26/9/10

Ιστιοπλοϊκό επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας


Ένα πλοιάριο, που μεταφέρει δεκάδες φιλειρηνιστές εβραίους από το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αμερική, απέπλευσε σήμερα από τον λιμένα της Αμμοχώστου, στη βόρειο Κύπρο, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, ελπίζοντας να σπάσουν συμβολικά τον αποκλεισμό της, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Είναι ιερό καθήκον για εμένα ως επιζώντα της Σοάχ να διαμαρτυρηθώ κατά των διώξεων, της καταπίεσης και του εγκλεισμού τόσων ανθρώπων, εκ των οποίων πάνω από 800.000 είναι παιδιά, στη Γάζα», τόνισε ο 82χρονος Ρόιβεν Μόσκοβιτς, ένας από τους συμμετέχοντες.
Το πλοιάριο, που έχει βαπτισθεί Ειρήνη είναι ένα ιστιοπλοϊκό με βρετανική σημαία. Το ταξίδι προς τη Γάζα διαρκεί, θεωρητικά, 36 ώρες.
«Έχουμε μία στρατηγική μη βίας και μη αντιπαράθεσης, εάν ο ισραηλινός στρατός σταματήσει το σκάφος, εμείς δεν θα τους βοηθήσουμε να το ρυμουλκήσουν στον λιμένα του Ασντόντ», τόνισε ο Γιονατάν Σαπίρα, πρώην ισραηλινός στρατιώτης και μέλος του πληρώματος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

23 σχόλια:

  1. 1) Tώρα θα λέμε και στην Ελλάδα "Βόρεια Κύπρος"
    αντί για ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Κύπρος;

    2) "Ένα πλοιάριο, που μεταφέρει δεκάδες φιλειρηνιστές εβραίους"
    Δεν είναι "φιλειρηνιστές", είναι ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ.

    Αν ήταν "φιλειρηνιστές" δε θα ξεκινούσαν "φιλειρηνικό" ταξίδι από την πόλη-φάντασμα Αμμόχωστο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tώρα θα λέμε και στην Ελλάδα "Βόρεια Κύπρος"
    αντί για ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Κύπρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα το διορθώσει κανείς αυτό το "Βόρεια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε πασοκοσυριζοειδή υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης...
    Εγώ πραγματικά φοβάμαι για τις αντιλήψεις περί εθνικών θεμάτων που θα επικρατήσουν εντελώς και με φανατισμό σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Είναι ιερό καθήκον για εμένα ως επιζώντα της Σοάχ να διαμαρτυρηθώ κατά των διώξεων, της καταπίεσης και του εγκλεισμού τόσων ανθρώπων, εκ των οποίων πάνω από 800.000 είναι παιδιά, στη Γάζα»

    Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΉ Η ΦΡΑΣΗ.

    Δεν είναι η άτυχη διατύπωση περί Βορείου Κύπρου αντί κατεχόμενης, που ούτε ξέρουμε ποιος την έκανε, αν ήταν δημοσιογράφος, αν ήταν τυπογραφικό, λάθος, αν ήταν σκόπιμο ή μη. Αισχρό, αισχρότατο είναι, ας το δούμε όμως σε μια άλλη ανάρτηση σε σχέση με την Κύπρο.
    Εδώ όμως που η ανάρτηση ολοφάνερα διαχωρίζει Εβραίους ειρηνιστές από Εβραίους σιωνιστές, και που ξεσκεπάζει τη φασιστική τους αντίληψη, ο γνωστός πράκτορας θέλει να στρέψει την προσοχή σας αλλού, για να δημιουργήσει πάλι σύγχυση, έντονα σχόλια και μέσω αυτών αποπροσανατολισμό σχετικά με την ουσία της ανάρτησης.
    Για αυτό μιλάει για "αριστεριστές" και αν δεν ήταν οι ίδιοι Εβραίοι θα τους αποκαλούσε και "αντισημίτες".
    Μην του το επιτρέψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι είδους φιληειρηνιστές είναι όταν έμμεσως πλήν σαφώς αναγνωρίζουν την τουρκική κατοχή τους εποίκους και το ψευδοκράτος ?
    Δεν μοιάζει για μία ακόμη καλοστημένη τουρκική προβοκάτσια , αυτή την φορά και κατά της κυπριακής δημοκρατίας?
    και ως πότε δήθεν ειρηνιστές θα γίνονται πίονια του τούρκικου φαύλου σωβινισμού- επεκτατισμού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το ποσο διεστραμμενοι πρεπει να ειναι οι Αριστερο-Μουτζαχεντιν, φαινεται απο το γεγονος να αποπλευσουν απο την Αμμοχωστο!

    Ευχομαι αυτην την φορα να τους βυθισουν ...!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν είναι φιλειρηνιστές γιατί δεν διαδηλώνουν κατά της κατοχής της Κύπρου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοπελιές μου, άλλο "βόρειο Κύπρο" που λέει το άρθρο εννοώντας τον όρο με την γεωγραφική του σημασία και άλλο "Βόρειος Κύπρος" που λέτε εσείς και οι Τούρκοι εννοώντας το μαϊμουδομόρφωμα.

    Όταν βάζεις σε εισαγωγικά κάτι που έγραψε κάποιος, να το βάζεις ακριβώς όπως είναι και όχι με το "Β" κεφαλαίο που σημαίνει άλλο πράγμα.

    Δηλαδή το νησί έχει ανατολικό, δυτικό και νότιο σημείο μόνο;
    Σε λίγο θα τετραγωνίσετε και τον κύκλο κοπελιές...

    Υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, ανατολική Γερμανία, όπως υπάρχει βόρεια, δυτική και νότια.
    Η Ανατολική Γερμανία είναι αυτή που έπεσε και όχι ότι σταμάτησε ...να βγαίνει ο ήλιος πρώτα στην ανατολική Γερμανία!!!

    Οι σιωνιστές, προκειμένου να κάνετε την προπαγάνδα σας θα καταργήσετε και τα ...σημεία του ορίζοντα.

    Και ποιοί άλλοι εκτός των σιωνιστών/ισραηλινών είναι αυτοί που πηγαίνουν για διακοπές στην Κατεχόμενη Κύπρο;
    Που έσπευσαν σαν τα κοράκια και -αναγνωρίζοντας τους παράνομους τουρκαλάδες ως αρχή- αγοράσαν τα μισά σχεδόν σπίτια των διωγμένων Ελληνοκυπρίων;

    Άλλωστε ξέρετε πολύ καλά γιατί οι εβραίοι ακτιβιστές δεν ξεκινούν από την ελεύθερη Κύπρο...

    Διότι ο ψοφοδεής που το παίζει πρόεδρος εκεί, δεν ήθελε και πολύ για να υποκύψει στους εβραϊκούς εκβιασμούς και να απαγορεύσει τον απόπλου σκαφών για την Γάζα...
    Εάν επιτρεπόταν, αυτοί θα ξεκινούσαν από ελεύθερο κυπριακό λιμάνι.

    Όμως το μείζον είναι ότι υπάρχουν και εβραίοι ΜΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ τους οποίους θα σπεύσετε να χαρακτηρίσετε ..."ανθεβραίους" !!!

    Και κάτι ακόμα: το όνομα Iftach Spector και η "Επιστολή των Πιλότων της Heyl HaAvir", σας θυμίζει κάτι;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πραγματικα αφηστε επιτελους τα παραπονα για το κομματα και καντε κατι. Αλλιως αυτο που κανετε ειναι ανουσιο.
    Σας εχω βαρεθει με τα κομματα σας.
    Ενας νεος με απουσια στοργης απο το κρατος με οργη για το κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το "βόρεια Κύπρος" είναι ψιλά γράμματα για την κωλοφυλλάδα του Αλαφούζου, όπου αρθρογραφούν Καμπύληδες και "Πάσχοντες" Μανδραβέληδες. Ο τελευταίος ειδικά έδωσε τιτάνιο αγώνα υπέρ του "σχεδίου Αννάν", ακόμη και μετά την καταψήφισή του.

    Πιστεύω κι εγώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στην "βόρειο Κύπρο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tί είπε πάλι το οθωμανικό σσοιρούι;
    Ότι η Βόρεια Κύπρος δεν είναι κράτος, αλλά γεωγραφικός προσδιορισμός.
    Μήπως οθωμανικό σσυλούι δεν είναι κράτος και η Βόρεια Μακεδονία ή η Μακεδονία του Βαρδάρη, και είναι επίσης ένας απλός γεωγραφικός προσδιορισμός;

    Ευτυχώς υπάρχουν και τα παλικάρια Εβραίοι, που λένε το αυτονόητο γιατί στην Ελλάδα γεμίσαμε τουρκολουλούδες. Βλέπετε, τη σήμερον έχει πέραση πολλή το οθωμανικό:

    http://www.commentarymagazine.com/blogs/index.php/ottolenghi/363281


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τάδε έφη Απελλής:

    «Είναι ιερό καθήκον για εμένα ως επιζώντα της Σοάχ να διαμαρτυρηθώ κατά των διώξεων, της καταπίεσης και του εγκλεισμού τόσων ανθρώπων, εκ των οποίων πάνω από 800.000 είναι παιδιά, στη Γάζα»

    Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΉ Η ΦΡΑΣΗ.
    -----------------------

    Η ουσία είναι ότι δεν ξέρεις τί σου γίνεται, γελοίε, που την έχεις δει και όψιμος τιμητής του Ολοκαυτώματος, όπως και όλοι οι νεοναζί.
    Αν είχες την παραμικρή ιδέα, πανηλίθιε, για το Ολοκαύτωμα δεν θα το παρομοίαζες με τη Γάζα. Έμαθες, ανόητε, ότι πριν μια εβδομάδα, ότι η Χαμάς έκαψε το WATER PARK στη Γάζα; Ή μήπως είχε Water Park στο Άουσβιτς, ελεεινέ;

    Αν ήξερες, βέβαια, το παραμικρό για το Ολοκαύτωμα ΑΜΟΡΦΩΤΕ-ANIΔΕΕ-ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ, θα ήξερες ΕΣΤΩ το μηδαμινό: ότι δεν λέγεται ΣοάΧ, αλλά Σοά... Έλεος! Πήξαμε στη βλακεία

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κατάσταση τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη είναι ανυπόφορη!Για να πάει κάποιος από το Μπετζαχούρ μέχρι τα Ιεροσόλυμα ή την Βηθλεέμ θέλει άδεια την οποία δεν παίρνει ποτέ!Οι αραβόφωνοι κάτοικοι υποφέρουν και αγανακτούν και αυτοί είναι τα θύματα της κατάστασης αυτής,το ποιος φταίει όμως είναι ένα άλλο θέμα!Δεν φταίει καθόλου λιγότερο η ισλαμοφασιστική Χαμάς και η όποια άχρηστη και ηγεσία είχαν (δες Αραφάτ που ο κόσμος πεινούσε κι αυτός είχε απίστευτες καταθέσεις στην Ελβετία από χρήματα που έστελναν τα κορόιδα παγκοσμίως)...Φταίνε οι απίστευτες αραβικές και απίστευτα διεφθαρμένες και ανίκανες αραβικές ηγεσίες που νοιάστηκαν μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα (δες Νάσερ και πόλεμο των Έξι Ημερών).Υποφέρουν δε και οι Εβραίοι της Παλαιστίνης από την άλλη πλευρά με την όλη κατάσταση που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και τον τρόμο και πολεμάνε τα τελευταία 70 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...ρε μήπως δεν υπάρχει και βόρεια Ήπειρος ή ανατολική Θράκη;;;
    Η Αμμόχωστος πού βρίσκεται; Στην νότια ή στην βόρεια Κύπρο;
    Και όλοι ξέρουμε ότι η βόρεια Κύπρος είναι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ, όπως ξέρουμε ότι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ είναι και η Γάζα, έστω κι εάν δεν το λέμε κάθε φορά.

    Άλλο όμως το "Δημοκρατία Βορείου Κύπρου" που είναι ψευδοκράτος και δεν το αναγνωρίζει κανένας (πλήν Τουρκίας) και που θα ήταν φάουλ εάν ο αρθρογράφος το είχε γράψει έτσι (δεν το είχε) και άλλο να αναφέρει το πού βρίσκεται η Αμμόχωστος γεωγραφικά.

    Ελληνικά μιλάμε και γράφουμε, με τα κεφαλαία γράμματα να παίζουν τον ρόλο τους.
    Και όχι την εβραϊκή που δεν έχει κεφαλαία και έτσι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά όσοι την έχουν μητρική τους ή όσοι θέλουν -ξεχνώντας τα ελληνικά- να αποδείξουν ότι τρέχουν τα σάλια τους για τον σιωνισμό !!!

    Οι Γερμανοί και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι αποκαλούσαμε την ανατολική Γερμανία..."Ανατολική", ήμασταν προδότες;;;
    Ή είναι προδότες οι Ν/Κορεάτες που μιλάνε για "Βόρεια Κορέα";

    Ο παραλληλισμός με τα Σκόπια δεν έχει σχέση με το αντικείμενο αφού εκεί με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, παίζεται και ο εθνικός.
    Στην Κύπρο, ο εθνικός προσδιορισμός είναι λυμένο ζήτημα αφού υπάρχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που είναι αποδεκτοί -και από τις δύο πλευρές- όροι και όχι ..."Βορειοκύπριοι" ή "Νοτιοκύπριοι" που δεν το συζητά κανένας.

    Η γνωστή κοπελιά που έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του σιωνιστικού Ισραήλ, ας αφήσει την υπεράσπιση της Κύπρου στους Έλληνες !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζίμη...προφάσεις εν αμαρτίες η σύνδεση της Γάζας με τα κατεχόμενα γίνεται καθαρά για να επωφεληθεί η Τουρκία!και άντε για δείξτε και λίγο αγωνιστικότητα και στο θέμα αυτό...χρησιμοποιώντας το λιμάνι της Αμμοχώστου για τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να αναγνωρίζουν τα κατεχόμενα!!!όπως αναγνώριση των κατεχομένων ουσιαστικά υφίσταται από την Συρία και μέσω του Αραβικού Συνδέσμου από πολλές χώρες!και δεν φταίει κανένας Εβραίος γι'αυτό και δεν φταίει ούτε καν η ελληνική εξωτερική πολιτική!Φταίει η ανιστορησία και η θρησκευτική φανατίλα ορισμένων,φταίει ότι "σκούζ' το αίμα" που λένε και στο χωριό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ τζιμάκο

    ακόμα να καταλάβεις γιατί οι ΕΝΝΙΑ (ναι! μόνο ΕΝΝΙΑ μαζεύτηκαν)
    φίλοι σου οι τουρκογλύφτες ξεκινάνε από την Αμμόχωστο; Διότι τζιμάκο, δηλώνουν ότι κατά την άποψή τους,
    ξεκινάνε από ένα λιμάνι ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ (Αμμόχωστος) και καταλήγουν υποτίθεται σε ένα άλλο λιμάνι με το ίδιο καθεστώς ΕΜΠΑΡΓΚΟ (Γάζα).

    Το κατάλαβες, τζιμάρα; Από την φλοτίλλα των ηλιθίων το έγραφα τον Μάϊο, αλλά πού; ακόμα μας θεωρείς ηλίθιους εμάς τους Έλληνες

    Όσο για την υπεράσπιση της ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ Κύπρου, αν περίμενα από εσένα το οθωμανο-σσοιρούι, άστο. Προτιμώ να διαβάσω τη γνωστή blogger (Εβραία):

    So long, Turkey[s]!
    Israelis used to vacation in Turkey in the hundreds of thousands. Not anymore. They’ve shifted their tourist dollars to Greece. The irony meter is off the charts on this one: Turkey invaded, split, and colonized Cyprus, all while conducting the ethnic cleansing of the Greek Cypriot population. Sound familiar? Why, yes—it’s an occupation. So, the grand Mavi Marmara incident, the anti-Israel incitement, and the constant vilification of Israel by Turkey resulted in a 90% dropoff in Israeli tourism while Greek tourism is up 150%. That’s called “voting with your pocketbook.”

    http://www.yourish.com/2010/09/27/12266

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοπελιά, ενώ εσύ βρήκες δήθεν πεδίον δόξης λαμπρόν για να χαρακτηρίσεις ως ...ανθελληνική πράξη την απλή γεωγραφική αναφορά "στη βόρεια Κύπρο", δες ότι το ίδιο γράφει (και πολύ σωστά) ΣΗΜΕΡΑ και το πατριωτάκι σου εβραίος δημοσιογράφος (δεν ξέρω εάν είναι και σιωνιστής) ο Avirama Golan στο Haaretz.com, που είναι online έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, "Mon, September 27, 2010 μήνας Tishrei 19, εβραϊκό έτος 5771"....
    ----------------------
    //Since 1983 the Turkish government, in violation of the Geneva Convention, has sent thousands of immigrants from its mountainous Anatolian countryside into north Cyprus.//
    ----------------

    Δες λοιπόν εσύ και οι άλλοι αγράμματοι περί της σημασίας των κεφαλαίων στην ελληνική γλώσσα, ότι και αυτός γράφει το "north" με μικρό "n" !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επίσης είπαμε ότι από την ελεύθερη Κύπρο δεν μπορούν να φύγουν προς Γάζα, ούτε Κύπριοι αφού ο χέστης ...Χριστόφκιας δεν δίνει άδεια...
    Οπότε, από πού θα ξεκινούσαν αυτοί οι ακτιβιστές με ένα τόσο μικρό σκάφος;
    Εάν ήθελαν να καταγγείλουν ΚΑΙ την Τουρκία εκτός από το σιωνιστικό Ισράηλ, αυτό είναι προς τιμήν τους και προσθέτει πολλά συν στην σημαντική αυτή τους πράξη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με το μαλακό ρε παιδιά, με το μαλακό, πιο κόσμια. Αυτούς που κάνουν τις αναρτήσεις των σχολίων τους έχουμε τρελάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να τελειώνουμε με τους ψεύτες:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_9560.html

    Παραλληλίζουν Γάζα με δήθεν απομόνωση
    Στο χθεσινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Πρώτα η Γάζα, μετά η ΤΔΒΚ», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μεχμέτ Σαχίν, παραλλήλισε τον αποκλεισμό της Γάζας με το «εμπάργκο» κατά του ψευδοκράτους.

    (Να συμπληρώσω ότι η εν λόγω φυλλάδα είναι όργανο της τουρκικής κυβέρνησης)
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "γελοίε,πανηλίθιε, ανόητε,ελεεινέ,ΑΜΟΡΦΩΤΕ-ANIΔΕΕ-ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ"

    27 Σεπτεμβρίου 2010 3:57 μ.μ.

    Γιούπιιιιιιιιιιιι!!!

    Θαυμάστε φίλοι μου, το λεξιλόγιο ενός ΤΕΡΑΤΟΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ!!

    Εγώ, ο ταπεινός αμόρφωτος, υποκλίνομαι με σεβασμό στην βασίλισσα της...τρούμπας.


    27 Σεπτεμβρίου 2010 10:16 μ.μ.
    27 Σεπτεμβρίου 2010 3:41 μ.μ.

    "μας θεωρείς ηλίθιους εμάς τους Έλληνες"
    Ευτυχώς υπάρχουν και τα παλικάρια Εβραίοι"


    Χαχαχαχα, αχαχαχα!!

    Μπα σε καλό μου, θα πεθάνω από τα γέλια σήμερα. Να κουνηθώ από τη θέση μου.


    Επί της ανάρτησης ουδέν περαιτέρω σχόλιο με κάλυψε ο Τζίμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εντάξει, οι "δεκάδες φιλειρηνιστές εβραίοι" που είναι ΕΝΝΙΑ, έφτασαν Ashdod.
    Είχε πλάκα το ότι ούτε η Χαμάς τους ήθελε στη Γάζα, διότι "δεν ήταν όλοι υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ".
    Μάλιστα, ο Δρ Issam Shawar έγραψε σε άρθρό του ότι εάν οι ακτιβιστές πήγαιναν στη Γάζα, πρακτικά θα ισοδυναμούσε με αναγνώριση της νομιμότητας της ισραηλινής "κατοχής"...
    http://www.paltoday.ps/arabic/News-91507.html

    Η μόνη ανακρίβεια είναι ότι ο ισραηλινός αμερικανικής υπηκοότητας, Shapira δεν ήταν πιλότος αλλά αστροναύτης ( μάλλον ufo...)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.