIMA TIN NOIMOSINH OLON MAS.ME POIOY TO MEROS EINAI TELIKA.EINAI PERITTO NA ROTISOYME AN AISTHANETAI NTROPI GIATI DEN EXEI.AISXOS.KAPOIA STIGMH THA DIORTHOTHOYN OLA ALLA POTE THA NE.ISOS H STIGMI NA PLISIAZEI.THA DEIKSEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. παρακαλουμε να δημοσιευθει

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
    ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
    ΒΟΥΤΣΙΝΑ 80,15561,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,ΑΘΗΝΑ-ΕΛΛΑΣ
    Τηλ:2106521639 –e-mail:humanrights1974@windowslive.com
    www. agnooumenoi74.gr

    1 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Ευτυχώς για εμάς, που υπάρχουν και αυτοί που αναγνωρίζουν την θυσία των όλων των ανδρών του ελληνικού στρατού, που πότισαν με το αίμα τους το χώμα της Κύπρου, από Κυρήνεια και Αμμόχωστο μέχρι τη Μόρφου.
    Το ρητό «Λαός που δεν τιμά τους ήρωες του, παύει να υπάρχει» ο κ Δ. Χριστόφιας έχει βαλθεί με παντοίους τρόπους να το κάνει πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, όλος ο πολίτικος κόσμος της Κύπρου έχει την ευθύνη του…
    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός διότι δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα, τα παλληκάρια μας που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου να τα παρομοιάζει με τους τούρκους εισβολείς.
    Από τον καιρό που η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με το τότε πρέσβη Γιώργο Γιωργή , συνέταξε .έκδωσε και κυκλοφόρησε το κατάπτυστο βιβλίο « κόκκινο στη πράσινη γραμμή» με το όνομα του Βασίλη Γκουρογιαννη, ήμασταν υποψιασμένοι.
    Ο κ. Δ. Χριστόφιας απαξίωσε το ολοκαύτωμα των ανδρών της ΕΛΥΚ. όπου χάρη στην ΘΥΣΙΑ τους είναι σήμερα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς σαν σύλλογος δεν ικανοποιηθήκαμε με την δήλωση του, ότι αναφερόταν στη χούντα των Αθηνών.
    Το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χριστόφιας ότι η χούντα των Αθηνών, διαφύλαξε, τους δικούς της και κανένας εκλεκτός της , δεν έπαθε , στην Κύπρο το 1974.
    Ντροπή σε όσους σκέπτονται αλλά και σε όσους ανέχονται, τέτοιες ποταπές τακτικές.

    Ο κ. Δ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος αρχηγός χώρας, που δεν αναγνωρίζει την θυσία των υπερασπιστών της ελευθερίας της και ο μοναδικός που με τις δηλώσεις του, δίνει συγχωροχάρτι στον εισβολέα που καταπάτησε , βίασε εκτέλεσε, σύλησε ιερούς ναούς και δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς.
    Ζητήστε λοιπόν κ. Δ. Χριστόφια από τους, κατά ομολογία, φίλους σας τούρκους και τουρκοκύπριους, να μας παραδώσουν τα ιερά λείψανα των ανδρών του Ελληνικού στρατού , γιατί μετά από αυτό δεν θα βρίσκουν ησυχία , όπου κι αν είναι θαμμένοι.
    Ντροπή, ντροπή, ντροπή.
    Για το Δ.Σ
    Η Πρόεδρος
    Μαίρη Κουρούπη
    Η Γεν. Γραμματέας
    Ελένη Γρίβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παρακαλουμε να δημοσιευθει

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
    ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
    ΒΟΥΤΣΙΝΑ 80,15561,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,ΑΘΗΝΑ-ΕΛΛΑΣ
    Τηλ:2106521639 –e-mail:humanrights1974@windowslive.com
    www. agnooumenoi74.gr

    1 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Ευτυχώς για εμάς, που υπάρχουν και αυτοί που αναγνωρίζουν την θυσία των όλων των ανδρών του ελληνικού στρατού, που πότισαν με το αίμα τους το χώμα της Κύπρου, από Κυρήνεια και Αμμόχωστο μέχρι τη Μόρφου.
    Το ρητό «Λαός που δεν τιμά τους ήρωες του, παύει να υπάρχει» ο κ Δ. Χριστόφιας έχει βαλθεί με παντοίους τρόπους να το κάνει πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, όλος ο πολίτικος κόσμος της Κύπρου έχει την ευθύνη του…
    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός διότι δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα, τα παλληκάρια μας που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου να τα παρομοιάζει με τους τούρκους εισβολείς.
    Από τον καιρό που η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με το τότε πρέσβη Γιώργο Γιωργή , συνέταξε .έκδωσε και κυκλοφόρησε το κατάπτυστο βιβλίο « κόκκινο στη πράσινη γραμμή» με το όνομα του Βασίλη Γκουρογιαννη, ήμασταν υποψιασμένοι.
    Ο κ. Δ. Χριστόφιας απαξίωσε το ολοκαύτωμα των ανδρών της ΕΛΥΚ. όπου χάρη στην ΘΥΣΙΑ τους είναι σήμερα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς σαν σύλλογος δεν ικανοποιηθήκαμε με την δήλωση του, ότι αναφερόταν στη χούντα των Αθηνών.
    Το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χριστόφιας ότι η χούντα των Αθηνών, διαφύλαξε, τους δικούς της και κανένας εκλεκτός της , δεν έπαθε , στην Κύπρο το 1974.
    Ντροπή σε όσους σκέπτονται αλλά και σε όσους ανέχονται, τέτοιες ποταπές τακτικές.

    Ο κ. Δ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος αρχηγός χώρας, που δεν αναγνωρίζει την θυσία των υπερασπιστών της ελευθερίας της και ο μοναδικός που με τις δηλώσεις του, δίνει συγχωροχάρτι στον εισβολέα που καταπάτησε , βίασε εκτέλεσε, σύλησε ιερούς ναούς και δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς.
    Ζητήστε λοιπόν κ. Δ. Χριστόφια από τους, κατά ομολογία, φίλους σας τούρκους και τουρκοκύπριους, να μας παραδώσουν τα ιερά λείψανα των ανδρών του Ελληνικού στρατού , γιατί μετά από αυτό δεν θα βρίσκουν ησυχία , όπου κι αν είναι θαμμένοι.
    Ντροπή, ντροπή, ντροπή.
    Για το Δ.Σ
    Η Πρόεδρος
    Μαίρη Κουρούπη
    Η Γεν. Γραμματέας
    Ελένη Γρίβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.