30/9/10

Θύελλα αντιδράσεων για δηλώσεις Χριστόφια στην Ουάσινγκτον


Έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία έχει προκαλέσει, η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια στην Ουάσιγκτον στη δεξαμενή σκέψης Brookings, ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ότι στην πραγματικότητα οι «αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας», εννοώντας το πραξικόπημα, «οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε». Προκλητικές, ανιστόρητες και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξισώνουμε τη χούντα των Αθηνών με την κατοχή δύναμη της Τουρκίας. Η λογική της εξίσωσης και της ισοπέδωσης, υπέδειξε ο κ. Παπαδάκης, δεν θα κάμψει την αντίσταση του κυπριακού λαού, ώστε να βρεθεί μία λύση, η οποία δεν αποδεκτή. Αυτή η λογική, η οποία τείνει να καλλιεργήσει τη συλλογική ευθύνη, είπε ο κ. Παπαδάκης, δεν γίνεται αποδεκτή από το λαό μας.Πλήρως ανιστόρητες και άκρως επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργος Λιλλήκας. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί με τέτοιου είδους δηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΔΗΣΥ: «Οφείλει ο Πρόεδρος να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του».

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως οι δηλώσεις Χριστόφια άφησαν όλους άφωνους.
Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε, «να υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία του 1974, εξισώνοντας την Ελλάδα με τον εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου. Και μάλιστα ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας το σύνολο του κυπριακού λαού και όχι σε κάποιο κομματικό ακτίβ».Είναι ένα πράγμα, συνέχισε, να αντικρίζουμε την ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό, ο ίδιος ο Πρόεδρος, να προβαίνει σε μια τέτοια «ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού και προσβάλει όλους εκείνους τους Ελλαδίτες, που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυπριακά εδάφη». «Ας προβληματισθεί βαθύτατα ο Πρόεδρος πόσο βοηθά ή βλάπτει την Κύπρο αυτή του η συμπεριφορά. Πόσο προωθεί την ενότητα στο εσωτερικό, αλλά και την υπόθεση της Κύπρου στο εξωτερικό. Και πόσο εκφράζει τις απόψεις του λαού που εκπροσωπεί», πρόσθεσε.

Οφείλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνέχισε, να βρει το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του.
«Αυτό θα αποτελούσε μια πολύ πιο έντιμη πράξη, παρά την επιχειρούμενη συσκότιση σε κρατικά ΜΜΕ, όπως το ΚΥΠΕ», είπε προσθέτοντας πως «το λέω αυτό επειδή σε αναφορά τεσσάρων ολόκληρων σελίδων της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, καμία αναφορά δεν γίνεται σε αυτή την ατυχέστατη και ανιστόρητη δήλωση». Επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε για δύο δήθεν μητέρες πατρίδες που φέρουν την ίδια ευθύνη. «Ένα είναι να καταδικάζουμε το πραξικόπημα και άλλο να ταυτίζουμε την Ελλάδα με τον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή της πατρίδας μας. Και μάλιστα να το κάνουμε αυτό λίγες ημέρες μετά που συναντήσαμε τον Ελληνα Πρωθυπουργό και για άλλη μια φορά βασιστήκαμε στην δική του, αλλά και της Ελλάδας ασφαλώς, διαχρονική στήριξη και θετική στάση στο Κυπριακό», κατέληξε.

«Τα χώνει» και το ΔΗΚΟ
«Ατυχείς και λανθασμένες» χαρακτήρισε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα μιλώντας στην Ουάσινγκτον στη γνωστή δεξαμενή σκέψης Brookings, περί «εισβολής των μητέρων πατρίδων στην Κύπρο» το 1974. Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Φωτίου είπε ότι «θεωρούμε ότι η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εισβολή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Κύπρο συνιστά μια ατυχή και λανθασμένη άποψη με την οποία το ΔΗΚΟ δεν συμφωνεί, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συγκεκριμένη δήλωση έγινε εκτός Κύπρου και σε συγκεκριμένο ακροατήριο ίσως της μεγαλύτερης δεξαμενής σκέψης». Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί και είναι λάθος να εξισώνεται η Ελλάδα με την Τουρκία στις ευθύνες για την Κυπριακή τραγωδία. Το ότι το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών στις 15 Ιουλίου και η τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974 αποτελούν δύο πράξεις του ιδίου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου κανείς δεν το αμφισβητεί και είναι πλέον ιστορικά και πολιτικά τεκμηριωμένο», είπε.

ΕΔΕΚ: «τραγικό το σφάλμα του Προέδρου»
Τραγικό σφάλμα, ιστορική αναλήθεια και παραχάραξη της πραγματικότητας που μόνο θλίψη προκαλούν, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα. Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει την Ελλάδα και μάλιστα με το χαρακτηρισμό της εισβολής όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας και να εξισώνεται η Ελλάδα με την Τουρκία στις ευθύνες για την Κυπριακή τραγωδία». Λυπούμαστε ειλικρινά, είπε ο κ. Παπαδάκης, «γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας για μια ακόμη φορά προβαίνει σε δηλώσεις που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια με συνέπεια η εικόνα του Κυπριακού να διαστρεβλώνεται διεθνώς και να δημιουργούνται λανθασμένες και παραπλανητικές εντυπώσεις».

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «με τις δηλώσεις του ανατρέπει τη βάση των διεκδικήσεων της ε/κ πλευράς όταν για 36 χρόνια ορθά προβάλλουμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από ένα διεθνές βήμα να προσφέρει ένα τεράστιο άλλοθι στην Τουρκία». Ο κ. Παπαδάκης διερωτήθηκε κατά πόσον «έτσι διαπραγματεύεται με την τουρκική πλευρά» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Διερωτήθηκε ακόμα «εάν είναι δυνατόν ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής ο οποίος οφείλει να προβάλλει το Κυπριακό με τον πραγματικό του χαρακτήρα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής να προβάλλει αυτού του είδους τις απόψεις».

Κίνημα Οικολόγων: Άστοχες δηλώσεις
Το Κίνημα Οικολόγων ''με ανησυχία παρακολουθεί την αλυσίδα των άτοπων και άστοχων δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια από τις ΗΠΑ". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του, ''με τις συνεχείς προκλητικές του δηλώσεις εκ του μακρόθεν, ανάβει φωτιές στο εσωτερικό μέτωπο και αποπροσανατολίζει την κυπριακή κοινή γνώμη''. Προσθέτει ότι ''οι τελευταίες του δηλώσεις περί διπλής εισβολής στην Κύπρο, και ο ίσος επιμοιρασμός ευθυνών σε Ελλάδα και Τουρκία, οδηγούν κατευθείαν σε αποενοχοποίηση της κατοχικής δύναμης αλλά και πυροδοτούν αχρείαστες συζητήσεις και εντάσεις στο εσωτερικό". "Μήπως ο Πρόεδρος με αυτές τις εμπρηστικές του δηλώσεις προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη συζήτηση για τις προτάσεις που καταθέτει στις απευθείας διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του;'' διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων.

ΕΥΡΩΚΟ: Ζητά τη δημόσια απολογία του Χριστόφια
Το ΕΥΡΩΚΟ, με ανακοίνωσή του,σημείωνει ότι ο κύριος Χριστόφιας υπερέβη αυτοβούλως τα εσκεμμένα. Όπως επισημαίνει, η προκλητική και εθνικά απαράδεκτη δήλωση του, ότι οι λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν το 1974 στην Κύπρο, εξισώνει την Ελλάδα με τις κατοχικές ευθύνες της Τουρκία και δίνει το τέλειο άλλοθι στην Άγκυρα να συνεχίσει να δικαιολογεί πειστικά την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος Χριστόφια οφείλει να αρθεί στο ύψος του αξιώματος που υπηρετεί και να σταματήσει να ενισχύει την επιχειρηματολογία της Τουρκίας. Σήμερα αυτή που επιχαίρει από τις δηλώσεις Χριστόφια, είναι η Άγκυρα η οποία αθωώνεται από τα εγκλήματα της στην Κύπρο και δικαιώνεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας για την παράνομη εισβολή της στο νησί. Η δήλωση του Προέδρου αποτελεί ύβρη για τους εκατοντάδες Ελλαδίτες στρατιώτες που πολέμησαν γενναία και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι εναντίον των παράνομων Τούρκων εισβολέων. Ακόμα αποτελεί περιφρόνηση στη διαχρονική υποστήριξη που η Ελλάδα προσφέρει στον κυπριακό λαό. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ υποδεικνύει ότι με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια την ερχόμενη Παρασκευή στην Κύπρο, επιβάλλεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας να ανασκευάσει τη δήλωση του, για να διαλυθούν οι όποιες σκιές δημιουργήθηκαν με τις χτεσινές του αναφορές. Ο κυπριακός ελληνισμός αισθάνεται σήμερα συγκλονισμό για το νέο πρωτόγνωρο ολίσθημα του Προέδρου Χριστόφια και αναμένει από τον ίδιο τη δημόσια απολογία του.

ΑΚΕΛ: «κάποιοι απομόνωσαν μια φράση για να δημιουργήσουν πρόβλημα»
Αντίθετη είναι η θέση του ΑΚΕΛ. Στην ξεκάθαρη και διαχρονική - όπως είπε - θέση του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια παρέπεμψε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού . Η ελλαδική χούντα δυστυχώς ήταν μέρος του πραξικοπήματος που διενεργήθηκε σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ουσιαστικά εφάρμοσε σχέδια που είχαν εκπονηθεί στο ΝΑΤΟ, μαζί με την τοπική ΕΟΚΑ Β, και συνέβαλε στο να εξευρεθεί μια ''δικαιολογία'' για την Τουρκία να εισβάλλει στο νησί, δικαιολογία που έψαχνε για χρόνια, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. ''Σε καμιά περίπτωση το πραξικόπημα δεν δικαιολογεί την τουρκική εισβολή και πολύ περισσότερο, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανένας να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο''.

Αυτή, είπε, είναι η ξεκάθαρη και διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ και του Προέδρου Χριστόφια και παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του γιατί στην συγκεκριμένη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές που ξεκαθαρίζουν αυτά τα ζητήματα ''και δεν θα έπρεπε κάποιος να απομονώνει μια φράση για να προσπαθήσει να πείσει περί του αντιθέτου''. Ερωτηθείς εάν με αυτή την αναφορά θεωρεί ότι ο Πρόεδρος Χριστόφια εξισώνει τα δύο πράγματα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ''σε καμιά περίπτωση'' παραπέμποντας στη θέση του κόμματος που προανέφερε. Δεν είχε κανένα δικαίωμα η ελληνική χούντα να πράξει ό,τι έπραξε, σημείωσε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

Ελένη Θεοχάρους: Ο Χριστόφιας διαβρώνει τη διεθνή διάσταση του κυπριακού
Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους χαρακτηρίζει ως ''απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και κάθε Έλληνα ξεχωριστά τη θέση του Προέδρου Χριστόφια, όπως διατυπώθηκε στην Ουάσινγκτον περί δυο 'λεγόμενων' μητέρων πατρίδων, που 'εισέβαλαν' στην Κύπρο''.

Σε ανακοίνωση της, η κ. Θεοχάρους αναφέρει πως ''βεβαίως, η Ελλάδα δεν είναι 'λεγομένη' μητέρα - πατρίδα και ποτέ δεν εισέβαλε στην Κύπρο''.

Σημειώνει πως το πραξικόπημα ήταν μια εγκληματική ενέργεια εκείνων που καταδυνάστευαν τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα, ένα έγκλημα στρεφόμενο εναντίον της Κύπρου και του Ελληνισμού ολόκληρου και πως η ταύτιση της χούντας με την Ελλάδα προκαλεί αποτροπιασμό. ''Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις δηλώσεις του δίδει άλλοθι στην τουρκική εισβολή, ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα και διαβρώνει τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής. Εξουδετερώνει πλείστα όσα επιχειρήματα χρησιμοποιούνται καθημερινά στον Αγώνα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δίδει τη δυνατότητα σε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο παράγοντα να τον επικαλείται και να μας απαντά ότι 'και η Ελλάδα έκανε εισβολή στην Κύπρο'', προσθέτει. Προσωπικά, αναφέρει η κ. Θεοχάρους στην ανακοίνωση της, αισθάνομαι οδύνη και για όλους εκείνους τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ, του Τύμβου της Μακεδονίτισσας και τους αγνοούμενους αδελφούς μας που υπερασπίστηκαν με την ζωή τους την Κύπρο και την Ελευθερία και την τιμή της Ελλάδας, όταν ελάμβανε χώρα η πραγματική εισβολή με την οποία η Τουρκία καταλαμβάνοντας προαιώνιες Ελληνικές εστίες, τις εκτουρκίζει, εκτοπίζοντας πληθυσμούς, σφάζοντας και διχοτομώντας το νησί, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

''Ο Πρόεδρος υπέπεσε σε λάθος και ο λαός ας μην υποτιμάται. Ο λαός έχει την ευθύνη και την ικανότητα να επικροτεί, να κρίνει και να κατακρίνει και να μας στέλνει όλους, μηδέ του Προέδρου εξαιρουμένου, ενώπιον της αδέκαστης ιστορίας'', καταλήγει στην ανακοίνωση της, η κ. Θεοχάρους.
SIGMALIVE

12 σχόλια:

  1. Εμπρός λοιπόν με τα ταμπούρλα μας
    αρχίστε τα τραγούδια
    Να διώξουμε απ'την χώρα μας
    τα κόκκινα τσιμπούρια.......

    Ο "μοναδικός" τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων -εθνικων-πολιτικων-οικονομικων-θρησκευτικών από τους αριστερούς , τους καθιστά μονίμως επικίνδυνους εχθρούς της πατρίδας .

    Θυμάμαι και την φράση του Παπαδόπουλου .
    Ο καθένας μπορεί να ανήκει όπου θέλει , οι Έλληνες δεν μπορούν να ανήκουν εις τον Κομμουνισμόν .

    Πραγματικά ασύμβατες έννοιες κομμουνισμός-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαι 40 χρονων και δεν ξερω αν οι κυπριοι μας αγαπανε μας θεωρουν αδερφια τους η μας εχουν απωθημενα μας θεωρουν υπευθυνους για αυτα που περνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστηχώς άκουσα το ηχητικό απο τις δηλώσεις του κυρίου...στην εκπομπή των αδιάβροχων στον Αντέννα σήμερα και διαπιστώνω μετα λύπης δυο πράγματα:
    Α.Ότι οι αιώνια πρόθυμοι-προσκυνημένοι-οσφυοκάμπτες είναι αρκετοί...οι υποστηρικτές του σχεδιου αναν,της ελληνοτουρκικης φιλιας και οτι μας έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια...
    Β.ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!
    αλήθεια ο φον δρούτσας τι έχει να δηλώσει περι του θέματος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΕΜΦΑΝΕΙΣ Κ ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ Κ ΔΡΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ?ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ Ο ΕΜΒΑΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!!ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὅλων αἱ δηλώσεις εἶναι νερόβρασται ἀσθενικαί. Αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ κάμουν οἱ Κύπριοι, ἐὰν βεβαίως θέλουν νὰ εἶναι ἐλεύθεροι καὶ ἀνεξάρτητοι εἰς τὴν πολιτικήν των, ἀλλὰ καὶ διὰ νὰ ἀποφύγουν μελλοντικὰς τραγῳδίας, εἶναι νὰ τὸν καθίσουν εἰς τὸ σκαμνὶ καὶ νὰ τὸν ἐρωτήσουν ἀπὸ ποίους τὰ ἐπήρεν καὶ πόσα καὶ ποίας ἄλλας ἐκδουλεύσεις ἔχει ἀναλάβει.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝγια τα πενήντα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα δεξιωθούν –με ελεύθερη είσοδο– το κοινό, στους κήπους του Προεδρικού, λογικό να υποθέτεις ότι αυτή η «ελεύθερη είσοδος» επιτρέπει στους πρωταγωνιστές της ύπαρξης και διάσωσης αυτής της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγχαρούν το προεδρικό ζεύγος.
    Αλλά:
    Πώςνα προσέλθουν στο Προεδρικό οι –εναπομείναντες– πρωταγωνιστές του Αγώνα ή οι συγγενείς των ηρώων, όταν κατά τη (νεο)ιστορίατων Νεοκυπρίων οι θυσίες τους ονομάζονται...
    σοβινιστική τρομοκρατική έξαρση;
    Πώςν’ ανεβούν στο λόφο των Αγίων Ομολογητών όσοι με τα κυνηγετικά και τα χειροποίητα –κωμοδρομήσιμα– στεντους αντιμετώπισαν την –πάνοπλη από την Τουρκία– Τουρκανταρσία του ’63-’64, όταν νυχθημερόν· και όχι μόνον από την τουρκική προπαγάνδα αλλά και από τους Ελληνόφωνους εργολάβους της – χαρακτηρίζονται...
    σοβινιστές και σφαγείς αθώων Τουρκοκυπρίων;
    Πώςνα βρεθούν –ξανά– στους κήπους του Προεδρικού, του πυρπολημένου από την προδοτική μισαλοδοξία της ανθελληνικής χούντας και των ντόπιων υποτακτικών της, οι προασπιστές της Δημοκρατίας και όσοι αντιστάθηκαν στη βαρβαρότητα του Αττίλα που «βρήκε τις πόρτες ανοιχτές», όταν –και μόνον ψελλίζοντας τη λέξηΕλευθερία– χαρακτηρίζονται ...αμετανόητοι εθνικιστές;
    Με ποια ψυχήνα προσέλθουν στο Προεδρικό, από το οποίο –μόλις πριν έξι χρόνια– ακούστηκετο ηχηρό ΟΧΙ, ανάμεσα σε τόσους –αναδομημένους και αποθρασυμένους– τσιμεντωτές του ΝΑΙκαι τους επιδοτημένους από τα ΡRΙΑ, ΜΙΑ, CΙΑκ.λπ., όσοι δεν ανέχονται τέτοια πρόκληση;
    Κατανοητή, λοιπόν,η παρουσία τωνπαλαιοσυντεχνιακώνπου μένουν πιστοί στα οράματα που τους ανάγιωσαν.
    Ποιο κατανοητή, όμως,η απουσία όσων πικρά απογοητεύτηκαν...
    Του Γ. Σέρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολλά τα λεφτά, σύντροφε Χριστόφια;
    Η "λεγόμενη" μητέρα πατρίδα η Ελλάδα, δεν είναι λεγόμενη, είναι η αληθινή μητέρα πατρίδα των Κυπρίων. Όχι, φυσικά η δική σου.
    Εσύ είσαι ένα μπάσταρδο, όπως ο ΓΑΠ, ένα νόθο παιδί της παγκοσμιοποίησης.
    Τα βλέπετε αδελφοί Κύπριοι; Τα ακούτε; Να σας δω λοιπόν, τι θα πράξετε με δαύτο το τομαρόδερμα. Θα το ξαναψηφίσετε να σας πει και άλλα;
    Και τέλος πάντων, να κατέβω στην Κύπρο να σας βοηθήσω στην ανάγκη σας, ή θα με αποκαλέσετε κατακτητή και εισβολέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είναι η πικρή αλήθεια ότι η ελλάδα,των αμερικανο βάλτων προδοτών στρατιωτικών έκανε κίνημα πραξικόπημα εναντίον του παπά,δηλαδή στον μακάριο,του νόμιμου εκπροσώπου του κυπριακού λαού και εξαιτίας αυτής της πράξης ενεργοποιήθηκαν οι εγγυήτριες δυνάμεις,δηλαδή ελλάς τουρκία αγγλία ήρθαν σε ρίξει μεταξύ τους.μην προσβάλλεστε από αυτά που λέει,ο λόγος της εισβολής από την τουρκια ήταν και είναι για να προστατέψει τους ομοεθνείς της από τους εισβολείς έλληνες.αν ενοχλούνται κάποιοι δυστυχώς έτσι είναι,η κύπρος δεν είναι ελλάς είναι ανεξάρτητο κράτος με τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.η χώρα μας είναι εγγυήτρια δύναμης για να διατηρήσει η κύπρος την ανεξαρτησία τις και όχι για να την προσαρτήσει αφού υπάρχουν εγγυήσεις.τα κόμματα εδώ και εκεί μιλάνε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και τίποτα παραπάνω.μην ξεχαντε ότι οι προδότες χουντικοί στρατιωτικοί ανίκανοι να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την κρίση παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς χάνοντας η χώρα μας πολύτιμο χρόνο αντίδρασης στην εισβολή αφού ακολουθούσαν τους πάτρωνες τους αμερικανους στο σχέδιο διχοτομήσεως τις νήσου γιατί αν όντως η στρατιωτική ηγεσία μπορούσε να κάνει κάτι θα έκανε,αντί αυτού όμως παρέδωσαν εξουσία εν ώρα μάχης και κάποιοι εκεί άφηναν και άφησαν τα κοκαλάκια τους.έχει δίκιο ο χριστόφιας σε αυτήν την φάση.Αν μπορούσε να εξαφάνιση ότι έχει σχέσει με ελλάδα είμαι σίγουρος ότι θα το έκανε ευχαρίστως,είναι ανθέλληνας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Και τέλος πάντων, να κατέβω στην Κύπρο να σας βοηθήσω στην ανάγκη σας, ή θα με αποκαλέσετε κατακτητή και εισβολέα;'

    ναι, αυτο θα ηθελα και εγω να το ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι ήταν και ειναι οι κομμουνιστες, παντα κατα της πατρίδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ iera ellas και Ανώνυμος 3:38μμ:

    Δυστυχώς οι περισσότεροι στην Κύπρο είναι ανιστόρητοι και φανατισμένοι απέναντι της μάνας-Ελλάδας. Γιατί; Επειδή ο Μακάριος και οι μέχρι σήμερα συνεχιστές της πολιτικής του (βλ. Χριστόφιας) ακολουθούν μία ανθελληνική πολιτική εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα. Όπως ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα με τον Jeffrey...

    Δεν θα πω ψέματα; αν έρθετε στην Κύπρο θα ακούσετε πολλούς χαρακτηρισμούς, εκ των οποίων πολλούς θα έχετε ακούσει ήδη...Μην τους λάβετε υπόψη, γιατί ως αμνοί οδηγουνται στη σφαγή. Και το πιο σημαντικό; Δεν εκφράζουν το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού!!! Και δεν θα μας σβήσουν την Ελληνικότητά μας!!!

    Όποιος κατεβεί στην Κύπρο, να θυμάται πάντα αυτή την εικόνα:
    http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/6182571.jpg
    Γιατί αυτή είναι η πραγματική ψυχή της Κύπρου.

    Ευχαριστώ
    Α.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς είναι δυνατόν αυοί που έδωσαν το συντριπτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ακολουθώντας τον μακαρίτη τώρα ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, να ψηφίσουν αυτό το πράγμα που ακούει στο όνομα χριστόφιας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.