20/9/10

Το Μνημόνιο είχε άλλους στόχους



του Δελαστίκ

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός - ότι δηλαδή η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Ελληνες προτάσσοντας ως πρόσχημα τρομοκράτησης του πληθυσμού το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού προκειμένου να πετύχουν άλλους στόχους, τους οποίους δεν τολμούσαν να ομολογήσουν δημόσια! «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ που προίσταται της ομάδας των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων της πατρίδας μας, ο οποίος περιέφερε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, «αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».

Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό - δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!

Η ομολογία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική από πολιτική σκοπιά. Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συντάξεων δεν ήταν μια δυσάρεστη αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, μιας κατάστασης που εξανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει δήθεν με «πόνο ψυχής» στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ηταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Αυτή η αποκάλυψη, πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύει όλο το εύρος της υποκρισίας των θεατρινισμών του Ανδρέα Λοβέρδου στις τηλεοράσεις με τους κλαυθμυρισμούς του για το πόσο δήθεν πονούσε ο ίδιος κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, υποδηλώνει επίσης ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν προτίθεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ξαναδώσει πίσω σε εργαζομένους και συνταξιούχους τα εισοδήματα που τους λεηλάτησε!

Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων αντιλαμβάνεται κανείς πολύ καλύτερα τώρα το πραγματικό βάθος της δήλωσης του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι «το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά», δηλαδή από την επομένη των βουλευτικών εκλογών που έφεραν θριαμβευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, στη βάση του θρυλικού πλέον συνθήματός του «λεφτά υπάρχουν!».

Οι ομολογίες του «γκαουλάιτερ» του ΔΝΤ δικαιώνουν όλους τους Ελληνες και ξένους αναλυτές που ευθύς εξαρχής έχουν επισημάνει και επιμένουν ότι το Μνημόνιο έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ελεγχόμενης από τους ξένους επικυρίαρχους ροής χρημάτων για την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι ξένες τράπεζες, σχεδόν στο σύνολό τους ευρωπαϊκές. Το Μνημόνιο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη βελτίωση των θεμελιωδών μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Αλλωστε, η βελτίωση είναι αδύνατη στο πλαίσιο του Μνημονίου για αυτό και με το που θα λήξει τυπικά η τριετής διάρκεια της ισχύος του, όλα τα δημοσιονομικά ελληνικά μεγέθη θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που παρέλαβε, με τη χώρα βυθισμένη ταυτόχρονα σε ύφεση!

Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον... 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους. Δικαίως ο κόσμος αναλογίζεται τρομοκρατημένος ότι αν με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου εφιαλτικά αντιλαϊκά μέτρα που «γδέρνουν» τόσο άγρια τον κοσμάκη, με δημόσιο χρέος 145% που θα αφήσει το ΔΝΤ, τι είδους μέτρα θα επιχειρήσει να πάρει εναντίον του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθεί τότε να βρίσκεται στην εξουσία; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα έχει δει κανείς αυτό που θα μας κάνει να ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του...

ΕΕ - ΔΝΤ
Μετα-Μνημόνιο μέχρι το... 2020!

ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ τόσο πολύ η ΕΕ και το ΔΝΤ από την άνευ ορίων ενδοτικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα του Μνημονίου, όπου δεν διαπραγματεύεται τίποτα και απλώς εκτελεί τυφλά τις απαιτήσεις τους, ώστε άρχισαν να θέτουν σε κυκλοφορία σενάρια επέκτασης του καθεστώτος του Μνημονίου, το οποίο λήγει στα μέσα του 2012, μέχρι το... 2020!!!

Με δεδομένο το ότι τότε το δημόσιο χρέος θα είναι πολύ μεγαλύτερο (145% αντί του 115% του ΑΕΠ το 2009), κύκλοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν δηλώνουν από τώρα «πρόθυμοι» να συνεχίσουν να «βοηθούν» την Ελλάδα με δάνεια που τη «γδέρνουν» μέσω τοκογλυφικών επιτοκίων και κάνουν τις ξένες τράπεζες να θησαυρίζουν.

24 σχόλια:

  1. "Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον... 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους."

    Ενω χωρις το ΔΝΤ και με ελλειμμα 14% (κρυφο μεν, υπαρκτο δε), το χρεος θα μειωνοταν και δε θα πηγαινε στο 145%? Πώς? Δια της Θειας Χαριτος?

    O λαικισμος στην Ελλαδα περισσευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν για κάτι εγκαλώ την κυβέρνηση Παπανδρέου και πάνω απ΄ όλα προσωπικά τον ίδιο τον Παπανδρέου ως κοινό πολιτικό ψεύτη είναι ότι δεν ομολόγησε την πραγματικότητα όταν την γνώριζε και όταν ήταν ακόμα δυνατό να αποτρέψει την κατάρρευση (οι δομικές αλλαγές όμως ήταν έτσι ή αλλιώς επιβεβλημένες). Αυτή η πραγματικότητα που είναι απ’ όλους διαπιστωμένη είναι πως ο Δημόσιος Τομέας δημιουργεί αδυναμίες ανταγωνιστικότητας λόγω του λειτουργικού του κόστους που είναι τεράστιο. Ο Ιδιωτικός Τομέας μέσα στην καχεξία της υπανάπτυξης που του επέβαλλαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του δημοσίου δεν μπορεί πλέον να στηρίξει μέσω της φορολογίας τον Δημόσιο Τομέα. Δεν ειπώθηκε όμως τίποτε από τον ψεύτη που εκλέξαμε για πρωθυπουργό πριν από ένα χρόνο. Λίγο ως πολύ το στοίχημα και σε αυτό όλοι συμφωνούν είτε υπάρχει μνημόνιο είτε δεν υπάρχει είναι να μετακινηθεί το κέντρο βάρους της οικονομίας από τον Δημόσιο Τομέα στον Ιδιωτικό. Για να πετύχει αυτό ίσως να χρειάζεται και επαγγελματικός επαναπροσδιορισμός πολλών χιλιάδων εργαζομένων του Δημοσίου. Δυστυχώς δεν βλέπω να λέγεται αυτό όσο έντονα θα έπρεπε αν και θα το βρούμε μπροστά μας τα αμέσως επόμενα χρόνια και σίγουρα πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές. Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή. Ούτε λοιπόν με πεζοδρομιακές «επαναστάσεις» των «βολεμένων» ούτε με στείρες αρνήσεις μπορεί κανείς να αποτρέψει την πραγματικότητα. Το μόνο που μένει είναι η διαπίστωσή της σε όλη της την διάσταση και η δράση σ’ εκείνη την κατεύθυνση που θα δώσει παραγωγικές διεξόδους στους νέους ανέργους. Φυσικά καμιά ορθή δράση δεν αναλαμβάνεται τώρα που το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι να προσπαθεί να μαζέψει φόρους από μια κοινωνία που δεν έχει για να δώσει φόρους. O κος Παπανδρέου έχει πει τόσα ψέματα που έχει βυθιστεί και ο ίδιος μέσα σ’ αυτά και είναι πολύ αργά για να ξεφύγει.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήμουν Νεοδημοκράτης, ούτε είμαι σήμερα "Σαμαρικός", αλλά η χθεσινή συνέντευξη του Α. Σαμαρά, ήταν καταπέλτης!

    Εδώ και πολύ καιρό είχα να ακούσω τόσο στρογγυλεμένες νηφάλιες προτάσεις, μπροστά στις οποίες ωχριούσαν, αν μη ήσαν γελοίες, οι αηδίες που μας ταϊζουν τα ΜΜ Παραπληροφόρησης (ρωσιστί desinformatia), τα οποία απωσιώπησαν τελείως τις δηλώσεις του Σαμαρά!

    Ποτέ, κανείς πολιτικός, τα τελευταία 30 χρόνια δεν μίλησε για όλα σε όλους αναφερόμενος σε όλα και απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις!

    Ας αφήσουμε το βίντεο του ..... αυτιστικού .... Γιωργάκη, με όλες τις ψευτιές που είπε προεκλογικά, που ήταν μια άριστη κίνηση!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαχρονικα ο τι συνεβη στον Ελληνισμο[ΕΛΛΗΝΕΣ],ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤα,οτι ηταν για να μας
    τιμωρησουν.Πως?να μας διωξουν
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και να φερουν αλλους
    ΛΑΘΡΑ για να μας αλλοιωσουν.
    Κοιταξτε τις ορεινες περιοχες της
    ΕΛΛΑΔΑΣ και θα καταλαβουμε οτι,α΄αυτες αντλησαν τους πολεμιστες για τους απελευθερωτικους αγωνες των
    ΕΛΛΗΝΩΝ ,μετα ιδιως το 1821.
    Χιλιαδες νεκροι του 1912...
    1922...1940...1949...
    αμεσως μετα το 1950 δεν εγιναν
    εργα στην επαρχια ιδιως δεν
    προσεξαν τους ορεσιβιους ΕΛΛΗΝΕΣ,
    και ετσι γεμισε η ΑΘΗΝΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ,
    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...
    απογονους του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΝΙΚΗΤΑΡΑ..
    ΟΡΕΣΙΒΙΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ,ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ,
    ΚΡΗΤΕΣ,,ΚΤΛ.
    Ρημαξαν τα χωρια μας.
    Τωρα θα διωξουν οτι καλλιτερο
    διαθετουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ,τους νεους
    ανεργους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ....
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ
    ΑΕΡΓΟΥΣ-ΛΑΘΡΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ.
    [να τους ταιζουμε-ποτιζουμε-περιθαλπτοθμε-στεγασουμε...]
    χωρις ουτε μια διαμαρτυρια...
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έλλειμα έφτασε στο 8-9% στο ζενίθ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης . Στο 14% το πήγαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ . Για δες το Ελληνικό έλλειμμα όλα τα υπόλοιπα χρόνια; Τα πρώτα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Καραμνλή , το χρέος του ΑΕΠ μειώθηκε στο 95% . Εσύ προεξοφλείς ότι θα παρέμενε στο 14% για όλη την διάρκεια της τριετίας .
    Φυσικά O λαικισμος στην Ελλαδα περισσευει...
    ΑΝΏΝΥΜΕ 20 Σεπτεμβρίου 2010 10:45 π.μ.
    Και εσύ είσαι η πιο τρανταχτή απόδειξη .

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο στοχος του μνημονιου ειναι Ο ξεριζωμός των ελληνων απο την ελλαδα.... κατι αναλογο με των ξεριζωμο τον ελληνων απο την ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ευμένη .
    Στην Δημοκρατία έχεις συγκεκεριμένες επιλογές . Με βάση αυτά που είδα και άκουσα το προηγούμενο διήμερο στην Συμβασιλεύουσα αλλά και την πορεία του ανδρός τα τελευταία 20 χρόνια , συμφωνώ ότι ο Σαμαράς είναι η καλύτερη επιλογή με διαφορά . Σοβαρός , ρεαλιστής Πατριώτης , αληθινός.
    Επόμενο είναι τα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ , προσπαθούν να τον υποβαθμίσουν όσο μπορούν . (Φυσικά η αλήθεια βρίσκεται εκεί για όποιον ενδιαφέρεται-όπως και σε αυτό το αρθράκι).
    Εύχομαι να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να τον υποστηρίξουν μαζικά , όσο ακόμα είναι καιρός , πρίν ο GAP προλάβει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ελλάδα μας .

    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το έλλειμα έφτασε στο 8-9% στο ζενίθ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης . Στο 14% το πήγαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ . Για δες το Ελληνικό έλλειμμα όλα τα υπόλοιπα χρόνια; Τα πρώτα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Καραμνλή , το χρέος του ΑΕΠ μειώθηκε στο 95% . Εσύ προεξοφλείς ότι θα παρέμενε στο 14% για όλη την διάρκεια της τριετίας .
    Φυσικά O λαικισμος στην Ελλαδα περισσευει..."

    Α, θα κοιταμε τα 3 πρωτα χρονια. Να κοιταξουμε και το 1981 που το χρεος ηταν 25%. Θα μας βοηθησει αυτο καπου? Ειναι παρηγορια?

    Ωραια, εγω σας λεω πως η ΝΔ κερδιζε και οτι με το μονο μεγαλο εισπρακτικο μετρο που ειχε ο Καραμανλης, τους ημιυπαιθριους (που απο μηνες ολοι ελεγαν πως θα κοπει στο ΣτΕ, αλλα δεν πειραζει), θα κρατουσε το ελλειμμα στο 9% και το χρεος στο 114%. Το χρεος δε θα μεγαλωνε? Μη μου πειτε! Θα εκανε τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις που δεν εκανε επι 7 χρονια και σε χρονο dt θα εριχνε το ελλειμμα, θα προχωρουσε σε πρωτογενες πλεονασμα και μετα αρα θα εριχνε το χρεος. Κριμα που σε 7 χρονια, δεν εκανε ουτε μια μεγαλη μεταρρυθμιση ως προς αυτο το σκοπο και αν δεν ηταν και τα ΚΠΣ να φτιαχνει ο Σουφλιας κανενα δρομο και σχολειο, δεν ξερω τι θα εμενε. Ή μηπως ο Ελληνας θα καθοταν αδιαμαρτυρητα να του σφιξει το ζωναρι ο Καραμανλης υστερα απο 7 χρονια "νηνεμιας", αν δεν ειχε μπροστα του καθαρο εναν εφιαλτη πτωχευσης?

    Ή πιστευετε πως ακομη και αν επειθε τον κοσμο, θα εριχνε το ελλειμμα τοσο γρηγορα, ωστε να μην αυξηθει αλλο το χρεος και χωρις να βαλει σε υφεση την οικονομια? Ολα αυτα βεβαια και με την προυποθεση οι αγορες να πιστευαν την Ελλαδα.

    Η τραγικη αληθεια, ειναι οτι ο συνδυασμος ελληνικου ελλειμματος και χρεους, ειχε απο χρονια δρομολογηθει και ειχε παρει ταχυτητα διαφυγης. Απλα ο Καραμανλης δεν εκανε τιποτα για να το σταματησει, ουτε καν μπηκε στον κοπο να εξηγησει στον κοσμο τι συμβαινει πριν χτυπησει το 9% (ας δεχτω το 9). 9% ελλειμμα απλα σημαινει πως πρεπει να δανειστεις για να το καλυψεις και αρα αυτο θα προστεθει στο χρεος σου. Τα αλλα ειναι απλα αριθμητικη.


    "
    Φυσικά O λαικισμος στην Ελλαδα περισσευει...
    ΑΝΏΝΥΜΕ 20 Σεπτεμβρίου 2010 10:45 π.μ.
    Και εσύ είσαι η πιο τρανταχτή απόδειξη ."

    Α, αυτα που ειπα ηταν λαικισμος? Δεν το ηξερα, συγγνωμη, εγω ηξερα αλλον ορισμο του λαικισμου απο αυτον που ξερετε εσεις. Θα εχουμε διαφορετικα λεξικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Τα πρώτα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Καραμνλή , το χρέος του ΑΕΠ μειώθηκε στο 95% "

    Χα,χα. Όχι ρε, χάσαμε τέτοιο πρωθυπουργάρα; Ντροπή μας.

    Προφανώς στην Ελλάδα η ουσία του προβλήματος είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Μέσω αυτών, μόνο, μπορούν να καταπολεμηθούν οι συντεχνίες, το υπέρογκο δημόσιο, η γραφειοκρατία, οι σπατάλες κλπ κλπ.
    Προσωπικά πιστεύω ότι όντως μας έβαλαν στο ΔΝΤ επίτηδες. Αυτός ήταν ίσως ο μόνος τρόπος για να περάσουν οι απαραίτητες αλλαγές σε μια χώρα που μόλις πειράξουν τη βολή μας βγαίνουμε όλοι στους δρόμους και παραλύουμε το κράτος. Χρειαζόμασταν έναν μπαμπούλα, έναν κεχαγιά πάνω απο το κεφάλι μας και τον βρήκαμε στο ΔΝΤ. Σε καλό να μας βγει έστω και αν στριμωχτούμε για τα επόμενα 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Χα,χα. Όχι ρε, χάσαμε τέτοιο πρωθυπουργάρα; Ντροπή μας."

    To χρεος ειχε οντως μειωθει γυρω στο 98%. Αλλωστε η απογραφη Αλογοσκουφη βοηθησε σε αυτο, φορτωνοντας χρεος των αμυντικων δαπανων στο παρελθον, οποτε τα πρωτα χρονια της ΝΔ "ξαλαφρωσαν". Μετα κατι το παγωμα περαιτερω εξοπλιστικων, κατι τα χρεη των νοσοκομειων που η Eurostat ακομα τα ψαχνει και ακρη δε βγαζει, πεφτει. Οταν τελειωσει ομως αυτο, συν την παγκοσμια υφεση, αν καθεσαι και το κοιτας, αυτο εκτινασσεται, παραλληλα με το ελλειμμα. Και δυστυχως, ενω αλλες χωρες ειχαν μεγαλο ελλειμμα, η Ελλαδα ηταν η μονη με τοσο μεγαλο ελλειμμα και παραλληλα και υπερβολικο χρεος. Οποτε το ελλειμμα δινει νεα ωθηση στο χρεος και το χειροτερο, μια οικονομια ηδη με μεγαλο χρεος, που χτυπα ελλειμματα στο 10%, δειχνει οτι δεν εχει δυναμικη ελεγχου του χρεους πλεον.

    Βεβαια και ο ΓΑΠ μετα με τη σειρα του εκανε σειρα λαθων υποτιμωντας την κατασταση ή υπερτιμωντας τις ικανοτητες του. Το κυριοτερο ειναι πως ακομη εχει κανει πολυ λιγα για την ανασυσταση των φοροεισπρακτικων μηχανισμων. Επισης ενα φεγγαρι ειχε γραφει πως το ΔΝΤ ειχε ζητησει κατασχεση περιουσιων επιορκων εφοριακων μεχρι να περασουν απο δικη. Αλλα δεν εγινε ποτε. Η Κατσελη ηταν επισης η πιο ακαταλληλη για το υπουργειο που ειχε.

    Απο που να το πιασεις το θεμα... Εδω μιλαμε για ενα κρατος και 2 κομματα που καλουνται να αποκυρηξουν τον ιδιο τους τον εαυτο και το δημιουργημα (τερατουργημα) τους δεκαετιων. Και καλα, το πνευμα μπορει να ειναι προθυμο. Το σωμα? Τα πολυαριθμα μικρα στελεχη σε ολες τις βαθμιδες που εμαθαν να τρωνε τοσα χρονια? Μονο και μονο τα ελλειμματα των Δημων, δειχνουν πολλα.

    (Φιλος λαικιστης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ
    ΑΡΑ
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
    ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΔΙΕΘΝΩΣ
    ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ
    ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ
    ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
    ΤΟ 99 ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
    ΚΑΝΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΦΑΛΜΑ
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ
    ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ
    ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΚΛΕΨΙΑ
    ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ
    ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκοπός του μνημονίου και της τρόικας είναι η διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών μας και η καθυπόταξη της ίδιαίτερης ελληνικής ψυχής, όλα τα άλλα είναι θεωρίες για ηλιθίους που δυστυχώς αφθονούν επί των ημερών μας.
    Όσο για τα πιόνια που ανέλαβαν, με το αζημίωτο φυσικά, να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό καλά κάνουν και υπάρχουν αφού ακόμα και σήμερα υποστηρίζονται στις επιλογές τους από αρκετούς εξ' ημών.
    Καληνύχτα πατριώτες και μην περιμένετε να μιλήσει ο Καραμανλής τι μπορεί να πεί αλήθεια και πόσα θα καταλάβετε, φάτε για την ώρα το χόρτο που σας πασάρει ο ΓΑΠ και η παρέα του.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καταρρευση των κατωτερων και μεσαιων στρωματων δεν ειναι στοχος της κυβερνησης ΓΑΠ. Ειναι ο απωτερος στοχος των αρρωστημενων μυαλων της Παγκοσμιας Αλητ, των οποιων τις εντολες ακολουθει κατα γραμμα ο πορδυπουργος μας.....
    Κι αυτο ειναι το χειροτερο.
    Γιατι αν ηταν μονο στοχος του ΓΑΠ, με την ανοδο καποιου αλλου στην εξουσια θα μπορουσε η Ελλαδα να απεμπλακει. Μονο που τωρα αυτος ο αλλος θα πρεπει να μην υποστηριζεται ουτε απο τους παγκοσμιους εντολοδοτες, ουτε και απο τα εγχωρια φερεφωνα των ΜΜΕ. Κι αυτο κανει την ανατροπη των πραγματων πιο δυσκολη, αλλα σιγουρα οχι ανεφικτη.
    Εφοσον στην Ελλαδα, εχει καταληθει καθε εννοια δημοκρατιας και για κανενα μειζον κοινωνικο θεμα δεν εχει γινει δημοψηφισμα, η μοναδικη δυναμη του λαου να αλλαξει το ρου της ιστοριας ειναι με την ψηφο του.
    Αψηφιστε λοιπον τα κελευσματα των ΜΜΕ, οτι δεν υπαρχει ενναλακτικη λυση, απεμπλακειτε απο το αδιεξοδο των πολιτικων δεκανικιων του δικομματισμου (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολογοι, ΛΑΟΣ, Φιλελευθερη Συμμαχια, Δραση, κλπ.) και επιλεξτε εναν πολιτικο χωρο που τουλαχιστον εχει την ειλικρινη προθεση να βαλει τις βασεις για μια εξοδο απο τη σαπιλα.
    Εγω στις τελευταιες εκλογες ψηφισα Δημοκρατικους. Μπειτε στον ιστοχωρο τους (www.dimokratikoi.gr), κι αν συμφωνειτε στις περισσοτερες απο τις αποψεις που εκφραζονται, ποιος ξερει μπορει να δυναμωσουμε τοσο πολυ που να βαλουμε ενα φραγμο στον κατηφορο.
    Και θυμηθειτε οτι η επιλογη, Λευκου, Ακυρου και η αποχη ευνοουν το πρωτο κομμα. Αλλωστε στην Αρχαια Αθηνα, οποιος δεν συμμετειχε ενεργα στα κοινα δεν μπορουσε να θεωρηθει ελευθερος πολιτης αλλα δουλος.
    Εσεις τι ρολο προτιματε να εχετε, του ενεργου πολιτη ή του δουλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευγε Ελευθεριε Β. !

    Οποιος συνεχιζει να πιστευει πως για την διαχρονικη κοινωνικο/πολιτικο/οικονομικη κτλ. παρακμη "μας φταινε οι αλλοι", ειναι βαθια νυχτωμενος!

    - Χρήστος Γιανναράς
    Ανδρεϊκή και ανδρεικελική ομοιοτυπία
    http://neo.antibaro.gr/node/1996
    - "Εχθρός μας ο κακός εαυτός μας"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_8167.html

    "... Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται ..."
    (Π. Κονδύλης, Θεωρία του Πολέμου, 1997)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μονο δυο πράγματα: 1. Ο Ελ. Β έχει μια πίστη στον ιδιωτικό τομέα. Ας αναρωτηθεί και ας αναρωτηθούμε όλοι μας γιατί παραμένει καχεκτικός από το 1821. Η θεωρία "φταιει" το κράτος ακόμα κι αν είναι βάσιμη δεν μπορεί να είναι επαρκής καλύπτωντας δυο αιώνες. Αντιθέτως θα δούμε ότι στη διαρκεια αυτών των δυο αιωνων μόνο μετη βοηθεια του κράτους ισχυροποιηθηκαν οι όποιες ισχυρές βιομηχανίες και επιχειρήσεις άνθησαν στην χώρα. Υπάρχουν αιτίες τις ιδιωτικής καχεξίας αλλά πρέπει να τις αναζητήσει κανείς αντί να αναθεματίζει-όπως ο ΣΕΒ-το κράτος ένω ως ιδιώτες τα μέλη του απολαμβάνουν πληθος επιχορηγήσεων και φοροαπαλλαγών.΄
    Ας σκεφθούμε ένα μόνο:βαριά βιομηχανια όπλων δεν υπάρχει χωρίς αποφασιστική κρατική επιχορήγηση. Όσο γιατη διαφθορά σ αυτόν τον τομέα οι ταινιες του Χόλυγουντ(!)μιλούν για την έκταση και το βάθος της.
    2. Όντως, όπως λέει και ο Δελαστικ, το Μνημόνιο είχε κυριο στοχο τις λεγόμενες "διαρθρωτικές αλλαγές" δηλαδή μειώσεις μισθών και φ΄ρους, μείωση εισοδήματος συνολικά κλπ. Η Πετραλιά ως Υ/Εργδσίας ειχε ακούσειτον Μπαρόζο να τις το λέει και, ΄συμφωνα με τις τότε εφημερίδες, του απάντησε "εμείς δεν μπορούμε να τα κάνουμε αυτά, ελάτε να τα κάνετε εσείς". Καιήρθαν.
    Τα υπόλοιπα για το χρεος κλπ ο καθένας μπορει ελεύθερα να κάνει από εδώ ή στο μπαλκόνι του, τον Οικονομολόγο ή τον εξωγήινο. Με την ίδια άνεση και γραφικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρίτο ταξίδι σήμερα του παπαΕβραίου στην «μητέρα Πατρίδα» σε 7 μήνες)

    Η εβραϊκή «Τhe Wall Street Journal», υποδέχεται τον Τζέφ παπαΕβραίου στις ΗΠΑ γράφοντας.
    «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιά αξιοπιστία και ούτε την δικαιούται και τελικά θα πτωχεύσει». (''The Greek government has no credibility. Nor does it deserve any. And ultimately, it will default.''...). Η Morgan Stanley, (17 Σεπτ). διαπίστωσε. «Δεν μας διαβεβαιώνει κανείς ότι δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα».

    Ο Τζέφ θα δεχθεί στο Ξενοδοχείο του αύριο στις 11.30 π.μ. εκπροσώπους της Jewish Committee , την Δευτέρα θα μιλήσει στον ΟΗΕ , για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας ( «Addressing the Challenge of Poverty, Hunger and Gender Equality»), μετά θα πάει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το μεσημέρι θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
    Την Τρίτη θα πεταχτεί στην Ουάσιγκτον για να πάρει οδηγίες από τον Αντιπρόεδρο Joe Biden και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, John Kerry και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Max Baucus.

    Επειδή «Λεφτά υπάρχουν» , εφορμούν μαζί με τον “GIORGOS” για ψώνια και «επαφές», 22-25 άτομα, (χώρια οι της κρατικής Τηλεόρασης κ.ά...), ως «αντιπροσωπεία» .Θα μείνουν στο ''Le Parker Méridien New York'' (119 West 56th Street, Manhattan), όπου οι τιμές κυμαίνονται από 725.28 ίσαμε 1,356.40 δολ., την βραδιά. Το συνολικό κόστος και αυτού του ταξιδιού, (καύσιμα, έξοδα αεροπλάνου, εισιτήρια για τους υπόλοιπους, ξενοδοχεία, Ουάσιγκτον, αυτοκίνητα, φαγητά κλπ, γιά 6 ημέρες), εκτιμάται σε 600-700,000 δολάρια. Ο Ταλεϋράνδος – Δρούτσας, ( η οδαλίσκη του Δαβίδογλου), που θα μιλήσει στην 65η γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ στις 28 Σεπτεμβρίου, και ο ΜΚΟ Σπ. Κουβέλης καταφθάνουν από τις 18 Σεπτεμβρίου. Την Δευτέρα (20 Σεπτ.) έρχεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο έτερος αρμόδιος Καππαδόκης, Δημ. Δόλλης για να προωθήσει τα ζητήματα των...Απόδημων στην Γεν. Συνέλευση του...ΟΗΕ. Ο Δρούτσας θα παρατείνει κατά μία εβδομάδα την παραμονή του στις ΗΠΑ. Θα επισκεφθεί το Χόλιγουντ και το Λος 'Αντζελες. (29-30) Σεπτεμβρίου.

    Με πληροφορίες από http://www.kalami.net

    ΥΓ.''Ξεχάστε'' ανοικοδόμηση Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'', στο Μανχάτταν: Χτίζεται, στην ίδια θέση, κτίριο τράπεζας. Κατά συνέπεια, ότι άλλο λέγεται -και οι ''κινητοποιήσεις- είναι εκ του πονηρού. Το ζήτημα: Τα χρήματα που μαζεύτηκαν -και ήταν αρκετά- γιά την ''ανοικοδόμηση'', που πήγαν;



    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα αυτά τα περί μηχανισμού σωτηρίας τα θεωρώ μπαρούφες.

    Το μόνο που έκαναν ήταν να μετακυλήσουν τα χρέη μας απο τους μεγαλοεπενδυτές στους υπόλοιπους Ευρωπαικούς λαούς,αυτό και τίποτα άλλο,και μετά κανόνι.

    Ο Παπανδρέου και οι εντολείς του θεώρησαν ευκαιρία μια τέτοια εξέλιξη λόγω του ότι μετά απο αυτό θα μπορέσουν πολύ εύκολα να πλάσουν την Ελλάδα όπως ακριβώς τη θέλουν αυτοί.

    Μόνο να σκεφτεί κανείς πόσα μπορούν να καταφέρουν απέναντι σε μια πτωχευμένη Ελλάδα φτάνει,το αποτέλεσμα της σκέψης είναι ανατριχιαστικό.

    Η μόνη σκέψη που με βασανίζει είναι πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την εξέγερση του κόσμου,γιατί είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι στο μνημόνιο όχι στον Τζέφρυ!Ξακάθαρα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας σημειωθεί ότι το 2002 που η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 112% παρουσιαζόταν ως μια δυνατή οικονομικά χώρα που μπαίνει στο ευρώ.
    Το 2009 με 115% δημόσιο χρέος (μόλις 3% διαφορά από το 2002) η ίδια χώρα παρουσιαζόταν ως μια χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία.
    Κάποια πράγματα δεν πολυκολλάνε μεταξύ τους.
    Η αύξηση δε του ελληνικού ελλείμματος το 2009 ήταν ποσοστιαία ανάλογη της αύξησης του μέσου ευρωπαικού ελλείμματος και μάλιστα η Ιρλανδιά με έλλειμμα πάνω από 14%(μεγαλύτερο της Ελλάδας δηλαδή)δεν αντιμετώπισε πρόβλημα δανεισμού και χρεωκοπίας.
    Το σίγουρο πάντως είναι πως ένας αξιοπρεπής πρωθυπουργός δεν κάνει ταξίδια στο εξωτερικό για να δυσφημήσει τη χώρα του δηλώνοντας ότι είναι διεφθαρμένη,όπως συνέβη με την περίπτωση του Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα δεν είναι η χώρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Σκοπός του μνημονίου και της τρόικας είναι η διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών μας και η καθυπόταξη της ίδιαίτερης ελληνικής ψυχής, όλα τα άλλα είναι θεωρίες για ηλιθίους που δυστυχώς αφθονούν επί των ημερών μας.
    Όσο για τα πιόνια που ανέλαβαν, με το αζημίωτο φυσικά, να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό καλά κάνουν και υπάρχουν αφού ακόμα και σήμερα υποστηρίζονται στις επιλογές τους από αρκετούς εξ' ημών.
    Καληνύχτα πατριώτες και μην περιμένετε να μιλήσει ο Καραμανλής τι μπορεί να πεί αλήθεια και πόσα θα καταλάβετε, φάτε για την ώρα το χόρτο που σας πασάρει ο ΓΑΠ και η παρέα του.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ "

    Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω .

    Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα παπαγαλάκια που προσπαθούν μετά από ένα χρόνο ξεβρακώματος να μας πείσουν , όχι μόνο ότι όλοι είναι ίδιοι , αλλά και ότι ο GAP ήταν η μόνη λύση .

    Pε δεν ντρέπεστε λέω εγώ .

    Και τι νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο;

    Oi αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα γεγονότα αδιάψευστα .

    Ξεβρακωθήκατε κύριοι , κανείς δεν σας ακούει .

    Η προπαγάνδα του MEGA chanel , δεν θα περάσει στον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ .

    Όσο και αν προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας , η ευθύνη για την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας βαραίνει ΚΥΡΙΩΣ εσάς .

    Όξω η παρέα του Τζέφρυ από την Ελλάδα . Όξω και τα εξαπτέρυγά τους . Όξω και οι βολεμένοι Γραικύλοι που τους στηρίζουν .

    Μόνη λύση ο Αντώνης Σαμαράς .

    Pro από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην κουράζεστε με επιφανειακές εντυπώσεις που παρέχει το μνημόνιο. Το θέμα είναι η διευθέτηση τωνα πετρελαίων και του αερίου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.
    Νίκος Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aporo me tin nootropia pou katexontai orismenoi sxoliastes, pou eno me apodedeigmenes pleon psefties katorthose na eklegei o GAP kai i klika tou, kai o Karamanlis exase giati ithele na epibalei oikonomika metra kai pagoma afksiseon syntykseon klp, aftoi eksakolouthoun na ypostirizoun mia katastasi pou mas odeigei apo mera se mera sto xeirotero.

    Kai osoi bebaia den symfonoun me ton GAP kai pisteboun oti i katastasi tha allaksi apo moni tis, os dia mageias, apatontai.

    Gia na allaksei i katastasi xreiazetai diadoxo komma me dynatotita pleiopsifias kai afto mporei na einai monon i ND tou Samara, giati oloi oi alloi den einai ikanoi na pleiopsifisoun.

    O logos tou Samara stin Thessaloniki einai mnimeiodis. Mas eipe sobara, metrimena, me epixeirimata kai alitheies, xoris laikismous, brisies kai xydaiotites, pou akribos briskomaste kai ti prepei na kanoume, an theloume pragmati na
    bgoume apo to tragiko adieksoso, pou mas eferan.

    I moni lysi einai na dosoume dynati pleipsifia stin ND tou Samara (oxi monon 151 edres opos ston Karamanli) kai nomizo oti tha stathi aksios tis efthynis, pou tha analabei. Alli dimokratiki lysi den blepo, afou koptometha gia Dimokrates lyseis.

    Na baloume telos sta psemata kai tis athliotites tis simerinis Kybernisis, protou mas apoteleiosei kai me ta ekkremounta Ethnika themata, pou exoume me tous geitones kai tous lathrometanastes.

    Xairomai pou simera pampoloi opos o Evmenis, o Eleftherios o Pro apo tin Symbasilevousa o Dimokritos k.a. aksiologisan evmenos ton logo tou Samara kai eipan elefthera tin gnomi tous.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και τα ψέμματα που είπε για να πάρει τις εκλογές, ήταν τεράστια και η απόκρυψη της αλήθειας αλλά και η αντιμετώπιση της κατάστασης κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής του, ολέθρια.
    Ομως δεν τον νοιάζει τίποτα απ΄όλα αυτά, είναι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό του και αρνείται να αφουγκραστεί την λαική γνώμη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.