3/9/10

Απολαύστε άλλη μια δόση τουρκικής δημοκρατίας!


Στο βίντεο που αναρτήσαμε, συνομιλεί ή για την ακρίβεια προσπαθεί να συνομιλήσει ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπαϊντεμίρ, με τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού CNN Türk, Cüneyt Özdemir.
Την ώρα που μιλάει ο Μπαϊντεμίρ, πετούν από πάνω του τα τουρκικά F-16. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν ζητά συγνώμει από τους τηλεθεατές γιατί δεν ακούγεται λόγω του θορύβου που κάνουν τα αεροπλάνα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι τα ίδια αεροπλάνα που μας απειλούν καθημερινά σε Κύπρο και Αιγαίο, τα ίδια αεροπλάνα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας και βιάζουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Την ώρα που ζητάει συγνώμη ο Μπαϊντεμίρ, λέει ο δημοσιογράφος ότι όποτε προσπαθούν να κάνουν ζωντανή σύνδεση με το Ντιγιαρμπακίρ, πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη για να μην ακούγεται η φωνή των Κούρδων.
Αυτά γίνονται στην Τουρκία, του κ. Νταβούτογλου, ο οποίος έχει το θράσος να ζητά στην ουσία το μισό Αιγαίο από τους Έλληνες συνομιλητές του, οι οποίοι έχουν και αυτοί με τη σειρά τους το θράσος να τον ακούν και ίσως να διαπραγματεύονται κάτι τέτοιο μαζί του.
Την ίδια στιγμή, 'δημοσιογράφοι' και 'ακαδημαϊκοί' της κακιάς ώρας, προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη, για να δεχτεί τούρκικα παζάρια, που θα οδηγήσουν στην απώλεια όχι μόνο του μισού, αλλά ολόκληρου του Αιγαίου.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει, κυρίως τα τελευταία 10-15 χρόνια, και να καταλάβουν επιτέλους ότι μια χώρα που δεν είναι σε θέση να ασκήσει κρατική εξουσία σε ένα μεγάλο μέρος της επικράτειάς της, δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα. Αυτό, θα μας βοηθήσει να βρούμε τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία, χωρίς να προχωρήσουμε σε ρηξικέλευθες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας 'στρατηγικές συμμαχίες'.

9 σχόλια:

  1. Eντθπωσιακό πράγματι,

    με το που πάει να μιλήσει Κούρδος σηκώνονται F16,
    ενώ εμείς καύσιμα για αεροπλάνα διαθέτουμε μόνο για τα τα ταξίδια του πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξυπνο το σχόλιό σου ανώνυμε φίλε 11.04 π.μ. και απ’ ότι καταλαβαίνω ξέρεις πολύ καλά και την ελληνική γλώσσα αλλά και την ελληνική ψυχοσύνθεση αλλά κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως διαθέτουμε αρκετά καύσιμα εκτός από την εκπλήρωση των ταξιδιωτικών φιλοδοξιών του πρωθυπουργού μας και για να απαντάμε σε κάθε περίπτωση όπου χρειάζεται αναχαίτιση αλλά και σε κάθε ανάγκη εκπαίδευσης που γίνεται με πολύ πολύπλοκα σενάρια και προετοιμαζόμαστε γενικώς πέρα από τις κατά καιρούς αφέλειες των πολιτικών μας. Άλλωστε δεν θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν την κρίσιμη ώρα. Να είσαι σίγουρος φίλε μου πως αυτοί που δεν λυπούνται το αίμα τους και τα χρήματα που ξοδεύουμε σε καύσιμα και εξοπλισμούς στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που «θέλουν την ησυχία τους» με κάθε τίμημα. Η διαφορά είναι ότι η μια γνώμη υπερπροβάλλεται ενώ η άλλη απλά υπάρχει στο μεγάλο τμήμα του λαού και περιμένει την ώρα της. Και μιλώντας θεωρητικώς ο υγιεινός περίπατος και τα παιχνιδάκια στους ουρανούς του Κουρδιστάν δεν έχουν και πολλά να συγκριθούν σε περίπτωση ένοπλης διεκδίκησης δικαιωμάτων έναντι της ελληνικής επικράτειας. Ας περιορισθούν λοιπόν οι φίλοι εξ ανατολών στην παραγωγή ήχων με την χρήση θερμών αερίων είτε αυτά προέρχονται από τα ακροφύσια των αεροπλάνων τους είτε αυτά είναι προϊόντα του πεπτικού τους συστήματος. Είναι άλλωστε πολύ σύνηθες το γεγονός εκ μέρους των τούρκων.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΤΕ ΝΑ ΕΝΣΤΑΝΘΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙ ΓΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αλλά τελίκα ακούγωνται αυτά που λέει στο δημοσιογράφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ελευθέριος Β
    από 3 Σεπτεμβρίου 2010 11:04 π.μ

    επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και το δικό μας ψαροκέφαλο είναι σε προχωρημένη αποσύνθεση θα σου πω ότι οποιαδήποτε αντίδραση που βασίζεται σε φιλότιμο, πατριωτισμό ,σθένος (και άλλων παρόμοιων ευγενών συναισθημάτων ) είναι καταδικασμένη (ξεπουλημένη καλύτερα) σε αποτυχία .
    Όσο για τους κρυφοΈλληνες που λες ότι υπάρχουν αυτοί μόνο να βάζουν την υπογραφή τους είναι ικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ελευθέριο Β.

    Καύσιμα για αναχαίτιση έχουμε, όπως και λεφτά (δανεικά) για αεροπλάνα και ζωές για να χάνονται. Τα έχουμε αυτά, Λεφτεράκη, ενώ, αν κάναμε την δουλειά μας σωστά από την αρχή, σήμερα δεν θα χρειάζονταν όλα αυτά. Αυτό πιστεύω ότι εννοεί με το "με το που πάει να μιλήσει Κούρδος σηκώνονται F16" ο 11:04 π.μ., τον οποίο σπεύδεις να διαγνώσεις ως αλλοδαπό (Τούρκο, εικάζω).

    >Και μιλώντας θεωρητικώς ο υγιεινός περίπατος και τα παιχνιδάκια στους ουρανούς του Κουρδιστάν δεν έχουν και πολλά να συγκριθούν σε περίπτωση ένοπλης διεκδίκησης δικαιωμάτων έναντι της ελληνικής επικράτειας<

    Πιστεύω ότι ούτε και ο ίδιος πιστεύεις αυτά που λες, διαφορετικά, όπως έγραψα παραπάνω, δεν θα χρειάζονταν αναχαιτίσεις και δεν θα έκοβαν βόλτες οι τουρκικές φρεγάτας στην Ραφήνα.

    Μην "μαλώνεις", λοιπόν, τον φίλο/λη 11:04 π.μ., διότι δεν τα λέει εντελώς λάθος.

    Το άρθρο καταλήγει με την ευχή "Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει", λες και δεν ξέρουμε ότι δεν κοιμούνται, αλλά απλώς έχουν επιλέξει τον δρόμο της προδοσίας. Το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω να περιμένανε να μην ακουστεί ο ανθρωπος,εγώ πιστεύω ότι απλά ήθελαν μέσα απο τον ήχο των κινητήρων να περάσει η εικόνα ότι υπάρχει στρατιωτική παρουσία ενεργή στην περιοχή,ότι ο στρατός τους είναι εκεί δηλαδή.

    Πάντως όπως και να έχει είναι κατάντια για ένα κράτος που θέλει να μετατραπεί σε περιφεριακή δύναμη να έχει φτάσει στο απελπιστικό αυτό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ kiko

    Ποιος και γιατί έχει φτάσει σε απελπιστικό σημείο. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H Τουρκιη "Δημοκρατια" ειναι γνησια εκφραση του Τουρκικου "Πολιτισμου"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.